Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
9 abr. 21:

A 15 dies de la beatificació dels tres preveres espanyols i set companys laics guatemalencs assassinats per odi a la fe, entre 1980 i 1991, Monsenyor Bianchetti dirigeix un missatge a les comunitats de la diòcesi guatemaltenca, "memòria viva" dels màrtirs.


més informació
Carta oberta al bisbe de Barbastre-Montsó
9 abr. 21:

El prevere Jaume Sidera ha adreçat una carta al bisbe de Barbastre-Montzó, Ángel Pérez, arran del trasllat de les 41 obres d'art amb la qual es completa la devolució dels 111 béns del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal a la seva diòcesi, ubicada al nord de la província d'Osca. Segons Sidera "Lleida no podia tornar el que honradament va adquirir, amorosament va restaurar, i pacíficament va conservar durant més de cent anys. En aquest fet no té raó el Suprem Tribunal de la Signatura Apostòlica, que ni tan sols es va dignar a obrir la documentació que li va presentar l'humil i valent bisbe Xavier Ciuraneta". I afegeix una frase atribuïda al mateix bisbe Pérez "Aquest procés el vam iniciar amb humilitat i sense afany de prepotència i amb l'única intenció que es fes justícia".  I el prevere Sidera puntualitza "però amb una dotzena de furgonetes de la guàrdia civil i un helicòpter sobrevolant la ciutat. I amb amenaces de fins a 600 euros de multa per cada dia que el museu retingués el que era seu".


més informació
El P. Miguel Carmen Hernández, nou Provincial de la "Sociedad de San Pablo"
8 abr. 21:

El seu nomenament és un pas més en la modernització de San Pablo (SP). El P. Miguel Carmen Hernández ha estat nomenat Superior Provincial de la Província d'Espanya de la Sociedad de San Pablo per al quadrienni 2021-2025 pel P. Valdir José De Castro, Superior General de la Sociedad de San Pablo. El P. Miguel Carmen, director general de San Pablo des de març de 2019, substitueix en el càrrec al P. Lázaro García Caso, que ha exercit les seves funcions com a Superior Provincial durant l'últim quadrienni.


més informació
Preocupació davant la violència en la frontera entre Colòmbia i Veneçuela
8 abr. 21:

Pablo Modesto González, bisbe de Guasdualito, Veneçuela, ha expressat la seva preocupació davant d'una sèrie d'enfrontaments entre les dissidències de les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia) amb l'Exèrcit veneçolà a la zona limítrofa de tots dos països entre Apuri i Arauca.


més informació
Mor el teòleg suís Hans Küng
7 abr. 21:

Ha mort aquest dimarts 6 d'abril a l'edat de 93 anys a casa de Tubinga a Alemanya, el teòleg suís Hans Küng. Nascut a Sursee el 19 de març de 1928, va ser ordenat sacerdot el 1954. Tres anys més tard, en la seva tesi doctoral va defensar la convergència entre catòlics i reformats sobre la doctrina de la Justificació: en realitat, va argumentar, s'afirma el mateix en diferents llenguatges. El 1960 es va convertir en professor titular de la Facultat de Teologia Catòlica de la Universitat de Tübingen i posteriorment va participar en el Concili Vaticà II com expert, on va tenir l'oportunitat d'intercanviar opinions amb Joseph Ratzinger, el futur papa Benet XVI.


més informació
El papa Francesc dona 350 mil dòlars per als pobres iraquians
6 abr. 21:

El papa Francesc, en la seva peregrinació apostòlica recent a l'Iraq, juntament amb el consol espiritual i les esperances de renaixement per a tots els iraquians, va deixar també al país una important donació de 350 mil dòlars, que es destinaran a iniciatives de suport a les famílies més afectades per les conseqüències del conflicte, la crisi econòmica i la pandèmia. Així ho ha revelat el cardenal Louis Raphael Sako, esmentant la donació Papal a la part final d'una carta que ha enviat al mateix papa Francesc per expressar la seva gratitud al Pontífex per la seva visita a l'Iraq, també en nom de l'Assemblea local de Bisbes Catòlics.


més informació
Boni Martínez, nou director de Càritas Diocesana de Mallorca
6 abr. 21:

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va nomenar el 31 de març passat a Boni Martínez nou director de Càritas Diocesana de Mallorca en un acte celebrat al pati de la Casa de l'Església amb la presència de representants del Bisbat de Mallorca i de Càritas.


més informació
Setmana Santa marcada pels 500 anys d'evangelització a Filipines: s'obre el Jubileu
31 mar. 21:

La Pasqua 2021 a Filipines es viurà i se celebrarà amb el 500 aniversari de l'arribada del cristianisme al país (1521). Per celebrar aquest esdeveniment important, s'estan organitzant diversos programes i celebracions amb un sol propòsit, proclamat per l'Església: "Agrair a Déu pel do de la fe que s'ha cultivat durant els últims cinc segles d'una generació a la següent". Aquest concepte, que és el centre de les celebracions, serà viscut, celebrat i anunciat per Setmana Santa i en el temps de Pasqua.


més informació
El Ministeri d'Afers Religiosos d'Indonèsia treballa per garantir la protecció i la seguretat dels llocs de culte
30 mar. 21:

"Atacs suïcides contra les esglésies ja s'han produït en diverses ocasions. Un es pregunta quin és el disseny criminal. Aquests incidents no es produeixen sense el suport financer o l'ajuda de xarxes o organitzacions. Crec que ha arribat el moment que els organismes de seguretat de l'Estat es moguin amb decisió per combatre aquest tipus d'actes terroristes": així ho diu a l'Agència Fides Agustinus Agus, bisbe de l'arxidiòcesi de Pontianak, a la província de Kalimantan Occidental, comentant l'atemptat contra l'església de Makassar (a la província de Sulawesi del Sud) que va commocionar la comunitat catòlica el Diumenge de Rams.


més informació
S'obren esglésies i escoles a Nigèria i un nou llogaret per acollir les famílies que fugen de Boko Haram
29 mar. 21:

"Des de 2014 hem acollit a la nostra diòcesi a milers de persones que fugen de les zones veïnes ocupades o destruïdes per Boko Haram, hem acollit en els espais de la nostra Catedral de Santa Teresa, a les parròquies, a les escoles, fins a 3000 persones, hem obert les portes de les nostres esglésies, dels nostres locals i cases, per donar un refugi a aquests germans nostres. Alguns d'ells encara no poden tornar als seus pobles a causa de la presència de terroristes a la zona; per això hem decidit construir cases per a ells i que visquin aquí amb nosaltres". Aquestes són les paraules enviades a l'Agència Fides per Stephen Dami Mamza, bisbe de Yola, capital i ciutat més gran de l'Estat d'Adamawa, extrem oriental de Nigèria, una de les zones més afectades per la ferocitat de Boko Haram.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.