Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


L'habitatge i la unitat d’Espanya
17 jun. 21:

El 14 de juny passat, a Barcelona, un home de 58 anys es va suïcidar llançant-se pel celobert quan anava a ser desnonat. Aquest home, ajudat per Càritas, feia tres anys que estava a l'atur i no pagava el lloguer del pis des del juny de 2020. Degut a la seva situació precària, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona havien fet un informe de vulnerabilitat per evitar que se’l desnonés, però la justícia el va rebutjar. Fa uns dies, a la concentració a la plaça de Colon de Madrid, els participants en aquest acte defensaven aferrissadament “la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”, com afirma l’article 2 de la Constitució. Però els qui defensen la unitat d’Espanya, sempre s’obliden de defensar l’article 47, també de la Constitució, que proclama que “tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat” i per això “els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret”.


més informació
La vida contemplativa
28 mai. 21:

Cada any l’Església dedica el diumenge de la Santíssima Trinitat, l’anomenat dia Pro orantibus, a donar a conèixer la vida contemplativa, un carisma molt desconegut en les comunitats cristianes i a pregar pels monjos i per les monges.


més informació
“Sou carn de la nostra carn”
27 mai. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, fa una reflexió, molt interessant, arran de la situació crítica que viuen molts menors que fugen del Marroc i es desplacen a Ceuta per poder accedir a la península per cercar una vida millor. Segons Bausset "quan els qui podrien posar remei a una situació tràgica no ho fan, sempre és bo recordar com la solidaritat i la fraternitat dels cristians més pobres, ha fet molt més que la indiferència dels poderosos". I ha apuntat " els qui menys tenen són els qui més saben compartir. Això demostra, com ha dit el papa Francesc, que no serveix de res la riquesa a les butxaques, si hi ha pobresa en el cor". 


més informació
Santiago Agrelo: "A morir sempre han d'anar els fills dels pobres"
26 mai. 21:

El bisbe emèrit de Tànger, Santiago Agrelo, ha publicat un article molt interessant, al web Religión Digital, sobre la crisi migratòria a Ceuta i la relació dels estats del Marroc i Espanya. Segons Agrelo "se suposa que els dirigents d'aquests estats sobirans són gent raonable, gent fiable, gent madura, gent de bona voluntat, gent que estima la justícia i el dret. Se suposa ... En canvi, el que aquests dies està succeint a la frontera hispano-marroquina, no deixa en bon lloc els que se suposa haurien de ser interlocutors raonables de tots dos estats".


més informació
P. Bausset: "Tant de bo que en el nou govern de Catalunya prevalgui sempre l’actitud de servei per damunt de l’ambició i el despotisme"
26 mai. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, fa una reflexió arran de la investidura de Pere Aragonès com a 132è President de la Generalitat de Catalunya. Segons Bausset "els polítics que formaran el nou govern de Catalunya, no haurien de caure mai en l’actitud dels mestres de la Llei, una actitud que Jesús va blasmar fa dos mil anys". I ha afegit "l'exercici de la política, si s’entén com a servei als ciutadans, és una manera noble de ser útil a la societat, com ha dit el papa Francesc". Finalment, el P. Bausset, clou el seu escrit amb el Salm 100, el qual considera, que el president del Govern, l'haurà de tenir sempre present.


més informació
Els monjos màrtirs de Tibhirine
21 mai. 21:

Va ser fa 25 anys, la nit del 21 al 22 de maig de 1996, quan els monjos de Tibhirine van ser degollats, esdevenint així màrtirs, és a dir, testimonis del Crist. Aquests set monjos, de nacionalitat francesa, van ser segrestats dos mesos abans, la nit del 26 al 27 de març pel Grup Islàmic Armat (GIA), del monestir de la Mare de Déu de l’Atlas, a Algèria. Aquest monestir, a prop de Médéa, a uns 90 quilòmetres d’Alger, enmig d’una zona muntanyenca, va ser fundat el 1938.


més informació
P. Bausset: "Els cristians hem d'alçar la veu per denunciar aquesta indústria de la mort i la despesa en armament"
20 mai. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, fa una reflexió, molt interessant, de l'esperpèntica despesa militar que destina el govern espanyol, exactament són 4.000 milions d'euros per construir submarins per l'Armada Espanyola, i 1.800 euros és el que ha costat el submarí "Isaac Peral", en detriment del que destinen en sanitat, que és tres vegades inferior a la despesa militar.


més informació
Celebració de la 55ena Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
18 mai. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, parla de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Segons Bausset " aquesta jornada ens compromet a buscar una informació basada en l’encontre i no en la manipulació o la mentida", i afegeix "amb l’encíclica “Fratelli tutti”, el Papa elogia els mitjans de comunicació, ja que “en un món globalitzat”, aquests mitjans “poden ajudar a que ens sentim més propers els uns dels altres”.


més informació
Josep Miquel Bausset: "L'Església no es pot mantenir 'neutral' davant la xenofòbia d’alguns polítics que ataquen el Papa per la defensa que fa dels menors no acompanyats"
6 mai. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, parla de la festa de la Mare de Déu dels Desemparats que els valencians celebren cada segon diumenge de maig.


més informació
P. Bausset: "Mantinguem i prosseguim la lluita per una societat més justa, més fraterna i sostenible"
30 abr. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en el seu darrer article, fa una anàlisi amb motiu del Manifest, que ha donat a conèixer el Moviment Obrer Cristià, tot coincidint amb el Primer de Maig. Segons Bausset "tant de bo que la reflexió que ens ofereix el Moviment Obrer Cristià ens ajudi a construir una societat més justa, en la qual els polítics s’esforcin per aconseguir un treball digne per a tothom".


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 18 de juny  

25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Plaça de Jaume I, S/N)

Hora: 20.30 h

Dissabte, 19 de juny

Dia Universal de la Sardana a Sarrià

Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

Lloc: Plaça de Sarrià (Barcelona)

Hora: 11.30 h

Gratuït

Dimarts, 22 de juny

Presentació del llibre Carles de Foucauld i l’espiritualitat del desert, de Josep Lluís Vázquez Borau. Servirà per celebrar la canonització del germà Carles de Foucauld. Hi intervindran diferents persones de la Família Foucauld, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació, 231, a les 19.00 h.

Hora: 19.00 h.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.