Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

NOTÍCIES DESTACADES

El papa Francesc va participar en la inauguració de la 42a sessió del Consell dels Governadors del Fons Internacional per al Desenvolupament Agrícola (FIDA). En el seu discurs, el Pontífex va exhortar a promoure el desenvolupament rural per "vèncer la batalla contra la fam i la misèria al món"; cosa que no és un simple eslògan sinó un fet totalment possible "si ho plantegem amb serietat".

més informacióEn el marc de la preparació a la reunió sobre 'La protecció dels menors en l'Església', que se celebrarà properament amb el papa Francesc al Vaticà, el president de l'Episcopat Mexicà, Mons. Rogelio Cabrera, va afirmar diumenge passat, 10 de febrer, que "en el que va d'aquests últims nou anys han estat retirats del ministeri 152 sacerdots, alguns per la grandària de la culpa han hagut d'anar a la presó, alguns ja van purgar la culpa i altres estan encara fent-ho".

més informacióEsglésia catalana - GIEC, 15 feb. 19

Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Bíblia, de la vellesa, de l’objectiu de “Fam Zero”, de lluitar contra la desigualtat, de saber esperar, del Sínode Diocesà de Vic, de les benaurances, de la religió a l’escola, dels malalts i de la formació dels seminaristes.

més informacióDiàleg interreligiós - Fides, 15 feb. 19

"Recordem el missatge de fraternitat llançat pel papa Francesc i destaquem la necessitat de pau al món. Ens vam comprometre, cristians i musulmans, a continuar la missió de pau, harmonia i solidaritat per fer de Pakistan un lloc millor per viure. Espero que aquesta reunió i aquest pelegrinatge serveixin per promoure una pau genuïna entre el Pakistan i l'Índia". És el que l'arquebisbe Sebastian Francis Shaw va explicar a Fides després de la marxa interreligiosa per la pau celebrada els últims dies des Kasur, a la frontera entre l'Índia i el Pakistan, fins a la Ganda Singh, just a la frontera, on hi va haver una cerimònia solemne de pregària per la pau.

més informacióProfessionals del servei de neurologia dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt, juntament amb el laboratori de neurogenètica de la Universitat de Navarra i el Centre de Diagnòstic Molecular de l’Idibell, han identificat una malaltia causada per una mutació genètica desconeguda fins ara. La malaltia, una variant de l’atàxia –que es caracteritza per provocar la descoordinació en el moviment de les parts del cos–, rep el nom de Spino Cerebellar Ataxia 48 (SCA48). Produeix una desconnexió de les vies cognitives entre el còrtex cerebral i el cerebel. Els primers símptomes apareixen en l’edat adulta, al voltant de 50 anys, i a partir d’aquell moment comença un procés de neurodegeneració que condueix a la discapacitat.

més informacióLa litúrgia sagrada és "un tresor vivent que no pot reduir-se a gustos, receptes i corrents", va assenyalar el papa Francesc durant l'audiència que va concedir a l'Assemblea Plenària de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments aquest 14 de febrer, on també va dir que "perquè la vida sigui veritablement una lloança agradable Déu, és certament necessari canviar el cor".

més informació

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu va informar que aquest dijous 14 de febrer, el papa Francesc, en el marc de la seva visita a la seu de la FAO a Roma per inaugurar la 42a sessió del Consell dels Governadors del Fons Internacional per al Desenvolupament Agrícola (FIDA), es va reunir amb un grup de 38 delegats de 31 pobles indígenes d'Amèrica, Àfrica, Àsia i l'àrea Pacífic. La reunió va durar uns vint minuts. El papa Francesc va saludar als presents un per un i alguns d'ells li van regalar estoles artesanals.

més informació

Església catalana - Bisbat de Girona, 15 feb. 19

La Catedral de Girona ha fet balanç de les visites rebudes i les activitats realitzades al llarg del 2018. Pel que fa al nombre total de visitants, la xifra ha estat de 223.641, un 1,5% més que el 2017. Els percentatges més significatius en relació a l’origen dels visitants són: Catalunya 20%, França 16,25%; Estats Units 7,58%, Regne Unit 6,38% i Rússia 5,49%.

