Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú
9 abr. 21:

El papa Francesc es dirigeix, mitjançant una carta, als participants en les Reunions de Primavera 2021 del Grup del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional, que ha confiat el cardenal Peter Turkson, Prefecte del Dicasteri de la Santa Seu per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral. Francesc, en la carta diu que la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a la societat mundial a "afrontar una sèrie de greus i interrelacionades crisi socioeconòmiques, ecològiques i polítiques. Espero que els seus debats contribueixin a un model de 'recuperació' capaç de generar solucions noves, més inclusives i sostenibles per donar suport a l'economia real, ajudant els individus i les comunitats a assolir les seves aspiracions més profundes i el bé comú universal".


més informació
La intenció del Vídeo del Papa d'abril és pels drets humans fonamentals
7 abr. 21:

El Vídeo del Papa, que recull la intenció de pregària que Francesc confia a tota l'Església Catòlica a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, tracta aquest abril sobre els drets fonamentals de les persones. En concret, el Sant Pare no només vol posar l'èmfasi en "oposar-se activament a la pobresa, la desigualtat, a la manca de treball, de terra, d'habitatge, de drets socials i laborals", sinó també en aquelles persones que diàriament arrisquen les seves vides per defensar els drets humans fonamentals en entorns conflictius de tota mena.


més informació
Papa Francesc: "Jesús viu, l'Amor ha vençut"
6 abr. 21:

El Dilluns de Pasqua, també conegut com el "Dilluns de l'Àngel", ja que recordem la trobada de l'àngel amb les dones que havien acudit al sepulcre de Jesús (cf. Mt 28,1-15); el papa Francesc va resar l'oració mariana del Regina Coeli des de la Biblioteca del Palau Apostòlic del Vaticà. En aquest context, el Sant Pare va aprofundir sobre el sentit de les paraules de "l'enviat de Déu" a les dones: "Jo sé que busqueu Jesús, el crucificat. No és aquí, perquè ha ressuscitat".


més informació
El Papa dedica la seva Catequesi a parlar de Maria: "Primera deixebla de Jesús"
24 mar. 21:

Aquest dimecres 24 de març el papa Francesc ha pronunciat la seva 27a Catequesi sobre el tema de la pregària, reflexionat, concretament, sobre "l'oració en comunió amb Maria". El Papa ha explicat que el camí principal de l'oració cristiana és la humanitat de Jesús i "Ell és el Mitjancer per excel·lència", "el pont que travessem per dirigir-nos al Pare". De fet - diu - "cada oració que elevem a Déu és per Crist, amb Crist i en Crist i es realitza gràcies a la seva intercessió". Per la seva banda, l'Esperit Sant "estén la mediació de Crist a tot temps i tot lloc". És aquí, de l'única mediació de Crist que prenen sentit i valor les altres referències que el cristianisme troba per la seva pregària i la seva devoció i on se situa en primer lloc - subratlla el Papa - "a la Mare de Déu".


més informació
El papa Francesc: "Qui ven les armes als terroristes?"
11 mar. 21:

Al seu retorn de l'històric Viatge Apostòlic a l'Iraq, el papa Francesc ha recorregut novament el camí realitzat a l'Audiència General d'aquest dimecres 10 de març. El poble iraquià "té dret a viure en pau", ha afirmat el Papa, que ha repetit, una vegada més, que "el desafiament per a tantes regions de conflicte i per al món sencer" és la fraternitat.


més informació
Catequesi del Papa: "Des de fa temps he volgut conèixer a aquesta Església martiritzada a la terra d'Abraham"
3 mar. 21:

La proximitat de Déu és la revelació. El papa Francesc ha proposat, en la seva catequesi d'aquest dimecres 3 de març, contemplar com, gràcies a Jesús, la pregària ens obre de bat a bat a l'immens misteri de la Santa Trinitat, "a les profunditats de Déu de l'Amor". Després de la catequesi, el Papa ha recordat l'imminent viatge apostòlic a l'Iraq, previst del 5 al 8 de març, i ha fet una crida per Myanmar.


més informació
"De la misèria a la misericòrdia": per al Papa, la confessió tracta de la infinita misericòrdia de Déu
3 mar. 21:

El Vídeo del Papa d'aquest març de 2021 busca ressaltar l'alegria que porta el sagrament de la reconciliació, i ens recorda que es tracta d'una trobada d'amor i de misericòrdia entre Déu i nosaltres.


més informació
Dia Internacional de la Dona: Les dones llegeixen Fratelli tutti
26 feb. 21:

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Unió Mundial d'Organitzacions Femenines Catòliques i la Consulta Femenina del Pontifici Consell de la Cultura han organitzat, en col·laboració amb el Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós i el patrocini de diverses Ambaixades davant la Santa Seu, un seminari web ecumènic i interreligiós titulat: "Les dones llegeixen Fratelli tutti". L'esdeveniment tindrà lloc aquest dimecres 3 de març a les 9.00 h.


més informació
El Papa a l'Àngelus: "No es pot dialogar mai amb el dimoni"
22 feb. 21:

Aquest diumenge 21 de febrer, al migdia, el papa Francesc ha tret el cap des del balcó del Palau Apostòlic per reflexionar sobre l'Evangeli del dia segons Marc, que relata la retirada de Jesús al desert durant 40 dies, on va ser temptat per Satanàs, i amb el qual comença la Quaresma. Francesc recorda que l'evangelista subratlla que l'Esperit empeny Jesús al desert: "l'Esperit Sant, que va baixar sobre Jesús quan va rebre el baptisme de Joan al riu Jordà, l'empeny a anar al desert, per enfrontar-se al temptador i per lluitar contra el diable". El Sant Pare ha comentat, a més, que el desert és el lloc "on Déu parla al cor de l'home i on brolla la resposta de la pregària". En aquesta línia, ha afegit que "és també el lloc de la prova i la temptació del qui, aprofitant la fragilitat i les necessitats humanes, insinua la seva veu enganyosa, alternativa a la de Déu, i sedueix".


més informació
El Papa amb motiu del Dimecres de Cendra: "tornem al Pare, al Fill i a l'Esperit Sant"
17 feb. 21:

"A la vida tindrem sempre coses a fer i tindrem excuses per donar, però, germans i germanes, avui és temps de tornar a Déu": ho afirma el papa Francesc en la seva homilia aquest Dimecres de Cendra, quan iniciem el camí de la Quaresma que s'obre amb les paraules del profeta Joel: "Convertiu-vos en mi amb tot el vostre cor" (Jl 2,12).


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.