Diumenge, 14 d'Agost de 2022
Sant Maximilià M. Kolbe, màrtir

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


El Concurs Bíblic de Catalunya rep la Medalla al Mèrit Ecumènic 2022
15 jun. 22:

El 10 de juny passat, Cristians per Terrassa va fer entrega, al Concurs Bíblic de Catalunya del Grup Avant, de la Federació de Cristians de Catalunya (FCC), la medalla al Mèrit Ecumènic 2022.


més informació
Els cursos bíblics d'estiu de l'Arquebisbat de Tarragona arriben a la 47a edició
1 jun. 22:

De l’11 al 15 de juliol, el Centre Tarraconense El Seminari acollirà la celebració de la 47a edició dels Cursos Bíblics d’Estiu, que organitzen el Secretariat diocesà per a l’animació bíblica de l'Arquebisbat de Tarragona, l’Associació Bíblica de Catalunya i l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós.


més informació
Simposi internacional sobre “Passió i resurrecció de Jesucrist (s. II-VII)” a l'AUSP
29 abr. 22:

Del 28 al 30 d’abril s’està celebrant a l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) un simposi internacional sobre “Passió i resurrecció de Jesucrist (s. II-VII)”.


més informació
Rut, l’estrangera que salva parla de temes tan actuals com l’empoderament de la dona, la immigració i la gestió de les pèrdues
26 abr. 22:

El 22 d'abril passat, a la Llibreria Claret, es va presentar el segon volum de la col·lecció infantil Relats de Bíblia. En aquesta ocasió la protagonista del relat és la Rut, l’estrangera que salva. La col·lecció té com a objectiu donar a conèixer els passatges més importants de la Bíblia, de l’Antic i del Nou Testament, tot explicant els diferents relats del camí cap a la Salvació. El llibre, disponible en català i en castellà, va dirigit a joves a partir de 6 anys i utilitza un llenguatge clar, directe i entenedor per facilitar la lectura i la comprensió al petit lector. Les il·lustracions, creades per l’artista Mercè Tous, juguen un paper molt important a l’hora d’explicar la història.


més informació
Jordi Cervera, caputxí i biblista: "El Renaixement va determinar un abans i un després en la interpretació bíblica"
9 mar. 22:

Durant la primera meitat del s. XX, el text bíblic ha estat estudiat segons els criteris i els mètodes de la crítica literària, que el va situar en la història i va ser comprès des del seu moment històric. Més endavant, gràcies a l’avanç de l’estudi crític del text, altres aproximacions, com la psicològica o la sociològica, s’han acostat a la Bíblia i l’han llegida amb noves metodologies que n’han enriquit la comprensió. El caputxí i biblista Jordi Cervera explica com ha evolucionat la interpretació de la Bíblia.


més informació
Meditació bíblico teològica sobre la façana de la Glòria a la Basílica de la Sagrada Família
9 feb. 22:

Tot està preparat per gaudir d'aquesta meditació que, dins el marc de la VI Setmana de la Bíblia, de la mà i saber del Dr. Armand Puig i de la música de l'organista Juan de la Rubia, ens endinsarà, una vegada més, en les profunditats de l'obra gaudiana. Tindrà lloc aquest dimecres 9 de febrer, a les 18.30 h, a la cripta de la Sagrada Família de Barcelona. Es podrà seguir en directe a través d'aquest enllaç:


més informació
Agustí Borrell: «La Bíblia és font de pau i de serenor enmig de qualsevol circumstància»
31 gen. 22:

«La Paraula, font de consol i esperança» ha estat el lema de la Setmana de la Bíblia d’enguany: una expressió inspirada en un text de la Carta als Romans (Rm 15,4), on Pau afirma que les Escriptures ens donen constància, consol i esperança. «És un missatge realment encoratjador i sempre necessari, especialment davant la problemàtica sanitària, econòmica i social que viu actualment la humanitat», afirma el biblista Agustí Borrell, Vicari General dels Carmelites Descalços.


més informació
Troben fragments de textos bíblics a Israel
19 mar. 21:

