NOTÍCIES DESTACADES

El secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i el ministre d'Afers Estrangers rus, Sérguei Lavrov, han parlat al marge de l'Assemblea General de les Nacions Unides. "Sempre  hi ha la possibilitat que en el diàleg es puguin canviar les coses", han apuntat.

més informacióAquest proper diumenge 25 de setembre, l’Església celebra la 108a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, amb el lema “Construir el futur amb els migrants i els refugiats”, una jornada per a recordar que la presència dels migrants i refugiats és una oportunitat de creixement cultural i espiritual per a tots, ja que gràcies a ells podem conèixer millor el món i la bellesa de la seva diversitat, podem madurar en humanitat i construir junts un “nosaltres” més gran.

més informacióLa tercera sessió de la Tribuna Joan Carrera se celebrarà el proper dijous 13 d'octubre a les vuit del vespre. Aquesta vegada el format i l'escenari seran diferents: serà un sopar-col·loqui i el farem al claustre de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 23 set. 22

Amb el lema «Escolta la veu de la creació», l’1 de setembre va començar la celebració cristiana anual de «Temps de la Creació», amb la Jornada Mundial d’Oració per la Cura de la Creació, i acaba el 4 d’octubre, festa de Sant Francesc d’Assís. Al llarg d’aquests dies la família ecumènica de tot el món s’uneix per resar i protegir la llar comuna.

més informacióMés de 250 persones, entre pastors, membres de Vida Consagrada, catequistes, professors de religió, monitors d’esplai, membres d'equips d'oració, de Càritas Diocesana de Lleida i d'altres organitzacions socials han participat, aquest dijous 22 de setembre, a la tarda, a la Catedral de Lleida en la Celebració de l’Enviament, que tradicionalment obre el curs a la Diòcesi de Lleida. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha animat tots els assistents a “ser autèntics testimonis del Senyor allà on siguem enviats”.

més informacióJustícia i Pau s'uneix al comunicat, junt amb onze entitats més, en el qual demanen la creació d'un Grup de Treball al Parlament de Catalunya sobre contencions mecàniques i mesures alternatives als centres penitenciaris catalans, per tal de transitar cap al model de contencions zero.

més informació

Acció social - Cristianisme i Justícia, 23 set. 22

“L’acostament pastoral als catòlics LGBTIQ+ no és simplement una moda, ni una tendència passatgera, ni tan sols alguna cosa que respongui a les pressions de la cultura, sinó una labor constitutiva de l’Església i una missió que troba les seves arrels últimes en els Evangelis”. Són paraules del jesuïta James Martin al pròleg del quadern que acaba de publicar el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i que porta per títol El reconeixement de les persones LGTBIQ+ en l’Església. Amb aportacions dels teòlegs Enric Vilà i Montserrat Escribano, el quadern recorre la diversitat de situacions que viuen les persones LGTBIQ+ i assenyala la necessitat de superar ja la voluntat d’acollida i acompanyament per transitar cap a un paradigma de reconeixement i plena inclusió.

més informació

El dimecres 21 de setembre passat la Sagrada Família va acollir la celebració diocesana de la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat. La missa la va convocar el papa Francesc amb el lema  “Construir el futur amb els migrants i els refugiats”. El bisbe auxiliar de Barcelona, Xavier Vilanova, va presidir la celebració, concelebrada amb els sacerdots de les diferents comunitats cristianes a la diòcesi de Barcelona. També, destacava la presència del delegat de la Pastoral Social, Mn. Joan Costa, el director de Secretariat pels Migrants i Refugiats, Mn. Joan Cabot i el rector de la parròquia de la Sagrada Família, Mn. Josep M. Turull.

més informacióAquest dimarts dia 20 de setembre, l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha signat un decret pel qual s’actualitzen les mesures sanitàries per la COVID1-9, vist que la situació de pandèmia és a prop de ser vençuda, tal com ha declarat recentment l’Organització Mundial de la Salut.

més informació

Església catalana - Bisbat de Lleida, 23 set. 22

El proper 12 d'octubre es compliran 160 anys de la fundació, el 1862, de l'Acadèmia Mariana per part de mossèn Josep Maria Escolà i Cugat, amb la col·laboració dels prohoms lleidatans Lluís Roca Florejachs i Josep Mensa. A més de la institució, com a monument a la Immaculada Concepció de Maria, es va promoure la construcció del Palau de Maria. Les obres es van iniciar el 1869 i es van completar en fases successives. La façana clàssica enllaça els tres cossos que conformen l'edifici, bastit damunt els fonaments d'un convent mercedari del segle XIII. Una doble escalinata estil imperi dona accés a l'oratori neogòtic florentí, inaugurat el 1871. L'oratori, junt amb el paranimf modernista i el teatre d'art decó són espais del patrimoni artístic de la ciutat de Lleida poc coneguts pel conjunt de la ciutadania.

més informació

El proper diumenge 25 de setembre, l’Església celebra la 108 Jornada Mundial del Migrant i el Refugiat. El Papa ha fet públic un missatge, titulat «Construir el futur amb els migrants i els refugiats», del qual us oferim uns fragments.

més informacióEl proper dissabte, 24 de setembre, l'arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Joan Josep Omella, presidirà la missa de la solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè, que serà concelebrada pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, i pels bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Xavier Vilanova.

més informació

Acció social - Redacció, 23 set. 22

El proper divendres, 23 de setembre, s’iniciarà la tercera edició de la Campanya “Cava amb Cor”, organitzada per la Confraria del Cava Sant Sadurní i Càritas Catalunya, amb el suport d’El Celler de Can Roca.

més informació

A Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) s'hi erigeix en un entorn excepcional l'anomenada Cripta de la Colònia Güell, un projecte a on l'arquitecte Antoni Gaudí va incorporar de forma unitària moltes innovacions arquitectòniques. Catalonia Sacra organitza pel divendres 23 de setembre una conferència a la mateixa Cripta on els arquitectes encarregats de la Sagrada Família, el Dr. Jordí Faulí i el Dr. David Puig, s'endinsaran a l'univers de Gaudí a través d'alguns elements que es troben en aquesta creació del genial arquitecte. L'activitat, proposada pel Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, començarà a les 7 de la tarda.

més informacióLa Sagrada Família es troba en la recta final de la seva construcció, centrada ara en l'aixecament de les sis torres centrals. Per aquest motiu, ha presentat aquest dijous, 22 de setembre, al matí, en roda de premsa, les escultures del Lleó i del Bou que coronaran la torre de Marc i Lluc respectivament, previstes per finals del mes de desembre d'enguany.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 22 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Emmanuel Mounier.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació 231.

Hora: 17.30.

Dilluns, 26 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Lloc: Seminari Diocesà de Girona, C/ Pujada de Sant Martí, 12, Girona.

Hora: 18.00: Missa

          19.00: Lliçó inaugural: "L'ésser humà davant de la Raó Infinita i l'Amor Creador", a càrrec d'Arturo Fernàndez.

Dimarts, 27 de setembre

Conferència de David Jou: "Cant espiritual, poesia i ciència en l'experiència cristiana".

Lloc: Monestir de Sant Daniel, Girona.

Hora: 19.00.

Diumenge, 2 d'octubre

Ordenació sacerdotal de Mn. Carles Sánchez, diaca.

Lloc: Catedral de Girona

Hora: 17.00

Diumenge, 9 d'octubre

Conferència: La vida monàstica. Un camí d'interioritat i de compromís. Amb la Gna. Griselda Cos.

Hora: 18.00 h

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les. c/ Anglí, 55, Sarrià, Barcelona

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.