Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

NOTÍCIES DESTACADES

En el matí d'aquest 22 de març, el Sant Pare ha rebut en audiència una delegació de parlamentaris de la República Txeca i de la República Eslovaca amb ocasió del 1150 aniversari de la mort de Sant Ciril.

més informacióDrets humans - Mans Unides, 22 mar. 19

La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants reconeix l'atenció i acompanyament per part de tota la societat a aquests joves, demana acabar amb l'estigma social que els persegueix, condemna els fets recents contra alguns joves i educadors en centres de menors tutelats, reclama més recursos i coordinació, i demana la implicació de tota la societat en l'acollida i integració.

més informacióEsglésia catalana - GIEC, 22 mar. 19

Sota el lema «L’amor cuida la vida», l’Església celebra el 25 de març, solemnitat de l’Anunciació del Senyor, la Jornada a favor de la vida. Amb motiu d’aquesta Jornada, els bisbes de la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida firmen un missatge en el qual recorden que “l’Església és conscient que l’amor s’ha de posar més en les obres que en les paraules, ja que repetir paraules d’amor sense que de veritat canviï alguna cosa a la vida és una manera de falsejar-les”.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Tarragona, 22 mar. 19

La segona conferència quaresmal organitzada per l’arxiprestat de Tarragona va convidar, aquest dilluns dia 18 de març, al P. Pere Cardona, jutge delegat de la Causa de canonització de Marià Mullerat i Soldevila, amb motiu de la seva propera beatificació.

més informacióLa primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha anunciat la prohibició immediata de la venda d'armes al país, com a conseqüència de l'atac a dues mesquites el 15 de març passat a Christchurch. La prohibició és vàlida per a armes semiautomàtiques i fusells d'assalt.

més informacióEl papa Francesc va encoratjar aquest 21 de març els joves a "tirar endavant amb coratge i construir" perquè són "l'ara i no el mentrestant de Déu". El Pontífex va dir aquestes paraules durant la visita a la seu de la fundació pontifícia Scholas en què va participar en videoconferència amb grups de joves a Panamà, Portugal, Romania i les ciutats italianes de Milà i Pistoia. El Sant Pare va agrair per aquestes iniciatives perquè "els joves esperen propostes com aquestes".

més informació

El Pontífex s'ha reunit amb la Federació Italiana de Metges Pediatres, que té com a missió donar "testimoni cristià" i els demana als seus membres comprometre's en "garantir assistència i prevenció a tots", sense exclusions.

més informació

Església catalana - Arquebisbat de Tarragona, 22 mar. 19

El dilluns, dia 18 de març passat, al Santuari del Loreto de Tarragona va tenir lloc el recés de quaresma de preveres i diaques de l'arxidiòcesi de Tarragona. Acompanyats pel Sr. Arquebisbe i guiats per les reflexions de Mons. Juan Antonio Aznárez Cobo, bisbe auxiliar de Pamplona, els preveres van poder pregar, durant el matí, tot meditant la guarició del paralític (cf. Mc 2, 1-12) i redescobrint la gran figura de l’apòstol Pau, tan estimat a Tarragona.

més informacióEl dimarts, 19 de març passat, l'església de Santa Maria dels Turers de Banyoles va acollir la cloenda de la fase diocesana de la beatificació i canonització del P. Francesc Butinyà. L'acte va reunir centenars de persones, gran part de les quals religioses de les congregacions Hijas de San José i Siervas de San José, fundades pel pare jesuïta banyolí, així com familiars.

més informació

Església en el món - Arquebisbat de Barcelona, 22 mar. 19

Aquesta setmana l’article de Rome Reports ens parla sobre la comunitat cristiana de Kazakhstan, des de l’experiència del bisbe José Luis Mumbiela. Es tracta del bisbe de la localitat de Almativiu i viu a Kazakhstan des de 1998. Segons explica el mitjà del Vaticà, durant la seva estada allà, Mumbiela ha estat testimoni de “com la petita comunitat catòlica ha anat creixent al llarg d’aquests darrers 20 anys”.

