Dimecres, 19 de Gener de 2022
Sant Canut, màrtir
  • AEN: "5.200 milions de persones viuen en països amb greus violacions a la llibertat religiosa"
  • “Aliments i medicines per la població! S'han d'obrir corredors humanitaris”: Tigray està patint crims atroços
  • P. Bausset: "La divisió de les Esglésies Cristianes és una vergonya i un escàndol per al nostre món"
  • El papa Francesc ajuda Filipines i els migrants de la frontera amb Biolorússia
  • Oxfam Intermón: Es duplica la riquesa dels 10 homes més rics del planeta
  • Afers Religiosos atén quasi 400 consultes en un any
  • Esparraguera es convertirà en la capital europea de les Passions
  • El pianista Ignasi Cambra torna al Palau de la Música Catalana amb obres de Chopin, Skriabin i Brahms
  • La Creu Roja creu que el tsunmi Tonga podria haver afectat el 75% de la població
  • Un recorregut per 10 països d'Àfrica a través d'una exposició

NOTÍCIES DESTACADES

Els deu homes més rics del món han duplicat la seva fortuna, que ha passat de 700.000 milions de dòlars a 1'5 bilions de dòlars (1.300 milions de dòlars al dia) durant els primers dos anys d'una pandèmia que ha empitjorat els ingressos del 99% de la humanitat i ha empès a la pobresa més de 160 milions de persones.

més informacióDiàleg interreligiós - DGAR, 18 gen. 22

La Direcció General d’Afers Religiosos referma la seva voluntat de continuar sent un referent a l’hora de proporcionar informació i assessorament per garantir l’exercici dels drets de llibertat religiosa a Catalunya.

més informació“Per desgràcia és cert, vinguin i vegin-ho vostès mateixos”, diu a l'Agència Fides un membre de l'Església local del Tigray etíop, que per raons de seguretat demana l'anonimat. La tragèdia a què es refereix és la que s'està produint a tot Tigray des de fa gairebé dos anys. "Hi ha massacres d'innocents que han estat sacrificats simplement per la seva ètnia, i multituds que s'estan morint literalment de gana: cal obrir immediatament els corredors humanitaris per ajudar els que estan al límit".

més informacióAjuda a l’Església Necessitada (AEN) és una Fundació Pontifícia promoguda pel papa Pius XII i iniciada l’any 1947 amb l’objectiu d’ajudar a l’Església en països amb necessitats i als cristians perseguits per la seva fe. Aquest dilluns dia 17 de gener, representants d’aquesta organització han impartit una conferència en el marc de la jornada de formació per a preveres i, posteriorment, una xerrada oberta a tothom. Beatriz Moretó, delegada de l’AEN a Barcelona, ha explicat que la finalitat d’aquesta organització és «servir l’Església catòlica en la seva tasca evangelitzadora». A més, des de 1999 publica un informe sobre la llibertat religiosa que té en compte totes les confessions.

més informacióAquest 18 de gener i fins el proper dia 25, les diverses Esglésies Cristianes celebrem l’Octavari (que no la Setmana, com es diu sovint), de pregaria per la unitat dels cristians. Són vuit dies de pregària per implorar que es faci realitat l’anhel de Jesús expressat a l’últim sopar: “Que tots siguin u; com Vós Pare, sou en mi i jo en Vós, que ells també siguin u” (Jo 17:21).

més informacióVaticà - Redacció/Foto: Vatican News, 18 gen. 22

El papa Francesc ha decidit destinar una primera aportació de 100.000 euros a l'Església del país asiàtic per pal·liar les conseqüències del tifó Rai i una quantitat similar a Càritas Polònia per ajudar les persones que es troben encallades allà.

més informació

El 23 de desembre passat es van aprovar noves mesures per frenar l’augment de casos en la sisena onada de la pandèmia de la covid-19, que van ser prorrogades el 4 de gener. Pel que fa als actes religiosos i a les cerimònies civils es limita l’assistència al 70% de l’aforament i s’estableixen recomanacions concretes per al control d'aglomeracions i la ventilació per aquells actes que tinguin una assistència de més de 1.000 persones.

més informació

Evangelització i Missió - Redacció, 18 gen. 22

L'exposició Indestructibles de Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez, patrocinada per MISSIONS SALESIANES, es prorroga fins al proper 12 de febrer gràcies a la gran acollida de la mostra. El Museu Missions Salesianes (Carrer Lisboa, 4, Madrid) acull aquesta exhibició fotogràfica que fa un recorregut per 10 països d'Àfrica a través de la història d'onze nens i nenes.

més informacióEsglésia catalana - Bisbat d'Urgell, 18 gen. 22

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va rebre el dilluns 17 de gener passat, la Consellera d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, al Palau Episcopal. La Consellera anava acompanyada del Director General de Prospectiva i d'Innovació en l'Acció Exterior, Joan M. Piqué.

més informació

Acció social - Redacció/Foto: Reuters, 18 gen. 22

Aquesta matinada s'han difós les primeres imatges de la destrucció causada per l'erupció del volcà Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, al Pacífic sud, que han pogut captar els avions militars de reconeixement enviats per Austràlia i Nova Zelanda. Des de dissabte, l'arxipèlag de Tonga està incomunicat i les organitzacions d'ajuda humanitària i els països veïns treballen per intentar avaluar la magnitud de la tragèdia.

