Dimecres, 5 d'Agost de 2020
Sant Joan Maria Vianney, prevere
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • Recull de les cartes dominicals dels bisbes de Catalunya
  • 24.000 entrades per visitar la Sagrada Família durant els caps de setmana
  • Arturo Sosa: "No volem un món on els pobres siguin els que paguen la factura"
  • El Síndic recomana a les administracions que garanteixin l’alimentació d’infants vulnerables durant l’estiu
  • L'AUSP, primera institució universitària a oferir cursos de copte, siríac, egipci, arameu i hebreu modern
  • Mn. Fidel Catalán, nou vicari general del Vallès Occidental
  • Togo: La diòcesi de Sokode es beneficia del programa de govern per combatre la pobresa
  • Les paraules del Papa en coreà: un ajut espiritual per als fidels
  • Els temples de Lleida i sis poblacions del Segrià ja celebren Missa amb un terç de l'aforament

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


S'està estudiant la construcció d'una església "copta siriana" de Santa Sofia, amb el suport de sectors russos
30 jul. 20:

Amb el consentiment del govern de Damasc, i amb el suport de sectors polítics i militars russos, aviat podria entrar en una fase operativa, la construcció d'una església dedicada a la Saviesa Divina, erigida amb la intenció declarada de reproduir, encara que amb dimensions reduïdes, el perfil arquitectònic de Hagia Sophia, l'antiga basílica bizantina de Constantinoble - avui Istanbul -, recentment convertida en mesquita per les autoritats turques.


més informació
AEN: La conversió de Santa Sofia en mesquita discrimina els cristians
28 jul. 20:

Ajuda a l'Església Necessitada (AEN) ha emès un comunicat mostrant la seva preocupació per la conversió en mesquita de Santa Sofia a Istanbul (Turquia) perquè "reforça el permanent debilitament i la discriminació dels cristians i altres minories religioses a tota la regió".


més informació
"Santa Sofia té un valor cultural i espiritual per a tota la humanitat"
24 jul. 20:

Continuen els preparatius a Turquia per convertir la basílica cristiana de Santa Sofia en una mesquita. La reobertura de l'antiga església bizantina -convertida en mesquita al segle XV després de la conquesta otomana de Constantinoble i convertida en museu el 1934 a instàncies de l'aleshores president Mustafà Kemal Ataturk- com a lloc de culte islàmic està prevista per aquest 24 de juliol.


més informació
La Basílica de Santa Sofia s'inaugura novament com a mesquita
23 jul. 20:

Els bisbes d'Estats Units han informat que aquest divendres 24 de juliol serà un "dia de dol" per la Basílica de Santa Sofia, que aquest dia s'inaugurarà novament com mesquita a Istanbul, Turquia.


més informació
Ayman Adlbi, nou president de la Comissió Islàmica Espanyola
21 jul. 20:

El dissabte 18 de Juliol passat va tenir lloc la reunió de la Comissió Permanent de la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), composta per 25 membres, en la qual es va triar al president de l'entitat i a una junta directiva de 15 membres. Com a president va ser escollit Ayman Adlbi, que va ser votat per 16 dels 21 membres de la Comissió assistents. Un altre candidat proposat va ser Mohammed Ajana Elouafi, però va declinar ser nominat.


més informació
Conferència d'Esglésies Europees: "Que Santa Sofia sigui mesquita pot crear intolerància religiosa"
20 jul. 20:

Per a la Conferència d'Esglésies Europees, convertir Santa Sofia en una mesquita pot crear un terreny fèrtil per a la intolerància religiosa i la violència. En la seva carta a la UNESCO, l'organització ecumènica demana "accions concretes davant el govern turc per assegurar que no es canviï l'estatus actual de Santa Sofia, patrimoni de la humanitat".


més informació
Líders religiosos llancen una crida al diàleg a Mali
15 jul. 20:

Arran dels últims incidents violents a la capital del país, líders religiosos musulmans, catòlics i cristians, s'han dirigit a la població cridant a resar per la situació i arribar a acords pacífics. També han instat al govern al fet que assumís les seves responsabilitats i a posar-se al servei dels seus ciutadans.


més informació
Mor el P. Francis Nadeem, frare caputxí compromès en el diàleg interreligiós
6 jul. 20:

"Hem perdut a un meravellós sacerdot i frare, que va servir humilment a la seva comunitat, i també va arribar a persones d'altres religions amb el missatge cristià de pau i amor. Un sacerdot que era conegut, apreciat i estimat no només entre els cristians, sinó també entre els fidels d'altres religions ": així ho ha declarat l'arquebisbe Sebastian Francis Shaw, commemorant al P. Francis Nadeem OFM Cap, Provincial del Caputxins al Pakistan, el seu company en la missió de diàleg interreligiós durant més de tres dècades.


més informació
Figures femenines a les tradicions religioses
3 jul. 20:

Continua la col·laboració entre el Monestir de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR), iniciada amb el projecte “Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada”. S’estrena el vídeo resum de les trobades que van tenir lloc ara fa un any al monestir amb 25 dones de diferents tradicions religioses i espirituals i es presenta un petit cicle d’activitats que tindrà lloc aquest juliol.


més informació
Patriarca ecumènic Bartomeu: La reconversió de Santa Sofia en mesquita sembrarà discòrdia entre cristians i musulmans
2 jul. 20:

La possible conversió del complex monumental d'Ayasofya a Istanbul en una mesquita "empenyerà a milions de cristians de tot el món contra l'islam". Aquesta és l'alarma dramàtica llançada per Bartomeu I Patriarca Ecumènic de Constantinoble, davant l'imminent pronunciament del Consell d'Estat turc, que en una sessió programada per aquest dijous 2 de juliol considerarà obrir novament al culte islàmic Ayasofya, revertint la decisió amb la qual el 1934 el govern turc havia convertit en un simple museu l'antiga basílica bizantina transformada en mesquita després de la conquesta otomana de Constantinoble (1453).


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.