Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

NOTÍCIES DESTACADES

Vaticà - Vatican News, 17 oct. 19

El Sínode dels Bisbes per a l'Amazònia, a meitat de camí, ha fet un "salt qualitatiu" dimarts a la tarda ", diu als periodistes presents a la sessió informativa diària a l'Oficina de Premsa del Vaticà, Giacomo Costa, secretari de la Comissió per a la Informació, gràcies a les intervencions lliures d'alguns pares sinodals, "que van demanar que no es fragmenti el camí de l'Assemblea en la recerca de petites solucions per a temes individuals", sinó més aviat, explica Paolo Ruffini, Prefecte del Dicasteri de la Comunicació, "per reprendre un impuls profètic, deixant espai a l'Esperit Sant, per no perdre la mirada general".

més informacióEsglésia catalana - GIEC, 17 oct. 19

El proper diumenge 20 d’octubre l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, anomenada també el diumenge del Domund, organitzada per les Obres Missionals Pontifícies, la institució de la Santa Seu encarregada de buscar mitjans per impulsar l’activitat missionera de l’Església. Enguany, aquesta Jornada, amb el lema “Batejats i enviats”, està emmarcada en el mes missioner extraordinari, convocat amb motiu dels cent anys de la promulgació de la carta apostòlica de Benet XV Maximum illud sobre l’activitat missionera. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar del Domund, així com de la Trobada "Pau sense Fronteres. Religions i Cultures en diàleg" i del projecte vacances per a famílies nombroses.

més informacióEsglésia catalana - Redacció, 17 oct. 19

El Concurs Bíblic de Catalunya, organitzat pel Grup Avant de Terrassa de la Federació de Cristians de Catalunya, arriba a la 35a edició, i com sempre el que pretén és ajudar les noves generacions en el coneixement de la Bíblia i en la trobada, personal i lliure, amb la persona de Jesucrist. El tema d'enguany és "Si vols trobar-te amb Jesucrist... avui tens una oportunitat!". La recepció dels treballs es tancarà el 15 de febrer de 2020.

més informacióEl bisbe de Mallorca, el menorquí Sebastià Taltavull, ha guanyat el Premi Abat Marcet pel seu llibre "Brots de vida", un recull de 85 textos sobre fets quotidians que el prelat va escriure durant la seva etapa com a bisbe auxiliar de Barcelona, entre 2009 i 2016.

més informacióL’organista Juan de la Rubia serà l’encarregat d’inaugurar l’edició d’enguany del Festival Internacional d’Orgue de Poblet, aquest dissabte, 19 d'octubre, a les 20.45h. El repertori escollit per a l’ocasió inclou obres de Bach, Brahms i Mendelssohn, a més d’improvisacions, gènere en què aquest intèrpret destaca de manera especial.

més informació"Un evangelitzador no pot ser un impediment per a l'obra creadora de Déu, que 'vol que tots els homes se salvin', sinó algú que afavoreix la trobada dels cors amb el Senyor, va expressar el dimecres 16 d'octubre el papa Francesc, en l'audiència general , celebrada a la Plaça de Sant Pere, continuant amb el seu cicle de catequesi sobre els Fets dels Apòstols.

més informació

Església catalana - Bisbat de Lleida, 17 oct. 19

La parròquia de Santa Maria Magdalena de Lleida va iniciar el 21 de setembre passat els recessos mensuals de la Unitat Pastoral Agermanada (UPA) de les parròquies de la Mare de Déu del Pilar-Santa Maria Magdalena. Aquest any els recessos tenen per títol 'Val la pena viure la fe de l'Església' i van a càrrec de Mossèn Ramon Prat.

més informació

Església catalana - Bisbat d'Urgell, 17 oct. 19

La sala d’actes de l’Ajuntament d’Oliana va quedar petita per acollir els assistents a la presentació del llibre “Mn. Albert Vives i Mir, el poeta, el músic i una persona amant del seu país” que recull l’obra de Mn. Albert Vives, fill d’Oliana i un personatge destacat de la cultura a la comarca de l’Alt Urgell i a la diòcesi d’Urgell.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 17 oct. 19

