Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


El Consell de les Esglésies de l'Orient Mitjà demana que es salvaguardi la unitat territorial de Síria
17 oct. 19:

El Consell d'Esglésies de l'Orient Mitjà expressa la seva tristesa i preocupació per les víctimes dels enfrontaments entre manifestants i agents de la llei ocorreguts recentment a l'Iraq, així com per l'ofensiva militar liderada per Turquia en les regions del nord de Síria que podria tenir "greus repercussions en la integritat territorial "d'aquest país i agreujar l'emergència humanitària per milions de refugiats i persones desplaçades de la regió.


més informació
Entitats cristianes davant de la sentència del Tribunal Suprem sobre els líders socials i polítics catalans
17 oct. 19:

Les entitats cristianes sotasignades, davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna a diferents líders socials i polítics catalans, volen expressar el següent:


més informació
"És possible aconseguir que ningú dormi al carrer"
16 oct. 19:

El 10 d'octubre passat es commemorava el dia mundial de les persones sense llar. Les entitats que formen part de la campanya europea per acabar amb el sensellarisme expliquen a nivell local que és possible aconseguir que ningú hagi de dormir al carrer. A Europa el nombre de persones sense llar no para de créixer. Però països com Finlàndia i Noruega marquen la diferència i mostren que amb compromisos polítics i el recursos adequats és possible aconseguir-ho.


més informació
La fam, la pobresa, les seves xifres i les seves causes, són incompatibles amb la dignitat de la persona
16 oct. 19:

Segons l'últim informe de la FAO (SOFI 2018), es calcula que al món 1.400 milions de persones pateixen pobresa extrema i uns 820 milions desnutrició crònica enfront dels 811 milions de l'any anterior. Aquesta xifra s'ha vist incrementada per tercer any consecutiu. Això vol dir que una de cada nou persones no pot accedir de manera regular a una alimentació adequada i suficient.


més informació
Comunicat de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya
15 oct. 19:

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya -FECC- ha fet públic un comunicat en el que afirma que "no podem oblidar els qui han estat condemnats ni tampoc el dolor de les seves famílies". I afegeix "la privació de llibertat farà molt difícil tancar ferides i assolir consensos que condueixin a la germanor, llibertat i pau que tots desitgem. Que s’iniciï, doncs, de manera immediata un procés multilateral de diàleg polític i social que ens faciliti sortir d’aquest atzucac".


més informació
Abiy Ahmed Ali, primer ministre d'Etiòpia, és el guanyador del Premi Nobel de la Pau 2019
15 oct. 19:

El Coordinador del programa Matern-Infantil a la regió rural de Gambo (Oromia, Etiòpia), finançat per Mans Unides, Iñaki Alegria, comparteix un escrit per celebrar que el primer ministre d'Etiòpia ha guanyat el Premi Nobel de la Pau 2019. En un escrit en primera persona ple de vivències i sentiments, el doctor Alegria, explica el que va suposar pel país l'arribada al poder d'Abiy Ahmed Ali i, especialment, el tractat de pau que es va firmar amb Eritrea.


més informació
Els bisbes de Bolívia demanen "eleccions clares per a una democràcia autèntica"
15 oct. 19:

"Anem a aquestes eleccions en un clima de desconfiança per temor a una possible manipulació del procés electoral. Aquesta situació ens obliga a demanar a tots els electors que acudeixin a les urnes, que exerceixin el seu deure i el seu dret, sense pressions polítiques, socials o econòmiques". Així ho sostenen els bisbes de Bolívia en una declaració titulada 'Eleccions clares per a una democràcia autèntica', publicada amb vista a les eleccions que se celebraran el 20 d'octubre per escollir el president, el vicepresident, a 130 diputats i a 36 senadors per al quinquenni 2020-2025.


més informació
Unicef: Mala nutrició afecta els menors de 5 anys a Llatinoamèrica
15 oct. 19:

Unicef va alertar que 1 de cada 5 infants menors de 5 anys a Amèrica Llatina i el Carib registra un retard en el creixement, emaciació o pèrdua involuntària de pes, o sobrepès, a causa d'una alimentació incorrecta que pot començar fins i tot abans dels sis mesos de edat. Són declaracions de l'Associació argentina que vetlla pels drets de la infància.


més informació
Amèrica Llatina representa el 20% del malbaratament de menjar en el món
15 oct. 19:

La regió, que acull el 9% de la població del planeta, és la tercera en el llistat de la pèrdua de menjar després de la zona d'Àsia meridional i central, i l'àrea d'Amèrica septentrional i Europa. Tot aquest malbaratament de menjar té un impacte en la petjada de carboni, aigua i terra.


més informació
Drets humans i llibertat religiosa per construir un Pakistan tolerant i inclusiu
14 oct. 19:

Cal desenvolupar una nova cultura nacional per fer que el Pakistan sigui més tolerant i inclusiu per als membres de totes les religions. És la petició d'activistes de la societat civil durant un seminari organitzat a Karachi pel "Center for Social Justice" (CSJ) sobre llibertat religiosa i els drets humans al Pakistan.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.