Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions
28 feb. 20:

Dimecres de Cendra, va començar el temps de Quaresma, un temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual amb el qual ens preparem per a celebrar la Pasqua, un temps que ens recorda els quaranta dies de dejuni que el Senyor va viure al desert abans de començar la seva missió pública, durant els quals va experimentar la temptació.


més informació
L’Editorial Claret presenta el llibre “Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. Amb fidelitat i amb llibertat” a la Llibreria Empúries de Girona
28 feb. 20:

La Llibreria Empúries de Girona va acollir, aquest dijous 27 de febrer al vespre, la presentació del llibre Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. Amb fidelitat i amb llibertat, una proposta d’Aureli Ortín i Montserrat Coll que vol donar veu als participants del Concili Provincial Tarraconense de 1995. El llibre ha estat recentment presentat a Tarragona i a Barcelona.


més informació
Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
28 feb. 20:

L’Arquebisbe Joan-Enric Vives va presidir el dimecres 26 de febrer la celebració eucarística amb què s'inicià amb solemnitat la Santa Quaresma, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell. La celebració també es va dur a terme a totes les parròquies de la Diòcesi d’Urgell.


més informació
Trobada dels animadors de comunitat amb el Bisbe de Lleida
28 feb. 20:

El dissabte dia 22 de febrer passat, va tenir lloc a l'IREL la sessió de formació permanent d'Animadors de Comunitat a càrrec de Mn. Xavier Navarro i amb la participació del Bisbe de Lleida, Salvador Giménez.


més informació
La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
28 feb. 20:

El diumenge vinent, 1 de març, la Sagrada Família acollirà a les 18 h la celebració de la missa «Sent la Creu», amb la qual es commemora l’inici de la quaresma i es comparteix aquesta efemèride amb els més joves de la diòcesi de Barcelona. L’eucaristia, l’acte central del Pla Pastoral Diocesà que aquest any es dedica a l’eix dels joves, estarà presidida pel Cardenal i Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella i Omella, i comptarà amb la presència del bisbe de Bangassou (República Centreafricana), Juan José Aguirre. 


més informació
‘L’Esperit fa jove l’Església’, primera Exhortació pastoral de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas
27 feb. 20:

Aquest diumenge dia 1 de març, primer de Quaresma, sortirà a la llum la primera Exhortació pastoral de l'arquebisbe Joan Planellas adreçada a tot el Poble sant de Déu que peregrina a Tarragona.


més informació
Els arxius del Bisbat de Girona cataloguen el seu fons musical
27 feb. 20:

L'Arxiu Diocesà, l'Arxiu Capitular de la Catedral i la Biblioteca Diocesana del Seminari del Bisbat de Girona han presentat la memòria conjunta del 2019. En destaca l'organització i la catalogació del seu fons musical. Per una banda, després d'anys de treball d'un equip dirigit pel professor Josep M. Gregori, de la Universitat Autònoma de Barcelona, el 2019 es va publicar el catàleg de totes les obres musicals de l'Arxiu Capitular de la Catedral de Girona.


més informació
La Catedral de Barcelona acull la imposició de les cendres un any més
27 feb. 20:

La Catedral de Barcelona ha acollit la celebració de Dimecres de Cendra, que ha deixat el front dels fidels marcats amb una creu de cendra, tal com relata la tradició. El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha presidit la missa del vespre. És el moment que marca l‘inici del temps quaresmal dins el calendari litúrgic i que commemora els quaranta dies de dejuni que Jesús va viure al desert.


més informació
Nomenaments al Bisbat de Lleida
27 feb. 20:

Monsenyor Salvador Giménez Valls, Bisbe de Lleida, ha signat els següents nomenaments per tal de suplir les vacants que s’havien produït:


més informació
Conferències quaresmals a l’arxidiòcesi de Barcelona
26 feb. 20:

Aquest dimecres 26 de febrer ens endinsem en el temps quaresmal, un període en el qual l’Església ens convida a renovar el nostre compromís amb Jesucrist. Tal com ha dit el papa Francesc en el Missatge Quaresmal d’aquest any, “un temps propici per a preparar-nos a celebrar amb el cor renovat el gran Misteri de la mort i resurrecció de Jesús, fonament de la vida cristiana personal i comunitària”. Per això, ens permet redescobrir els valors més importants de la nostra vida i veure el més preuat que ens dóna el Senyor.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.