Les XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa, celebrades l’11 d’octubre a l’Hospital Sant Rafael de Barcelona i organitzades pels serveis PAER dels centres de Barcelona de Germanes Hospitalàries, van congregar a 130 persones. El lema de les jornades d’aquest any va ser la Neuroespiritualitat, una temàtica que, tal com es va posar de manifest, suggereix l’enriquiment de l’abordatge assistencial a partir d’integrar de manera professional l’atenció biològica, psicològica, social, espiritual i religiosa.

més informació

En una nota, els bisbes de Costa Rica li demanen al president Alvarado que no signi la llei sobre l'avortament terapèutic i conviden a tots els fidels a unir-se als "40 dies de per vida" per dir no a la legalització de la interrupció voluntària de l'embaràs en el país.

més informació

"Per protegir el nostre planeta ja no n'hi ha prou amb afirmar que hem de preocupar-nos pel medi ambient i pels que vindran després de nosaltres. Necessitem unir els nostres esforços per promoure un tipus de progrés que sigui més sa, més humà, més social i més integral", són les declaracions de Monsenyor Bernardito Auza, Observador Permanent de la Santa Seu davant l'ONU, en el marc de la 74a Assemblea General de Nacions Unides.

més informacióEl Consell d'Esglésies de l'Orient Mitjà expressa la seva tristesa i preocupació per les víctimes dels enfrontaments entre manifestants i agents de la llei ocorreguts recentment a l'Iraq, així com per l'ofensiva militar liderada per Turquia en les regions del nord de Síria que podria tenir "greus repercussions en la integritat territorial "d'aquest país i agreujar l'emergència humanitària per milions de refugiats i persones desplaçades de la regió.

més informació

Evangelització i Missió - Bisbat de Mallorca, 17 oct. 19

Les parròquies de Mallorca dedicaran aquest diumenge oracions i realitzaran col·lectes especials amb motiu de la celebració del Diumenge Mundial de Propagació de la Fe (DOMUND). El lema enguany és "Batejats i enviats", i suposa la culminació del Mes Missioner Extraordinari convocat per al papa Francesc aquest mes d'octubre, als cent anys del gran document missioner de Benet XV Maximum illud.

més informació

El proper dimecres 23 d’octubre se celebrarà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) una jornada dedicada a “L’educació contra el discurs de l’odi per raó de creences” que conclourà amb una taula rodona, a les 19h, dedicada a la "Prevenció de la radicalització: religió a l’escola".

més informacióLa Sagrada Família s’il·luminarà de color rosa el proper 19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama, per mostrar el suport de la Basílica en la lluita contra aquesta malaltia, el tumor més freqüent entre les dones, així com la solidaritat amb les persones afectades.

més informació

Vaticà - Scholas Occurrentes, 17 oct. 19

Després d'una intensa jornada de treball i experiències enriquidores va culminar aquest dimecres 16 d'octubre el Simposi de Joves al Vaticà, que en aquesta nova versió, i amb el lema "Lideratge intergeneracional: Laudato si' i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)", va comptar amb la participació de 85 experts i centenars de joves de tot el món que desenvolupen projectes al voltant dels ODS i busquen promoure'ls dins el marc moral descrit en l'encíclica Laudato si '.

més informació

El Departament de Cultura de la Generalitat ha editat un nou recull de partitures corals catalanes que inclou des de l'històric Llibre Vermell de Montserrat- a Catalunya, el cant coral s’inicia amb els cors de Clavé a mitjans del segle XIX, i el 1891 es crea l’Orfeó Català- fins a obres de compositors contemporanis.

més informacióLes entitats cristianes sotasignades, davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna a diferents líders socials i polítics catalans, volen expressar el següent:

més informació

Església catalana - Redacció, 17 oct. 19

El P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, també ha fet un comunicat arran de la sentència. El reproduïm a continuació.

més informació

Església catalana - Redacció, 17 oct. 19

Les abadesses i priores dels monestirs catalans expressen la seva “tristor” i “rebuig per la sentència” d’aquest dilluns del Tribunal Suprem a través del següent comunicat:

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.