Dimarts, 7 de Juliol de 2020
Sant Ot, bisbe
  • Publicat el programa per al curs vinent de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona
  • El bisbe Josep Àngel Saiz Meneses presideix l’Ofici de Festa Major a Terrassa
  • El papa Francesc celebrarà una Eucaristia amb motiu dels 7 anys de la visita a Lampedusa
  • El Papa lliura 25 mil euros per al Programa Mundial d'Aliments
  • El Papa a l'Àngelus: Jesús parla "avui" a tots els homes de bona voluntat
  • La Sagrada Família reobre les portes fent un homenatge als professionals sanitaris
  • Trobada de final de curs del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya a La Seu d’Urgell
  • Càritas de Lleida i Arrels Sant Ignasi s'impliquen en l'acollida a les persones temporeres
  • Santa Seu: Contra el tràfic serveix un enfocament mundial coordinat
  • Cessament al foc mundial: El Papa dóna suport a la Resolució del Consell de Seguretat de l'ONU

NOTÍCIES DESTACADES

El papa Francesc va tornar a demanar aquest diumenge 5 de juliol un cessament immediat al foc mundial per enfrontar les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19, i va expressar el seu suport a la Resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides de l'1 de juliol.

més informació"Si homes, dones i infants són objecte del tràfic, això es deu en última instància a que hi ha una gran demanda que fa que la seva explotació sigui rendible", per aquest motiu, per eliminar aquest flagell es necessita un "enfocament mundial coordinat". "Els que generen aquesta demanda, així com els que li donen suport, també comparteixen una responsabilitat real en aquestes deplorables empreses delictives". Paraules de Mons. Ivan Jurkovic, en comentar l'Informe de la Relatora Especial sobre el tràfic de persones, dones i infants.

més informacióCàritas Diocesana de Lleida i Arrels Sant Ignasi han acordat amb l’Ajuntament de Lleida participar en la campanya de temporers a la ciutat de Lleida col·laborant en la gestió dels serveis d’acollida i menjador que s’ofereixen als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

més informacióEls dies 1, 2 i 3 de juliol, al Seminari de La Seu d’Urgell ha tingut lloc la trobada de final de curs de tots els seminaristes del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. Fins aquests dies havien estat cadascú a la seva Diòcesi o llar familiar, o parròquia, confinats, i aquests dies han estat molt importants per retrobar-se i compartir les vivències dels dies de pandèmia així com enfocar l’aprofitament del temps d’estiu.

més informacióLa Sagrada Família ha obert aquest dissabte 4 de juliol les portes amb un reconeixement a tots aquells que han estat en primera línia de la lluita i prevenció contra els efectes de la COVID-19. El primer col·lectiu reconegut ha sigut el dels professionals de la sanitat. Els col·legis de metges, infermeria, farmacèutics i fisioterapeutes han repartit més de 2.000 entrades i els seus associats han sigut els primers a visitar el temple.

més informacióJesús no és un "un model per als resignats ni simplement una víctima", sinó que és "el model dels pobres d'esperit i de tots els altres benaurats de l'Evangeli, que compleixen la voluntat de Déu i testimonien el seu Regne". A ells es dirigeix "avui" en un món que exalta a qui es fa ric i poderós, cridant-los a ser "constructors d'una nova humanitat", ha pronunciat durant l'Àngelus d'aquest diumenge 5 de juliol.

més informació

El papa Francesc ha donat 25 mil euros per al Programa Mundial d'Aliments (PMA) com a acte de preocupació davant la pandèmia per la Covid-19, a l'igual que la seva proximitat amb les persones afectades i els que treballen en els serveis de salut, ha informat l'Oficina de Premsa de la Santa Seu en un comunicat.

més informació

El proper dimecres 8 de juliol, a les 11.00, en l'aniversari de la seva visita a Lampedusa el 2013, el papa Francesc celebrarà la Missa a la capella de la Casa Santa Marta. Donada la situació sanitària, només participarà en l'Eucaristia el personal de la Secció de Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral.

