Dimarts, 21 d'Agost de 2018
  • Coneguem quina és la tasca del sacerdot Miquel Pedrós
  • L'ONU rep 70 noves denúncies d'explotació i abús sexual en tres mesos
  • Jornades de Cultura Humanista a Montserrat
  • El Papa accepta la renúncia de l'Arquebisbe australià condemnat per encobrir abusos
  • Hondures: Al Seminari Major existeix un ambient que segueix la moral i les normes de l'Església
  • El Papa als teòlegs: Remoure els murs de la divisió i construir ponts de fraternitat
  • Arrels Sant Ignasi necessita 1.000 litres d’oli aquest estiu
  • Càritas Catalunya i Mútua Intercomarcal signen un conveni de col·laboració
  • FLAMA US DESITJA UNES BONES VACANCES: MÉS INFORMACIÓ EL PROPER 3 DE SETEMBRE
  • Caritat del papa Francesc cap als refugiats iemenites a Corea

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


El P. Josep Massot, guardonat amb la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives
31 jul. 18:

El P. Josep Massot i Muntaner, monjo de Montserrat, filòleg, editor i historiador, ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives, la màxima distinció que atorguen conjuntament les 22 Universitats de parla catalana. En un acte celebrat el divendres 13 de juliol a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el P. Massot va rebre el reconeixement a la trajectòria professional i el compromís envers la ciència, la llengua i la cultura. També va tenir la mateixa distinció Manuel Lladonosa i Vall-llabrera, historiador i impulsor dels estudis universitaris a Lleida.


més informació
Nàrtex, patrimoni religiós a Europa
31 jul. 18:

Arriba el mes d’agost i durant les vacances d’estiu moltes persones aprofiten per desconnectar i escapar-se a descobrir encants amagats; lluny de la nostra casa i de la nostra rutina. És l’ocasió perfecte per conèixer els monuments i el patrimoni amb què compta l’Església; un gran testimoniatge de la història, amb una gran càrrega cultural i espiritual. Amb l’objectiu transmetre aquests tresors, l’associació Nàrtex organitza rutes amb visites guiades pel patrimoni religiós de diverses ciutats europees amb el lema “Feu parlar les pedres”.


més informació
“La 2a edició del llibre “La Tàrraco dels primers cristians” presenta les descobertes arqueològiques recents”
30 jul. 18:

El Centre Tarraconense el Seminari de Tarragona va ser el marc on s’ha presentat la segona edició del llibre “La Tàrraco dels Primers cristians” aquest dijous 26 de juliol. La segona edició ha estat ampliada i revisada, després que la primera edició, presentada el 2014 a l’antiga necròpolis, quedés exhaurida. La segona edició, que també està editada en tres llengües (català, castellà i anglès), posa al dia els coneixements sobre la Tàrraco cristiana dels primers segles. La nova edició queda ampliada a 168 pàgines i prop de 100 imatges a color entre fotografies i dibuixos reconstructius. La primera edició publicada el 2014, va ser presentada en el marc de la Necròpolis Paleocristiana, que representa l’últim punt de “La Ruta dels Primers Cristians de Tàrraco”. Amb la intenció de reforçar l’itinerari, aquesta segona edició del 2018 ha estat presentada al Centre Tarraconense el Seminari, conegut com el quilòmetre 0 de la ruta.


més informació
La peregrinació diocesana de joves del bisbat de Terrassa conclou a Javier
30 jul. 18:

El dissabte 28 de juliol la peregrinació diocesana de joves de Terrassa ha arribat a Javier. El dilluns 23 de juliol sortiren de la diòcesi més de 150 joves presidits pel Sr. Bisbe i acompanyats pel Bisbe auxiliar, 11 preveres, 1 diaca i 3 religiosos. Provenien de parròquies de Terrassa, Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Caldes de Montbui, Montornès del Vallès, Mollet del Vallès, La Llagosta, l’Ametlla del Vallès i Cardedeu.


més informació
Les Santes, entre el martiri i la valentia
30 jul. 18:

Les Santes de Mataró són conegudes arreu de Catalunya, però poques persones saben d’on prové aquesta tradició. Una tradició que recorda martiri, tortura i mort, però que fa honor a la fe i la valentia de les dues santes; Juliana i Semproniana.