més informació

Cultura - Federació Catalana de Passions, 18 gen. 22

Malgrat la situació pandèmica existent a tota Europa, més de 130 representants de 10 països diferents ja han confirmat la seva assistència a l'Europassion, la trobada de passions europees. Així ho ha explicat el president de la Passió d'Esparreguera, Enric Galceran, en l'acte del 15 de gener passat on s'ha presentat el cartell i el programa d'actes de la trobada Europassion 2022, que tindrà lloc a Esparreguera entre el 3 i el 6 de març. Una trobada que convertirà Esparreguera en la capital europea de les Passions i que, segons Galceran, espera poder superar els 200 assistents.

més informacióEsglésia catalana - Full Dominical/Òscar Bardají, 18 gen. 22

El Dr. Francesc Torralba ha assolit el seu quart doctorat. Després dels de filosofia, teologia i pedagogia, ara ha rebut el de la Facultat Antoni Gaudí d'Història i Arts Cristianes (AUSP) amb la tesi Interpretació teològica de la façana de la Glòria de la Sagrada Família segons el projecte original d’Antoni Gaudí. Fonts espirituals i teològiques de la seva escatologia. «He fruït molt. M’ha permès capbussar-me en l’obra d’un artista genial i entreveure les seves fonts d’inspiració», afirma.

més informació

La Fundació Verge Blanca i Quàlia Cooperativa de Lleure han renovat la cessió de la casa de colònies de Llesp, la Verge Blanca, propietat del Bisbat de Lleida, mitjançant un nou conveni perquè l’entitat targarina continuï gestionant aquest equipament fins al desembre de 2023. El 23 de maig de 2013 Verge Blanca, mitjançant la secció del Servei de Colònies de Vacances, va firmar el primer conveni entre les dues entitats amb l’objectiu que l’Associació Alba, ara a través de Quàlia Cooperativa de Lleure, pogués generar ocupació per a persones amb discapacitat i promogués servei de lleure a altres entitats socials, així com estades per a persones amb discapacitat i a les seves famílies.

més informació

El pianista Ignasi Cambra (Barcelona, 1989) torna al Palau de la Música Catalana després de gairebé sis anys, el proper dilluns, 24 de gener, a les 20 hores. El pianista català oferirà un recital, corresponent al cicle Palau Piano, amb obres de Frédéric Chopin, Aleksandr Skriabin i Johannes Brahms. Del compositor polonès, n'oferirà quatre Impromptus, aquesta forma suposadament propera a la improvisació tan habitual en el catàleg chopinià. Quatre joies de les quals la Fantasia-Impromptu op. 66 gaudeix d'una immensa popularitat.

més informacióEsglésia catalana - Redacció, 18 gen. 22

L'Arquebisbat de Barcelona ens comunica aquest dilluns 17 de gener que el bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, ha estat ingressat novament a l'hospital a causa d'una involució clínica. A hores d'ara, el seu pronòstic és reservat dins la gravetat de la seva malaltia.

més informació

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i la Facultat de Ciències de l’Educació Blanquerna-URL s’han unit per crear una borsa de treball específica i donar resposta a la situació d”excepcionalitat, necessitat i urgència” que la sisena onada de la pandèmia està provocant en els centres concertats de Catalunya, on creix el nombre de baixes entre els docents. “Aquest acord vol oferir a les nostres escoles graduats i estudiants de Blanquerna-URL per contrarestar les baixes de professorat provocades per la sisena onada de la COVID que els centres estan patint ”, explica aquest dilluns 17 de gener la Secretària general de la FECC, Meritxell Ruiz.

més informació

'LA Missa', que s'emet tots els diumenges a les 10.30 hores a La 2, ha canviat d'emplaçament. Després de 13 anys al Monestir de Sant Domènec de les monges dominiques, a Sant Cugat del Vallès, la celebració s’oficia, a partir d'aquest 16 de gener, a una de les capelles del Col·legi Pureza de María, situat al mateix municipi, a prop del centre de producció de RTVE Catalunya.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Dimarts, 18 de gener

Sessió literària Jacint Verdaguer. De la més alta cima, a l’afrau amb Anna Maluquer

Lloc: Espai d’arts escèniques Casal d’Alella

Hora: 19.00

Concert de Nadal El cant dels ocells amb l’Escola Municipal de Músi

Lloc: Auditori d’Els Costals de Castellbisbal

Hora: 18.00

Dimecres, 19 de gener

Concert d'orgue amb Pau Riuró

Lloc: Catedral de Barcelona

Hora: 20.00

Dijous, 20 de gener

Eucaristia a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners

Hora: 11.00 h

Ballada de sardanes amb la cobla La Flama de Farners

Lloc: Plaça de Sant Sebastià, Santa Coloma de Farners

Hora: 16.30

Inauguració exposició “Viatge a Orient”

Lloc: Museu Diocesà de Barcelona (Avinguda de la Catedral, 4, Barcelona)    

Visita: 10 a 21 hores.

Taller-escola de pregària al Casal Don Bosco

Lloc: C/ Cardenal i Barraquer, 15, Barcelona

Hora: 19.00

Divendres, 21 de gener

Celebració de la solemnitat dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi

Lloc: Amfiteatre de Tarragona i Catedral de Tarragona

10.00 h: Pregària i lectura de les Actes martirials a l’Amfiteatre.

19.00 h. Pontifical de Sant Fructuós a la catedral

Dissabte, 29 de gener de 2022

Cantata Solidària BWW 22 de J. S. Bach

Hora: 20.15

Lloc: Església Verge del Carme de Badalona

Adreça: Carrer Sant Miquel, 44, Badalona.

Dijous, 10 de febrer de 2022

Conferència: “Espeologia de l’Esperança” a càrrec d’Ôscar Mateos.

Lloc: Centre Pare Claret de Girona. Joan Maragall, 23, baixos.

Hora: 19 hores

-----------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.