• Xile: No a l'ensenyament optatiu de la religió a l'escola
  • Un filipí, nou mestre general dels dominics
  • Elefantes i Manolo García estrenen la cançó “Agua” a favor d'Oxfam Intermón
  • Bisbe Sergi Gordo: «Fem del mar la nostra llar»
  • El papa Francesc nomena 9 membres de la Congregació per al Clergat
  • Funeral Cardenal Sardi. Bertone: "Mestre de la teologia moral"
  • Bisbes: "Veneçuela crida per un canvi de rumb, per un retorn a la Constitució"
  • L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat
  • "Protegir i salvaguardar els drets humans" de mariners i pescadors
  • El Papa: "Que s'arribi a un acord que posi fi al patiment a Veneçuela"

NOTÍCIES DESTACADES

El Papa està proper al poble veneçolà que pateix per la perllongada crisi i demana que les parts involucrades arribin el més aviat possible a un acord que posi fi al patiment de la gent.

més informacióEl papa Francesc ens convida a defensar els drets dels mariners i pescadors de tot el món, aquest diumenge 14 de juliol del 2019. En aquest diumenge de la mar, que se celebra tots els anys el segon diumenge de juliol, el papa Francesc ha publicat en el seu compte de @Pontifex: "Avui, és el Diumenge del Mar, dedicat als navegants i pescadors. Prego per ells i les seves famílies, i encoratjo tots els esforços per protegir i salvaguardar els seus drets humans". El mateix cardenal Peter Turkson ha publicat aquest mateix diumenge, un missatge a favor de la defensa d'aquests treballadors del mar.

més informacióEl Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), ha atorgat el 5è premi en Convivència i Diàleg Interreligiós a Ignasi García Clavel per la seva contribució al diàleg interreligiós a Catalunya. Impulsor del Departament d’Afers Religiosos l’any 2000, ha treballat pel diàleg convençut que és essencial per a la convivència i per evitar que les religions siguin motiu de confrontació.

més informacióEl dia 11 de juliol passat, en nom de tots els bisbes de Veneçuela, Mons. Jesús González De Zárate, arquebisbe de Cumaná; Mons. Jorge Aníbal Quintero, bisbe de Barcelona (Veneçuela), ??i Mons. José Manuel Romero, bisbe del Tigre, van presentar a la premsa l'Exhortació Pastoral que recull les reflexions de la CXII Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal de Veneçuela celebrada a aquests dies.

més informacióEl dissabte, 20 de juliol, a les 21.00 h, tindrà lloc el segon concert del IX Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2019), que enguany es posa a disposició de joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i la musicalitat de les seves interpretacions. En aquesta ocasió, i dins el capítol de grans solistes europeus, el jove i reconegut organista Thomas Ospital, titular del Gran Orgue de l’església de Saint Eustache de París, interpretarà obres del gran repertori romàntic.

més informacióAquest dilluns 15 de juliol s'ha celebrat a l'Altar de la Càtedra de la Basílica Vaticana la Missa d'Exèquies del difunt Cardenal Paolo Sardi, mort el 13 de juliol passat als 84 anys. "La mort tan sobtada del cardenal Paolo Sardi ens afecta íntima i profundament i es converteix en motiu de meditació i examen de consciència sobre el sentit de la vida, sobre la grandesa i la fragilitat de la nostra vida: la grandesa de la vocació de ministeri, del sagrament de la caritat de Crist Pastor; fragilitat perquè penja d'un fil de temps i un fragment de matèria que és el nostre meravellós cos "ha expressat durant la seva homilia el Cardenal Tarcisio Bertone, Secretari d'Estat emèrit, assegurant que" la mort ens ofereix l'oportunitat de commemorar la vida ". També ha afirmat que la mort d'un Bisbe-Cardenal "ens col·loca abans de res davant el misteri de la mort que no mira a la cara a ningú, sigui quina sigui l'edat de la vida i sigui quin sigui el càrrec que ocupem o la tasca que exercim".

més informació

Segons ha informat l'Oficina de Premsa de la Santa Seu dissabte passat, 13 de juliol de 2019, el papa Francesc va nomenar 9 membres de la Congregació per al Clergat.

