Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

NOTÍCIES DESTACADES

"La pregària del Parenostre ens fa demanar el que és essencial per a nosaltres", tema de la catequesi del papa Francesc a l'Audiència General d'aquest dimecres 12 de desembre del 2018.

més informacióAmb el títol “La Llar és la Clau. Històries d’un dret reconegut però vulnerat”, Càritas Diocesana de Barcelona ha presentat aquest dimecres 12 de desembre l’informe de Nadal en el qual adverteix sobre l’emergència habitacional que estan patint moltes de les famílies de la Diòcesi de Barcelona.

més informacióDrets humans - El Punt Avui, 12 des. 18

Si Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn volguessin dur fins a l’extrem la vaga de fam que mantenen a la presó de Lledoners, el sistema judicial no ho podria impedir. Aquest és el parer del doctor Josep Terés, president de la comissió d’experts que s’ha posat a disposició dels metges que atenen els presos polítics en un dejú.

més informacióEl bisbat de Solsona ha donat aquest dimarts 11 de desembre suport als dejunis que cristians catalans fan els divendres en solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam indefinida -Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Joaquim Forn. Així ho ha expressat el bisbat en un comunicat, on s'adhereix a la iniciativa de capellans.cat. És una inicativa que sorgeix de capellans.cat, la plataforma que fa unes setmanes va aplegar 300 preveres i diaques catalans que van enviar una carta a tots els bisbes espanyols demanant-los que fessin pedagogia del diàleg per buscar “solucions justes” per a Catalunya.

més informacióAltres - El Punt Avui, 12 des. 18

Amb el temps i el Parlament britànic en contra, la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, fa un esforç extra per rascar una última concessió que li garanteixi l’aval domèstic a l’acord del Brexit.

més informacióLa Santa Seu "està convençuda que els enormes desafiaments plantejats per la migració s'afronten de manera millor a través de processos multilaterals, i no amb polítiques aïllacionistes", va afirmar el secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin, en el seu discurs, pronunciat aquest dilluns 10 de desembre, durant la Conferència Intergovernamental per Adoptar el Pacte Mundial per a la Migració Segura, Ordenada i Regular (GCM) que s'està duent a terme a Marràqueix, Marroc.

més informació

L'Organisme Benèfic Assistencial (OBA) va dedicar aquest dimarts 11 de desembre un acte d’homenatge al seu antic director, Mn. Manuel Claret i Nonell. Va ser el 15 de juny passat, que l’antic delegat de Pastoral Familiar va morir, deixant una gran trajectòria dins l’Església de Barcelona. L’OBA, especialment va posar en relleu la tasca social que va desenvolupar com a director de Càritas Diocesana de Barcelona durant 8 anys, així com els 23 amb l’Organisme.

més informació

El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona ha atorgat el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a Mons. Piero Marini, arquebisbe titular de Martirano i president de la Comissió Pontifícia per als Congressos Eucarístics Internacionals.

més informacióEsglésia catalana - Arquebisbat de Tarragona, 12 des. 18

Aquest dilluns, dia 10 de desembre, els delegats diocesans de pastoral de la salut de les deu diòcesis amb seu a Catalunya han realitzat la seva reunió trimestral a Tarragona, al Centre Tarraconense El Seminari. El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, els ha acompanyat tot presidint la pregària del matí.

més informació

Bellesa, senzillesa i provisionalitat. Aquests són alguns dels trets més característics de la Comunitat ecumènica de Taizé. Un acte ple d’amics de la comunitat de Taizé. Allà, el germà Pere va anunciar que a la Trobada Europea de Joves, la comunitat de Taizé pararà a Barcelona per compartir una pregària a Santa Maria del Mar el 3 de gener a les 20.00h.

més informació

Església en el món - AICA, 12 des. 18

Representants d'esglésies i comunitats cristianes dels Estats Units van signar una carta enviada al secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, en la qual manifesten la seva gran preocupació pel projecte de llei sobre la possible confiscació de terres eclesiàstiques que encara està estudiant el parlament israelià.

més informacióEsglésia en el món - Fides, 12 des. 18

Un sacerdot kenyà ha resultat assassinat durant un atracament a mà armada. Durant el matí del 10 de desembre passat, el pare John Njoroge Muhia, rector de la parròquia de Kinoo a Kiambu, a 25 km de Nairobi, es va dirigir a una sucursal bancària a la ciutat de Kikuyu per ingressar els diners de les ofrenes dels fidels, quan se li van acostar quatre assaltants motoritzats. Els delinqüents van bloquejar el cotxe del sacerdot en una carretera plena de sots, el van obligar a aturar-se i li van demanar que entregués la bossa amb la recaptació.

