• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
22 nov. 19:

Els Bisbes espanyols, entre ells l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, van celebrar la seva reunió del 18 al 22 de novembre a Madrid, a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola. Era la primera vegada que participaven a l’Assemblea Plenària els Bisbes auxiliars de Bilbao, Mons. Joseba Segura, i de Cartagena, Mons. Sebastian Chico, a més de l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas. Van quedar adscrits, respectivament, a les Comissions Episcopals de Missions, Seminaris i Universitats i de la Subcomissió Episcopal d'Universitats.


més informació
Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
22 nov. 19:

La diòcesi de Peoria (Estats Units) va anunciar que el venerable Fulton Sheen, famós evangelitzador dels mitjans de comunicació als Estats Units, serà declarat beat el 21 de desembre a la catedral de Saint Mary of the Immaculate Conception. "Sembla completament apropiat que la beatificació tingui lloc al final dels 100 anys de la seva ordenació sacerdotal", va declarar la diòcesi de Peoria en un comunicat datat el 18 de novembre.


més informació
FILIPINES - Proclamar l'Evangeli de "forma creativa" a les xarxes socials
22 nov. 19:

Proclamar l'Evangeli de "forma creativa" també a les xarxes socials. Aquesta és la crida del bisbe Mylo Hubert Vergara, qui dirigeix la diòcesi de Pasig i és President de la Comissió per a les comunicacions socials i de mitjans de comunicació massiva de l'Església, el qual ha convidat els fidels a "difondre la Bona Nova amb dinamisme des de noves perspectives"." El missatge fonamental de l'amor de Déu ha de ser comunicat de manera creativa, cada dia amb noves formes".


més informació
L’Església boliviana es compromet en el diàleg nacional
20 nov. 19:

La Conferència Episcopal Boliviana (CEB), representants de la Unió Europea i les Nacions Unides han convocat oficialment la taula de diàleg nacional amb tres objectius: pacificar el país, definir els acords per a les noves eleccions generals i escollir un nou tribunal suprem electoral.


més informació
Els bisbes espanyols celebren l'Assemblea Plenària a la seu de la CEE
19 nov. 19:

Els bisbes espanyols celebren la seva Assemblea Plenària a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) del 18 al 22 de novembre. La sessió inaugural va tenir lloc el dilluns 18 de novembre a les 11.00 hores amb el discurs del president, el cardenal Ricardo Blázquez. Després va intervenir, en nom del nunci apostòlic a Espanya, l'encarregat de Negocis de la nunciatura, Mons. Michael F. Crotty.


més informació
El Papa Francesc aposta fermament per fer sentir Déu a les ciutats i a les perifèries del món
15 nov. 19:

En l’última jornada del congrés “L’aportació del papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església” hi han participat ponents de l’Àfrica, l’Àsia, Amèrica i Espanya. L’última jornada ha estat titulada “Déu habita en la ciutat”, i hi han estat representats quatre dels continents del món. Els conferenciants han parlat de globalització, cultura de la pau, diàleg interreligiós, ecumenisme i perifèries, tots conceptes globals molt utilitzats avui en dia i que tenen un protagonista principal: l’altre. Durant els tres dies, i avui especialment, hem sentit que el Papa Francesc convida a la seva Església a sortir a fora, a traspassar la zona de confort i buscar, també i sobretot, en l’altre, la presència de Déu.


més informació
"Al Sínode s'ha escoltat el clam dels pobres de l'Amazònia i de la Terra"
15 nov. 19:

El Sínode de l’Amazònia, convocat pel papa Francesc i que s’ha celebrat al Vaticà del 6 al 27 d’octubre, ha comptat amb la participació d’un jesuïta català. Es tracta del teòleg Víctor Codina, que actualment resideix a Barcelona i forma part de l’equip del centre d’estudis Cristianisme i Justícia, però que durant més de 30 anys ha viscut a Bolívia, on ha estat professor de teologia a la Universitat Catòlica de Cochabamba i ha treballat amb sectors populars.


més informació
La segona jornada del Congrés “L’aportació del Papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església” s’ha centrat en la reflexió al voltant de la teologia de Bergoglio
14 nov. 19:

La segona jornada del Congrés, titulada “Una teologia en el cor i de la vida i del món”, s’ha centrat en la reflexió al voltant de la teologia de Bergoglio. El primer conferenciant d'aquest dimecres 13 de novembre al matí ha estat el Cardenal Walter Kasper, president emèrit del Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians. Kasper s’ha centrat en els textos de l’Evangeli Gaudium, l’Amoris Laetitia i Laudatio Si per explicar com el papa Francesc transmet el missatge de la joia, un missatge que, ha dit, “és comunicatiu, no informatiu (...) és un raig de llum que esdevé la clau propositiva de la fe”.


més informació
Els bisbes de Malawi demanen diàleg i una solució política urgent
14 nov. 19:

Malawi, definit com "el cor càlid de l'Àfrica", es troba immers en l'agitació. Les eleccions generals del mes de maig passat, en què l'actual president Arthur Peter Mutharika del Partit Progressista Democràtic (DPP) va ser declarat guanyador per la Comissió Electoral de Malawi, continuen sent objecte de fortes disputes. Els dos líders de l'oposició, Llàtzer Chakwera del Partit de Congrés Malawi (MCP) i l'exvicepresident Saulos Klaus Chilima, del Moviment de Transformació Unida (UTM), van rebutjar els resultats i han apel·lat davant del Tribunal Constitucional. Al país s'han desfermat les protestes i els actes vandàlics.


més informació
Les perifèries, la misericòrdia i els pobres: eixos centrals del pontificat del Papa Francesc
13 nov. 19:

La primera jornada del Congrés internacional “L’aportació del Papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església” ha estat seguida per més de 200 persones a l’Ateneu i un centenar a través d’internet durant la retransmissió en directe celebrada aquest dimarts 12 de novembre. La primera jornada del Congrés internacional “L’aportació del Papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església” s’ha titulat “L’Església, principi d’unitat del gènere humà” i ha tingut la participació dels cardenal Joan Josep Omella, Luis F. Ladaria i Matteo Zuppi, i dels professors Margarida Bofarull i Armand Puig i Tàrrech, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.