Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
17 oct. 19:

El Sínode dels Bisbes per a l'Amazònia, a meitat de camí, ha fet un "salt qualitatiu" dimarts a la tarda ", diu als periodistes presents a la sessió informativa diària a l'Oficina de Premsa del Vaticà, Giacomo Costa, secretari de la Comissió per a la Informació, gràcies a les intervencions lliures d'alguns pares sinodals, "que van demanar que no es fragmenti el camí de l'Assemblea en la recerca de petites solucions per a temes individuals", sinó més aviat, explica Paolo Ruffini, Prefecte del Dicasteri de la Comunicació, "per reprendre un impuls profètic, deixant espai a l'Esperit Sant, per no perdre la mirada general".


més informació
Scholas participa en el Simposi de Joves al Vaticà 2019
17 oct. 19:

Després d'una intensa jornada de treball i experiències enriquidores va culminar aquest dimecres 16 d'octubre el Simposi de Joves al Vaticà, que en aquesta nova versió, i amb el lema "Lideratge intergeneracional: Laudato si' i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)", va comptar amb la participació de 85 experts i centenars de joves de tot el món que desenvolupen projectes al voltant dels ODS i busquen promoure'ls dins el marc moral descrit en l'encíclica Laudato si '.


més informació
Sínode: Demanen incloure un "cànon ecològic" dins del Codi de Dret Canònic
16 oct. 19:

A la reunió de premsa en la qual diàriament es fa un resum dels treballs que es realitzen en el Sínode Panamazònic, en curs al Vaticà fins al 27 d'octubre, s'ha informat aquest dimecres 16 d'octubre sobre la 12a Congregació, que va tenir lloc la tarda de dimarts amb la presència de 173 pares sinodals. En el matí d'aquest dimecres hi ha hagut una nova ronda de cercles menors.


més informació
Sínode: Suggereixen crear un organisme Episcopal Permanent Panamazònic
16 oct. 19:

Crear urgentment un organisme Episcopal permanent i representatiu, coordinat per la Repam (Xarxa Eclesial Panamazònica), per promoure la sinodalitat a l'Amazònia, és una de les propostes que van sorgir aquest dimarts 15 d'octubre a l'11a Congregació General del Sínode Panamazònic, en curs al Vaticà fins al 27 d'octubre.


més informació
La Llibreria Vaticana i Edicions Museus Vaticans a la Fira del Llibre de Frankfurt
16 oct. 19:

La Llibreria Editrice Vaticana (LEV) - Dicasteri per a la Comunicació, un cop més aquest any, serà present a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, Alemanya des d'avui fins al 20 d'octubre amb un estand compartit amb les Edicions dels Museus Vaticans. La Frankfurt Buchmesse és un dels moments editorials més esperats de l'any, és el lloc on la Llibreria Editorial del Vaticà troba als editors de tot el món per donar suport i promoure la difusió del Magisteri del Sant Pare i la producció editorial dels dicasteris de la Cúria Romana.


més informació
Sínode Amazònic: Valorar el carisma dels fidels laics, lluny del clericalisme
15 oct. 19:

Amb la 10a Congregació General, celebrada a la tarda del 14 d'octubre, continuen els treballs del Sínode Panamazònic, programat al Vaticà fins al 27 d'octubre. 177 pares sinodals van estar presents a la sala, juntament amb el papa Francesc.


més informació
El Vaticà funda la Xarxa Internacional d'Instituts Universitaris de Família
15 oct. 19:

Després d'un llarg període de treball, el 1r d'octubre va ser fundada a la seu del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, al Vaticà, la Xarxa Internacional d'Instituts Universitaris de Família (Rediuf).


més informació
Gauzzi Broccoletti nou Comandant del Cos de Gendarmeria vaticana
15 oct. 19:

El papa Francesc ha nomenat com a director de la Direcció de Serveis de Seguretat i Protecció Civil de l'Estat de la Ciutat del Vaticà i Comandant del Cos de Gendarmeria a Gianluca Gauzzi Broccoletti, fins ara vicedirector i vicecomandant.


més informació
El Papa crida al diàleg a Síria i a la pau social a l'Equador
14 oct. 19:

Abans de concloure la missa en què va canonitzar cinc nous sants i de resar l'oració de l'Àngelus el Sant Pare va dirigir aquest diumenge 13 d'octubre, una vegada més "el seu pensament a l'Orient Mitjà, per recordar de manera particular" a l'estimada i martiritzada Síria, d'on tornen a arribar notícies dramàtiques sobre la sort de les poblacions del nord-est del país, obligades a abandonar casa seva a causa de les accions militars", dirigint la seva crida urgent:


més informació
El papa Francesc anima els caputxins a "viure com a testimonis"
14 oct. 19:

El papa Francesc va rebre el 10 d'octubre passat a l'aula Pau VI a 73 germans menors caputxins de la província italiana de Las Marcas, amb qui va mantenir un diàleg cordial, fratern i senzill.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.