Dijous, 9 de Febrer de 2023
Sant Nicèfor, màrtir

NOTÍCIES DESTACADES

A l'audiència general d'aquest dimecres, 8 de febrer, el Sant Pare ha dedicat la seva catequesi a reviure els moments més significatius del seu Viatge Apostòlic recent a la República Democràtica del Congo i al Sudan del Sud, països que va visitar del 31 de gener al 5 de febrer. El papa Francesc ha recordat: “Prou d'explotar l'Àfrica!". I ha convidat a tirar endavant sempre amb esperança.

més informacióL'assemblea continental europea del Sínode 2024 ja ha començat. Des d’aquest diumenge 5 de febrer passat, a Praga, es reuneixen 200 delegats en representació de les diferents conferències episcopals d'Europa. La trobada es divideix en dues fases i serveix per presentar les síntesis definitives de la fase diocesana del Sínode que ha treballat cada conferència episcopal. Una síntesi que, en el cas de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), subratlla la importància del paper de la dona a l’Església, la participació dels joves i el foment del diàleg amb el món i la cultura.

més informacióDrets humans - Redacció/Foto: Santa Seu, 8 feb. 23

Uns 5.000 morts fins ara. L'OMS calcula que la xifra final de morts pel terratrèmol podria superar els 20.000. La maquinària d'auxili que arriba de tot el món no s'atura. A Turquia ja s'hi han salvat 8.000 persones. A Alep, els esfondraments se sumen a la destrucció de la guerra. A la segona ciutat siriana s'espera la visita del nunci Zenari. El P. Bahjat ha apuntat que més de 500 persones han dormit a la parròquia de Sant Francesc i que garanteixen 2.000 àpats al dia.

més informacióDurant l'Audiència General d'aquest dimecres 8 de febrer el papa Francesc ha recordat el drama que estan vivint els xilens després de l'onada d'incendis forestals més destructora de l'última dècada.

més informacióLes criatures que es troben als marges dels llibres o als marginalia de l'edat mitjana ens porten al món de l'imaginari medieval. Gràcies a moltes d'aquestes pintures en miniatura, tenim un assaig de la creativitat, l'humor i la complexitat simbòlica de l'època, i també serveixen com a font important d'iconografia instrumental, on aquests petits orgues es poden admirar en una diversitat de formes. Àngels i sants, però també les bèsties i les criatures híbrides són els seus intèrprets. En aquest concert, orgues medievals i renaixentistes reconstruïts a partir de la iconografia medieval es contextualitzen, es desglossen i es reciclen. El concert tindrà lloc, el proper dimecres 15 de febrer, a les 20.00 h, a la Catedral de Barcelona.

més informació"Hem celebrat amb alegria a Zamboanga i a tota l'illa de Mindanao la Setmana Mundial per l'Harmonia Interreligiosa que se celebra cada any de l'1 al 7 de febrer. Va ser l'Assemblea General de les Nacions Unides la que va voler una celebració mundial de l'harmonia interreligiosa, i cada any aquí, al sud de les Filipines, intentem donar-li la importància deguda. Aquest any la tragèdia del terratrèmol de l'1 de febrer no ha desanimat les iniciatives, sinó que ha estat una oportunitat per viure concretament la fraternitat", diu a l'Agència Fides el pare Sebastiano D'Ambra, missioner del Pontifici Institut per a les Missions Estrangeres (PIME), iniciador del moviment per al diàleg islàmic-cristià "Silsilah" a la ciutat de Zamboanga, a l'illa de Mindanao, a una zona on hi ha una gran comunitat islàmica d'uns 6 milions de persones.

més informació

Mans Unides va presentar aquest dimarts 7 de febrer la seva campanya anual número 64 ,«Frenar la desigualtat és a les teves mans», en una roda de premsa, tant presencial com en línia, que ha tingut lloc a l'Associació de la Premsa de Madrid. Una Campanya en què, durant els dotze mesos vinents, l'ONG de l'Església catòlica centrarà la feina a denunciar com la desigualtat s'ha convertit en l'amenaça més gran a escala mundial i provoca que milions d'éssers humans visquin en la pobresa.

més informació

“Allibereu Mons. Rolando Álvarez i els altres detinguts.” És l’exigència del president de la Comissió de les Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE), el cardenal Jean-Claude Hollerich davant la persecució del govern de Nicaragua cap a l’Església.

