• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

NOTÍCIES DESTACADES

El Secretari per a les Relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher, participa a la Reunió d'Alt Nivell de les Nacions Unides per Commemorar el 20è Aniversari de la Declaració i el Pla d'Acció de Durban, amb el tema: "Reparacions , justícia racial i igualtat per als afrodescendents".

més informacióLa Libreria Editrice Vaticana de Roma (Itàlia) va acollir aquest dimarts, 22 de setembre passat, a la tarda, la presentació del llibre “Francesco, pastore e teologo”, edició traduïda a l’italià de l’original “Francesc, pastor i teòleg” (Sant Pacià Books), que representa una mirada polièdrica sobre els primers set anys de ministeri del papa Francesc com a bisbe de Roma. Persones amb dedicacions pastorals i acadèmiques diverses de cinc continents presenten i reflexionen sobre les línies mestres de l’acció del Papa com a pastor i teòleg, unes aportacions dutes a terme el novembre del 2019 en el congrés “L’aportació del papa Francesc en la teologia i la pastoral de l’Església”, organitzat per l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP).

més informacióEl proper diumenge 26 de setembre, l’Església celebra la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, sota el lema «Cap a un “nosaltres” cada vegada més gran», amb l’objectiu de prendre consciència de la situació del món davant el desafiament de les migracions, respondre amb actituds cristianes als desafiaments que se’ns presenten i descobrir les oportunitats que les migracions ens ofereixen de cara al futur.

més informacióEn el marc dels actes commemoratius del 175è aniversari del naixement del bisbe Josep Torras i Bages, el divendres 17 de setembre passat, a l’església Parroquial de Sant Valentí de Les Cabanyes (Alt Penedès), va tenir lloc la conferència titulada “El Bisbe Torras i Bages pastor de l'Església”. La presentació la va fer el rector, Mn. Josep Puig, i va comentar que la conferència es feia en terres propietat del Venerable Torras i Bages, i que aquest sempre va estar vinculat al poble, ajudant econòmicament a aquell que ho necessitava. La ponència va anar a càrrec de Mn. Daniel Palau, director de la Càtedra de Teologia Pastoral a la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), i rector de Corbera de Llobregat, el qual va parlar de la vocació pastoral de l’Església.

més informacióEl lema d’enguany, Cap a un "nosaltres" cada cop més gran, anima a prendre consciència del repte de les migracions i les oportunitats que ofereix.

més informacióAbans de l'audiència general d'aquest dimecres 22 de setembre, el papa Francesc es va reunir amb una quinzena de persones, entre elles set infants, que li van explicar l'angoixa que van sentir després del retorn dels talibans a l'Afganistan, abans del desembarcament audaç a Itàlia: "Vam estar tancats al soterrani durant quatre dies i quatre nits per por de ser detinguts".

més informació

Els propers dies 28 i 29 de setembre, tindran lloc els actes en honor del beat Francesc Castelló, i la Jornada dels màrtirs de Lleida.

més informació

Aquest dijous, dia 23 de setembre, solemnitat de Santa Tecla, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha presidit el Pontifical a la Catedral de Tarragona, en l’any que se celebren els 700 anys de l’arribada del reliquiari del braç. Tot seguit, reproduïm l’homilia íntegra de la celebració.

més informacióEsglésia en el món - Redacció, 23 set. 21

El camí indicat per Crist és la compassió, i és la via que els cristians estan cridats a seguir. Aquest és la crida realitzada per Mons. Marlo Mendoza Peralta, arquebisbe de Nova Segòvia (al nord de Luzón), que ha convidat als sacerdots de la seva diòcesi a ser "autèntics pastors, dispensadors de compassió" enmig de les dificultats i el patiment de la pandèmia. "Com a sacerdots -ha dit en una nota enviada a l'Agència Fides- mentre estem atents al virus de la Covid, no deixem que les nostres pors ens paralitzin en l'acció, oblidant les persones que ens necessiten". "No dubteu a afrontar amb valentia els reptes que planteja la pandèmia, tendiu la mà als fidels mostrant misericòrdia i compassió", ha instat amb fermesa Mendoza.

més informació

Església en el món - Santa Seu/Foto: Vatican News, 23 set. 21

L'elecció del cap de l'Església de Cilícia dels armenis va tenir lloc durant el Sínode que se celebrava a Roma. El Sínode dels Bisbes de l'Església Patriarcal de Cilícia dels Armenis (Líban), convocat pel Sant Pare a Roma aquests dies 22 i 23 de setembre, va triar a Raphaël François Minassian, Patriarca de Cilícia dels Armenis, fins ara ArquebisbeTitular de Cesarea de Capadòcia dels Armenis i Ordinari per als fidels catòlics armenis d'Europa Oriental.

més informació

El dissabte 6 de novembre és la nova data de la celebració de la beatificació dels tres màrtirs caputxins assassinats a Manresa l'any 1936 per la seva condició religiosa. Prevista inicialment pel 14 de novembre del 2020, els organitzadors van ajornar la celebració per la situació de propagació de la pandèmia durant la tardor de l'any passat. Els frares Benet de Santa Coloma de Gramenet, Domènec de Sant Pere de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona els beatificaran, com estava previst, a la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa, a les 11 del matí. La missa de beatificació la presidirà el Cardenal Prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, Marcello Semeraro.

més informacióLa Sagrada Família es troba en la recta final de la seva construcció, centrada en l'aixecament de les sis torres centrals. Per aquest motiu, ha presentat aquest dimarts, 21 de setembre, en roda de premsa, com serà la torre de Jesucrist. També s'ha confirmat la finalització de la torre de la Mare de Déu el 8 de desembre d'aquest 2021.

més informació

En el transcurs d’una reunió de treball entre representats de l’ONCE Catalunya i del Departament d’Interior, el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena ha lliurat aquest dimarts, 21 de setembre, a l’ONCE Catalunya el ‘Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci’ transcrit en braille i en format àudio.

més informació

Drets humans - Redacció, 23 set. 21

El 30% dels emprenedors als Estats Units i el 44% de les grans empreses tenen l'empremta dels immigrants. L'emigració més enllà de les fronteres dels estats ha portat al fet que 258 milions de persones visquin actualment fora dels seus països d'origen. Són els anomenats immigrants en les seves múltiples formes: per raons laborals, refugiats polítics, fam, catàstrofes naturals o tràfic de persones. A part hi ha l'emigració interna, molt nombrosa en països com la Xina amb desplaçament del camp a la ciutat.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.