Dilluns, 28 de Setembre de 2020
Beat Francesc Castelló i Aleu
  • La casa d'un sacerdot serà lloc simbòlic de convivència interreligiosa a Indonèsia
  • Cursos bíblics online per evangelitzar amb la Paraula en temps de pandèmia al Nepal
  • Migra Studium reclama les administracions acollir un nombre significatiu de les 13.000 persones atrapades a Lesbos
  • Cardenal Coutts: Necessitem ajuda urgent per afrontar els al·luvions del Pakistan
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi proposa algunes mesures per la represa de la catequesi
  • El Bisbat de Girona compta amb un nou canal informatiu diocesà
  • “Els pactes en la vida política són bons i desitjables”
  • Se celebra l'Eucaristia amb motiu de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona
  • Mn. Benigne Marquès rep la Creu de Sant Jordi 2020
  • Cada vegada hi ha més cristians assassinats a Nigèria

NOTÍCIES DESTACADES

El papa Francesc a l'Audiència General d'aquest 23 de setembre s'ha referit a la importància de la participació activa de tots els ciutadans en la superació de l'actual crisi sanitària i al mateix temps social, econòmica i política. "Cada un de nosaltres està cridat a assumir la seva part de responsabilitat". A la catequesi de l'Audiència general realitzada al pati de Sant Damas al Vaticà, el papa Francesc s'ha referit al tema de com ens en sortirem d'aquesta crisi? En una catequesi anterior es va referir a la solidaritat com un element important per enfrontar aquest moment de dificultat. En la catequesi d'avui ha afirmat: "No hi ha veritable solidaritat sense participació social, sense la contribució dels cossos intermedis: de les famílies, de les associacions, de les cooperatives, de les petites empreses, de les expressions de la societat civil".

més informacióEsglésia catalana - Bisbat d'Urgell, 23 set. 20

El canonge i Arxiver de l'Arxiu Diocesà i del Capitular d'Urgell, Mn. Benigne Marquès i Sala, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en un acte solemne que va tenir lloc al Palau de la Generalitat de Catalunya el dia 21 de setembre passat. L’acte fou presidit pel President de la Generalitat, Quim Torra, i Mn. Benigne estigué acompanyat per la seva neboda Dolors Marquès Lluen i per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons.Joan-Enric Vives.

més informacióDrets humans - Santa Seu, 23 set. 20

"He estat enterrant als fidels de la meva parròquia regularment des de fa quatre anys": és el dolorós testimoni del pare Sam Ebute, sacerdot de la Societat de Missions Africana, en referir-se als dramàtics esdeveniments a Nigèria, on -com denuncia Ajuda a la Església Necessitada- en els darrers 7 mesos, 178 cristians han estat assassinats.

més informacióAquest dimecres 23 de setembre s'ha celebrat l'Eucaristia amb motiu de la Festivitat de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona. Seguidament reproduïm l'homilia que ha adreçat l'arquesbisbe de Tarragona, Joan Planellas.

més informacióOpinió - Josep Miquel Bausset per a Flama.info, 23 set. 20

Aquesta frase podria ser la síntesi de la carta setmanal, que el bisbe de Sant Feliu de Llobregat va escriure al Full Diocesà d’aquesta diòcesi, el 5 de gener de 2020. En ple debat d’investidura, a primers d’any, el bisbe Agustí va fer una reflexió sobre la importància i la conveniència dels acords, com els que ara són necessaris entre els governs de Catalunya i de l’Estat espanyol.

més informacióEsglésia catalana - Bisbat de Girona, 23 set. 20

El Bisbat de Girona compta, des d'aquesta setmana, amb un nou canal informatiu diocesà. Es tracta d'una llista de difusió de WhatsApp, a través de la qual es difonen les principals notícies diocesanes, així com altres informacions d’interès de l’Església a Girona. Amb la posada en marxa d’aquest mitjà, el bisbat amplia la seva presència digital en la seva aposta per millorar la comunicació entre la institució i la societat. La iniciativa se suma als altres canals en els quals el bisbat hi és present, com el Telegram, les xarxes socials Facebook, Instagram, Twitter i YouTube, o el butlletí electrònic setmanal que s'envia cada divendres.

més informació

En plena pandèmia, a finals de juny, van finalitzar les obres de reforma de l’ermita de la Mare de Déu de Bellvitge. Ha estat la culminació d’un llarg procés que es va iniciar el juliol de l’any 2018 de la mà de l’arquitecte Eloi Aran i l’Estudi d’Arquitectura T113. La reforma ha consistit en una doble intervenció: un nou cancell i el canvi del mobiliari litúrgic, que facilitaran l’obertura de l’espai i, alhora, constitueixen una metàfora de la presència de la comunitat cristiana en la vida quotidina del barri.

més informació

Església catalana - Bisbat de Terrassa, 23 set. 20

Aquest dimarts 22 de setembre Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar i Rector del Seminari egarenc, va presidir la Missa d'inici de curs del Seminari a l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció, a Valldoreix.

més informacióEl Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC) continua apostant per una catequesi presencial i comunitària per al procés d’iniciació cristiana d’infants, adolescents i joves (0-16 anys) i adults, salvaguardant sempre les mesures de prevenció i higiene. La catequesi, afirmen, és un servei de la comunitat parroquial equiparable a les activitats educatives de caire social i del lleure, no una activitat extraescolar.

