Dissabte, 25 de Juny de 2022
Sant Guillem de Vercel·li, abat

NOTÍCIES DESTACADES

Aquest diumenge 26 de juny, tindrà lloc a Roma la clausura de l’Any “Família Amoris laetitia”, un any especial dedicat a la família, que culmina amb la celebració de la X Trobada Mundial de les Famílies, amb el lema «L’amor familiar: vocació i camí de santedat». Aquest Any, inaugurat el 19 de març de 2021, dia del cinquè aniversari de la publicació de l’exhortació apostòlica Amoris laetitia, sobre la bellesa i l’alegria de l’amor familiar, ha estat una de les iniciatives fonamentals del papa Francesc en la línia de ser Església en sortida.

més informacióAquest divendres, 24 de juny, en la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, el G. Jordi Puigdevall, monjo de Montserrat, rebrà l’ordenació diaconal durant la missa conventual del Monestir, que començarà a les 11h –i que es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i per Montserrat TV. El P. Abat Manel Gasch, que és qui l’ha escollit per aquest ministeri d’acord amb el seu Consell, presentarà el G. Jordi a Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, que presidirà la celebració litúrgica i l’ordenarà.

 

més informacióEl Comitè Central del Consell Mundial d'Esglésies (CME), en una declaració sobre el canvi climàtic, ha instat l'11a Assemblea i els òrgans rectors del CME que considerin "la creació d'una nova Comissió sobre el Canvi Climàtic i el Desenvolupament Sostenible amb la finalitat de centrar l'atenció adequada en aquest assumpte durant aquest període fonamental”.

més informacióLa presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i l’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, signaran el proper dilluns, 27 de juny, a les 12.30 h, al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, un conveni de col·laboració que convertirà aquest singular monument en un centre d’interpretació i d’estudi de l’art romànic del Berguedà.

més informacióL'Assemblea de Socis de l'Orfeó Català que es va fer el 21 de juny passat al Petit Palau va reconèixer Joaquim Uriach com a nou president de l'Associació Orfeó Català. Uriach i els membres de la seva candidatura van acceptar el mateix dimarts durant l'Assemblea els seus càrrecs per al següent període de quatre anys. El nou president de l'Associació Orfeó Català és també el president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, tal com estableixen els Estatuts. La seva candidatura va ser l'única que es va presentar a les eleccions i que ho va fer avalada per la signatura de 210 socis de l'Orfeó Català, més del doble del necessari. 

més informació"Se'ns demana que reflexionem sobre el Comitè Central del Consell Mundial d'Esglésies (CME) i l'11a Assemblea del CME", ha dit Janet Scott, del Comitè Mundial de Consulta dels Amics, mentre es preparava per facilitar la reunió confessional de les esglésies moraves i de les esglésies històriques de la pau el primer dia de la reunió del Comitè Central. "La reflexió de les esglésies històriques de la pau gira al voltant de promoure la causa de la pau".

més informació

El divendres 17 de juny passat, el Monestir de Sant Josep i Santa Anna de Tarragona va acollir la primera trobada de les religioses de vida contemplativa de l’arxidiòcesi tarragonina. En total es van aplegar membres de les quatre comunitats presents aquí: les clarisses de Reus, les mínimes de sant Francesc de Paula de Valls, les cistercenques de Vallbona de les Monges i les carmelites descalces de Tarragona.

més informació

El diumenge, 19 de juny passat, els infants i famílies de les catequesis de diverses parròquies d’Acció Catòlica General s’han trobat per compartir el dia, celebrar l’Eucaristia i treballar d’una manera lúdica i festiva per “Anunciar Jesucrist amb obres i paraules” als nens i nenes en els seus ambients; l’escola, la família, els amics…

més informacióAquest dimecres 22 de juny, al matí, el Palau Mercader de Barcelona ha acollit la presentació del nou postgrau en Cultura Religiosa. Una formació que ofereixen conjuntament la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Vedruna Catalunya Educació (FVCE) i que començarà el gener de 2023. El curs busca que tots els claustres educatius tinguin un referent en cultura religiosa. És a dir, un mestre o professor amb coneixements i criteris bàsics per connectar de forma interdisciplinar un àmbit que depassa la classe de Religió Catòlica i la d’altres confessions. El curs s’aproparà al fet religiós des de la perspectiva de l’antropologia, la Bíblia, l’art i el patrimoni, la diversitat religiosa i la pedagogia.

més informació

A partir del proper dimarts 28 de juny, les persones cegues de tot el món ja podran veure la Torre de Maria de la Sagrada Família gràcies a una maqueta tàctil que s'ubica a l'Espai Gaudí i la Natura de la Basílica. És una peça a escala 1:25 i accessible perquè les persones amb discapacitat visual puguin conèixer fins a l'últim detall de l'estrella lluminosa que corona la torre des del passat mes de desembre.

