Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
9 abr. 21:

Amb aquest títol, el professor d’història de l’art antic i medieval, Francesc Fité, ha fet, recentment, un escrit arran del trasllat de les 41 obres d'art amb la qual es completa la devolució dels 111 béns del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal a la diòcesi de Barbastre-Montsó. Segons Fité "el 14 de setembre de 2006, el bisbe Ciuraneta havia presentat demanda davant el Tribunal de la Santa Rota Romana, suplicant li fos reconegut a Lleida el dret de propietat sobre els bens en litigi". Pel seu interès, seguidament, reproduïm tot l'escrit.


més informació
Francina Alsina: "Les converses amb l'Arcadi Oliveres no van deixar de ser mai lliçons magistrals de vida i de resposta en defensa dels més vulnerables i dels seus drets"
9 abr. 21:

La Presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, va tenir una gran vinculació amb l'economista i activista per la pau, Arcadi Oliveres, que ens va deixar el 6 d'abril passat. Alsina va participar durant força anys a les tertúlies del programa El Primer Cafè de Ràdio Estel, en les quals, compartia el col·loqui amb el mateix Arcadi Oliveres. "Quan t’adreçaves a ell per demanar-li una col·laboració, no recordo mai haver-li sentit dir un no, la seva resposta acostumava a ser: 'deixa que miri l’agenda' i consultava aquella agenda totalment farcida mirant de poder-hi trobar un forat", ha apuntat Francina Alsina, en el següent article, publicat a la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, en la qual glossa la figura de l'enyorat Arcadi.


més informació
El telèfon mòbil: Un bruixot autoritari
8 abr. 21:

El monjo de Montserrat i col·laborador de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, Josep Miquel Bausset, fa una reflexió molt interessant arran de la dependència que s'han convertit els telèfons mòbils que no ens deixen desconnectar ni un moment. Bausset recorda que "Sant Benet, precisament, perquè els monjos visquem atents a Déu i als germans i evitem les distraccions, comença el pròleg de la seva Regla amb una paraula clau per a la vida monàstica i per a tothom: Escolta. Hem d'evitar les fugides, les distàncies envers els altres i la dependència evasiva d’allò que, com el “bruixot autoritari” no ens permet escoltar Déu i els altres". 


més informació
Els empresonats i exiliats de la Bíblia
7 abr. 21:

Aquest és el títol de l’obra que ha escrit fra Jordi Cervera i Valls, frare caputxí, nascut a Barcelona el 1961 i professor de Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Editat per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat (dins de la col·lecció “El gra de blat”), el llibre d’aquest frare caputxí, de cent pàgines, repassa els personatges de l’Antic i del Nou Testament empresonats i exiliats.


més informació
P. Bausset: "La humilitat ens fa servidors dels altres, cosa que haurien de recordar els polítics que han estat escollits, perquè arribin a acords amb els adversaris i així servir els ciutadans"
31 mar. 21:

El P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, en el següent escrit, publicat a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA, fa una reflexió sobre la situació política del nostre país atès que encara no hi ha acord per investir un nou president de la Generalitat de Catalunya. Segons Bausset "els polítics haurien de tenir molt present aquest verset de l’Eclesiàstic: “Com més important siguis, més humil t’has de fer” (Ecli 3:18). Aquest text elogia la humilitat, un valor que no agrada als polítics".


més informació
P. Bausset: "La nit de Pasqua allunya el pecat, renta les culpes, fa innocents els caiguts, torna l’alegria als entristits, dissipa els odis, restableix la concòrdia, converteix les nacions”
30 mar. 21:

El P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, en el següent escrit, publicat a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA, ens parla del Tridu Pasqual. 


més informació
Un conclau per formar un nou govern de Catalunya
23 mar. 21:

El monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, ha fet una reflexió arran de la primera sessió del debat d'investidura del nou Govern català que tindrà lloc aquest divendres 26 de març. Segons Bausset "potser aniria bé que els membres que negocien els acords de govern es tanquessin en conclau. Aquesta paraula, del llatí “cum clave”, és la reunió dels cardenals aplegats per elegir el nou bisbe de Roma, que es tancaven, d’aquí el nom de conclau, per evitar intromissions del poder civil en les decisions que havien de prendre". I afegeix: "Per formar un govern sempre hi ha problemes i per això el Papa demana que els problemes es resolguin per mitjà “del diàleg i la negociació”.


més informació
Amb cor de pare
19 mar. 21:

El P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat, ha fet un article, titulat "Amb cor de pare" (Patris Corde), a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA, amb motiu de la Festivitat de Sant Josep que se celebra aquest divendres 19 de març.


més informació
Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat: "És vergonyós que el drama d’aquests germans nostres no tingui cap resposta immediata per part d’Occident"
9 mar. 21:

El recent viatge del papa Francesc a Iraq, ha estat un pelegrinatge del bisbe de Roma al bressol de la crueltat amb què, durant anys i anys, l’extremisme islàmic ha exterminat milers de cristians. Cal recordar que a partir de la invasió d’Iraq el 2003, milers de cristians van haver de deixar el seu país per la persecució de l’estat islàmic. D’un milió i mig de cristians que hi havia a Iraq, ara només en queden dos-cents mil.


més informació
100 anys de la creació de Vidal i Barraquer com a cardenal
5 mar. 21:

El 7 de març de 1921, aquest diumenge farà 100 anys, el papa Benet XV va “crear” (una expressió ben curiosa) cardenal, l’arquebisbe Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, un home intuïtiu i d’una gran bondat i un dels bisbes més brillants de l’Església en la primera meitat del segle XX. Per la seva actitud dialogant i a favor de la pau i del diàleg, Vidal i Barraquer es va convertir en una víctima més del règim franquista, pel fet que l’arquebisbe de Tarragona, des del exili, no va voler firmar la Carta Col·lectiva dels bisbes espanyols per donar suport a Franco.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.