Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Administració local i entitats religioses es preparen per al final del termini per a l’adaptació dels centres de culte
28 feb. 20:

L’11 d’agost del 2020 acabarà el termini per a l’adaptació de centres de culte anteriors a l’11 d’agost del 2010, sense llicència, als requisits derivats de la Llei de centres de culte i el seu reglament. En vistes a aquest termini, la Direcció General d’Afers Religiosos ha programat una sèrie de sessions informatives.


més informació
El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa abordarà la relació entre la premsa i la religió
10 feb. 20:

La consellera de Justícia, Ester Capella, es va reunir divendres, 7 de febrer passat, amb el Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, un òrgan creat l’any 2011 per assessorar el Govern en l’àmbit religiós. És la primera reunió de la consellera amb el Consell.


més informació
Les tres principals religions, unides per la llibertat religiosa
6 feb. 20:

Somàlia, l’Afganistan, Myanmar o Síria són alguns dels molts països del món on es persegueixen els creients cristians, musulmans o jueus. Per això, els Estats Units s’ha proposat com a missió promoure la llibertat religiosa, perquè l’odi no tingui l’última paraula. És el que explica l’ambaixador dels EUA per a la Llibertat Religiosa, Sam Brownback, per a Rome Reports, responsable de la protecció de les minories religioses i de promoure el diàleg entre líders de les tres principals religions monoteistes. “Volem que aquestes tres religions treballant juntes es converteixin en un instrument per la pau i no per la guerra” assegura.


més informació
Líders religiosos units per salvar les selves tropicals
5 feb. 20:

Líders religiosos de la fe catòlica, budista, confuciana, hindú, musulmana i protestant, així com un líder de l'Aliança de Pobles Indígenes de l'Arxipèlag, s'han compromès a protegir les selves tropicals d'Indonèsia mitjançant el llançament de la Iniciativa Interconfessional de les Selves tropicals d'Indonèsia (IRI). Entre els signataris de la declaració conjunta, el 31 de gener a Jakarta: Din Syamsuddin, President General del Consell Central de Mahoma, i el Bisbe de la Diòcesi de Tanjungkarang, Mons. Yohanes Harun Yuwono, President de la Comissió Episcopal d'Indonèsia per a Assumptes ecumènics i Interreligiós.


més informació
Patriarca maronita: El pla de Trump per a Terra Santa és "un senyal de guerra i d'odi"
4 feb. 20:

El projecte per "solucionar" el conflicte àrab-israelià proposat pel president nord-americà Donald Trump i presentat per ell com "el pla del segle" en realitat representa "un senyal d'odi, de guerra i d'opressió", i suposa encendre el foc de la discòrdia a Terra Santa, on va néixer Jesucrist. Són les paraules del cardenal libanès Bechara Boutros Rai, patriarca d'Antioquia dels maronites, pronunciades el 30 de gener durant el rés del rosari que es realitza des del mes d'octubre a la seu patriarcal maronita de Berke per invocar el regal de la pau per al Líban.


més informació
Jornada "Llibertat religiosa a Barcelona: estat de la qüestió"
27 gen. 20:

L'Oficina d’Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat la Jornada “Llibertat religiosa a Barcelona: estat de la qüestió”. La idea de la jornada és fer un balanç de l'estat del dret a la llibertat religiosa a Barcelona, recollint les aportacions de comunitats i entitats religioses i persones expertes que hi participaran, i poder treballar-ho al llarg del mandat polític vigent de l’Ajuntament de Barcelona. La jornada tindrà lloc el dimarts, 4 de febrer, de 9.30 a 14.30 hores a l’Espai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia 190-192. Entrada pel carrer de Santa Rosa).


més informació
"Prou hostilitat!": més de 250 persones a la vetlla davant el CIE de Barcelona
21 gen. 20:

Més de dues-centes cinquanta persones es van reunir dissabte passat, 18 de gener, davant les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, per participar a la sisena edició de la vetlla de pregària interreligiosa que organitza el grup de la Fundació Migra Studium (entitat del Servei Jesuïta a Migrants) que visita habitualment els interns del CIE.


més informació
Catequesi del Papa: "Salvem els nàufrags del fred de la indiferència"
8 gen. 20:

«Pau ens ensenya a viure les proves abraçant Crist, per madurar la convicció que Déu actua en qualsevol circumstància, també enmig de les dificultats». El ministeri de Pau a Malta, tema de la catequesi del papa Francesc a l'Audiència General del dimecres 8 de gener de 2020.


més informació
Trobada interreligiosa en vista del Nadal al Pakistan
3 gen. 20:

Les vacances nadalenques cristianes i l'advent són una ocasió fecunda per al diàleg i l'intercanvi interreligiós al Pakistan: segons la informació de l'Agència Fides, la Comissió Nacional de Diàleg Interreligiós i Ecumenisme, dins de la Conferència Episcopal del Pakistan, en els últims dies ha organitzat una reunió interreligiosa a Lahore amb motiu del Nadal.


més informació
Marroc: minoria cristiana viu el Nadal amb simplicitat i profunditat
23 des. 19:

Apropant-nos al temps de Nadal, el pare Manuel Corullón, sacerdot franciscà, que viu des de fa 19 anys al Marroc, en una entrevista amb Vatican News, va explicar com es viu aquesta festa al país de l'Àfrica del Nord. El papa Francesc va visitar el Marroc els dies 30 i 31 de març d'enguany.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.