més informació

Segons estimacions de diversos organismes internacionals, en el món hi ha prop de 258 milions de dones vídues. D'elles, gairebé 1,4 milions són nenes. Mans Unides, en el marc de la seva campanya «La nostra indiferència els condemna a l'oblit», centra aquests dies la seva mirada en aquest col·lectiu de dones que, en nombrosos països, són víctimes de la marginació i l'abandonament.

més informacióAquest dimecres 22 de juny, el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau; els seus formadors i seminaristes, han saludat el papa Francesc a l'audiència general.

més informació

Aquesta setmana, del 20 al 26 de juny, tindrà lloc la clausura de l’Any Família Amoris Lætitia amb la X Trobada Mundial de les Famílies, que se celebrarà de manera descentralitzada, és a dir, a cadascuna de les diòcesis. A Roma només hi estan convocats els delegats, directors de secretariats, consiliaris i responsables generals de moviments de pastoral familiar, que participaran en un Congrés Teològic Pastoral sobre la Família.

més informació

El 7 i 8 de juliol de 2022 tindran lloc les XI Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes (Història de l’Església i la religiositat), edició que duu per títol “El monacat, més enllà: expansió i missió, s. XII-XVI”.

més informació"Aquesta nit ha mort l’avi, Jordi Bonet (97 anys) a casa, amb l’àvia Mariona al costat i envoltat de família. Ha estat un home bo i generós, un actiu de país, un entusiasta de l’arquitectura, la cultura, l’escoltisme, l’esquí, i un patriota que ha portat Catalunya i Gaudí arreu del món”. Així notificava la seva neta, Mireia, la mort del seu avi, Jordi Bonet, l’arquitecte que en lliurar les claus de la Sagrada Família al papa Benet XVI, va culminar un projecte personal, d’Església i de país.

 

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

 Divendres, 24 de juny

 Aplec a l'ermita de Sant Joan de Salelles, Sant Sadurní de l'Heura.

 Missa i audició de sardanes amb la Cobla La Bisbal Jove.

 Hora: 18.00

X Trobada Mundial de les Famílies

Dimecres, 22 de juny

Missa presidida pel bisba Xavier Vilanova i vetlla de pregària

Lloc: Seminari de Barcelona, C/ Diputació, 231, Barcelona.

Hora: 20.00

Dissabte, 25 de juny

Jornada familiar amb jocs, tallers i sorpreses.

Lloc: Col·legi Pare Manyanet de les Corts, Barcelona.

Hora: Des de les 9.30.

Diumenge, 26 de juny

Missa presidida pel bisbe Sergi Gordo i Àngelus amb el Papa .

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona.

Hora: 10.00.

Fins el diumenge, 3 de juliol

Exposició "La seu de Manresa. 700 any7s. De Berenguer de Montagut a Gaudí".

Lloc: Cripta de la basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona

1a Setmana per la Pau, Arcadi Oliveres

Dilluns,27 de juny

Presentació de la Setmana per part de Justícia i Pau Barcelona i la família Oliveres-Künzi. Es projectarà l'entrevista "El mètode Arcadi", elaborada per La Directa i Crític.

Hora: 18.30

Lloc: Espai Fontana, C/ Gran de Gràcia, 190, Barcelona.

Dimarts, 28 de juny

"El lideratge de la joventut per a una Europa del futur".

Hora: 16.00-20.00

Lloc: Lleialtat Santsenca, C/ Olzinelles, 31, Barcelona.

Dimecres, 29 de juny

"Un esclavista per un pacifista", happening.

Hora: 11.00.

Lloc: Plaça Idrissa Diallo (al final de la Via Laietana), Barcelona.

Dimecres, 29 de juny

La pau del cor: Silenci, meditació i vetlla per la pau, amb la participació de diverses tradicions espirituals.

Hora: 19.00.

Lloc: Plaça de Sant Jaume, Barcelona.

Dijous, 30 de juny

La plaça del diàleg. Al voltant d'una instal·lació artística hi haurà un espai musical i la presència de diverses entitats vinculades amb l'Arcadi.

Hora: 10.00-20.00.

Lloc: Plaça Universitat, Barcelona.

Del dilluns 4 de juliol, al diumenge 10 de juliol

Exercicis espirituals: Junts fem camí. Poble de Déu en marxa.

Amb Antoni Pou.

Lloc: Santuari del Miracle.

Més informació: tel. 973291699.

Del dilluns 18 de juliol, al diumenge 24 de juliol

Exercicis espirituals: Fem camí amb Sant Ignasi: una espiritualitat per al nostre temps.

Amb el P. Bernabé Dalmau.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Inscripcions: urc.info@gmail.com

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.