més informacióEsglésia en el món - Redacció, 8 feb. 23

Aquesta és la Declaració que el Consell de les Conferències Episcopals d’Europa (CCEE) i la Trobada continental del Sínode han fet pública aquest dimarts 7 de febrer:

més informació

Aquest cicle es va iniciar l'any 1998 i està organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Càritas Diocesana de Barcelona, Mans Unides i el Grup de Juristes Roda Ventura. 25 anys després, aquesta iniciativa segueix sent plenament vigent i necessària, amb la voluntat de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món, comptant amb l'ajuda de de persones expertes o vinculades al tema que es tracta a cada sessió.

més informació

El proper dilluns, 13 de febrer (Sala de Concerts, 20 h), Angela Hewitt, gran coneixedora del llegat de Johann Sebastian Bach, inaugurarà el cicle Palau Bach d'aquesta temporada amb un programa que inclourà una selecció del segon llibre d'El clave ben temperat i l'Obertura francesa, BWV 831. Les seves interpretacions de la música de J. S. Bach l'han situada com una de les intèrprets més importants del compositor del nostre temps. També ha estat guardonada en certàmens d'arreu del món, però va ser el Concurs Internacional Bach de Piano a Toronto el 1985, celebrat en memòria de Glenn Gould, el que va enlairar la seva carrera internacional. Angela Hewitt (Ottawa, 1958) és considerada una de les concertistes més importants del món, actua en recitals i com a solista amb les principals orquestres d'Europa, Amèrica, Austràlia i l'Àsia.

més informacióL'ONG dels Salesians Bosco Global, juntament amb la Fundació Machaqa Amawta, acompanya les dones indígenes d’Ayata a Bolívia, en el seu desenvolupament rural i empoderament econòmic. Aquesta iniciativa també permet a la comunitat de dones treballar per trencar els rols de gènere establerts i ser més autònomes. En aquest moment els projectes de desenvolupament i empoderament estan en la fase final.

més informació

Església catalana - Bisbat de Solsona, 8 feb. 23

Després de quedar una mica eclipsada els dos darrers anys amb motiu de la pandèmia, en el 2021 només per televisió i el 2022 amb el 50% de l’aforament, aquest any la Festa del Santíssim Misteri de Cervera ha tornat amb tota la seva esplendorositat i superant les previsions.

més informació

El cap de setmana 4 i 5 de febrer passat un grup de 40 adolescents i joves de les diferents parròquies del Bisbat d’Urgell: de La Seu d’Urgell, Puigcerdà, Llívia, Guils de Cerdanya, Andorra la Vella, Balaguer, Tornabous, i La Portella; acompanyats dels monitors i intendents, varen anar a Barcelona, per compartir, conviure, celebrar i servir en diverses realitats amb institucions que treballen amb els més vulnerables i necessitats. Van ser acollits a l’escola Sagrada Família del carrer Avinyó.

més informacióEsglésia catalana - Redacció/Bisbat de Girona, 8 feb. 23

Durant l’any 2022 els Mossos d’Esquadra van rebre un total de 12 denúncies per robatori en centres de culte i ermites de la Diòcesi de Girona, un 45% menys que l’any anterior, quan la xifra va ser de 22. Aquestes són les dades que s'han presentat, aquest dilluns 6 de febrer passat, en el marc de la reunió de seguiment que duen a terme periòdicament el Bisbat de Girona i els Mossos d’Esquadra, establertes pel pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori.

més informació

L'arquebisbe de Sevilla, Josep Àngel Saiz, ha fet entrega aquest dilluns 6 de febrer, a la tarda, dels nomenaments oficials als 66 membres de les set comissions de treball del II Congrés Internacional de Germandats i Pietat Popular, que se celebrarà a Sevilla del 9 al 12 d'octubre del 2024. L'acte s'ha celebrat a l'aula Beat Marcelo Spínola de l'Arquebisbat sevillà, amb la participació del president del Consell General de Germandats i Confraries de la Ciutat de Sevilla, Francisco Vélez; el delegat diocesà de Germandats, Marcelino Manzano; i el secretari general del congrés, Joaquín de la Peña. '

més informació

La Comissió Episcopal per a les Comunicacions Socials (CECS) va lliurar, el dimecres 1 de febrer passat, els Premis Bravo! 2022 en un acte que va tenir lloc a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). Va presidir José Manuel Lorca Planes, president de la CECS. En nom dels guardonats van prendre la paraula Mario Iceta Gavicagogeascoa, arquebisbe de Burgos, que va recollir el Premi Bravo! Especial, que va recaure a la Fundació VIII Centenari de la catedral de Burgos.