més informació

Cultura - El Punt Avui, 12 des. 18

Buenas noches, venimos a ocupar las salidas de emergencia del museo”. Eren les 3.21 hores i, sense més preàmbuls, la Guàrdia Civil entrava, ara fa just un any, al Museu de Lleida per endur-se les 44 obres d’art originàries del monestir de Sixena que un jutge de primera instància d’Osca havia ordenat requisar en compliment d’una resolució provisional de sentència. I amb la cobertura de l’article 155. Ni un, ni dos, ni deu… unes quantes desenes d’agents “armats, amb cascos i armilles antibales” van penetrar “fins al més petit racó” de l’edifici per dur a terme una operació sense precedents en la història dels museus. Exceptuant, és clar, els espolis que sofreixen en contextos bèl·lics.

més informació

L'informe "Caminos al Norte: generando narrativas de solidaridad y acogida en torno a las migraciones forzosas" presentat aquest dimarts 11 de desembre per l'ONG Jesuïta Entreculturas contrasta les percepcions de les persones migrants i refugiades a Etiòpia amb l'anàlisi que les organitzacions no governamentals fan de les polítiques migratòries. Des d'allí, vetlla per la capacitat de la ciutadania per substituir les narratives de la por per les de la solidaritat i la defensa dels drets humans.

més informacióEvangelització i Missió - Jesuïtes, 12 des. 18

Aquesta setmana ha finalitzat una nova edició de l'experiència d'immersió ignasiana, en la seva edició en espanyol. És una iniciativa del centre d'espiritualitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa que compta amb un gran èxit de convocatòria, i de la qual s'ofereixen dues edicions cada any al llarg del curs: una en espanyol i una en anglès.

més informació

El retard en l'entrega dels 68 pisos de l'edifici del carrer Cal Cisó 50-58, a la Marina del Prat Vermell, cada cop deixa més evidències de la manca de comunicació entre el promotor dels habitatges, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), i el govern barceloní, que té acordat rebre 32 dels pisos per posar-los en venda o lloguer social tan bon punt estiguin disponibles. Es van acabar de construir el juny de 2017. "Fins a l'octubre d'aquest any el Consorci no ens va explicar quin era el problema exacte que impedia el registre", ha anunciat avui el regidor d'Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner.

més informació

Les consultes polítiques, convocades per l'ONU, entre els bàndols enfrontats al Iemen han aconseguit progressos "en uns quants assumptes", ha assegurat Martin Griffiths, l'enviat especial de l'ONU per Iemen, en una conferència de premsa aquest dilluns 10 de desembre.

més informacióJosé María Macías Castaño és un vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i a més col·labora escrivint articles d'opinió al digital El Español. L'últim text que ha escrit dona per fet que hi haurà morts a Catalunya a causa del procés. "Qui serà el primer mort de Catalunya?", es pregunta el vocal en un text on comença afirmant que "cap soldat vol ser l'últim mort d'una guerra" tot i que en el moment que hi participa "assumeix que el poden matar".

més informació

Un equip de cirurgians de l’hospital Vall d’Hebron ha operat per primera vegada a l’Estat pacients amb adenocarcinoma de pàncrees localment avançat –un dels càncers de pitjor pronòstic i que fins ara no es podia intervenir quirúrgicament– mitjançant una tècnica pionera que consisteix a punxar el tumor amb una agulla i abrasar-lo amb calor fins a destruir les cèl·lules. Fins al moment s’han intervingut tres pacients que ja només es podien tractar amb quimioteràpia pal·liativa i ara se n’observa l’evolució per estudiar clínicament si aquesta tècnica de radiofreqüència intraoperatòria ofereix una esperança de vida superior a la dels mètodes tradicionals.

més informació

El proper dimecres 26 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el tradicional Concert de Sant Esteve dels cors de l’Orfeó Català, al qual se suma un any més el Cor de Cambra del Palau. El concert, amb totes les entrades exhaurides, es retransmetrà en directe conjuntament per TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música i tindrà un contingut marcadament nadalenc, amb la celebració dels dos-cents anys de la nadala Santa Nit i, com a eix temàtic, les bèsties del Naixement, amb interpretació de peces amb temàtica animal.

més informacióEl nou reglament general de protecció de dades comença a aplicar-se aquest 25 de maig.

més informacióMONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.