Dilluns, 28 de Setembre de 2020
Beat Francesc Castelló i Aleu
  • La casa d'un sacerdot serà lloc simbòlic de convivència interreligiosa a Indonèsia
  • Cursos bíblics online per evangelitzar amb la Paraula en temps de pandèmia al Nepal
  • Migra Studium reclama les administracions acollir un nombre significatiu de les 13.000 persones atrapades a Lesbos
  • Cardenal Coutts: Necessitem ajuda urgent per afrontar els al·luvions del Pakistan
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi proposa algunes mesures per la represa de la catequesi
  • El Bisbat de Girona compta amb un nou canal informatiu diocesà
  • “Els pactes en la vida política són bons i desitjables”
  • Se celebra l'Eucaristia amb motiu de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona
  • Mn. Benigne Marquès rep la Creu de Sant Jordi 2020
  • Cada vegada hi ha més cristians assassinats a Nigèria

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Les paraules del Papa en el 75è aniversari de l’ONU
28 set. 20:

Amb una videoconferència, el Papa s’ha adreçat a l’ONU amb motiu de la seva 75ena assemblea. En el seu discurs, el papa Francesc ha subratllat la importància de l’ONU, que hauria de ser (perquè encara no ho és), un “veritable signe i instrument de la unitat dels pobles i de servei a la família humana”.


més informació
“Els pactes en la vida política són bons i desitjables”
23 set. 20:

Aquesta frase podria ser la síntesi de la carta setmanal, que el bisbe de Sant Feliu de Llobregat va escriure al Full Diocesà d’aquesta diòcesi, el 5 de gener de 2020. En ple debat d’investidura, a primers d’any, el bisbe Agustí va fer una reflexió sobre la importància i la conveniència dels acords, com els que ara són necessaris entre els governs de Catalunya i de l’Estat espanyol.


més informació
27 de setembre: Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat
23 set. 20:

Aquest 27 de setembre el Papa ens convoca a celebrar la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, per així recordar la situació tràgica dels desplaçats interns, una drama sovint invisible que la crisi mundial, causada per la pandèmia de la Covid-19, ha agreujat.


més informació
En record del pare Josep Maria Cardona
18 set. 20:

Aquest 20 de setembre farà deu anys de la mort del P. Josep Mª Cardona, monjo de Montserrat, home d’un gran cor i d’una gran bondat.


més informació
Els bisbes i la defensa dels drets humans
10 set. 20:

L’abril de 2019 un arquebisbe, que a més és cardenal, va dir: “Seria un bon gest alliberar els presos polítics en Setmana Santa”. Eren les paraules que el cardenal Leopoldo Brenes, arquebisbe de Managua adreçà al govern de Daniel Ortega. El cardenal Brenes hi afegia encara: “És el desig de tothom, tant de bo sigui una realitat”. I acabava així: “És important que les persones que estan privades de llibertat, puguin retornar a les seves llars”.


més informació
“Que mirin de no atrevir-se a fer cap frau”
1 set. 20:

És això el que Sant Benet demanava als monjos, quan al capítol 57 de la Regla, (que tracta dels artesans del monestir) els posava en guàrdia perquè en la venda dels productes, no ens guiessin per l’avarícia o la cobdícia, tan freqüent en el món de la política i dels negocis.


més informació
Isaac Totorika, abat de La Oliva
29 jul. 20:

Acabo de saber que ha mort el monjo Isaac Totorika, abat del monestir cistercenc de La Oliva, a Navarra. Vaig conèixer l’abat Isaac el 2015, quan vaig anar a La Oliva a fer els exercicis espirituals als monjos d’aquest monestir. Va ser del 22 al 28 de febrer de 2015, quan vaig tenir el goig de passar aquells dies amb els monjos deLa Oliva, homes de pregària contemplativa i de treball. L’abat Isaac era un monjo que havia fet de la seva vida una oblació i una donació a Déu i que vivia, amb senzillesa, l’amor fratern i el servei abnegat a l’Evangeli, als germans i als hostes. L’abat Totorika, sempre amb un somriure al rostre, era un sentinella d’esperança i que en el seu servei abacial vivia el goig de construir una comunitat basada en la comunió i per això mateix, en la reconciliació i en l’esperança.


més informació
Sigueu responsables per l’amor de Déu
16 jul. 20:

Els rebrots continus de la Covid-19 (després de la primera onada de la passada primavera) que s’estan produint a Catalunya és preocupant, ja que trobem rebrots a Lleida i el Segrià, l’Hospitalet de Llobregat, Figueres, Balaguer, Badalona, Girona o Barcelona.


més informació
Fer de la vida un regal
13 jul. 20:

Aquesta va ser la idea que expressava el papa Francesc el 29 de juny passat, dia dels Apòstols Pere i Pau, en l’al·locució que adreçà als fidels aplegats al Vaticà. El papa deia que “el més important de la vida, és fer de la vida un regal”. I crec que aquesta va ser la manera de viure de set persones que, en pocs dies de diferència, van morir durant l’estat d’alarma ocasionada per la Covid-19. Encara tinc el telèfon o el mail d’alguns d’aquests homes i dones que van fer de la seva vida un regal i que ens van deixar enmig d’unes circumstàncies doloroses i difícils.


més informació
Xavier Morell, un monjo atípic
8 jul. 20:

És així com es defineix el P. Xavier Morell, monjo de Montserrat (des de fa molts anys al santuari del Miracle) que aquest 8 de juliol compleix 70 anys de l’inici del noviciat. Nascut a Sant Andreu de Palomar (Barcelona) el 4 de gener de 1934, Xavier, “un noi amb uns ulls grans i blaus”, va ingressar a l’Escolania de Montserrat el 29 de setembre de 1943. Durant la seva etapa d’escolà, el pintor Josep Obiols va prendre el petit Xavier com a model per a un mosaic que està a l’esquerra del tron de la Mare de Déu i que formà part de les reformes fetes per al nou tron.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström torna a cantar laudes en català de dilluns a divendres a les 6.35 h a través del seu facebook.

Dimecres, 30 de setembre

Celebració ecumènica en el Temps de la Creació: Jubileu per la Terra. Església de Betlem. C/ del Carme, 2, Barcelona. Hora: 19.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.