• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Es presenta a Roma el llibre "Francesco, pastore e teologo"
23 set. 21:

La Libreria Editrice Vaticana de Roma (Itàlia) va acollir aquest dimarts, 22 de setembre passat, a la tarda, la presentació del llibre “Francesco, pastore e teologo”, edició traduïda a l’italià de l’original “Francesc, pastor i teòleg” (Sant Pacià Books), que representa una mirada polièdrica sobre els primers set anys de ministeri del papa Francesc com a bisbe de Roma. Persones amb dedicacions pastorals i acadèmiques diverses de cinc continents presenten i reflexionen sobre les línies mestres de l’acció del Papa com a pastor i teòleg, unes aportacions dutes a terme el novembre del 2019 en el congrés “L’aportació del papa Francesc en la teologia i la pastoral de l’Església”, organitzat per l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP).


més informació
Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat
23 set. 21:

El proper diumenge 26 de setembre, l’Església celebra la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, sota el lema «Cap a un “nosaltres” cada vegada més gran», amb l’objectiu de prendre consciència de la situació del món davant el desafiament de les migracions, respondre amb actituds cristianes als desafiaments que se’ns presenten i descobrir les oportunitats que les migracions ens ofereixen de cara al futur.


més informació
Mn. Palau: "La pastoral de Torras i Bages retorna en els seus escrits als seus orígens i descobreix les actituds de la pagesia: la senzillesa, la fidelitat a la terra i l’esperança posada en Déu"
23 set. 21:

En el marc dels actes commemoratius del 175è aniversari del naixement del bisbe Josep Torras i Bages, el divendres 17 de setembre passat, a l’església Parroquial de Sant Valentí de Les Cabanyes (Alt Penedès), va tenir lloc la conferència titulada “El Bisbe Torras i Bages pastor de l'Església”. La presentació la va fer el rector, Mn. Josep Puig, i va comentar que la conferència es feia en terres propietat del Venerable Torras i Bages, i que aquest sempre va estar vinculat al poble, ajudant econòmicament a aquell que ho necessitava. La ponència va anar a càrrec de Mn. Daniel Palau, director de la Càtedra de Teologia Pastoral a la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), i rector de Corbera de Llobregat, el qual va parlar de la vocació pastoral de l’Església.


més informació
Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
23 set. 21:

Els propers dies 28 i 29 de setembre, tindran lloc els actes en honor del beat Francesc Castelló, i la Jornada dels màrtirs de Lleida.


més informació
Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona: "Hem reiterat la necessitat que hi hagi una reconciliació social i de diàleg constructiu per a créixer en la llibertat d’idees, creences, propostes i actuacions"
23 set. 21:

Aquest dijous, dia 23 de setembre, solemnitat de Santa Tecla, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha presidit el Pontifical a la Catedral de Tarragona, en l’any que se celebren els 700 anys de l’arribada del reliquiari del braç. Tot seguit, reproduïm l’homilia íntegra de la celebració.


més informació
La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
23 set. 21:

El dissabte 6 de novembre és la nova data de la celebració de la beatificació dels tres màrtirs caputxins assassinats a Manresa l'any 1936 per la seva condició religiosa. Prevista inicialment pel 14 de novembre del 2020, els organitzadors van ajornar la celebració per la situació de propagació de la pandèmia durant la tardor de l'any passat. Els frares Benet de Santa Coloma de Gramenet, Domènec de Sant Pere de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona els beatificaran, com estava previst, a la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa, a les 11 del matí. La missa de beatificació la presidirà el Cardenal Prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, Marcello Semeraro.


més informació
La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
23 set. 21:

La Sagrada Família es troba en la recta final de la seva construcció, centrada en l'aixecament de les sis torres centrals. Per aquest motiu, ha presentat aquest dimarts, 21 de setembre, en roda de premsa, com serà la torre de Jesucrist. També s'ha confirmat la finalització de la torre de la Mare de Déu el 8 de desembre d'aquest 2021.


més informació
Mn. Edgar Jaulent nou diaca al Bisbat de Girona
23 set. 21:

La Catedral de Girona va acollir, el diumenge 19 de setembre, a la tarda, l’ordenació diaconal del seminarista Edgar Jaulent (Sant Feliu de Guíxols, 1975). La cerimònia la va presidir el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i concelebrada per una quarantena de preveres de Girona i d’altres bisbats catalans, entre els quals figuraven el rector del Seminari diocesà de Girona, Mn. Jordi Font, i el rector i exrector del Seminari Interdiocesà, Mn. Armand Puig i Mn. Norbert Miracle, respectivament. També es va comptar amb la participació, en el cant, de la Capella de Música de la seu.


més informació
L’ICAC aporta el seu gra de sorra en la celebració del 700 aniversari de l’arribada de la relíquia de santa Tecla
22 set. 21:

Malgrat que a primera vista sembli que els objectius d’estudi de l’ICAC estan allunyats de la santa patrona tarragonina, el cert és que fa alguns anys dos investigadors de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Jordi López i Diana Gorostidi, van publicar a la revista Pyrenae un article on s’estudiava a fons la làpida de la beata Thecla, un epígraf paleocristià excepcional que proporcionava el nom de la primera Tecla coneguda a la ciutat, una verge consagrada d’origen egipci que va viure en la segona meitat del segle IV i primers anys del V.


més informació
Se celebra el 25è aniversari de l'ordenació episcopal del Cardenal Joan Josep Omella
22 set. 21:

El Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, celebra avui el 25è aniversari de la seva ordenació episcopal que va tenir lloc a Saragossa el 22 de setembre de 1996, el mateix any que fou nomenat bisbe auxiliar de la diòcesi aragonesa.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.