• Salvini vol multar les ONG que rescatin migrants al Mediterrani
  • Maduro anuncia eleccions anticipades a l'Assemblea Nacional de Veneçuela
  • El papa Francesc demana als bisbes una major proximitat amb els sacerdots
  • Papa a Missions Estrangeres: "No tingueu por d'evangelitzar amb valentia"
  • Es publica el llibre 'Sant Francesc Coll. Apòstol de l’evangeli'
  • Estrena del documental "425 anys: una història de resistència"
  • El compromís de Betània en l’acollida a víctimes d’abusos
  • El Comitè de l'ONU denuncia que un integrant d'ETA va ser torturat a Espanya
  • Papa: Custodiar sempre la vida, no a la cultura del descart
  • El Papa insta els periodistes a "treballar d'acord amb la veritat i la justícia"

NOTÍCIES DESTACADES

El Sant Pare ha acabat aquest dimecres 22 de maig el cicle de les seves catequesis dedicat al "Pare Nostre". Podem dir, va dir, que l'oració cristiana neix de l'audàcia de cridar a Déu amb el nom de "Pare". No es tracta d'una fórmula, sinó d'una intimitat filial a la qual som introduïts per gràcia: Jesús és el revelador del Pare i ens dóna familiaritat amb Ell.

més informació"El vostre és un treball preciós perquè contribueix a la recerca de la veritat, i només la veritat ens fa lliures", va recordar el Papa Francesc a uns 400 periodistes estrangers a Itàlia, els que va rebre en audiència dissabte passat, 18 de maig, al Vaticà.

més informacióEl govern italià està ultimant un decret llei que permetrà multar les ONG que col·laboren sense autorització en el salvament de migrants. La proposta impulsada pel ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, atorgaria més poder al seu ministeri en la gestió de la immigració irregular i dificultaria encara més el treball de les organitzacions humanitàries que operen a la Mediterrània. El Moviment 5 Estrelles, soci del líder de la Lliga al govern de coalició italià, advoca per agilitar les expulsions, mentre que des de l’ONU adverteixen que la iniciativa viola els drets humans.

més informacióEl president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat aquest dilluns la convocatòria d'eleccions a l'Assemblea Nacional, ara sota control de l'oposició (Juan Guaidó).

més informacióAltres - El Punt Avui, 21 mai. 19

Catalunya va registrar un 6% menys de jutges i magistrats l’any 2017 respecte del 2015, que equival a 51 professionals menys, fet que implica que els ciutadans catalans van ser atesos per menys jutges (10,8 per cada 100.000 habitants) que la mitjana espanyola (11,8), que també està ben lluny de la mitjana de la Unió Europea (21 jutges). És una de les xifres que van destacar ahir els autors del tercer informe sobre l’estat de l’administració de justícia l’any 2018, impulsat per l’Advocacia Catalana i la UAB a través de la càtedra Observatori Social i Econòmic de la Justícia.

més informacióEl papa Francesc va demanar als bisbes que siguin propers als sacerdots de la seva diòcesi i comportar-se amb ells com un pare.

més informació

Aquest dilluns, 20 de maig, el papa Francesc ha dirigit un discurs a l'Institut Pontifici per a les Missions Estrangeres (PIME). Als assistents els ha expressat: "Evangelitzar és la gràcia i la vocació pròpia del seu Institut, la seva identitat més profunda".

més informació

Església catalana - Arquebisbat de Tarragona, 21 mai. 19

El passat diumenge dia 19 de maig va tenir lloc la trobada de cristians de l’arxiprestat del Baix Penedès que, aquest any s’ha celebrat a la parròquia de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga.

més informacióEsglésia catalana - Redacció, 21 mai. 19

Aquest és el volum nº 270 de la col·lecció Sants i Santes que edita el Centre de Pastoral Litúrgica i que ha escrit el periodista Àngel Rodríguez Vilagran. És un llibret senzill, té només 24 pàgines, però dens i atractiu, per glossar sintetitzadament la vida d’un gran apòstol de l’evangeli i d’un gran difusor a casa nostra del Rosari com va ser sant Francesc Coll (1812-1875).