més informació

Església catalana - Arquebisbat de Barcelona, 15 jul. 19

Un cop més, la Mare de Déu ha tornat en processó pel barri mariner de Barcelona. Aquest 13 de juliol, cap als volts de les cinc de la tarda, tots els devots esperaven un any més, amb cants i balls, la sortida de la Mare de Déu a la plaça de la Barceloneta, per iniciar la tradicional celebració.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Barcelona, 15 jul. 19

El santuari del Mont Carmel es prepara per a les festes de la Mare de Déu del Carme, la seva patrona. Així ho va fer el diumenge amb una eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo. «Moit enlaire, arran del cel, us contempla Barcelona i us aclama per patrona el seu barri del Carmel». Amb aquests goigs de la mare de Déu del Mont Carmel el bisbe va iniciar la missa.

més informació

Església en el món - Catalunya Cristiana, 15 jul. 19

El capítol general dels dominics ha escollit com a nou mestre general el filipí Gerard Francisco Timoner. D’aquesta manera, esdevé el primer frare asiàtic que ocupa aquest càrrec i que es col·loca en el número 88 com a successor de sant Domènec.

més informació

Els bisbes de la Província Eclesiàstica Valentina, integrada per les tres diòcesis de la Comunitat Valenciana i les tres de les Illes Balears, han mantingut aquesta setmana una reunió a Eivissa per tractar temes de reflexió pastoral en comú. Entre d'altres assumptes, els bisbes han reflexionat sobre diferents propostes per a la Iniciació Cristiana i també sobre l'atenció pastoral als malalts. Finalment, s'han exposat les diferents realitats que es troben a les diòcesis respecte de la situació de l'ensenyament religiós escolar a escoles concertades.

més informacióLa cançó Agua, composta per Shuarma, amb lletra de Shuarma i Benjamín Prado i interpretada per Elefantes i Manolo García, contribuirà a la feina d'Oxfam Intermón per portar aigua neta a poblacions que la necessiten.

més informació

El dia 8 de juliol passat l’empresa Troballes va rebre la visita dels tècnics del Departament de Justícia de la Generalitat que gestionen les mesures penals alternatives. Al llarg de l’any, vora de 50 persones fan els seus serveis en bé de la comunitat a l’empresa d’inserció Troballes, tasca que l’empresa porta realitzant des de l’any 2002.

més informació

A Xile, l'ensenyament de la religió ja no serà obligatòria, sinó facultativa per als alumnes del tercer i quart any de l'ensenyament secundari, igual que a les escoles secundàries d'Itàlia. Així ho va decidir el Consell Nacional d'Educació, però contesten aquesta elecció els representants de les Esglésies i de les comunitats religioses del país.

més informacióAltres - El Punt Avui, 15 jul. 19

El lema Som 6 milions tantes vegades repetit durant els anys vuitanta pel govern de Jordi Pujol fa anys que és història. Les últimes dades fetes públiques per l’Institut Català d’Estadística, l’Idescat, no només situen la població actual, amb data de l’1 de gener d’aquest mateix any, en 7,6 milions, un 0,7% més que l’any 2018, sinó que serveixen per fer una prospecció segons la qual l’any 2030 ja haurem superat la xifra dels 8 milions d’habitants, consolidant la tendència de creixement iniciada el 2015 després d’un període de declivi.

més informació

L'any 2050, la ciutat de Barcelona podria tenir unes temperatures tan càlides com Múrcia. Aquesta és una de les conclusions d'un estudi que ha estat publicat a la revista 'PLOS ONE' i que ha calculat com canviaria el clima de 520 grans ciutats d'arreu del món si la temperatura de la Terra augmenta 2ºC per sobre dels nivells preindustrials, és a dir, si els governs mundials fracassen en la seva aplicació de l'Acord de París, que vol limitar l'augment de les temperatures a 1,5ºC reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 45% l'any 2030 i aconseguir una activitat humana neutra en carboni de cara, precisament, al 2050.

més informació

El dissabte 13 de juliol passat, les portes de l’església de Sant Miquel del Pla es van obrir al públic per acollir una Open Class del Ballet d’Amaia Dorronsoro, una companyia pionera en la formació escènica a edats primerenques. El Ballet d’Amaia Dorronsoro potencia el component escènic del ballarí durant l’etapa pre-professional dintre una forma única de treballar.

més informacióEl nou reglament general de protecció de dades comença a aplicar-se aquest 25 de maig.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 15 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “La sinodalitat, un camí per al tercer mil·lenni”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. Més informació i inscripcions: tel. 938 832 655.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.