Es tracta del descobriment arqueològic de pergamins bíblics més emocionant i sensacional dels últims 60 anys. Al desert de Judà, el territori que s'estén entre l'Estat d'Israel i Cisjordània, gràcies a una complexa operació d'excavació duta a terme per l'Autoritat d'Antiguitats d'Israel, han sortit a la llum nous fragments de pergamins bíblics que daten de fa 2.000 anys. Les troballes estan escrites principalment en grec i contenen fragments dels dotze profetes menors, en particular Zacaries i Naum, segons ha donat a conèixer aquest dimecres 17 de març l'Agència Vatican News. En l'operació també s'ha descobert una partida de monedes curioses de l'època de Ximon bar Kokhebà, el líder jueu que va dirigir la revolta contra els romans entre el 132 i el 135 d.C; un esquelet infantil de 6.000 anys d'antiguitat, probablement femení, embolicat en tela i momificat; i una gran cistella intacta que data de fa 10.500 anys, probablement la més antiga del món.


més informació
Joan Planellas: "Hem de maldar perquè cada casa cristiana pugui tenir la Bíblia, custodiar-la dignament, llegir-la i pregar amb ella"
29 gen. 21:

La cinquena edició de la Setmana de la Bíblia, celebrada del 24 al 29 de gener amb el lema «Sortim a sembrar la Paraula», ha comptat amb cinc grans actes telemàtics, entre els quals hi ha hagut la vetlla de pregària presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, davant la capella de sant Pau ubicada al Centre Tarraconense El Seminari.


més informació
Meditació biblicoteològica d'Armand Puig sobre les torres de la Basílica de la Sagrada Família: la unió del cel i la terra
29 gen. 21:

Aquest dimecres 27 de gener, a dos quarts de set de la tarda, ha tingut lloc a la cripta de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona un dels actes centrals de la V Setmana de la Bíblia que s’està celebrant a tot Catalunya. Es tracta d’una meditació bíblica que ha anat a càrrec del Dr. Armand Puig, biblista i rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, acompanyat a l’orgue per Juan de la Rubia. L’acte s'ha titulat «Les torres, símbol de la nova Jerusalem».


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Del dilluns 1 d'agost al diumenge 7

Exercicis espirituals: Espiritualitat de l'any litúrgic: camí de creixement.

Amb el P. Ignasi Fossas.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Dimecres, 3 d'agost, a diumenge, 7 d'agost.

Pelegrinatge Europeu de Joves a Santiago de Compostela.

Dilluns, 8 d'agost, a dissabte, 13 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Directora musical: Isabel Pla.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Diumenge, 14 d'agost, a dissabte, 20 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Director musical: Jordi Martí.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Dimecres, 17 d'agost, a dissabte, 27 d'agost

Pelegrinatge a Turquia: Ruta de Sant Pau.

Informació i inscripcions: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, C/ de la Mercè,1, Barcelona. Telèfon: 931 226 700

Del 21 al 27 d'agost

Exercicis espirituals per a capellans.

"Veniu a mi... Convocats al seguiment de Jesús, pobre i humil".

Dirigits per Núria Caum, religiosa de la Companyia de Maria-Lestonnac. Llicenciada en teologia i cap d'estudis de l'ISCREB, col·laboradora de Dit i Fet.

Pensió completa: 42 € al dia, més despeses comunitàries.

Lloc: Col·legi Claver, Raïmat, Lleida. Finca Vallfonda s/n (Ctra. d'Osca, km. 107).

Interessats, dirigir-se al secretari del Consell Catalano-Balear, Miquel Cubero, Tel. 645 893 474.

Dilluns, 22 d'agost, al dissabte, 27 d'agost.

Recés d'estiu: Portem el tresor en gerres de terrissa, resseguint la segona carta als Corintis.

Amb Conxa Adell i Cardellach.

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, C/ Anglí, 55, Barcelona.

Informació: tel. 682705003.

Dilluns, 22 d'agost, a dissabte, 26 d'agost

Exercicis espirituals: Plantar llavors de mostassa.

Lloc: Casa d'espiritualitat de Santa Maria de Lavern.

Inscripcions: tel. 935058686.

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.

Diumenge, 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya

Eucaristia presidida pel P. Josep Maria Soler, abat emèrit de Montserrat. L'organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat

L'única celebració religiosa vinculada a la Diada Nacional Catalunya

Hora: 10.00 h

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.