NOTÍCIES DESTACADES

Drets humans - Redacció/Fotio: Vatican News, 18 jun. 21

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, Save the Children posa de manifest les responsabilitats d'Europa, que es manté al marge i assisteix a la violència sense garantir una protecció i acollida adequades als menors de 18 anys. La denúncia figura en un nou informe realitzat al llarg de les rutes entre Oulx, Ventimiglia, Udine i Trieste, en el qual es demana a Itàlia i a les institucions europees una protecció immediata, una vigilància eficaç i independent de les fronteres i projectes d'assistència humanitària en els llocs de trànsit.

més informacióAmb motiu del 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, Càritas Diocesana de Barcelona ha volgut posar xifres a la situació de les persones que fugen dels seus països d’origen. Durant el 2020 han augmentat un 28% les persones ateses per l’entitat que provenen de països en conflicte, passant de 7542 a 9655. D’aquestes, un 95% provenen d’Amèrica Llatina, de països com Colòmbia, El Salvador, Perú o Veneçuela. Les persones que provenen de països en conflicte representen el 27% de persones ateses per Càritas Barcelona durant el 2020.

més informacióEls bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de defensar la vida i la dignitat de la persona, així com de la força de l’amor, de la font inesgotable de l’Evangeli, de consagrar-nos al Sagrat Cor de Jesús, de la fortalesa unida a la magnanimitat, del do de temor de Déu, de l’acabament del curs escolar, de sant Joan Baptista, d’un nou administrador diocesà i de tres actituds: el lliurament, la fraternitat i l’adoració.

més informacióEls enviaments es van realitzar el 17 de juny passat, per via diplomàtica, a l'Argentina, Xile, Bolívia, Brasil, Índia, Sud-àfrica, Síria i Papua Nova Guinea. Les Nunciatures s'encarregaran de la distribució. Mentre procedeix intensament la campanya de vacunació als Països més rics, l'emergència sanitària roman encara forta en moltes zones del món més pobres.

més informacióEl proper diumenge, 20 de juny, a les 18 h, el Palau de la Música Catalana presenta un recital d'orgue amb el francès Olivier Latry, un dels quatre organistes titulars de Notre-Dame de París, amb obra de J. S. Bach i peces d'altres compositors inspirades en el Kantor de Leipzig. Latry és considerat com un dels principals ambaixadors del seu instrument i tal com explica el musicòleg i periodista Pep Gorgori al programa de mà del concert, "mentre l'orgue de la catedral parisenca no torni a sonar, els seus quatre organistes titulars tenen una mica més d'espai a les seves agendes per oferir recitals per tot el món. Comptar, doncs, amb la presència de Latry en aquest recital és un veritable luxe, incrementat pel fet que tant Notre-Dame com el propi Palau de la Música són considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO".

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 18 jun. 21

Aquesta setmana l’arxidiòcesi de Barcelona ha rebut el president de la República de Corea del Sud, Moon Jae-in. El president, que ha viatjat des de Seül per participar a la reunió anual del Cercle d'Economia, ha aprofitat la seva estada a Barcelona per conèixer el temple expiatori. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha donat la benvinguda a la ciutat al president i a la seva dona i els ha acompanyat a fer una visita per la basílica de la Sagrada Família.

més informació

Església catalana - Bisbat d'Urgell, 18 jun. 21

El 16 de juny passat, a la tarda, a la seu del Seminari Major Interdiocesà a Barcelona, va tenir lloc la clausura oficial del Curs 2020-2021, que acabava lectivament el dia 18 de juny.

més informació

Església catalana - Bisbat de Lleida, 18 jun. 21

Els dies 4, 5 i 6 de juny va tenir lloc en el Col·legi Claver de Raimat el recés d'Emaús. Basat en la trobada dels deixebles d'Emaús amb Crist ressuscitat, el recés va reunir uns vint homes, assistits en tot moment per altres que serveixen als debutants després d'haver tingut ja l'experiència anteriorment.

més informació"El Seminari Menor és la columna vertebral d'una diòcesi. Crec que és molt important tenir un seminari menor en la diòcesi. Per aconseguir l'objectiu de posar la primera pedra, els sacerdots i benefactors han fet una gran contribució i, després de sis anys de compromís, comença la construcció de l'edifici que serà el Seminari Menor de Sant Bonaventura a Mirpur Khas": explica a l'Agència Fides, Mons. Samson Shukardin OFM, que dirigeix la diòcesi catòlica de Hyderabad, a la província de Sindh, al sud del Pakistan.

més informació

Aquest dimecres 16 de juny ha tingut lloc la reunió n. 244 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), al Seminari Conciliar de Barcelona.

més informació

Aquest dimecres, 16 de juny, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la Memòria d'Activitats de Mans Unides, corresponent a 2020. Un acte en el qual l'ONG de l'Església catòlica ha rendit comptes del treball realitzat en l'àmbit de la?cooperació al desenvolupament i la sensibilització; una tasca que va estar marcada, irremeiablement, per la pandèmia de COVID-19 i el seu impacte en les poblacions més empobrides.

més informacióLa Coordinadora de Dones Creients Alcem la Veu, davant la violència greu que estan patint tantes dones i els seus fills, han fet el manifest següent:

més informació

El proper dimecres 30 de juny, a les 19.30h, tindrà lloc l’estrena més emblemàtica que mai del festival solidari, en un acte a la seu del districte de Nou Barris de Barcelona per visionar conjuntament la gala, així com es proposa a amistats, entitats, centres cívics… que organitzin les seves pròpies trobades per veure el 25è Guanya’t el Cel amb el Pare Manel.

més informació

La Basílica de Santa Maria de Montserrat acollirà aquest estiu un nou cicle de concerts d’orgue -per segon any es fa en format de proximitat-, que estarà protagonitzat per intèrprets de projecció internacional d’àmbit local. Els quatre concerts del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2021 (FIOM 2021) partiran de la música de Johann Sebastian Bach fins a compositors contemporanis.

més informacióAquest diumenge dia 20 de juny, com cada any, abans del cap de setmana de Sant Joan, se celebrarà el Dia Universal de la Sardana. L'objectiu és crear sentiment de germanor entre totes les manifestacions sardanistes a través d'una sardana concreta, alhora que busca que la sardana i la música per a cobla tingui major ressò en la societat. Per tot això, la Confederació Sardanista de Catalunya anima a incorporar aquest obra a totes les activitats que s'organitzin aquell dia. La sardana unitària d'aquest 2021 és 'Camprodon' de Joan Manén en commemoració dels 50 anys de la seva mort. El Missatge del Dia Universal de la Sardana d'enguany l'ha fet la Dra. Anna Vilella, epidemiòloga del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona amb motiu de la pandèmia del Coronavirus i establint uns paral·lelismes amb la sardana. 

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 18 de juny  

25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Plaça de Jaume I, S/N)

Hora: 20.30 h

Dissabte, 19 de juny

Dia Universal de la Sardana a Sarrià

Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

Lloc: Plaça de Sarrià (Barcelona)

Hora: 11.30 h

Gratuït

Dimarts, 22 de juny

Presentació del llibre Carles de Foucauld i l’espiritualitat del desert, de Josep Lluís Vázquez Borau. Servirà per celebrar la canonització del germà Carles de Foucauld. Hi intervindran diferents persones de la Família Foucauld, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació, 231, a les 19.00 h.

Hora: 19.00 h.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.