més informacióAquest diumenge 5 de juliol a les 12h a la Catedral del Sant Esperit Mons. Saiz Meneses ha presidit l'Ofici de Festa Major a Terrassa a llaor de Sant Pere, Sant Cristòfor i Sant Valentí, patrons de la ciutat de Terrassa. A la celebració han participat Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, i diversos regidors de la corporació municipal.

més informació

S’ha publicat el programa per al curs vinent de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. El termini per matricular-se és de l’1 al 10 de setembre. Les classes del primer quadrimestre començaran el 14 de setembre i el curs quedarà inaugurat oficialment el dia 24.

més informació

Església catalana - Bisbat d'Urgell, 6 jul. 20

El dissabte dia 4 de juliol passat, dins la seva estada a La Seu d’Urgell, el grup de l’Escolania de Montserrat que enguany acaba una etapa va visitar l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, acompanyats dels monjos P. Efrem de Montellà, Prefecte de l’Escolania, i del P. Bernat Juliol, Sotsprefecte.

més informacióLes autoritats civils, eclesiàstiques, militars i policials de la ciutat i la província equatoriana de Loja es van reunir per començar a treballar en el protocol de bioseguretat, per a la transferència de la Imatge de la Mare de Déu del Cigne, des del seu Santuari a la ciutat de Loja. Durant la reunió, es van discutir temes importants per a ser considerats per tal de preparar el programa de prevenció per part de les institucions: activitats religioses en el Santuari, transferència d'imatges, estada a Loja i el seu retorn.

més informació

"Hem perdut a un meravellós sacerdot i frare, que va servir humilment a la seva comunitat, i també va arribar a persones d'altres religions amb el missatge cristià de pau i amor. Un sacerdot que era conegut, apreciat i estimat no només entre els cristians, sinó també entre els fidels d'altres religions ": així ho ha declarat l'arquebisbe Sebastian Francis Shaw, commemorant al P. Francis Nadeem OFM Cap, Provincial del Caputxins al Pakistan, el seu company en la missió de diàleg interreligiós durant més de tres dècades.

més informació

L'Aeri de Montserrat, en agraïment al treball que ha fet tot el personal sanitari que ha estat a primera línia per lluitar contra la Covid-19, convida metges i metgesses, infermers i infermeres, personal de suport, d'administració i de neteja dels centres sanitaris a pujar a Montserrat. Des de dimarts 7, els professionals sanitaris podran gaudir de fins a 3 invitacions a pujar i baixar amb aquest mitjà de transport que enguany compleix 90 anys de vida. Només caldrà que s'acreditin amb el carnet de col·legiat o el de professional del centre a l'estació inferior (situada a la C-55) i que prèviament hagin fet la reserva dels bitllets a través del web.

més informacióS'acaba de publicar el 'Vídeo del Papa' de juliol, donant a conèixer la intenció de pregària que el Sant Pare confia a la Xarxa Mundial de Pregària de Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil - MEJ). En aquesta ocasió, tracta sobre les famílies, que necessiten ser protegides en aquests moments difícils. Amb aquesta preocupació en ment, Francesc demana que els Estats les protegeixin i que "en el món d'avui siguin acompanyades amb amor, respecte i consell"

més informació

La crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19 ha tensionat la nostra societat en general, però molt particularment el nostre sistema sanitari. Els professionals sanitaris i de cures s’han vist sotmesos al que molts han definit ja com el repte professional més important de les seves vides.

més informació

Cultura - Josep Castellà/Foto: Anna Berga per a Flama.info, 6 jul. 20

Durant el confinament degut a la pandèmia de la Covid-19, el conegut pintor targarí Josep Minguell Cardenyes, ha enllestit després d’un treball de més de cinc setmanes, el mural al fresc dedicat a Sant Eloi. El notable mural, d’una superfície dels 34 metres quadrats realitzat amb la tècnica mil·lenària de la pintura al fresc, ha quedat plasmat a la paret interior de l’entrada principal de l’ermita del Sant Bisbe, patró dels orfebres i metal·lúrgics.

més informacióHi ha un seguit de Parròquies d'arreu de Catalunya que proporcionen a través d'Internet la possibilitat d'unir-te a l'Eucaristia des de casa teva. Les detallem a continuació:

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.