més informació

Associacions provida d'Argentina van lliurar el 20 de març passat més de 140 mil signatures en rebuig del document que elabora el Comitè per l'Estatus de la Dona (CSW) de l'ONU que busca instal·lar l'avortament i la ideologia de gènere com un dret en el món.

més informacióLa celebració del Dia Mundial de l'Aigua és una ocasió òptima per prendre consciència de com el senzill gest quotidià d'obrir una aixeta i que d'ella surti aigua potable no és possible per a 2.100 milions de persones a tot el món.

més informació

La pobresa i les desigualtats creixen a Catalunya, després de la millora molt lleugera que hi ha hagut en els últims anys. ECAS, la federació de les entitats d’acció social, ho assegura en el seu últim informe INSOCAT, titulat 'Treball precari, habitatge privatiu i manca d'inversió' i que ha estat elaborat a partir de dades de diverses fonts oficials i anàlisis quantitatius d’entitats socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat.

més informació

S'obre una campanya de recollida de fons per ajuda d'emergència i per a la reconstrucció després del devastador pas del cicló IDAI. El cicló Idai s'ha portat per davant cases, camps i carreteres a Malawi, Moçambic i Zimbabwe. La ciutat portuària de Beira, a Moçambic, ha quedat sota les aigües. Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio ha fet una crida urgent: "El nord del món ha d'ajudar les víctimes del canvi climàtic a l'Àfrica".

més informacióÉs la segona agressió en menys d'un mes que pateix una església en aquest país sud-americà, un dels més laics de l'Amèrica Llatina. "Estem desconcertats", així de senzill i concís va ser Pablo Bonavía, el rector de l'església Sant Antonino del barri de Montevideo Jacinto Vera en ser consultat per Aleteia sobre l'atac amb bomba molotov que es va produir en la matinada del dimecres 20 de març a mans de persones encaputxades.

més informació

L'Espai O_Lumen presenta una nova exposició a Madrid: "La zarza ardiendo. Entre el asombro y la emoción (1955_1975)" La mostra ofereix l'oportunitat de conèixer en conjunt per primera vegada una selecció dels millors exponents d'escultura, pintura i arts religioses realitzades a Espanya durant les dècades centrals del segle XX.

més informació

Perpinyà ja exerceix com a Capital de la Sardana 2019. En l'acte de proclamació celebrat el dissabte 16 de març, la capital del Rosselló va prendre el relleu de Montblanc com a epicentre del sardanisme català. El pregó d'obertura de la capitalitat, a càrrec de Pere Becque, va destacar la capacitat integradora de la dansa. El vicepresident d'Òmnium Cultural de la Catalunya del Nord va destacar que "la rotllana sardanista és un acte col·lectiu, com ho és la democràcia. Hi entra qui vol, dona o home, jove o vell, àgil o no, perquè l'objectiu no és el resultat individual, sinó la capacitat col·lectiva de reeixir conjuntament per fer que tots tinguin el plaer de viure un moment al mateix pas".

més informacióCultura - Meritxell Roselló per a Flama.info, 22 mar. 19

“A Valls ens agrada mirar el cel, ara també el volem escoltar”, amb aquest lema Valls (Alt Camp) es posa en camí cap a les Decennals del 2021. Des de fa més d’un any una comissió ciutadana, que agrupa la parròquia de Sant Joan i altres entitats culturals, està treballant en una campanya de mecenatge per recuperar l’orgue de Valls. L’estrena del nou orgue està previst per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2021. Per conèixer més a fons l’atrevida campanya que han impulsat hem entrevistat per l’agència FLAMA.info a Jordi París (Valls, 1963), un dels impulsors de la comissió i director del Museu de Valls, perquè ens expliqui més detalls del nou orgue que tindrà moltes singularitats. Serà un orgue “sense moble” que  destacarà per la verticalitat amb una alçada de 14,7metres, un cop finalitzat comptarà amb 2.000 tubs i disposarà d’un registre de gralla per fer el toc de castells.

més informacióEl nou reglament general de protecció de dades comença a aplicar-se aquest 25 de maig.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.