• Ministeris eclesials per a les dones
  • Assemblea de la Comissió Episcopal de Comunicació Social de la CEE
  • Amuntegament, epidèmies i violència a les presons d'Hondures
  • La muntanya Hermon és ara una reserva natural del Líban
  • Moçambic: Destruïda completament la missió de Nangololo, ocupada pels insurgents a l'octubre
  • La Pastoral d'Escolta de l'Arquebisbat de Lima atén més de 2.600 trucades
  • Escrits dominicals dels bisbes catalans
  • Moren dos preveres del Bisbat de Solsona
  • Estats Units prepara la seva tradicional col·lecta per a l'Església d'Amèrica Llatina
  • V Setmana de la Bíblia amb el lema “Sortim a sembrar la Paraula”

NOTÍCIES DESTACADES

L’Església que és a Catalunya està a les portes de celebrar un any més el “Diumenge de la Paraula de Déu”, el III diumenge de durant l’any, tal com va instituir el papa Francesc en la seva Carta apostòlica Aperuit Illis. Aquest any s’escau el dia 24 de gener. Seguint també la recomanació del Papa i dels bisbes catalans, la celebració del Diumenge de la Paraula és el pòrtic de la Setmana de la Bíblia, que enguany arriba a la cinquena edició.

més informacióDel 18 al 25 de gener, entre les festivitats de la confessió de sant Pere i la conversió de sant Pau, l’Església celebra, a l’hemisferi nord, la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que aquest any té com a lema “Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit” (Jn 15,5-9), unes paraules de Jesús als seus deixebles en el discurs de comiat.

més informacióEsglésia catalana - Bisbat de Solsona, 15 gen. 21

Aquest 14 de gener han mort dos dels mossens que estaven a l’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona: Mn. Jaume Ballarà Alsina (de 90 anys) i Mn. Joan Camps Tomàs (de 77 anys). Tots dos eren positius de la Covid-19.

més informacióEls bisbes d'Estats Units celebraran els dies 23 i 24 de gener la tradicional col·lecta per a Amèrica Llatina, un signe de solidaritat que porta més de 50 anys celebrant-se. La tradicional col·lecta per a Amèrica Llatina, patrocinada per la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units a través de la seva Subcomissió especial, se celebrarà els dies 23 i 24 de gener, el quart cap de setmana de gener.

més informacióOpinió - Josep Miquel Bausset per a Flama.info, 15 gen. 21

Fa cinc anys va ser notícia la qüestió del diaconat de les dones, pel fet que el papa Francesc, el dijous 12 de maig de 2016, en una trobada amb la Unió Internacional de Superiores Generals, va admetre la possibilitat del diaconat femení.

més informacióLa Comissió de Comunicació social de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), inicia del 25 al 27 de gener l'Assemblea amb el títol: "Els reptes de la comunicació avui: l'exigència i el compromís de comunicar la veritat".

més informació

Acció social - Taula Tercer Sector, 15 gen. 21

La Taula del Tercer Sector i l'AMB han presentat el Baròmetre del Tercer Sector Social 2020 que, en aquesta edició i per primera vegada, posa el focus en la realitat del tercer sector social de l’àrea metropolitana de Barcelona, sense incloure la capital catalana.

més informació

Des de fa alguns mesos, els organismes de drets humans han expressat la seva preocupació per la situació de les presons a Hondures, sobretot en temps de pandèmia.

més informacióDrets humans - Ràdio Estel, 15 gen. 21

Els darrers dies, a causa de l’onada de fred que està afectant tot el país, a la ciutat de Barcelona han mort dues persones que vivien al carrer. Aquests dos casos han creat una situació d'alarma davant la situació que es viu actualment la ciutat, on cada dia hi dormen més de mil persones sense cap aixopluc.

més informació

El Parlament libanès ha declarat la muntanya Hermon, coneguda en àrab com Yabal al Shaykh (la Muntanya del Jerarca), com la "18a reserva natural" del país dels cedres.

més informació

"Tot està destruït ..." diu el P. Edegard Silva, missioner brasiler salettese, que ha pogut veure els danys soferts per la missió de Nangololo, situada al districte de Muidumbe, atacada, ocupada i destruïda per grups armats que estan sembrant terror i mort a la província de Cabo Delgado, al nord de Moçambic.

més informacióPer permetre que els infants i joves de les comunitats rurals i indígenes de les províncies de Maynas i Loreto-Nauta segueixin assistint a classes escolars fins i tot en aïllament a causa de la pandèmia, el Vicariat Apostòlic d'Iquitos ha impulsat una iniciativa per facilitar l'accés a l'educació a distància ofert pel Ministeri d'Educació a través del programa "Aprenc a Casa" i per la Direcció Regional d'Educació de Loreto amb el programa "Aprenent amb música Manguaré".

més informació

Escoltar és una manera d'estimar: sobre aquesta base treballen els voluntaris de la Pastoral d'Escolta de l'Arquebisbat de Lima, al Perú, oferint telefònicament suport moral i espiritual als que pateixen especialment en aquesta pandèmia.

més informació

Continua al Vaticà la campanya de vacunació, que va començar el matí del dimecres 13 de gener després de l'arribada del sèrum. Tant el papa Francesc com l'emèrit Benet XVI ja han rebut la primera dosi de la vacuna.

més informació"Volem conscienciar els espanyols, especialment als infants, que vivim en una gran família, i no podem ser indiferents a les necessitats dels altres per estar lluny", ha afirmat José María Calderón, director estatal d'Obres Missionals Pontifícies (OMP) presentant la Jornada de la Infància Missionera, que se celebra a l'Estat espanyol aquest diumenge 17 de gener, amb el lema "Amb Jesús a Natzaret, som família!".

més informació

En un informe recent, l'organització cristiana Open Doors ha revelat que l'any passat 340 milions de cristians van ser perseguits per la seva fe, i ha afirmat que la pandèmia de la COVID-19 exacerba la discriminació sistèmica que pateixen les minories cristianes del món.

més informació

Església catalana - Arquebisbat de Tarragona, 15 gen. 21

L'arquebisbe Joan Planellas i Barnosell ha signat amb data de 12 de gener els nomenaments dels membres que constituiran el Consell Pastoral Arxidiocesà per a un termini de quatre anys, tret dels qui en són membres per raó del càrrec.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.