Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
15 feb. 19:

Professionals del servei de neurologia dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt, juntament amb el laboratori de neurogenètica de la Universitat de Navarra i el Centre de Diagnòstic Molecular de l’Idibell, han identificat una malaltia causada per una mutació genètica desconeguda fins ara. La malaltia, una variant de l’atàxia –que es caracteritza per provocar la descoordinació en el moviment de les parts del cos–, rep el nom de Spino Cerebellar Ataxia 48 (SCA48). Produeix una desconnexió de les vies cognitives entre el còrtex cerebral i el cerebel. Els primers símptomes apareixen en l’edat adulta, al voltant de 50 anys, i a partir d’aquell moment comença un procés de neurodegeneració que condueix a la discapacitat.


més informació
Operació policial contra tres punts de venda de droga al Gòtic
15 feb. 19:

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana estan fent, aquest matí de divendres 15 de febrer, una operació conjunta contra tres pisos del barri Gòtic de Barcelona que funcionaven com a punts de venda de droga. Es tracta d'espais en els quals, segons fonts policials, en principi no s'hi consumia droga i, per tant, no serien narcopisos. Segons ha informat la policia, els agents han entrat simultàniament als tres immobles. Els escorcolls s'estan fent als carrers de la Boqueria, dels Cecs de la Boqueria i d'En Roca, i han començat cap a dos quarts de vuit del matí.


més informació
La medicina personalitzada avança en el càncer infantil
14 feb. 19:

L’hospital universitari Vall d’Hebron ha fet un pas més en el camp de la medicina personalitzada del càncer infantil gràcies al programa Cancer omics for kids (Comik), que se centra a lluitar contra els tumors sòlids en què els pacients no responen als tractaments o han recaigut, que són un de cada quatre casos. Des que es va engegar el 2016, Comik ja ha tractat més d’una quarantena de nens i adolescents als quals s’ha pogut fer una anàlisi genètica exhaustiva del tumor, fins al punt d’obtenir-ne la signatura molecular. Amb aquest nivell de concreció –específic i singular per a cada tumor i cada pacient– es poden buscar dianes per implementar teràpies dirigides basades en les anomalies moleculars detectades.


més informació
A Catalunya es van diagnosticar més de 36.500 nous casos de càncer el 2018
4 feb. 19:

A Catalunya es van diagnosticar més de 36.500 nous casos de càncer, segons les últimes dades recollides pel Pla Director d’Oncologia: 20.759 homes i 15.782 dones. A més, van morir 17.156 persones: 10.394 homes i 6.762 dones. En un comunicat, el Departament de Salut remarca que tot i aquestes dades, la supervivència creix any rere any i el percentatge de malalts que sobreviu als cinc anys és del 54% en el sexe masculí i del 62,5% en el femení. Els càncers més freqüents són els de pròstata (22%), còlon i recte (16%) i pulmó (9%), d’una banda, i de mama (28%), còlon i recte (16%), cos uterí (6%) i pulmó (4%), de l’altra. S’estima que un de cada dos homes i una de cada tres dones desenvoluparan aquesta malaltia al llarg de la vida.


més informació
L’atur baixa d’un 5,82 a Catalunya en un any
29 gen. 19:

Catalunya va tancar el 2018 amb 451.400 persones aturades, un 5,82% menys que l’any anterior, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) publicades aquest dimarts 29 de gener. La taxa d’atur es va situar en el conjunt de l’any a l’11,75%, una xifra que està per sota de la mitjana espanyola (14,45%) i també és inferior a la de finals del 2017, quan l’atur era del 12,63%.


més informació
Ancians al punt de mira de malfactors
28 gen. 19:

Es va acostar cap a ella per l’esquena i aprofitant-se de l’avançada edat de la senyora, per sorpresa i sense que ella pogués preveure l’atac estant totalment indefensa...” Aquest relat que denota la violència d’un assaltant envers una víctima anciana correspon a l’escrit de fiscalia contra Juan Carlos Canel Gradolí, el camioner que serà jutjat aquesta setmana i que s’enfronta a 14 anys de presó pel robatori i les greus i irreversibles lesions que va produir a la dona de 71 anys que va assaltar al portal de casa seva, a Girona, per robar-li 6 euros.


més informació
L’atur es manté com a principal problema i la relació amb l’Estat cau en tercer lloc, segons el CEO
25 gen. 19:

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha publicat aquest dijous l’enquesta de percepció de les polítiques públiques i valoració del Govern. El sondeig, fet a finals de 2018, planteja les principals preocupacions dels catalans i situa, un any més, l’atur i la precarietat laboral a la primera posició amb un 31,3%.


més informació
En compliment de les recomanacions del Síndic, la Generalitat suspèn la tramitació de llicències urbanístiques al litoral gironí
25 gen. 19:

Les recomanacions del Síndic per posar fre a l’onada de projectes immobiliaris que suposen un fort impacte ambiental sobre el litoral gironí ja s’estan fent efectives. Així, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat recentment l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona pel qual suspèn la tramitació d'instruments de planejament i de gestió i la concessió de llicències als municipis de la costa.


més informació
Sant Joan de Déu desenvolupa un nou tractament del càncer infantil de la retina amb un virus oncològic
24 gen. 19:

L’Hospital Sant Joan de Déu ha desenvolupat un nou tractament experimental per al retinoblastoma o tumor de la retina, una malaltia que suposa l’11% dels tumors malignes en els infants menors d’un any.


més informació
El govern prohibeix construir a 500 metres del litoral
17 gen. 19:

La comissió d’Urbanisme de Girona té previst aprovar avui la moratòria urbanística d’un any en la franja costanera de 500 metres entre Blanes i Portbou. Amb aquesta moratòria se suspendran algunes llicències d’obres que actualment s’estan tramitant a la costa gironina i que reclamava l’entitat SOS Costa Brava. Els casos concrets que es veuran afectats per la moratòria es donaran a conèixer avui, tot i que ja està confirmat que un serà el paratge de Sa Guarda, a Cadaqués.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.