Dijous, 9 de Febrer de 2023
Sant Nicèfor, màrtir

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Catalina Vicens, amb organetto i orgeu, al Cicle d'Orgue de la Catedral de Barcelona
8 feb. 23:

Les criatures que es troben als marges dels llibres o als marginalia de l'edat mitjana ens porten al món de l'imaginari medieval. Gràcies a moltes d'aquestes pintures en miniatura, tenim un assaig de la creativitat, l'humor i la complexitat simbòlica de l'època, i també serveixen com a font important d'iconografia instrumental, on aquests petits orgues es poden admirar en una diversitat de formes. Àngels i sants, però també les bèsties i les criatures híbrides són els seus intèrprets. En aquest concert, orgues medievals i renaixentistes reconstruïts a partir de la iconografia medieval es contextualitzen, es desglossen i es reciclen. El concert tindrà lloc, el proper dimecres 15 de febrer, a les 20.00 h, a la Catedral de Barcelona.


més informació
La pianista Angela Hewitt inaugurarà el cicle Palau Bach d'aquesta temporada
8 feb. 23:

El proper dilluns, 13 de febrer (Sala de Concerts, 20 h), Angela Hewitt, gran coneixedora del llegat de Johann Sebastian Bach, inaugurarà el cicle Palau Bach d'aquesta temporada amb un programa que inclourà una selecció del segon llibre d'El clave ben temperat i l'Obertura francesa, BWV 831. Les seves interpretacions de la música de J. S. Bach l'han situada com una de les intèrprets més importants del compositor del nostre temps. També ha estat guardonada en certàmens d'arreu del món, però va ser el Concurs Internacional Bach de Piano a Toronto el 1985, celebrat en memòria de Glenn Gould, el que va enlairar la seva carrera internacional. Angela Hewitt (Ottawa, 1958) és considerada una de les concertistes més importants del món, actua en recitals i com a solista amb les principals orquestres d'Europa, Amèrica, Austràlia i l'Àsia.


més informació
Es restaura el fons dels pergamins de la Parròquia de Bellpuig
6 feb. 23:

L’Arxiu Diocesà Solsona ha iniciat els treballs de restauració del fons de pergamins de la Parròquia de Bellpuig, datada entre el segle XIV i XVIII. Aquest conjunt es divideix en llibres, pergamins i documentació solta. Degut a la manca de control de les condicions de conservació al llarg de la història, actualment aquesta presenta un alt nivell de brutícia així com un aparent atac microbiològic que posen en risc la seva integritat i la salut d’aquells que la manipulen. El present projecte d’intervenció, es basa en el tractament del conjunt de pergamins relatius al fons per tal de revertir les males condicions de conservació en les quals es troben actualment i fer així que el fons sigui consultable.


més informació
La Sagrada Família celebra Santa Eulàlia amb dues Jornades de Portes Obertes
3 feb. 23:

Amb motiu de les festes de Santa Eulàlia, la Basílica de la Sagrada Família convida la ciutadania a dues Jornades de Portes Obertes. Es tracta del segon any d’aquesta iniciativa, que es repeteix després de la bona rebuda per part del públic de l’edició de l’any 2022, on es van sortejar 6.000 entrades. Enguany la Sagrada Família amplia l’oferta d’entrades i n’ofereix un total de 9.000 per als ciutadans i ciutadanes que desitgin visitar la Basílica de forma gratuïta el dissabte 11 i el diumenge 12 de febrer entre les 15 i les 18 h.


més informació
Jornada de Sant Tomàs d’Aquino a Blanquerna-URL: El Cardenal Omella posa en valor la cultura de la proximitat, de la cooperació, de la solidaritat i de la fraternitat
30 gen. 23:

Sant Tomàs d’Aquino, teòleg i filòsof catòlic, va viure en el s. XIII. És considerat el principal representant de l’ensenyament escolàstic. Per això, és el patró de les universitats, els estudiants, professors i personal d’administració i serveis. El 28 de gener es va commemorar el sant i Blanquerna-URL va celebrar una jornada dedicada a ell, on van participar unes 300 persones entre professors i personal no docent. Tots treballadors de Blanquerna.


més informació
La Institució de les Lletres Catalanes posa en marxa l’Any Rector de Vallfogona
30 gen. 23:

Protagonista en rondalles, acudits i cançons, Francesc Vicent Garcia i Ferrandis, conegut amb el sobrenom de Rector de Vallfogona, és considerat el primer i gran poeta català del Barroc. La seva vida, obra i llegenda, i també la seva digna feina de rector del poble de Vallfogona de Riucorb, es donaran a conèixer, i molt, a partir d’ara, perquè enguany se celebren els 400 anys de la seva mort.


més informació
El Petit Palau acull un concert d'homenatge a Manuel Blancafort amb un monogràfic del compositor que inclou una estrena
27 gen. 23:

Aquest divendres, 27 de gener, el Petit Palau (20 h) serà l'escenari d'un concert d'homenatge al compositor Manuel Blancafort de Rosselló (La Garriga 1897-Barcelona 1987), inclòs dins els actes de celebració de 125è aniversari del seu naixement. Organitzat per la Fundació Manuel Blancafort, en col·laboració amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el concert proposarà un recorregut entre Record (1915) i Sonatina antiga (1967), posant l'accent en obres poc conegudes, de diferents èpoques creatives i amb formacions tan variades com el piano sol, violí i piano, quartet de corda i conjunt de deu instruments solistes. Un viatge que "explora la cara oculta de la seva producció musical" i del qual se'n destaca l'estrena de Sonatina antiga en la seva versió per a piano, quintet de corda i quartet de vent, obra que tancarà la vetllada. Es tracta d'una versió del mateix Blancafort de la Sonatina antiga per a piano sol del 1929, obra que el va consolidar internacionalment com a compositor, i que mai no s'ha interpretat amb aquesta formació.

