Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


2a sessió Cicle Religions, espiritualitats i feminismes organitzat per la Direcció General d'Afers Religiosos
16 jun. 21:

El proper dilluns, 21 de juny, a les 18.00 h, tindrà lloc la 2a sessió virtual del cicle Religions, espirituals i feminismes, que la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya organitza durant l’any 2021 amb l’objectiu de visualitzar i dignificar el paper rellevant de les dones i de la feminitat en les tradicions religioses.


més informació
Ivonne Griley, nova directora d’Afers Religiosos
11 jun. 21:

Aquest dimarts, 8 de juny, al migdia, el Consell Executiu del Govern Català, va aprovar el nomenament de la filòloga i lingüista Yvonne Griley i Martínez com a nova directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, un càrrec que depèn del Departament de Justícia i que escull directament la consellera, Lourdes Ciuró.


més informació
Descobreix la pluralitat religiosa de Barcelona: fe bahá'í (9/06) i budisme (15/06)
31 mai. 21:

Barcelona és una ciutat plural i diversa on es practiquen i conviuen nombroses tradicions religioses diferents. Malgrat això, moltes d’elles resten encara força desconegudes per la majoria de veïnes i veïns de la ciutat. Acostar-se a aquesta pluralitat de conviccions i conèixer-la de primera mà les comunitats que en formen part, permet valorar la seva gran aportació, que converteix Barcelona en una ciutat rica, dinàmica, complexa i plural.


més informació
Myanmar: Oració interreligiosa a l'Església italiana per la pau i la fraternitat
27 mai. 21:

Posar fi a la violència, a la tensió i a la guerra a Myanmar, i resar perquè el poble birmà pugui tornar a viure en un clima de pau i fraternitat: amb aquest esperit el dissabte 29 de maig, a les 12.30 hores, l'Arquebisbe de Milà, Mons. Mario Delpini, presidirà una trobada interreligiosa de pregària per Myanmar, promogut en col·laboració amb la Comunitat birmana a Itàlia i l'Institut Pontifici per a les Missions Estrangeres.


més informació
El mapa religiós de Catalunya presenta un nou format amb dades actualitzades
27 mai. 21:

El mapa religiós de Catalunya, un projecte impulsat l’any 2004 i finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, té per objectiu identificar i conèixer amb profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de les confessions presents a Catalunya. D’acord amb les dades actualitzades l’any 2020, un treball realitzat pel grup de recerca ISOR – Investigacions en Sociologia de la Religió, de la Universitat Autònoma de Barcelona, arreu del territori català hi ha 7.251 centres de culte, corresponents, principalment, a 13 confessions religioses, segons hem conegut aquest dimecres, 26 de maig.


més informació
Representants religiosos es posicionen davant dels casos de discriminació i fòbia religiosa detectats a Catalunya
20 mai. 21:

En un marc de festivitats religioses, havent passat Ramadà i la festivitat jueva Xabuot, i a les portes de Pentecosta, el Consell Interreligiós de Catalunya – Grup de Treball Estable de Religions (GTER), denuncia la detecció de casos de menyspreu cap a les religions, algunes subtils i d’altres més visibles, en forma de discriminació i fòbies religioses. A més, s’han detectat casos on la llibertat d’expressió s’ha monopolitzat entrant en conflicte amb la llibertat religiosa.


més informació
Cants d'esperança: 13 anys de vida de la Coral Interreligiosa
20 mai. 21:

S’acaba de publicar el llibre Cants d’esperança, editat per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós. Aquest treball, escrit per Antònia Domingo, Mercè Amat i Isabel Mercadé, explica la història i l’experiència de la Coral Interreligiosa per la Pau, nascuda ara fa 13 anys a Barcelona. La iniciativa musical, pionera a Europa, existeix per fomentar la pau, des de la catalanitat i a través de la cultura del diàleg i la diversitat. El grup reuneix música, religió i tradició a través del cant sagrat de les diferents cultures, amb la intenció de despertar l’anhel més profund de l’ésser humà al llarg de la història. Un dels objectius de la Coral Interreligiosa és expressar el desig de concòrdia i esperança en les identitats espirituals dels pobles, segons informa Ràdio Estel.


més informació
Diàleg interreligiós: a 30 anys del document "Diàleg i Anunci"
19 mai. 21:

Un comunicat del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós informa que aquest 19 de maig, se celebra un seminari web amb motiu de l'aniversari del document que, el 1991, va oferir el marc teològic per desenvolupar les relacions entre els cristians i els membres d'altres tradicions religioses.


més informació
La Universitat Pontifícia llança un curs per millorar relacions entre jueus i cristians
14 mai. 21:

Aquesta setmana el reportatge de Rome Reports parla sobre la relació entre la religió jueva i la cristiana, que mantenen «una història comuna i profunda». Segons expliquen, per millorar l’entesa entre totes dues, la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma ha llançat una llicenciatura especial en Estudis Judaics i Relacions Judeo-Cristianes.


més informació
S'organitza una taula rodona interreligiosa sobre "Fe, ciència i societat"
22 abr. 21:

Amb motiu del proper Congrés Eucarístic Internacional (CEI) programat per al setembre del 2021 a Budapest (Hongria), cita en la qual s'espera que clausuri personalment el papa Francesc, els organitzadors del CEI han organitzat una taula rodona interreligiosa sobre "fe, ciència i societat".


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 18 de juny  

25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Plaça de Jaume I, S/N)

Hora: 20.30 h

Dissabte, 19 de juny

Dia Universal de la Sardana a Sarrià

Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

Lloc: Plaça de Sarrià (Barcelona)

Hora: 11.30 h

Gratuït

Dimarts, 22 de juny

Presentació del llibre Carles de Foucauld i l’espiritualitat del desert, de Josep Lluís Vázquez Borau. Servirà per celebrar la canonització del germà Carles de Foucauld. Hi intervindran diferents persones de la Família Foucauld, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació, 231, a les 19.00 h.

Hora: 19.00 h.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.