Diumenge, 14 d'Agost de 2022
Sant Maximilià M. Kolbe, màrtir

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


La jornada RELIG 2022 es dedicarà a l’educació en el lleure i la diversitat religiosa
29 jul. 22:

La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i crear un coneixement nou amb propostes d’intervenció aplicables i amb impacte en la societat catalana.


més informació
La Nit de les Religions tornarà a la total presencialitat
29 jul. 22:

La setena edició de la Nit de les Religions de Barcelona se celebrarà els dies 17 i 18 de setembre. Enguany, a diferència de les anteriors edicions que es van adaptar a la realitat marcada per un context de crisi sanitària, la Nit de les Religions torna a la gairebé total presencialitat.


més informació
II Jornades "Fe(r) i dones" del 29 de juny al 6 de juliol
27 jun. 22:

Des de l'Oficina d'Afers Religiosos ens recorden que encara queden places per assistir a les activitats de la segona edició de les Jornades “Fe(r) i dones” sobre dones i espiritualitat que tindran lloc del 29 de juny al 6 de juliol. Les jornades s'organitzen amb la col·laboració del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.


més informació
Tornen les jornades “Fe(r) i dones” a Barcelona amb amina wadud i el protagonisme de comunitats locals, internacionals i virtuals
20 jun. 22:

La segona edició de les Jornades “Fe(r) i dones” que organitza l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Oficina d’Afers Religiosos, en col·laboració amb el Reial Monestir de Pedralbes, reflexionarà al voltant del paper de les comunitats com a agents de canvis. La perspectiva comunitària centrarà els debats d’unes jornades que van néixer l’any passat amb la voluntat de fer visible i posar en valor el paper de les dones a les diferents conviccions, creences i tradicions religioses i espirituals. La temàtica central d’aquestes jornades girarà entorn de la reflexió sobre com les dones de creences i conviccions diferents s’organitzen i actuen en l’àmbit comunitari amb una perspectiva transformadora.


més informació
Es clou el 1r Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència
7 jun. 22:

El dijous dia 2, i aquest divendres 3 de juny, ha tingut lloc, a la Facultat Blanquerna, a Barcelona, el 1r Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. L'ha convocat la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència, juntament amb la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. La setmana vinent us en donarem tots els detalls. A continuació podeu llegir la intervenció que ha fet, aquest divendres, al matí, el Cap de Redacció de la nostra Agència de Notícies FLAMA, Gerard Carrion, amb el títol "La importància del dret de llibertat religiosa i la cobertura informativa de l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA". La Valentina Laferrara, Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència, ha moderat les 5 intervencions que hi ha hagut, aquest divendres 3 de juny, al matí, amb el títol "Llibertat religiosa i comunicació".


més informació
Es publica la “Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya”
25 abr. 22:

Ja es pot consultar la nova “Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya”. Aquesta guia neix amb l’objectiu de donar eines als professionals dels serveis socials bàsics perquè puguin oferir una atenció integral que tingui en compte, entre d’altres, les creences i les pràctiques religioses de les persones ateses. Alhora, també vol ser una eina de consulta que permeti desenvolupar criteris d’actuació davant les incidències que poden tenir determinades pràctiques religioses en l’àmbit dels serveis socials bàsics, segons informa el web del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.


més informació
A punt la 2a Sessió del cicle amb Espai Avinyó "Espiritualitats Afroatlàntiques"
30 mar. 22:

Aquest mes d'abril continua el cicle co-organitzat entre l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona i l'Espai Avinyó-Llengua i Cultura sota el títol “Espiritualitats Afroatlàntiques”. Comissariat per Periferia Cimarronas, aquest cicle pretén donar a conèixer i reflexionar sobre com van resinificar-se les tradicions espirituals de l’Àfrica Occidental quan persones esclavitzades van arribar a les costes atlàntiques del continent americà com a estratègia de supervivència i construcció d’identitats vinculades a l’africanitat.


més informació
S'organitza una pregària interreligiosa per la pau i es proposa un viatge de líders religiosos a Kíev
23 mar. 22:

Una oració interreligiosa i un moment de silenci junts per invocar la pau a Ucraïna: aquesta és la iniciativa promoguda per aquest dijous 24 de març, a càrrec de l'associació internacional “Religions per la Pau” (Religions for Peace) en col·laboració amb l'Associació Patient, amb seu a Polònia, amb l'objectiu de garantir el suport i la solidaritat, per part dels creients de diferents confessions religioses, les persones afectades per la crisi humanitària derivada de la guerra a Ucraïna.


més informació
Cristians, musulmans i hebreus de Terra Santa s'adrecen al Patriarca rus Kirill: "Facin tot el possible per aturar la guerra a Ucraïna"
23 mar. 22:

Una carta dipositada als murs d'una església ortodoxa russa a Jerusalem, signada per 150 cristians, hebreus i musulmans de tot el món, i dirigida al Patriarca Kirill de Moscou, conté la petició de fer tot el possible per aturar la guerra a Ucraïna.


més informació
Tornen les Jornades Gatzara, una aposta per descobrir tot allò que comparteixen les cultures àrabs i la catalana
16 mar. 22:

Les Jornades Gatzara, que organitza la Fundació Bayt al-Thaqafa, són un espai obert a tota la ciutadania per conèixer i compartir la cultura arabomusulmana, un espai per promoure una societat cohesionada i combatre els discursos antimigració que van a l’alça.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Del dilluns 1 d'agost al diumenge 7

Exercicis espirituals: Espiritualitat de l'any litúrgic: camí de creixement.

Amb el P. Ignasi Fossas.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Dimecres, 3 d'agost, a diumenge, 7 d'agost.

Pelegrinatge Europeu de Joves a Santiago de Compostela.

Dilluns, 8 d'agost, a dissabte, 13 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Directora musical: Isabel Pla.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Diumenge, 14 d'agost, a dissabte, 20 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Director musical: Jordi Martí.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Dimecres, 17 d'agost, a dissabte, 27 d'agost

Pelegrinatge a Turquia: Ruta de Sant Pau.

Informació i inscripcions: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, C/ de la Mercè,1, Barcelona. Telèfon: 931 226 700

Del 21 al 27 d'agost

Exercicis espirituals per a capellans.

"Veniu a mi... Convocats al seguiment de Jesús, pobre i humil".

Dirigits per Núria Caum, religiosa de la Companyia de Maria-Lestonnac. Llicenciada en teologia i cap d'estudis de l'ISCREB, col·laboradora de Dit i Fet.

Pensió completa: 42 € al dia, més despeses comunitàries.

Lloc: Col·legi Claver, Raïmat, Lleida. Finca Vallfonda s/n (Ctra. d'Osca, km. 107).

Interessats, dirigir-se al secretari del Consell Catalano-Balear, Miquel Cubero, Tel. 645 893 474.

Dilluns, 22 d'agost, al dissabte, 27 d'agost.

Recés d'estiu: Portem el tresor en gerres de terrissa, resseguint la segona carta als Corintis.

Amb Conxa Adell i Cardellach.

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, C/ Anglí, 55, Barcelona.

Informació: tel. 682705003.

Dilluns, 22 d'agost, a dissabte, 26 d'agost

Exercicis espirituals: Plantar llavors de mostassa.

Lloc: Casa d'espiritualitat de Santa Maria de Lavern.

Inscripcions: tel. 935058686.

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.

Diumenge, 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya

Eucaristia presidida pel P. Josep Maria Soler, abat emèrit de Montserrat. L'organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat

L'única celebració religiosa vinculada a la Diada Nacional Catalunya

Hora: 10.00 h

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.