més informació
Peregrinació al Clot dels Aubins, lloc martirial dels dotze Beats Carmelites de Tàrrega en el seu 82è aniversari
30 jul. 18:

El capvespre del 27 de juliol, tingué lloc la romeria anyal recordant els dotze màrtirs del Convent dels Pares Carmelites de Tàrrega, immolats al paratge conegut com Clot dels Aubins, en el terme municipal de Cervera. La peregrinació commemorà el 82è aniversari d’aquell martiri, participant-hi un grup de més d’una seixantena de devots targarins i altres arribats de la comarca de la Segarra. També hi eren presents capellans de les parròquies de Cervera, Tàrrega i Santa Coloma de Queralt, així com religiosos carmelites de les Comunitats d'Olot,Terrassa i Barcelona, encapçalats pels Provincial dels Carmelites a Catalunya P. Lluís Maza, i un bon grup de familiars del beat Anastasi M. Dorca, vinguts d'Olot i Sentmenat.


més informació
La Congregació “Marta i Maria” celebra la seva festivitat a la Casa Sacerdotal de Lleida
30 jul. 18:

 

La Casa Sacerdotal va acollir el dissabte 28 de juliol la celebració de Santa Marta amb una missa presidida pel bisbe Salvador Giménez i un refrigeri per als assistents. Les germanes de la Congregació “Marta i Maria” que desenvolupen el seu servei a la casa van convidar al preveres, altres religiosos, treballadors i laics a aquesta celebració.


més informació
Emotiu comiat de les germanes Carmelites-Vedrunes després de 171 anys de servei a Olot
27 jul. 18:

Olot va acomiadar aquest dimecres 25 de juliol a les germanes carmelites vedrunes. L’acte d’homenatge es va fer dins dels actes de celebració de Sant Jaume. Les germanes Pilar, Clàudia, Mercè i Magdalena deixen Olot amb 171 anys de serveis a l’Hospital de la ciutat. Això si abans, la ciutat va valor acomiadar-les amb un multitudinari dinar i l’entrega d’una rèplica de les figura que presideix el pati de l’Antic Hospital.


més informació
Els bisbes parlen de Catalonia Sacra
27 jul. 18:

Durant l’estiu tenim més temps lliure per planificar algunes visites culturals, per conèixer millor alguns monuments, per participar en alguns esdeveniments. Per tal d’orientar-nos podem comptar amb Catalonia Sacra, un projecte i una iniciativa de la Conferència Episcopal Tarraconense, que proposa uns itineraris per donar a conèixer i facilitar l’accés a una gran part del patrimoni històric i artístic de les diòcesis de Catalunya. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de dos mil anys d’íntima vinculació entre el cristianisme i la cultura, la identitat i l’espiritualitat del nostre país. Aquest patrimoni recull tots els territoris, totes les èpoques i totes les arts de Catalunya.


més informació
La Parròquia de Santa Anna amb els braços oberts
27 jul. 18:

“En aquesta església ens donem quantitat d’abraçades”. Així començaven les paraules de Mn. Peio Sánchez durant la celebració de Santa Anna a la cèntrica parròquia de la seva patrona. Les abraçades van ser el tema central d’una església coneguda per la seva tasca social amb l’hospital de campanya. “Ens trobem quantitat de persones, sobretot en situacions difícils perquè passa molta gent sense res i moltes vegades el que podem oferir és tenir els braços oberts” explicava Mn. Peio.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 1 d'agost

VUIT DIES D’EXERCICIS ESPIRITUALS. Dies: de l’1 al 10. A càrrec de: Josep M. Rambla, jesuïta. Lloc: Cova de Sant Ignasi, Manresa. Més informació: tel. 938 720 422

Divendres, 3

REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE SANT ERMENGOL. Dies: del 3 al 7. Lloc: Catedral de Santa Maria, La Seu d’Urgell. Hora: 22.30 h

Diumenge, 5

Exercicis espirituals. Organitza: Caputxins de Catalunya. Dies: del 5 a l’11. A càrrec de: fra Josep Manuel Vallejo. Lloc: Sant Martí del Montnegre. Més informació: tel. 934 161 812.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.