 


més informació
Palau de la Música Catalana: S'organitza un homenatge al poeta Tomàs Garcés amb motiu del centenari del poemari ‘Vint cançons’
24 gen. 23:

El proper dijous 26 de gener, a les vuit del vespre, al Petit Palau, el tenor David Alegret i el pianista Rubén Fernández Aguirre retran homenatge a Tomàs Garcés, un dels grans poetes catalans del segle XX, amb motiu del centenari de la primera edició del poemari Vint cançons (publicat el 20 de desembre de 1922).


més informació
La Sagrada Família manté les tarifes per a l'any 2023
23 gen. 23:

La Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família manté per aquest any 2023 els preus per les diferents opcions de visites i recorreguts accessibles. El Patronat ha adoptat aquesta mesura atesa l'actual situació econòmica i social.


més informació
El Quartet Casals interpretarà 'La mort i la donzella' de Schubert i també obres de Haydn i Xostakóvitx al Palau de la Música Catalana
20 gen. 23:

El proper dimecres 25 de gener, el Quartet Casals interpretarà al Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 20 h) un repertori que inclou obres dels compositors Joseph Haydn, Franz Schubert i Dmitri Xostakóvitx. El concert ofereix un recorregut per l'evolució històrica del quartet de corda amb tres dels seus màxims exponents, en un programa en què sobresurt el Quartet núm. 14 en Re menor "La mort i la donzella", escrit per Schubert. El conjunt català, avalat per una sòlida carrera internacional i pel reconeixement del públic i de la crítica, està format per Vera Martínez Mehner (violí); Abel Tomàs (violí); Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel) i esdevé tot un referent per a les noves generacions de músics.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Projecte solidari
Construcció d'una escola a Dar es Salaam, Tanzània.
FISC-Catalunya-ONG Lestonnac.
Podeu col·laborar amb una població que viu amb menys de 2 € diaris:
Caixabank: ES11 2100 0816 1202 0059 8447

Dilluns del 30 de gener al 27 de març

Lectura del "Llibre de les revelacions de l'amor diví" de Juliana de Norwich.

Amb Xavier Melloni.

Hora: 11.30.

Lloc: Sala d'actes de Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Dijous 2 al 23 de febrer

Seminari: El valor de la persona al món d'avui.

Per l'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya.

Hora: 19.00.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 13, Barcelona

Dijous del 7 al 28 de febrer.

Seminari: Algunes claus espirituals per a decidir bé.

Amb Laura Rius.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Hora: 19.00.

Dimecres 8 de febrer.

El Gest Kongo. Conferència sobre interculturalitat a l'Àfrica.

Amb Col·lectiu de Capellans Africans.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Hora: 16.00.

Divendres 10 de febrer.

Actualitat de Josep Torras i Bages.

Amb Eudald Forment.

Lloc: Oratori de Sant Felip Neri, Vic.

Hora: 20.00.

Fins dissabte 25 de març, es poden presentar treballs al III Premi Literari Relats a la Catedral de Tarragona per promoure l'ús literari del català i del castellà als centres educatius.

Informació: acatedra@tinet.cat

Divendres 10 a diumenge 12 de febrer

Art i espiritualitat: Silenci, es roda (Ikebana d'hivern).

Lloc: Santuari del Miracle.

Tel. 973291699.

Dissabte 11 de febrer

Concert amb la St. Dunstan's School Choir.

Lloc: Església de Sant Gaietà, Consell de Cent, 293, Barcelona.

Hora: 17.30.

Dilluns 13 de febrer

El paper del mestre en la senda espiritual.

Amb Xavier Melloni i Halil Bárcena.

Lloc: Institut d'Estudis Sufís, Montnegre, 8, Barcelona.

Hora: 19.00.

Dimarts 14 de febrer

Pregària a l'estil Taizé. Cada segon i quart dimarts de mes.

Lloc: Capella del Santíssim de la Parròquia Maria Auxiliadora de Sarrià (Passeig Don Bosco, 70, Barcelona)

Hora: 21.30 h a 22.00 h

Dimecres 15 de febrer

Concert de The Tutsies a benefici de Mans Unides.

Lloc: Luz de Gas, Muntaner, 246, Barcelona.

Hora: 21.00.

Divendres 17 a diumenge 19 de febrer.

Natura i espiritualitat Hivern: Esperar en el silenci.

Lloc: Santuari del Miracle.

Tel. 973 291 699.

Dilluns 20 de febrer

Transhumanisme, cristianisme i gnosticisme.

Amb Ricard Mejía, Joan Costa, Stefano Abbate i Albert Cortina.

Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, Diputació, 231.

Hora: 18.30.

Dilluns 20 de febrer.

La vocació cristiana avui.

Amb Xavier Montané.

Hora: 21.00.

Lloc: Sala Parroquial Mn. Joan Vinyeta, Pl. Santa Maria, 7, Vilafranca del Penedès.

Dissabte 25 i diumenge 26

Exercicis bíblicoespirituals. Por qué dudáis?

Lloc: Casa d'espiritualitat Betània (Cornellà).

Informació: 652 078 868.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.