• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

NOTÍCIES DESTACADES

L'hospitalitat és una important virtut ecumènica: significa reconèixer que els altres cristians són veritablement els nostres germans i germanes en Crist. Per això, "treballar junts per viure l'hospitalitat ecumènica, de manera especial cap aquells les vides de les quals són més vulnerables, ens farà a tots cristians - protestants, ortodoxos, catòlics, a tots - millors éssers humans, millors deixebles i un poble cristià més unit". Van ser paraules del Papa a l'Audiència General, en la Setmana de Pregària per la Unitat dels cristians.

més informacióUn centenar de sacerdots d’arreu de Catalunya han reflexionat sobre la veritat què “Déu t’estima” en el marc de les 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura celebrades a Premià de Dalt els dies 21 i 22 de gener. Els ponents han aportat les seves respectives reflexions sobre la paraula Amor, que ha presidit la trobada.

més informacióEsglésia catalana - Bisbat de Girona, 22 gen. 20

La Catedral de Girona va acollir, diumenge 19 de gener a la tarda, l’ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals, cerimònia que va ser presidida pel bisbe Francesc Pardo i concelebrada per preveres d’arreu de la diòcesi de Girona i d'altres indrets, amb l’assistència de diversos diaques. Nombrosos familiars i amics del nou capellà van voler acompanyar-lo en un dia tan especial, entre els quals companys seminaristes i fidels provinents de les parròquies de Santa Maria de Blanes i Santa Maria de Pineda de Mar, on havia prestat els seus serveis durant uns anys, i especialment de la parròquia de Sant Esteve de Caldes de Malavella, on exerceix actualment el seu ministeri. Coll, nascut a Girona l'any 1967, va ser ordenat diaca el 29 de setembre passat, juntament amb Mn. Andreu Soler.

més informacióLa Sagrada Família participa de nou en la Setmana de la Bíblia, que enguany arriba a la seva quarta edició. En aquesta ocasió, el temple acull una meditació biblicoteològica sobre l’interior de la nau, que estarà conduïda pel Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, i que comptarà amb intervals d’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. L’acte tindrà lloc el dimarts 28 de gener, a les 20 h. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. Les portes de la Basílica s’obriran a les 19.30 h.

més informacióEvangelització i Missió - Bisbat de Lleida, 22 gen. 20

La Delegació de Missions del Bisbat de Lleida ha obert les preinscripcions del projecte de voluntariat internacional que portarà a terme a Guatemala al llarg de l'any 2020.

més informacióAmb el lema "Mitjans de comunicació i proximitat", aquesta tarda començarà la 24a edició de les Jornades de Sant Francesc de Sales, amb més de 250 periodistes catòlics i responsables de comunicació de 25 nacionalitats, al santuari de Lourdes, França. La missa d'obertura serà presidida pel cardenal Philippe Ouédraogo, arquebisbe d'Ouagadougou.

més informació

En la 55 edició de les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura els diferents ponents que configuraven el programa han reflexionat sobre l'Exhortació apostòlica del papa Francesc "Christus vivit" i en concret al voltant del punt 112 on el Sant Pare diu: “Abans de tot vull dir a cada un la primera veritat: «Déu estima». Si ja ho havien sentit no importa, t’ho vull recordar: Déu t'estima. No en dubtis mai, més enllà del que et passi en la vida. En qualsevol circumstància, ets infinitament estimat.”

més informació

Església catalana - Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, 22 gen. 20

La Delegació diocesana d’Ensenyament convoca tots els docents cristians que treballen o viuen al bisbat de Sant Feliu de Llobregat a una trobada a la Casa de l’Església l’últim dissabte del mes de febrer, dia 29, sota el lema: “La seva llum creix en nosaltres. És Jesús a classe?”, com a espai de formació i també de convivència entre mestres i professors.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 22 gen. 20

