Dimecres, 19 de Gener de 2022
Sant Canut, màrtir
  • AEN: "5.200 milions de persones viuen en països amb greus violacions a la llibertat religiosa"
  • “Aliments i medicines per la població! S'han d'obrir corredors humanitaris”: Tigray està patint crims atroços
  • P. Bausset: "La divisió de les Esglésies Cristianes és una vergonya i un escàndol per al nostre món"
  • El papa Francesc ajuda Filipines i els migrants de la frontera amb Biolorússia
  • Oxfam Intermón: Es duplica la riquesa dels 10 homes més rics del planeta
  • Afers Religiosos atén quasi 400 consultes en un any
  • Esparraguera es convertirà en la capital europea de les Passions
  • El pianista Ignasi Cambra torna al Palau de la Música Catalana amb obres de Chopin, Skriabin i Brahms
  • La Creu Roja creu que el tsunmi Tonga podria haver afectat el 75% de la població
  • Un recorregut per 10 països d'Àfrica a través d'una exposició

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat: "La divisió de les Esglésies Cristianes és una vergonya i un escàndol per al nostre món"
18 gen. 22:

Aquest 18 de gener i fins el proper dia 25, les diverses Esglésies Cristianes celebrem l’Octavari (que no la Setmana, com es diu sovint), de pregaria per la unitat dels cristians. Són vuit dies de pregària per implorar que es faci realitat l’anhel de Jesús expressat a l’últim sopar: “Que tots siguin u; com Vós Pare, sou en mi i jo en Vós, que ells també siguin u” (Jo 17:21).


més informació
Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat: "La llibertat que proclamen els antivacunes per no vacunar-se, atempta contra el dret dels vacunats a no ser contagiats"
14 gen. 22:

En aquest temps de covid-19, després de gairebé dos anys de pandèmia, si no actuem amb responsabilitat i amb sentit comú, queda demostrat que després de la festa ve l’empudegament, la pudor. I com que sempre ensopeguem amb la mateixa pedra, el papa Francesc s’ha mostrat molt crític amb la gestió de la pandèmia, fins al punt de dir que “dos anys després estem perpetrant noves injustícies i desigualtats”. 


més informació
Pere Fàbregues, llibreter: "En Joan Soler viu per valls daurades a l’ombra del Déu en el que sempre va creure i que tant va estimar"
13 gen. 22:

El 2 de gener passat ens deixava, a l'edat de 80 anys, en Joan Soler i Amigó, pedagog i escriptor, especialitzat en la recerca de cultura popular. L'any 1979 fou guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or per Festes tradicionals de Catalunya i el 1982 el Premi Baldiri Reixach per Barres i onades: relats d'història de Badalona. L'any 2006 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular, concedit per la Generalitat de Catalunya, pel desenvolupament de la seva obra magna Tradicionari, així com en reconeixement de la seva carrera. El 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi «en reconeixement pel seu paper com a folklorista i pedagog». Seguidament, el llibreter i amic d'en Joan Soler, en Pere Fàbregues, en destaca la seva faceta d'autor de moltes lletres de cançons espirituals, eclesials i populars que tots coneixem, i també d'altres aspectes.


més informació
Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat: "L’Església no pot ser neutral"
12 gen. 22:

En la situació actual de crisi econòmica i amb la corrupció política que existeix, l’Església ha d’actuar sempre d’una manera apartidista, però no neutral, per tal d’estar sempre al costat dels pobres i dels marginats i alhora, profèticament, denunciar la injustícia i l’opressió dels poderosos.


més informació
P. Bausset: "Si seguim els consells del papa Francesc i del bisbe Tutu podrem ser artesans de pau en el nostre món"
11 gen. 22:

L'1 de gener passat, com cada any, el Papa ens va cridar a celebrar la Jornada Mundial de la Pau sota el lema, “Diàleg entre generacions, educació i treball. Instruments per construir una pau duradora”. En aquesta 55ena jornada, el Papa ens va convidar a celebrar aquest dia per pregar i treballar per la pau entre els pobles.


més informació
Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, s'adreça al futur bisbe de Solsona, Francesc Conesa
10 gen. 22:

Benvolgut germà i bisbe Francesc: Aquest 3 de gener, el papa Francesc el va nomenar nou pastor de l’Església de Solsona. Sap que pot comptar amb la meva pregària, perquè amb la força del Senyor Ressuscitat, pugui ajudar la comunitat que peregrina a Solsona, a ser un espai de comunió i d’esperança, de diàleg amb el món modern, amb la cultura i amb els qui estan en la frontera de la fe. Sense excloure mai ningú, amb una actitud d’acolliment sincer i fratern. I amb alegria, tal i com és el seu lema episcopal: servidor de l’alegria.


