• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Primera edició de les jornades “Fe(r) i dones” organitzades per l’OAR i el Monestir de Pedralbes
20 set. 21:

Les jornades són el resultat de diverses col·laboracions entre el Reial Monestir de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona i responen a l’objectiu compartit d’explorar les relacions entre dones i espiritualitat, fomentar el diàleg i donar reconeixement a la realitat femenina, sovint invisibilitzada dins de les mateixes tradicions religioses. Es preveu que les jornades puguin repetir-se cada any, sempre al voltant dels eixos de dones i religió/espiritualitat, però cada any centrades en una temàtica concreta. En aquesta primera edició, sota el subtítol “Textos/Rituals/Transmissió”, les jornades se centraran en com els textos sagrats, les pràctiques rituals i la transmissió religiosa i espiritual són entesos i viscuts des de les diferents perspectives de les dones en diverses tradicions. Les jornades tindran lloc dues tardes, el 7 i 8 d’octubre, i constaran de diverses activitats.


més informació
Mesures de prevenció en l'àmbit d'Afers Religiosos
17 set. 21:

Tal com us informàvem el 7 de setembre passat, el Govern català va aprovar, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya publicades el divendres 3 de setembre passat. Seguidament publiquem les mesures de prevenció de la Covid-19 per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, publicades al web de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.


més informació
La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència estudia la situació d'aquest dret a Catalunya
16 set. 21:

Garantir que totes les persones puguin exercir el dret fonamental a la llibertat religiosa i de pensament. Aquest és l'objectiu de la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de Catalunya, impulsada pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, desenvolupada des de principis d'any per l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura de la Universitat Ramon Llull i presentada oficialment aquest dimecres 15 de setembre.


més informació
Tot a punt per la 6a edició de la Nit de les Religions a Barcelona
9 set. 21:

Els dies 18 i 19 de setembre tindrà lloc la sisena edició de La Nit de les Religions a Barcelona. Seran dos dies de portes obertes i d'activitats, presencials i telemàtiques, organitzades per conèixer i interaccionar amb la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions de molts veïns i veïnes de la ciutat. La iniciativa està organitzada per l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. Entre les activitats organitzades, hi ha previstes xerrades, tallers, concerts, representacions, rutes guiades, etc. L'assistència a les activitats serà amb aforament limitat i inscripció prèvia, respectant les normes de seguretat i higiene corresponents.


més informació
El papa Francesc s'adreça a l'Iraq: "Que els esforços per la pau no fracassin"
22 jul. 21:

El papa Francesc expressa la seva tristesa per l'atemptat a l'Iraq, en un telegrama signat pel secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin, i enviat aquest dimarts 20 de juliol, a la tarda, al nunci apostòlic del país, monsenyor Mitja Leskovar:


més informació
El Sínode dels Bisbes Maronites rellança la proposta sobre la "neutralitat libanesa" promoguda pel Patriarca Raï
21 jun. 21:

El Sínode dels Bisbes de l'Església maronita, en el seu conjunt, torna a confirmar el seu ple suport a la proposta - presentada fa temps pel Patriarca Béchara Boutros Raï - d'un acte que formalitzi la posició de neutralitat del Líban en els escenaris polítics d'Orient Mitjà, en el marc d'una conferència internacional patrocinada per l'ONU i dedicada al present i futur del País dels Cedres.


més informació
2a sessió Cicle Religions, espiritualitats i feminismes organitzat per la Direcció General d'Afers Religiosos
16 jun. 21:

El proper dilluns, 21 de juny, a les 18.00 h, tindrà lloc la 2a sessió virtual del cicle Religions, espirituals i feminismes, que la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya organitza durant l’any 2021 amb l’objectiu de visualitzar i dignificar el paper rellevant de les dones i de la feminitat en les tradicions religioses.


més informació
Ivonne Griley, nova directora d’Afers Religiosos
11 jun. 21:

Aquest dimarts, 8 de juny, al migdia, el Consell Executiu del Govern Català, va aprovar el nomenament de la filòloga i lingüista Yvonne Griley i Martínez com a nova directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, un càrrec que depèn del Departament de Justícia i que escull directament la consellera, Lourdes Ciuró.


més informació
Descobreix la pluralitat religiosa de Barcelona: fe bahá'í (9/06) i budisme (15/06)
31 mai. 21:

Barcelona és una ciutat plural i diversa on es practiquen i conviuen nombroses tradicions religioses diferents. Malgrat això, moltes d’elles resten encara força desconegudes per la majoria de veïnes i veïns de la ciutat. Acostar-se a aquesta pluralitat de conviccions i conèixer-la de primera mà les comunitats que en formen part, permet valorar la seva gran aportació, que converteix Barcelona en una ciutat rica, dinàmica, complexa i plural.


més informació
Myanmar: Oració interreligiosa a l'Església italiana per la pau i la fraternitat
27 mai. 21:

Posar fi a la violència, a la tensió i a la guerra a Myanmar, i resar perquè el poble birmà pugui tornar a viure en un clima de pau i fraternitat: amb aquest esperit el dissabte 29 de maig, a les 12.30 hores, l'Arquebisbe de Milà, Mons. Mario Delpini, presidirà una trobada interreligiosa de pregària per Myanmar, promogut en col·laboració amb la Comunitat birmana a Itàlia i l'Institut Pontifici per a les Missions Estrangeres.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.