Aquest diumenge, 19 de gener, el Seminari Conciliar de Barcelona ha acollit el recés que organitza anualment el Servei Diocesà per al Catecumenat. El bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell va presidir la trobada que té lloc sempre al voltant de la festa de la conversió de sant Pau.

més informació

Església catalana - Arquebisbat de Tarragona, 22 gen. 20

El Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, va conferir el ministeri del lectorat al seminarista Albert Font el divendres, dia 17 de gener passat, a l’església parroquial de Sant Joan Baptista de Tarragona. L’eucaristia va ser concelebrada pel vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny; el rector d’aquesta parròquia, Mn. Jordi Figueras; el rector del Seminari Pontifici de Tarragona, Mn. Jaume Gené i d’altres preveres de l’arxidiòcesi. També van assistir-hi els seus companys seminaristes, diaques, familiars, amics i fidels de les parròquies on ha servit pastoralment.

més informació

Església en el món - AICA, 22 gen. 20

Avui, dimecres 22 de gener, es compleixen 100 anys del naixement de Chiara Lubich, la fundadora del Moviment dels Focolars, coneguda per la seva infatigable acció en favor de la comunió, de la fraternitat i de la pau entre persones d'Esglésies diferents, fidels de moltes religions i entre els que no es reconeixen en un precís credo religiós.

més informacióDrets humans - Justícia i Pau, 22 gen. 20

Els pròxims dies 3, 14 de febrer i 2 de març tindrà lloc el seminari "L’acompanyament a la persona reclusa", organitzat per Justícia i Pau amb el suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que dóna continuïtat a les sessions organitzades el curs passat.

més informació

Drets humans - Vatican News, 22 gen. 20

La Conferència Internacional sobre Líbia del diumenge 19 de gener, ha marcat un primer pas cap a la pau al país africà, tot i que les firmes del primer ministre libi a el-Sarraj i el General Haftar falten en el document final. Els líders mundials han signat a favor de l'embargament d'armes, sent l'ONU responsable de supervisar l'alto el foc. Diumenge passat el Papa va fer una crida al cessament de la violència.

més informació

La diòcesi de Sant Cristòfol viu amb consternació la troballa del cos sense vida del prevere José Manuel Rondón Molina, qui va desaparèixer de manera forçosa des del passat dijous 16 de gener.

més informació"Creiem que tot el que Déu ha creat és bo. L'home va ser creat a imatge i semblança de Déu i se li va ordenar governar racionalment la creació per produir fruits de la terra", explica Mons. John Oballa Owaa, Bisbe de Ngong, i President de la Comissió de Justícia i Pau de la Conferència Episcopal de Kenya, en presentar la campanya per a la Quaresma d'enguany. Amb el tema "Bona administració per a una nació transformada ... el meu compromís", la iniciativa Quaresmal és part de la campanya per a la lluita contra la corrupció llançada pels Bisbes el 5 d'octubre de 2019 a Subukia, Nakuru.

més informació

Església catalana - Redacció, 22 gen. 20

El dia 26 de gener de 2020, III diumenge de durant l’any, serà el Diumenge de la Paraula de Déu, segons allò que disposa l'Aperuit illis. I, la setmana posterior a aquest diumenge (entre el 27 de gener i l’1 de febrer) se celebrarà, en les diòcesis amb seu a Catalunya, la Setmana de la Bíblia. Així ho ha disposat la Conferència Episcopal Tarraconense, que la patrocina.

més informació

Avui s’inaugura al Palau de la Música Catalana una doble exposició dedicada a Manuel de Falla (Cadis, 1876-Alta Gracia, Argentina, 1946). La primera de les mostres, “Manuel de Falla. Itineràncies d'un músic”, se situarà a la Sala Lluís Millet i és una exposició itinerant que, produïda per Acción Cultural AC/E, Caja Granada i el Ministerio de Cultura-INAEM, es va poder veure per primera vegada a Granada l’any 2010. 

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.