més informacióContinuem amb la celebració del Centenari de la Institució Teresiana a Catalunya amb una exposició fotogràfica, que recull la vida i missió en aquests 100 anys de presència i esperona a afrontar els reptes que aquesta nova etapa presenta. L’Exposició tindrà lloc a la sala Pere Casaldàliga, de la Llibreria Claret, de l’11 fins al 22 de febrer del 2019.

més informació

Església catalana - Bisbat d'Urgell, 15 feb. 19

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va rebre el dia 13 de febrer, la visita d'Elsa Artadi i Vila, Consellera de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la visita oficial que realitzava a La Seu d'Urgell. Anava acompanyada per Albert Batalla, Alcalde de La Seu d'Urgell i per Jesús Fierro, President del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a més del Secretari general de l’Esport i de l'Activitat Física, Gerard M. Figueras, i de la Cap de l’Oficina de Comunicació, Rosa M. Mestres.

més informació

Més de 100 nens i nenes van participar, aquest dissabte, 9 de febrer passat, en una trobada d'agermanament entre l'esplais de la parròquia de Sant Jaume de Salt (Esplai Kids) i el de les parròquies de Salitja, Sant Dalmai i Vilobí d'Onyar (Catekids).

més informacióLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, acompanyada de la presidenta del Consell Nacional de les Dones i de l'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha presidit aquest dijous 14 de febrer l'acte de commemoració del 30è aniversari del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC).

més informació

Tot i que el cas d'Asia Bibi és el més emblemàtic, actualment més de 220 cristians al Pakistan es troben a la presó acusats de delictes de blasfèmia contra el profeta Mahoma, ha alertat la fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada Itàlia (ACS-Itàlia).

més informació

Més de 650 milions de nenes i dones que viuen al món es van casar abans de fer els 18 anys, i uns dotze milions més ho faran aquest 2019, llevat que es prenguin mesures, ha advertit el Fons de Població de l'ONU (UNFPA) aquest dijous 14 de febrer.

més informacióEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana estan fent, aquest matí de divendres 15 de febrer, una operació conjunta contra tres pisos del barri Gòtic de Barcelona que funcionaven com a punts de venda de droga. Es tracta d'espais en els quals, segons fonts policials, en principi no s'hi consumia droga i, per tant, no serien narcopisos. Segons ha informat la policia, els agents han entrat simultàniament als tres immobles. Els escorcolls s'estan fent als carrers de la Boqueria, dels Cecs de la Boqueria i d'En Roca, i han començat cap a dos quarts de vuit del matí.

més informació

El 10 de febrer del 1939 van començar els afusellaments davant el parapet del Camp de la Bota, un mur de formigó que s’endinsava al mar. Els condemnats, amb els peus enfonsats a l’aigua, queien sobre la sorra i els cossos eren traslladats a la fossa de Montjuïc. El mar va anar guanyant terreny i, amb les obres del Fòrum de les Cultures del 2004, qualsevol vestigi del parapet va desaparèixer sota les aigües del Port Esportiu. Es van intentar localitzar les restes amb un sondatge amb radar i una immersió submarina, però no s’hi va trobar res. Però a vegades la memòria és tossuda i, amb motiu de la commemoració dels 80 anys de l’ocupació franquista, el parapet tornarà a mirar el mar amb el nom dels 1.706 executats, segons la documentació extreta dels consells de guerra sumaríssims, entre el 1939 i el 1952

més informació

El proper dimarts, 19 de febrer (20 h, Petit Palau), en la programació del cicle Intèrprets Catalans, la pianista Maria Canyigueral debutarà al Palau de la Música Catalana amb Avantguarding Mompou. El projecte és un homenatge a Frederic Mompou, en el qual l’artista gironina ha encarregat obres a compositors europeus per completar la integral de Cançons i danses del mestre català.

més informacióEl nou reglament general de protecció de dades comença a aplicar-se aquest 25 de maig.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.