• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

NOTÍCIES DESTACADES

Durant la Missa celebrada aquest divendres 21 de setembre a la Casa Santa Marta, el papa Francesc ha afirmat que els cristians no han d'oblidar que són pecadors, i que ha estat la misericòrdia de Jesús la que els ha tret dels seus pecats.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Tarragona, 21 set. 18

L’arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol Balcells, en data de 19 de setembre, ha nomenat tres nous canonges de la Santa Església Catedral Basílica Metropolitana i Primada de Tarragona: Mn. Joan Miquel Bravo Alarcón, Mn. Josep Masdéu Aymamí i Mn. Antoni Pérez de Mendiguren i Cros. La presa de possessió tindrà lloc el dissabte dia 3 de novembre, a les 10.00 h, a la sala capitular de la Catedral.

més informacióEl dia 24 de setembre se celebra la Mare de Déu de la Mercè, també anomenada del Remei i de Gràcia en les nostres necessitats, redemptora dels captius. Enguany fa 800 anys que Sant Pere Nolasc, un laic que canvia el comerç per la preocupació pels germans durament empresonats pels turcs, va iniciar pròpiament el nou Orde religiós, l’Orde de la Mercè, ajudat pel bisbe de Barcelona Berenguer de Palou i el Capítol canonical, i pel dominic Sant Ramon de Penyafort, amb el mateix rei de Catalunya i Aragó Jaume I, que els va prestar tota la seva protecció.

més informacióLa base de la torre de Jesucrist, a 85 metres d’alçària, ha acollit aquest dijous 20 de setembre la roda de premsa de presentació de les Portes Obertes de la Sagrada Família, que se celebren els dies 21, 22 i 23 de setembre. Durant aquestes jornades, els guanyadors de les 30.000 entrades que el temple ha posat a disposició de la ciutadania podran accedir gratuïtament a la Basílica i veure en exclusiva com serà l’interior de la futura torre de Jesucrist. Els darrers mesos, l’equip d’arquitectes ha estat treballant en el disseny de la torre, que ha estat presentat aquest dijous 20 de setembre.

més informacióLa meitat de les persones que viuen en la pobresa són menors de 18 anys segons el nou Índex Mundial de pobresa multidimensional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), un informe que mira més enllà dels ingressos de les persones, per mesurar el seu accés a la salut, l'educació i una qualitat de vida decent. "Això ens hauria de fer aixecar de la cadira. És una generació completa, centenars de milions de persones, de vides i camins vitals atrapats en la pobresa", va assegurar Achim Steiner, el cap de l'agència de l'ONU, durant la presentació de l'Índex a Nova York.

més informacióAbans d'iniciar el seu viatge apostòlic a Lituània, Letònia i Estònia, el papa Francesc va enviar un vídeo missatge per encoratjar a preservar el tresor de la llibertat, la flama no s'apaga ni en els temps de foscor i persecució.

més informació

El director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, ha informat que durant el seu viatge a Lituània, el papa Francesc visitarà les cel·les on sacerdots i bisbes van ser torturats.

més informació

Església catalana - Bisbat de Girona, 21 set. 18

El bisbe de Girona Francesc Pardo ha presidit, aquest divendres 21 de setembre, al matí, la missa de celebració dels 980 anys de la dedicació de la catedral de Girona. Ha estat concelebrada per alguns dels canonges del Capítol i ha comptat amb l'assistència de diversos feligresos.

més informacióEsglésia catalana - Full Dominical/Òscar Bardají, 21 set. 18

Mn. Joan Obach ha estat nomenat delegat diocesà de Pastoral Sacramental de Barcelona, una tasca en què ha de donar orientacions per tal que les celebracions litúrgiques de les diverses comunitats parroquials i religioses de la diòcesi barcelonina 8es visquin “amb una participació plena, conscient i fructuosa, en fidelitat als llibres litúrgics de l’Església, que són garantia per viure el misteri de Crist”. Mn. Obach, rector de la parròquia de sant Oleguer, també és director del Secretariat diocesà de celebracions litúrgiques.

