• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

NOTÍCIES DESTACADES

El proper dimarts 1 d'octubre, festa de Santa Teresa de l'Infant Jesús, patrona de les Missions amb Sant Francesc Xavier des de 1927, tindrà una connotació extraordinària aquest any. A les 18 (hora catalana) el Sant Pare presidirà a la Basílica de Sant Pere la celebració de les vespres solemnes per a l'obertura del Mes Missioner Extraordinari.

més informacióEl nou Observador Permanent de la Santa Seu davant l'Organització dels Estats Americans (OEA), monsenyor Mark Gerard Milers, ha presentat les seves cartes credencials davant el secretari general Luis Almagro, en una cerimònia que va oficialitzar el nomenament del 31 d'agost 2019 per part de l'Estat del Vaticà d'una oficina dedicada exclusivament als assumptes de l'Organització.

més informacióLa Sagrada Família acollirà el proper 22 de setembre una representació íntegra del Misteri de la Selva, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Des del 1980, es pot veure de manera ininterrompuda a l’església de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp (Baix Camp), i aquest any, coincidint amb el quarantè aniversari, es representarà a la Basílica. Durant els darrers anys, el Misteri de la Selva ha traspassat les fronteres del Baix Camp i s’ha pogut veure íntegrament a Montserrat, Tarragona, Elx, Mallorca, Roma i Jerusalem, per la qual cosa aquesta serà la primera vegada que el Misteri de la Selva es podrà veure sencer a la capital catalana. Aquest acte comptarà amb l’assistència del Cardenal i Arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella.

més informacióEsglésia en el món - Redacció, 18 set. 19

La vida i obra de sant Tomàs continua sent un tema d'estudi en universitats de parla hispana. Es va signar un conveni entre l'Escola d'Humanitats de la Universitat FASTA de Buenos Aires (UFASTA) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) per oferir en conjunt una titulació en pensament tomista amb validesa europea.

més informacióCultura - Arquebisbat de Tarragona, 18 set. 19

Catalunya celebrarà de l’11 al 13 d’octubre les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) que tenen lloc a tot Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. El projecte Catalonia Sacra, impulsat pels deu bisbats amb seu a Catalunya, en coordinació amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC), també s’hi sumarà, organitzant una trentena d'activitats gratuïtes de difusió cultural arreu de Catalunya.

més informacióEl papa Francesc ha resat per les persones que pateixen Alzheimer, i ha denunciat que "a causa d'aquesta malaltia, són freqüentment víctimes de violència i maltractaments".

més informació

En la seva catequesi sobre els Fets dels Apòstols, el Papa ha parlat del coratge dels dotze, davant la prohibició dels jueus d'ensenyar en nom de Crist. Un coratge que encara avui dia el viuen els cristians que són els "megàfons" de Déu.

més informació

Els migrants, refugiats i presos a Papua Nova Guinea lluiten per superar les barreres lingüístiques i culturals per tornar al seu país d'origen o a un tercer país. Experimenten "la separació dels seus llocs d'origen i, sovint, també un desarrelament cultural i religiós".

més informacióEsglésia catalana - Catalunya Cristiana, 18 set. 19

El primer cap de setmana d’octubre començarà a celebrar-se una segona missa internacional a la nau central de la basílica de la Sagrada Família. Concretament, aquest ofici religiós tindrà lloc els dissabtes i vigílies de festa de precepte, a les 20 h. Aquesta novetat es deu al fet que la missa internacional que ja fa dos anys que se celebra els diumenges a les 9 del matí es veu desbordada per l’afluència de pelegrins que fan del tot insuficient l’aforament previst de 850 persones.

més informació

La Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social a l'Estat Espanyol (EAPN Espanya) ha presentat el seu nou estudi 'La desigualdad en la salud', que reflecteix la incidència de les diferències socioeconòmiques en la salut de les persones. Aquestes desigualtats afecten especialment els grups de població més pobres i evidencien la necessitat d'abordar la pobresa com un factor transversal en les polítiques de salut pública.

més informació

ASSÍS Centre d’Acollida, entitat d’atenció a persones en situació de sense llar, posa en marxa aquest setembre la construcció d’un nou recurs pioner en el model d’atenció a les dones en situació de carrer de la ciutat de Barcelona i des d’una perspectiva de gènere.

més informacióL'ambaixador de Nigèria davant l'ONU, el professor Tijjani Muhammad-Bande, va inaugurar aquest dimarts l'obertura del 74è període de sessions de l'Assemblea General agraint a tots els Estats membres la confiança que han dipositat en ell i els va garantir el seu compromís "de defensar èticament l'Oficina del president de l'Assemblea General i els principis consagrats en la Carta de les Nacions Unides".

més informació

NOUGRAPATS, l’empresa d’inserció laboral que impulsa Càritas d’Urgell, ha ampliat la seva oferta de lloguer de vaixelles reutilitzables per a festes majors, romeries i esdeveniments particulars des del mes de juny passat

més informació

Ja hi ha les persones guanyadores per a les 30.000 entrades que la Sagrada Família posa a disposició de la ciutadania amb motiu de les Portes Obertes. El sorteig s’ha celebrat aquest matí entre els 36.160 inscrits en aquesta convocatòria. Les persones guanyadores rebran entre demà i demà passat un correu electrònic amb quatre entrades no nominals. Aquestes es podran donar o regalar, però la seva venda queda totalment prohibida.

més informacióEl Govern ha acordat declarar Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de monument històric, l’església de Sant Jaume Apòstol, a Riudoms (Baix Camp), i el monestir de Sant Tomàs de Riudeperes, a Calldetenes (Osona). En ambdós casos també n’ha delimitat els respectius entorns de protecció.

més informació

El proper diumenge, 29 de setembre, Festa de Sant Miquel, a les 6 de la tarda, a l’església de Sant Miquel de Montblanc, tindrà lloc la presentació del llibre Una vida de servei. Mn. Pau Queralt i Gaya (1878-1936) editat per Ramon Requesens i Queralt i a cura de la Dra. Roser Puig i Tàrrech.

més informació

Església catalana - URC, 18 set. 19

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC) organitza el proper dijous 19 de setembre, un acte commemoratiu amb motiu del número 500 de l’Horeb, el butlletí setmanal de la URC. L’acte, que tindrà lloc a la Sala Casaldàliga de la Llibreria Claret a les 19.00 h (c. Roger de Llúria, 5. Barcelona), posarà de relleu la trajectòria de l’Horeb al llarg dels anys i la seva funció entre la vida religiosa i l’actualitat.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.