més informació

L'Arquebisbe de Karachi i President de la Càritas diocesana, el Cardenal Joseph Coutts, ha llançat una crida d'ajuda urgent a través de Càritas Internationalis, després de les pluges torrencials i inundacions que han afectat al Pakistan en els últims dos mesos.
"Estem fent tot el que podem amb els recursos a la nostra disposició, però necessitem ajuda, molta ajuda". Aquesta és la crida llançada a través de Càritas Internationalis pel Cardenal Joseph Coutts, Arquebisbe de Karachi i President de la Càritas diocesana, després de les pluges torrencials i inundacions que han afectat al Pakistan en els últims dos mesos. En aquest moment hi ha 300 morts i uns 250 ferits, mentre que més de 216.000 llars han estat danyades. Entre les zones més afectades està Sindh, a la província de la qual Karachi és la capital.

més informació

El camp de refugiats de Mòria a la illa de Lesbos (Grècia) cremant la nit del 9 de setembre han provocat que 13.000 persones refugiades i migrants es quedin sense llar. «Europa segueix mirant cap a una altra banda incomplint un cop més el seu deure de garantir la protecció internacional a les persones sol·licitants d’asil i ignorant una emergència humanitària que portava anys anunciada» han assegurat des de Migra Studium.

més informacióL'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni portarà el menjar a domicili amb el transport gratuït a les persones en situació de vulnerabilitat. Aquest servei s'oferirà a través d'un acord amb la Creu Roja i permetrà portar diàriament el menjar a persones grans en situació d'especial vulnerabilitat. Els àpats que es portaran a domicili seran els que les persones tinguin acordats amb l'Hospital de Palamós, i el transport s'oferirà de manera gratuïta diàriament, de dilluns a diumenge.

més informació

La Paraula de Déu com a llavor i primer instrument de missió. Amb aquest esperit, el Vicariat Apostòlic del Nepal ha llançat un curs bíblic online destinat als laics per ajudar les persones a créixer en espiritualitat i fe durant la pandèmia del coronavirus. El curs l'imparteix el bisbe Paul Simick, vicari apostòlic del Nepal i es porta a terme en nepalès. Les lliçons duren una hora i tenen lloc els dissabtes. La formació va començar el 12 de setembre i durarà diversos mesos. A més, és completament gratuïta.

més informació

"La mort del jove Bryan José, de la nostra ciutat de Matagalpa, torna a estremir a la societat nicaragüenca. Va pertànyer a la nostra 'Pastorale Cristo Joven' de la Catedral i els seus pares col·laboren amb nosaltres en les Trobades d'Esposos. La meva pregària i el meu amor, com Pastor, per a la família": amb aquestes paraules Mons. Rolando José Álvarez, bisbe de la diòcesi de Matagalpa, ha comentat la terrible notícia de la mort del jove.

més informacióDesprés d'una llarga espera, les autoritats civils de Java Central (Indonèsia) han aprovat el projecte que transformarà la casa del sacerdot P. Gregorius Utomo, recentment mort i considerat un dels "pares fundadors" de l'Església Catòlica en el país, en un lloc simbòlic de convivència interreligiosa.

més informació

Opinió - Josep Miquel Bausset per a Flama.info, 23 set. 20

Aquest 27 de setembre el Papa ens convoca a celebrar la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, per així recordar la situació tràgica dels desplaçats interns, una drama sovint invisible que la crisi mundial, causada per la pandèmia de la Covid-19, ha agreujat.

més informació

La Fundació Pau Casals organitza el proper diumenge 27 de setembre a les 18.00 h, al Parc de la Guineueta de Barcelona, el concert popular de l'Orquestra Simfònica VOZES que se celebra en el marc del programa d'activitats del Centenari de l'Orquestra Pau Casals 1920-2020.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 23 set. 20

El Sr. Cardenal Joan Josep Omella Omella, arquebisbe de Barcelona, havent escoltat els Srs. Bisbes Auxiliars, Mons. Sergi Gordo Rodríguez i Mons. Antoni Vadell Ferrer, el provicari general i els vicaris episcopals de les cinc zones pastorals que inclouen els arxiprestats i les parròquies de l’arxidiòcesi de Barcelona, comunica la següent provisió dels nomenaments per a aquest nou curs pastoral, nomenaments que es faran efectius el dia de l’inici del ministeri que s’encomana a cada prevere o diaca nomenat.

més informacióLa Federació de Cristians de Catalunya ha creat per a aquest curs les beques “Beat Samsó” amb l’objectiu d’afavorir una formació accesible i de qualitat per als futurs mestres de religió catòlica de les escoles públiques i d’iniciativa social.

més informació"Samaritanus bonus", la Carta de la Congregació per a la Doctrina de la Fe aprovada pel Papa, reitera la condemna de tota forma d'eutanàsia i de suïcidi assistit, tenint en compte els casos dels últims anys. Es dóna suport a les famílies i als treballadors de la salut.

més informacióHi ha un seguit de Parròquies d'arreu de Catalunya que proporcionen a través d'Internet la possibilitat d'unir-te a l'Eucaristia des de casa teva. Les detallem a continuació:

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström torna a cantar laudes en català de dilluns a divendres a les 6.35 h a través del seu facebook.

Dimecres, 30 de setembre

Celebració ecumènica en el Temps de la Creació: Jubileu per la Terra. Església de Betlem. C/ del Carme, 2, Barcelona. Hora: 19.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.