Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Joves cristians al costat dels musulmans més pobres viuen el final del Ramadà
6 jun. 19:

"Els cristians han mostrat el seu gran cor. Estem impressionats pel seu amor, compassió i hospitalitat. El sopar d'Iftar que van preparar per al tancament de Ramadà, ha enfortit l'harmonia religiosa i la tolerància i ens ha ensenyat a respectar altres religions ". És el que diu a l'Agència Fides Amir Hossian, un musulmà que va participar en l'esdeveniment Iftar, al final del mes sagrat del Ramadà, organitzat per l'Associació de Joves Cristians de Dacca (YMCA). Iftar és el menjar que prenen els musulmans després del capvespre durant el Ramadà. Prop de 400 musulmans pobres van ser convidats a l'esdeveniment.


més informació
Diàleg interreligiós: El bisbe Ayuso Guixot és nomenat president del Consell Pontifici
27 mai. 19:

El papa Francesc ha nomenat Miguel Ángel Ayuso Guixot, de 66 anys, president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós. Expert en relacions amb l'Islam, va ser secretari, número 2, del dicasteri des de 2012.


més informació
“El repte de la diversitat religiosa a les escoles centra el tercer debat del cicle: Diàleg interreligiós i convivència”
17 mai. 19:

L’espiritualitat a l’Escola ha centrat el tercer i últim debat del Cicle de Jornades de reflexió “Diàleg interreligiós i Convivència”, aquest dijous 16 de maig, organitzades conjuntament entre la Càtedra UNESCO pel Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la Universitat Rovira i Virgili i la Biblioteca del Seminari de Tarragona. Han pres part d’aquesta reflexió Oriol Amorós, secretari d’igualtat, migració i ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Francesc Grané, director del màster en espiritualitat transcultural de l’Institut de Salut Mental, Fundació Vidal i Barraquer; Ruth Giordano, Pastora auxiliar de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa i Silvia Montserrate, Coordinadora de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània.


més informació
“El desconeixement i el laïcisme obstacles de la gestió del fet religiós a l’espai públic”
10 mai. 19:

Diàleg, desconeixença, diferència, espiritualitat i  religió a l’espai públic han centrat la segona jornada del Cicle Conferències: “Jornades de Reflexió” sobre Diàleg interreligiós i convivència, organitzat per la Càtedra UNESCO de la URV i la Biblioteca del Seminari de Tarragona centrada en la temàtica “Centres de culte. Gestió de l’espai públic.” L’ex director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el Pastor de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa, Andreu Dionís i Jaume Huberman, Comunitat Israelita de Barcelona.


més informació
Reflexió sobre el jainisme i la relació entre els Drets Humans i les religions
8 mai. 19:

El DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen de l'1 al 5 de juliol el XIV Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat, que enguany estarà dedicat a la història del jainisme –la religió de la no-violència-, que impartirà el professor Agustí Pániker, i a la relació entre els Drets Humans i les religions, unes ponències que desenvoluparà el professor Juan Manuel Cincunegui.


més informació
“L’espiritualitat pot ajudar a trobar un factor en comú entre les diverses tradicions religioses”
3 mai. 19:

La Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona i la Càtedra UNESCO pel diàleg intercultural a la Mediterrània de la Universitat Rovira i Virgili han organitzat un cicle de jornades de reflexió al voltant de la temàtica: “Diàleg interreligiós i convivència”. El cicle comprèn quatre sessions durant tots els dijous durant el mes de maig. Les jornades d’aquest dijous 2 de maig titulades “Creences en femení”, han abordat el paper de la dona dintre les diverses confessions religioses: el cristianisme catòlic, ortodox, l’islam i el judaisme. En la taula rodona han intervingut tres veus femenines vinculades en cadascuna d’aquestes tradicions explicant la seva experiència de fe.


més informació
Nigèria: "Cristians i musulmans han d'estar units per la pau i el desenvolupament de la nació"
16 abr. 19:

"La principal causa de violència a Nigèria no és la religió, tot i que alguns dels nostres líders l'han usat amb finalitats polítiques", va denunciar el pare Cornelius Omonokhua, sacerdot catòlic, Director Executiu del Consell Interreligiós de Nigèria (NIREC), un organisme que aplega cristians i musulmans. Així ho va explicar en la seva presentació en el "Seminari Nacional titulat: Corrupció, inseguretat i desafiaments per a la cohesió nacional a Nigèria: construint sinergia a través dels credos".


més informació
"Els cristians són una part integral del món àrab", va afirmar el rei de Jordània
12 abr. 19:

Els cristians "són part del teixit mateix del món àrab", i Jordània continuarà compromesa amb la protecció de les propietats eclesiàstiques, va reiterar enèrgicament el rei Abdallah II de Jordània, que va rebre el dimarts 10 d'abril a Amman, a Mar Ignatius Aphrem II, patriarca d'Antioquia dels siri-ortodoxos.


més informació
Cicle de xerrades: La Sacralitat de Viure
27 mar. 19:

Es presenta el cicle La sacralitat de viure organitzat conjuntament per l’Oficina d’Afers Religiosos i Biblioteques de Barcelona i que s’iniciarà el dijous 4 d’abril. El cicle consta de sis sessions en les quals es parlarà de la sacralitat de viure dialogant sobre ciència, rituals, arts, nutrició i salut, criança,... En definitiva, de tots aquells àmbits que ens fan tornar a connectar amb la nostra essència primera, més enllà d'uns dogmes i unes creences en particular.


més informació
Representants de diverses creences participen al Parlament en una jornada de diàleg interreligiós
21 mar. 19:

El Parlament ha acollit aquest dimarts 19 de març, a la tarda, una jornada amb motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, enguany amb el lema "veritat, justícia i religió". A l'acte, organitzat pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER), hi han participat, entre d'altres, representants de les comunitats religioses que aplega aquesta entitat.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.