• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
18 set. 19:

El primer cap de setmana d’octubre començarà a celebrar-se una segona missa internacional a la nau central de la basílica de la Sagrada Família. Concretament, aquest ofici religiós tindrà lloc els dissabtes i vigílies de festa de precepte, a les 20 h. Aquesta novetat es deu al fet que la missa internacional que ja fa dos anys que se celebra els diumenges a les 9 del matí es veu desbordada per l’afluència de pelegrins que fan del tot insuficient l’aforament previst de 850 persones.


més informació
La Unió de Religiosos celebra el número 500 de l’Horeb
18 set. 19:

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC) organitza el proper dijous 19 de setembre, un acte commemoratiu amb motiu del número 500 de l’Horeb, el butlletí setmanal de la URC. L’acte, que tindrà lloc a la Sala Casaldàliga de la Llibreria Claret a les 19.00 h (c. Roger de Llúria, 5. Barcelona), posarà de relleu la trajectòria de l’Horeb al llarg dels anys i la seva funció entre la vida religiosa i l’actualitat.


més informació
Els monjos Xavier Poch i Josep M. Henríquez celebren 25 anys de l’ordenació sacerdotal
17 set. 19:

Els monjos Josep M. Henríquez i Xavier Poch van celebrar 25 anys de la seva ordenació sacerdotal el proppassat 15 de setembre durant la missa conventual del Monestir de Montserrat. Ambdós, el 17 de setembre de 1994, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, van ser ordenats preveres per l’aleshores bisbe auxiliar de Barcelona Joan-Enric Vives i Sicília -actualment arquebisbe d’Urgell-. L’Eucaristia de diumenge va ser presidida pel P. Josep M. Henríquez. El P. Xavier Poch, que va pronunciar l’homilia, va donar gràcies “pels 25 anys de la nostra ordenació presbiteral que, des de Montserrat, ens va fer servidors d’aquesta misericòrdia de Déu per a tot el poble cristià”.


més informació
L'associació Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat convoca el 39è Concurs de Narracions
17 set. 19:

L'associació FRATER (Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat) ha fet pública la convocatòria del 39è concurs de narracions Frater 2019/2020-Memorial Mossèn Martí Sandiumenge. Les narracions han d'ésser inèdits i originals i el tema tractarà sobre el món del malalt i/o minusvàlid. Les obres s'hauran de presentar a Frater Lleida (C/ Maragall, 4, baixos, 25003) abans del 31 de gener de 2020.


més informació
L’Editorial Claret presenta «Laudato si'» i grans ciutats, un llibre que aborda temes com la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i la gestió de residus
17 set. 19:

La Llibreria Claret serà l’escenari, el proper dimecres dia 18 de setembre a les 19.00h, de la presentació del llibre «Laudato si´» i grans ciutats, un llibre del cardenal Lluís Martínez Sistach que aprofundeix sobre el tema de la sostenibilitat de les Grans Ciutats del món, el respecte pel medi ambient, la responsabilitat en cuidar la terra, la relació interpersonal, la gestió de residus i el canvi en el consum. L’acte comptarà amb les intervencions de Joan O. Grimalt, doctor en Ciències Químiques per la UAB i professor d’investigació del CSIC; i Mons. Martínez Sistach, cardenal, coordinador del llibre i president de la Fundació “Antoni Gaudí per a les Grans Ciutats”.


més informació
Jornada diocesana de catequistes al Bisbat de Terrassa
16 set. 19:

El dissabte 14 de setembre passat el Centre Borja de Sant Cugat del Vallès va acollir la trobada diocesana d'inici de curs dels catequistes de la diòcesi de Terrassa. Participaren un centenar de catequistes, la major part d'ells responsables de les catequesis de les parròquies de la diòcesi, acompanyats per un bon nombre de preveres.


més informació
El Talladell celebra la festa de sant Sebastià
16 set. 19:

El Talladell celebrà el passat dissabte 14 de setembre la festa de sant Sebastià. Una celebració que els avantpassats instauraren després que imploressin al sant màrtir que els lliurés de la pesta del colera que els assotava d’una manera cruel. Sant Sebastià se celebra el 20 de gener, però la població va prometre que si els lliurava de la malaltia en celebraria una altra en el seu honor, la tercera quinzena de setembre i, des d’aleshores cada any ha estat així.


més informació
Emotiu comiat a Joan Jarque a la Catedral de Barcelona
13 set. 19:

La Catedral de Barcelona ha acollit aquest dijous 12 de setembre al migdia la Missa exequial per l'ànima del sacerdot i periodista Joan Evangelista Jarque, que va morir aquest dimecres quan estava a punt de complir els 92 anys. El bisbe auxiliar Sergi Gordo, que ha presidit la celebració, ha destacat el servei, "amb ganes", que ha realitzat el també fundador del setmanari Catalunya Cristiana "com a capellà i com a comunicador". L'ha definit com "un prevere lliurat amb saviesa i bonhomia a la comunicació de l’alegria de l’Evangeli”, i també ha destacat que era una persona "de cor inquiet" i de vida senzilla i intensa.  En un altre moment, Sergi Gordo ha subratllat el setmanari Catalunya Cristiana com un gran fruit per a l'Església. Ha definit la revista com "una empresa en la qual ell va creure i que va menar sàviament fins a la seva consolidació, no pas com a franctirador sinó comptant amb l’ajuda de fidels col·laboradors, entre ells el difunt bisbe Joan Carrera".


més informació
Els bisbes catalans parlen del mes missioner extraordinari
13 set. 19:

Enguany el començament del nou curs en l'Església està marcat per la celebració del Mes Missioner Extraordinari convocat pel papa Francesc per commemorar el centenari de la promulgació de la carta apostòlica Maximum illud del papa Benet XV. El papa Francesc ha escollit com a lema "Batejats i enviats: l’Església de Crist en Missió en el món" i ha determinat que tot el mes d’octubre es tingui aquest tema com a principal motiu d’oració i reflexió. Amb aquest mes missioner extraordinari, el Papa vol despertar la consciència de la missió ad gentes i reprendre amb nou impuls la responsabilitat de proclamar l’Evangeli de tots els batejats.


més informació
El Seminari Conciliar de Barcelona s'internacionalitza
13 set. 19:

Com a reflex ben palès d’una Església cada vegada més multicultural, el Seminari Conciliar de Barcelona ha iniciat el curs 2019-2020 amb sis noves incorporacions marcades per la seva internacionalitat. Tres joves d’origen africà, un filipí, un xinès i un català conformen un singular i heterogeni curs propedèutic que enguany comptarà també amb un nou formador, Jordi Domènech. La universalitat dels nous candidats ha estat la nota més característica, també la més exòtica, del curs que el 10 de setembre passat va inaugurar solemnement el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, juntament amb el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.