Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Es publica la licitació per l'actualització del Mapa religiós de Catalunya 2021-2024
31 mar. 21:

S'ha publicat la licitació pel servei de recollida de dades de les minories religioses a Catalunya pels anys 2021-2024, la despesa del qual va ser aprovada pel Govern català el 23 de març passat.


més informació
Nou cicle de l'OAR i Biblioteques de Barcelona "El virus del sentit: joves i recerca vital"
25 mar. 21:

Del 12 d'abril al 3 de maig l'Oficina d'Afers Religiosos (OAR) de l'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona han organitzat un cicle sota el títol "El virus del sentit: joves i recerca vital", comissariat per Dídac P. Lagarriga. El cicle està format per sis sessions/xerrades virtuals (totes a les 18.30 hores) que seran retransmeses en obert i en directe a través del canal de Youtube de Biblioteques de Barcelona.


més informació
Recull de la jornada "Llibertat religiosa a Barcelona: estat de la qüestió"
19 mar. 21:

El febrer del 2020, va tenir lloc la jornada “Llibertat religiosa a Barcelona: estat de la qüestió”. L’objectiu de la jornada era fer un balanç de l’estat del dret a la llibertat religiosa a la ciutat, partint dels acords del 1992 i de la resta del marc legal, i recollir les aportacions de les comunitats i les entitats religioses i espirituals de la ciutat que hi van participar. Aquest dijous 18 de març, l’Oficina d’Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona presenta el document que recull les aportacions principals que s’hi van fer i que permeten dibuixar una fotografia prou completa de l’estat del compliment efectiu del dret a la llibertat religiosa a Barcelona a l’inici del segle XXI.


més informació
2a edició del Cicle monogràfic "Figures femenines del cristianisme evangèlic", a càrrec de Betsy Bankole
18 mar. 21:

Aquest mes de març, l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona (OAR) i el Monestir de Pedralbes han organitzat la segona edició del cicle-monogràfic "Figures femenines de les tradicions religioses". Consta de tres sessions en línia (45 minuts. Plataforma Hangouts Meet de Google) i una visita lliure al Monestir de Pedralbes. En les sessions en línia, dones de diferents conviccions espirituals explicaran la importància i el paper d'algunes figures femenines en la seva tradició religiosa. Posaran en valor aquestes fonts de saviesa, atorgant i definint la importància que tenen algunes de les dones, històriques i actuals, en el cristianisme catòlic, el judaisme i el cristianisme evangèlic.


més informació
Es publica el cinquè document del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya
10 mar. 21:

El document, que porta per títol "Diversitat religiosa i mitjans de comunicació, una expressió de la voluntat de diàleg", aborda el paper dels mitjans de comunicació en la configuració de la convivència interreligiosa i interconviccional. El tractament de l’àmbit religiós per part dels mitjans té un impacte enorme sobre la concepció i la comprensió del fenomen, de manera que en conforma l’evolució i, encara més, condiciona la convivència ciutadana. La responsabilitat dels mitjans també s’ha d’estudiar en un context de gran complexitat pel desdibuixament de la distinció entre emissors i receptors en les xarxes socials o l’expansió de les campanyes de desinformació.


més informació
Diverses organitzacions religioses fan públic un comunicat sobre el viatge del papa Francesc a l'Iraq
4 mar. 21:

Vint-i-nou organitzacions No Governamentals d'inspiració religiosa que treballen a l'Iraq han fet públic un comunicat amb motiu de la visita que el papa Francesc farà a aquest país del 5 al 8 de març. A la Declaració conjunta escriuen "les Organitzacions religioses sotasignants que treballen a l'Iraq, representant la crida de les nostres respectives religions a la solidaritat humana, donem la benvinguda a Sa Santedat el papa Francesc al bressol d'Abraham, Pare de molts en la fe".


més informació
El president del Moviment Ecumènic de Sabadell-Diàleg Intercristià, diu que busquen "el retrobament" dels qui creuen en Jesús
19 feb. 21:

El Moviment Ecumènic de Sabadell-Diàleg Intercristià, de manera conjunta amb la Fundació Bosch i Cardellah, ha organitzat dues sessions, una es va celebrar el dilluns 15 de febrer passat i l’altra està prevista per al dia 22 de febrer, totes dues sobre la pràctica religiosa a la capital del Vallès Occidental. A la sessió del proper dilluns, el president del mateix moviment ecumènic, Antoni Ibáñez, oferirà una panoràmica sobre la vivència de creure en Déu, un fet que socialment és molt rellevant a casa nostra, i en aquest cas a Sabadell. El grup vallesà parteix de la idea que la informació és clau per donar a conèixer el diàleg entre cristians de confessions diverses com una tasca primordial.


més informació
Un catòlic presideix per primer vegada un centre interreligiós del Pakistan
11 feb. 21:

El cardenal Joseph Coutts s'ha convertit en el primer catòlic pakistanès escollit per unanimitat com a nou president del "Christian Study Center" a Rawalpindi, una ciutat propera a Islamabad, capital del Pakistan. El prelat, que és arquebisbe de Karachi, l'han triat per dirigir el conegut centre ecumènic, compromès durant més de 50 anys en la promoció del diàleg interreligiós i l'harmonia social al país.


més informació
L'Observatori Blanquerna de Comunicació Religió i Cultura posa en marxa una Càtedra sobre Llibertat Religiosa i de Consciència
2 feb. 21:

Aquest projecte es proposa apropar a la ciutadania el reconeixement i l’abast del dret fonamental a la llibertat religiosa així com el principi de no discriminació per motius religiosos. 


més informació
Líders religiosos islàmics defensen a la infermera cristiana acusada de blasfèmia
2 feb. 21:

"No s'ha de permetre que ningú abusi de les lleis contra la blasfèmia. Totes les organitzacions i líders religiosos han condemnat la tortura infligida a la infermera cristiana a l'hospital. El Govern del Pakistan no tolerarà aquests abusos": així ho ha declarat Hafiz Tahir Mehmood Ashrafi, assistent especial del primer ministre per a l'harmonia religiosa.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.