més informació

Església en el món - Arquebisbat de Barcelona, 21 mai. 19

El periodista Jesús García Colomer ha debutat aquest cap de setmana de maig amb la seva primera pel·lícula: ‘Hospitalarios, las manos de la Virgen’. Es tracta d’una pel·lícula testimonial sobre la vivència a Lourdes. En aquesta línia, mostra l’experiència per part dels malalts, així com, per part dels voluntaris i infermers que els acompanyen. Per això, el cinema espiritual d’aquesta setmana proposa aquest film, perquè pretén convidar a l’espectador a viure el miracle de Lourdes.

més informació

Església catalana - Bisbat de Solsona, 21 mai. 19

El dia 16 de juny de 2019, a les 18.00h, al Teatre Comarcal de Solsona tindrà lloc l’estrena del documental “425 anys: una història de resistència” amb la presència del bisbe Xavier Novell, l’actor Pep Cruz i el director i guionista del documental Dani Sala, de l’empresa de comunicació e2s.

més informacióAcció social - Catalunya Cristiana, 21 mai. 19

El febrer passat va començar a caminar l’associació Betània, per a l’acompanyament a les víctimes dels abusos sexuals en el si de l’Església. En aquests mesos ha rebut 26 peticions d’ajuda, tot i que dos casos van ser derivats perquè s’havien comès en el si familiar.

més informació

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides va dictaminar aquest dilluns 20 de maig que Espanya va violar els drets humans del membre de l'organització armada ETA, Gorka Lupiáñez, que va ser torturat durant la seva detenció en règim d'incomunicació l'any 2007.

més informació

"Veurem si en els propers cinc anys el partit governant, sota la supervisió del Parlament, aconseguirà reconstruir l'economia enfrontant-se al triple desafiament de la pobresa, la desocupació i la desigualtat", adverteixen els bisbes de Sud-àfrica en el seu missatge sobre el resultat de les eleccions presidencials, parlamentàries i provincials, celebrades el 8 de maig, a les quals el Congrés Nacional Africà (CNA), partit del president sortint, Cyril Ramaphosa, va quedar establerta com el primer partit del país, però amb un consens en el nivell més baix de tots els temps (57% dels vots).

més informacióDurant el 2018, 505.868 persones s’han beneficiat de l'acció educativa i social de la Fundació Pere Tarrés a través dels diferents projectes i activitats, una xifra que suposa que el compromís social i educatiu de la Fundació Pere Tarrés ha arribat a un 6,6% de la població catalana durant el 2018.

més informació

Acció social - El Punt Avui, 21 mai. 19

L’entitat SOS3 s’ha proposat facilitar que familiars de malalts ingressats en hospitals, en la majoria dels casos allunyats del seu lloc de residència, puguin accedir a un allotjament temporal fruit de la solidaritat de particulars i empreses; és a dir, ajudar aquells que visquin lluny del lloc on se situa l’hospital de referència i que necessitin allotjament a causa de l’hospitalització d’un familiar o amic. Aquesta problemàtica, la d’haver de viure al costat del malalt, genera neguit, i també importants despeses econòmiques. Molts familiars o acompanyants es veuen abocats a viure en un hotel o, fins i tot, a llogar un pis o una habitació.

més informació

Philip Glass, compositor convidat de la temporada 2018-2019 del Palau, és un músic i intel·lectual amb un gran impacte al món de la música gràcies a les seves òperes, simfonies i partitures. Aquesta temporada ha estat convidat al Palau de la Música Catalana en la seva doble faceta, com a compositor i intèrpret. El temple modernista ha programat un total d’onze concerts on les seves composicions són presents.

més informacióEl nou reglament general de protecció de dades comença a aplicar-se aquest 25 de maig.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 22 DE MAIG

CONFERÈNCIA SOBRE “CRISTIANISME I ISLAM”. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià. A càrrec de: Jacint Duran i Jaume Flaquer, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Lloc: Ateneu Universitari Sant Pacià, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: de 12.15 a 13.15 h.

DIJOUS, 23 DE MAIG

JORNADA SOBRE ELS DRETS HUMANS. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Lloc: Seminari de Vic, Sala d’actes Torras i Bages, Ronda Camprodon, 2, Vic. Hora: de 18 a 20.45 h.

DIVENDRES, 24 DE MAIG

VETLLA DE PREGÀRIA AMB LA CREU DE MOSSULLloc: església parroquial de Sant Joan Baptista, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.