més informació

Església en el món - Bisbat d'Urgell, 21 set. 18

El dia 20 de setembre, presidida per Mons. Joan-Enric Vives, va tenir lloc a Madrid la reunió extraordinària de la Comissió episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola. Hi assistiren el Director del Secretariat Sergio Requena, 6 Bisbes i 9 Rectors, representants de les regions metropolitanes, entre els quals el nou representant dels rectors catalans, Mn. Javier Vilanova, nou rector del Seminari Interdiocesà i que hi substitueix Mn JM. Turull que ho era fins ara.

més informació

Església en el món - ACIprensa, 21 set. 18

La Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units (USCCB, per les sigles en anglès) va anunciar una sèrie de mesures per prevenir els abusos a l'Església, com la creació d'un codi de conducta per als prelats del país.

més informacióEl director del departament de Pastoral de la Carretera, dins de la Comissió Episcopal de Migracions, José Aumente, ha lliurat aquest 19 de setembre al papa Francesc, en l'audiència dels dimecres, l'estola commemorativa del 50è aniversari de la Pastoral de la Carretera.

més informació

Evangelització i Missió - Missioners.cat, 21 set. 18

Us oferim un vídeo elaborat per l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura del sacerdot missioner jesuïta Lluís Maria Roma on parla de la seva experiència a Sucre (Bolívia)

més informació

Davant l'arribada creixent d’adolescents migrants no acompanyats i la manca de recursos disponibles, el Síndic insisteix sobre la necessitat d'habilitar nous espais que actuïn com a centres d'emergència, amb la col·laboració imprescindible de totes les administracions implicades, tant dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya com també dels ajuntaments i de l'Administració de l'Estat. Aquestes administracions disposen d'espais que, de manera excepcional i temporal, poden cedir a la DGAIA per donar resposta a aquesta situació.

més informacióDrets humans - El Punt Avui, 21 set. 18

La Generalitat va decidir crear ahir 230 places per acollir l’“allau” de menors estrangers no acompanyats que han arribat al llarg de les darreres setmanes a Catalunya. Es repartiran en tres nous centres d’emergència i un de primera acollida. Aquesta mesura pretén solucionar el col·lapse produït al sistema durant els últims dies, un fet que va provocar que, fins i tot, alguns d’ells fessin nit a les comissaries.

més informació

Qualsevol acció que impliqui un contacte corporal no consentit amb el propòsit d’obtenir una satisfacció sexual ha de ser considerat un delicte d’abusos i no de coaccions lleus. Així ho estableix el Tribunal Suprem espanyol en una sentència dictada ahir amb què fixa una nova doctrina respecte a aquests tipus de conductes en considerar que són un atac a la llibertat sexual de la persona que les pateix. El delicte d’abús sexual (article 181 del Codi Penal) està castigat amb pena de presó d’un a tres anys o multa de 18 a 24 mesos, mentre que pel delicte de coaccions (172.3) es preveuen penes de multa d’un a tres mesos.

més informació

En Dani Andreu, Fundador de l'Associació GUEOPIC, és pintor de professió i ha creat una aplicació per comunicar-se amb un dels seus fills, autista sever, a base de fotografies i gravacions, i ja l’està repartint arreu del món.

més informació"Els actes de violència que van ocórrer, s'han generalitzat un clima de por en la població i han superat la línia de respecte per la vida i la convivència, fins i tot treient la vida a un dels nostres joves": aquestes són les paraules amb què el Bisbe de la diòcesi de Limón, Mons. Javier Gerardo Román Arias, va deplorar, en una nota enviada a l'Agència Fides, els recents incidents violents ocorreguts en el context de la vaga nacional.

més informació

El representant especial per als refugiats i migrants veneçolans forma part d'un nou mecanisme per donar més coherència al treball humanitari de les agències de l'ONU amb aquest col·lectiu, va dir el secretari general de l'ONU, António Guterres.

més informació

Hi ha molta feina al voltant del pessebre, i tret de comptades excepcions, si hi ha feina, aquesta s'ha de fer amb temps. És per això que en el calendari de la Federació Catalana de Pessebristes hi ha dues assemblees, la que fa tota entitat, a les acaballes del primer trimestre de l'any, amb la comptabilitat, canvis de junta i etcèteres que segons les entitats poden ser més divertits o més feixucs, i una segona assemblea, la que seria la tornada a l'escola, en la qual es parla dels projectes que es duran a terme al llarg de la temporada de major activitat dels pessebristes.

més informacióEl nou reglament general de protecció de dades comença a aplicar-se aquest 25 de maig.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.