més informacióL’Editorial Claret acaba de publicar, en català, 'A l’escolta de Déu'. El llibre, traduït de l’italià 'Con l’anima in escolto', busca ser un espai per aprendre a pregar. En paraules de l’autor, Klaus Hemmerle (1929-1994), bisbe compromès en el diàleg entre cristians i hebreus, el volum és “un espai reservat als qui no preguen” com a primer objectiu.

més informacióEl segon Vídeo del Papa de l'any s'acaba de publicar amb la intenció de pregària que el Sant Pare confia a tota l'Església Catòlica a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa. Aquest mes de febrer, el papa Francesc convida amb un somriure a posar un cartell a cada parròquia que digui: "Entrada lliure". Amb això ens vol recordar a tots que no hi ha requisits especials per entrar-hi, perquè les “parròquies no són un club per pocs, que donen una certa pertinença social” .

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Projecte solidari
Construcció d'una escola a Dar es Salaam, Tanzània.
FISC-Catalunya-ONG Lestonnac.
Podeu col·laborar amb una població que viu amb menys de 2 € diaris:
Caixabank: ES11 2100 0816 1202 0059 8447

Dilluns del 30 de gener al 27 de març

Lectura del "Llibre de les revelacions de l'amor diví" de Juliana de Norwich.

Amb Xavier Melloni.

Hora: 11.30.

Lloc: Sala d'actes de Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Dijous 2 al 23 de febrer

Seminari: El valor de la persona al món d'avui.

Per l'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya.

Hora: 19.00.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 13, Barcelona

Dijous del 7 al 28 de febrer.

Seminari: Algunes claus espirituals per a decidir bé.

Amb Laura Rius.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Hora: 19.00.

Dimecres 8 de febrer.

El Gest Kongo. Conferència sobre interculturalitat a l'Àfrica.

Amb Col·lectiu de Capellans Africans.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Hora: 16.00.

Divendres 10 de febrer.

Actualitat de Josep Torras i Bages.

Amb Eudald Forment.

Lloc: Oratori de Sant Felip Neri, Vic.

Hora: 20.00.

Fins dissabte 25 de març, es poden presentar treballs al III Premi Literari Relats a la Catedral de Tarragona per promoure l'ús literari del català i del castellà als centres educatius.

Informació: acatedra@tinet.cat

Divendres 10 a diumenge 12 de febrer

Art i espiritualitat: Silenci, es roda (Ikebana d'hivern).

Lloc: Santuari del Miracle.

Tel. 973291699.

Dissabte 11 de febrer

Concert amb la St. Dunstan's School Choir.

Lloc: Església de Sant Gaietà, Consell de Cent, 293, Barcelona.

Hora: 17.30.

Dilluns 13 de febrer

El paper del mestre en la senda espiritual.

Amb Xavier Melloni i Halil Bárcena.

Lloc: Institut d'Estudis Sufís, Montnegre, 8, Barcelona.

Hora: 19.00.

Dimarts 14 de febrer

Pregària a l'estil Taizé. Cada segon i quart dimarts de mes.

Lloc: Capella del Santíssim de la Parròquia Maria Auxiliadora de Sarrià (Passeig Don Bosco, 70, Barcelona)

Hora: 21.30 h a 22.00 h

Dimecres 15 de febrer

Concert de The Tutsies a benefici de Mans Unides.

Lloc: Luz de Gas, Muntaner, 246, Barcelona.

Hora: 21.00.

Divendres 17 a diumenge 19 de febrer.

Natura i espiritualitat Hivern: Esperar en el silenci.

Lloc: Santuari del Miracle.

Tel. 973 291 699.

Dilluns 20 de febrer

Transhumanisme, cristianisme i gnosticisme.

Amb Ricard Mejía, Joan Costa, Stefano Abbate i Albert Cortina.

Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, Diputació, 231.

Hora: 18.30.

Dilluns 20 de febrer.

La vocació cristiana avui.

Amb Xavier Montané.

Hora: 21.00.

Lloc: Sala Parroquial Mn. Joan Vinyeta, Pl. Santa Maria, 7, Vilafranca del Penedès.

Dissabte 25 i diumenge 26

Exercicis bíblicoespirituals. Por qué dudáis?

Lloc: Casa d'espiritualitat Betània (Cornellà).

Informació: 652 078 868.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.