Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


20 de juny: Dia Mundial del Refugiat
18 jun. 21:

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, Save the Children posa de manifest les responsabilitats d'Europa, que es manté al marge i assisteix a la violència sense garantir una protecció i acollida adequades als menors de 18 anys. La denúncia figura en un nou informe realitzat al llarg de les rutes entre Oulx, Ventimiglia, Udine i Trieste, en el qual es demana a Itàlia i a les institucions europees una protecció immediata, una vigilància eficaç i independent de les fronteres i projectes d'assistència humanitària en els llocs de trànsit.


més informació
La "pastera" del naufragi es converteix en un monument a la memòria de les tragèdies a la Mediterrània
15 jun. 21:

"Milers de persones fugen de les guerres, de la violència, de la persecució, de la pobresa, perquè busquen un futur millor i persegueixen un somni que sovint es converteix en malson, durant aquests viatges que acaben en tragèdia al nostre mar Mediterrani. La nostra resposta només pot ser de responsabilitat i solidaritat. Així ho afirma a l'Agència Fides el pare Bruno Ciceri, sacerdot scalabrinià i director internacional de l'organització 'Stella maris' (abans Apostolat de la Mar) en vigílies de la cerimònia del 13 de juny a Augusta, Sicília, durant la qual les restes del naufragi del 18 d'abril de 2015 l'han convertit en un "Jardí de la Memòria".


més informació
El Servei Jesuïta a Migrants adverteix de la desraó de mantenir l'activitat als CIE en el seu Informe Anual 2020
14 jun. 21:

El Servei Jesuïta a Migrants (SJM) acaba de presentar el seu informe anual sobre la situació dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) a l'estat espanyol, amb el títol Raó jurídica i desraó política. A Barcelona, la presentació es va fer el dilluns 7 de juny passat i va comptar amb la participació de M. Carmen de la Fuente, coordinadora del SJM i directora de la Fundació Migra Studium; Ana Bosch i Josetxo Ordóñez, co-autors de l’informe i membres respectivamente de Pueblos Unidos i Migra Studium; i Mònica Mínguez, voluntària de l’equip de visites al CIE de Barcelona.


més informació
18a Càtedra de Pensament Cristià: “El poder de la biotecnologia”
11 jun. 21:

Vivim immersos en un univers tecnològic. El factor tecnològic ha alterat significativament els processos de producció, de consum, de relació interpersonal, i també la gènesi i el final de la vida humana. És per això que la 18a Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell, que ha tingut lloc el 10 de juny en format telemàtic, s’ha centrat en el tema “El poder de la biotecnologia”, amb la participació com a ponents de la Dra. Montserrat Esquerda, Directora general de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull; la Dra. Elena Postigo, Directora de l’Institut de Bioètica de la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid; i del Dr. Francesc Torralba, Director de la Càtedra de Pensament Cristià i professor de la Universitat Ramon Llull i de la Facultat de Teologia de Catalunya.


més informació
La violència contra els cristians a l'Índia no s'atura enmig de la pandèmia
11 jun. 21:

En els primers cinc mesos de 2021, més concretament durant 151 dies, tot i la situació pandèmica greu, s'han produït 127 episodis de violència contra els cristians a l'Índia: així ho ha comunicat a l'Agència Fides, aquest divendres, 11 de juny, el "United Christian Forum "(UCF).


més informació
Myanmar: Una altra església bombardejada a Kayah
9 jun. 21:

Es tracta de la sisena estructura catòlica afectada, en les últimes dues setmanes, per atacs o incursions violentes de l'exèrcit birmà. Segons informa l'Agència de Notícies Fides no s'han registrat ferits ni víctimes, i l'església és una més entre els edificis atacats a la zona: diversos habitatges han estat danyats o cremats pels bombardejos indiscriminats efectuats aquest 6 de juny, des de primeres hores del matí.


més informació
Cristianisme i Justícia visibilitza els conflictes oblidats
7 jun. 21:

El centre d'estudis Cristianisme i Justícia ha posat el focus durant aquesta setmana sobre els conflictes oblidats del Iemen, Hondures, el Sàhara Occidental, la República Centreafricana i Myanmar.


més informació
Combats intensos a l'estat birmà de Kayah: moren dos joves voluntaris catòlics que ajudaven als desplaçats
31 mai. 21:

Continuen els combats intensos a l'estat de Kayah, a l'est de Myanmar, entre l'exèrcit regular birmà (Tatmadaw), que segueix bombardejant ciutats i pobles, i les Forces Populars de Defensa, nascudes espontàniament per resistir la repressió militar. La violència ha creat més de 50.000 desplaçats interns a l'estat, tots ells civils indefensos, segons han confirmat fonts de l'Agència Fides, agreujant l'emergència humanitària.


més informació
Grups armats del govern de Burundi i de l'oposició lluiten en sòl congolès, segons denuncia una ONG local
28 mai. 21:

Grups armats burundesos de tendències oposades s'estan enfrontant entre si, a la plana de Ruzizi, a Kivu del Sud, a l'est de la República Democràtica del Congo (RDC). Així ho afirma en una nota enviada a l'Agència Fides, "Association contre le Mal et pour l'Encadrament de la Jeunesse" (ACMEJ/DH)), una ONG local que denuncia la violència contra els civils en aquesta província de la RDC. "L'exèrcit congolès ha de redoblar els seus esforços per aconseguir neutralitzar tots els grups armats nacionals i estrangers que segueixen atemorint als llogarets de les terres altes de la plana de Ruzizi, en particular els grups armats que donen suport al govern de Burundi contra altres grups armats burundesos que s'oposen al govern de Bujumbura", assenyala la nota.


més informació
L'administració de Biden concedeix als immigrants haitians l'estatus de protecció temporal
26 mai. 21:

L'Església catòlica dels Estats Units es congratula de l'anunci de l'administració Biden realitzada el 22 de maig, d'incloure als ciutadans immigrants d'Haití sota la protecció de l'Estatus de Protecció Temporal (TPS).


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 18 de juny  

25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Plaça de Jaume I, S/N)

Hora: 20.30 h

Dissabte, 19 de juny

Dia Universal de la Sardana a Sarrià

Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

Lloc: Plaça de Sarrià (Barcelona)

Hora: 11.30 h

Gratuït

Dimarts, 22 de juny

Presentació del llibre Carles de Foucauld i l’espiritualitat del desert, de Josep Lluís Vázquez Borau. Servirà per celebrar la canonització del germà Carles de Foucauld. Hi intervindran diferents persones de la Família Foucauld, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació, 231, a les 19.00 h.

Hora: 19.00 h.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.