més informació
Notícies del Dia dels Sants Innocents
29 des. 21:

Ahir vaig llegir al diari que els governs dels països del G-9, han acordat un pla per acabar amb la fam als països del Tercer Món. Aquests dirigents enviaran als pobles menys desenvolupats, milions i milions d’euros per afavorir l’economia d’aquests pobles i així fer possible que la gent que deixava el país per la fam, no hagi d’emigrar i pugui viure dignament a la seva terra.


més informació
Se celebra el 25è aniversari del traspàs del cardenal Narcís Jubany
27 des. 21:

Aquest diumenge 26 de desembre, Festivitat de Sant Esteve, ha fet 25 anys de la mort del cardenal Narcís Jubany. Nascut a Santa Coloma de Farners el 12 d’agost de 1913 al si d’una família humil, Narcís Jubany i Arnau va estudiar al seminari de Barcelona. Ordenat prevere el 30 de juliol de 1939 i destinat de vicari a Piera, aviat fou enviat a ampliar estudis a la Universitat de Comillas, on obtingué el doctorat en Dret Canònic. Posteriorment a la Universitat Gregoriana de Roma, es doctorà en Teologia. Va ser professor de Dret Canònic al Seminari de Barcelona, viceconsiliari dels Joves d’Acció Catòlica i consiliari de l’Associació Catòlica Nacional de Propagandistes.


més informació
Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat: "Hem passat del bon Nadal a les bones Festes"
21 des. 21:

Cada any quan s’acosta el Nadal, hi ha diverses veus que reclamen deixar de banda la religió i les tradicions cristianes, i així, en defensa d’una pretesa laïcitat, no felicitar el Nadal sinó les festes. Per això en molts llocs (en anuncis o llums al carrer) hem passat del bon Nadal, a bones festes.


més informació
Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat: "Val la pena recordar la defensa, valenta i decidida, de la llengua i de la cultura d’Euskadi feta pel bisbe Añoveros"
17 des. 21:

Aquest diumenge 19 de desembre, farà 50 anys que Antonio Añoveros (fins aquell moment bisbe de Cadis i Ceuta), va ser nomenat bisbe de Bilbao. Añoveros va ser el tercer pastor d’aquesta diòcesi, després dels bisbes Casimiro Morcillo i Pablo Gúrpide, tot i que abans que Añoveros la diòcesi va tenir el bisbe José Maria Cirarda com a Administrador Apostòlic.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dimarts, 18 de gener

Sessió literària Jacint Verdaguer. De la més alta cima, a l’afrau amb Anna Maluquer

Lloc: Espai d’arts escèniques Casal d’Alella

Hora: 19.00

Concert de Nadal El cant dels ocells amb l’Escola Municipal de Músi

Lloc: Auditori d’Els Costals de Castellbisbal

Hora: 18.00

Dimecres, 19 de gener

Concert d'orgue amb Pau Riuró

Lloc: Catedral de Barcelona

Hora: 20.00

Dijous, 20 de gener

Eucaristia a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners

Hora: 11.00 h

Ballada de sardanes amb la cobla La Flama de Farners

Lloc: Plaça de Sant Sebastià, Santa Coloma de Farners

Hora: 16.30

Inauguració exposició “Viatge a Orient”

Lloc: Museu Diocesà de Barcelona (Avinguda de la Catedral, 4, Barcelona)    

Visita: 10 a 21 hores.

Taller-escola de pregària al Casal Don Bosco

Lloc: C/ Cardenal i Barraquer, 15, Barcelona

Hora: 19.00

Divendres, 21 de gener

Celebració de la solemnitat dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi

Lloc: Amfiteatre de Tarragona i Catedral de Tarragona

10.00 h: Pregària i lectura de les Actes martirials a l’Amfiteatre.

19.00 h. Pontifical de Sant Fructuós a la catedral

Dissabte, 29 de gener de 2022

Cantata Solidària BWW 22 de J. S. Bach

Hora: 20.15

Lloc: Església Verge del Carme de Badalona

Adreça: Carrer Sant Miquel, 44, Badalona.

Dijous, 10 de febrer de 2022

Conferència: “Espeologia de l’Esperança” a càrrec d’Ôscar Mateos.

Lloc: Centre Pare Claret de Girona. Joan Maragall, 23, baixos.

Hora: 19 hores

-----------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.