• Es realitza a Hondures el 1r. Congrés de ciberseguretat pastoral
  • Realitzen un viacrucis al Vaticà per recordar als màrtirs de l'Amazonia
  • El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
  • Professa un nou claretià a Catalunya
  • XI edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides
  • La Generalitat organitza un camp d'innovació sobre el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració
  • "La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg"
  • UNICEF: per falta de fons, en risc 41 milions d'infants al món
  • Els bisbes bolivians criden a vigilar la transparència del procés electoral
  • “El missatge que ha d’oferir l’Església, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
22 oct. 19:

Aquest dissabte, 19 d’octubre passat, el Casal Bisbe Cartañà de Girona va acollir la primera reunió del curs del Consell Pastoral Diocesà, amb les Prioritats Pastorals com a eix central. Aquestes van ser presentades pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, que les va definir com a les pautes que “haurien de donar el to a les actituds i propostes concretes per a la nostra missió".


més informació
S'inicia el cicle de conferències «Ramon Foguet. La Il·lustració a Tarragona del segle XVIII» sobre la història de Tarragona i el seu patrimoni
22 oct. 19:

Aquest setmana s’inicia el cicle de conferències «Ramon Foguet. La Il·lustració a Tarragona del segle XVIII» sobre la història de Tarragona i el seu patrimoni. Aquest any el cicle, que completarà el recorregut per la Tarragona de la Il·lustració, recordarà la figura del canonge Ramon Foguet nascut a Sant Martí de Maldà, a l’Urgell-Garrigues, el 1729. Canonge de Tarragona des de molt jove va ser nomenat ardiaca de Vila-seca i, entre d’altres títols, va exercir el càrrec d’arxiver capitular, vicari general i, donada la seva forta implicació amb la ciutat, diputat eclesiàstic i comissionat provincial a la Cort. Home de basta cultura —era un gran coneixedor de les llengües clàssiques— va esdevenir una figura fonamental de la cultura tarragonina de l’època i referent dels cercles il·lustrats de la Península.


més informació
“El missatge que ha d’oferir l’Església, en aquests moments, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”
22 oct. 19:

Han passat més de quatre mesos des de l’ordenació i presa de possessió a l’arxidiòcesi de Tarragona de Mons. Joan Planellas i Barnosell, nascut a Girona (1955), tot i que va viure la infància i la joventut a Verges (Baix Empordà). El seu bagatge com a exdegà i docent de la Facultat de Teologia es reflecteix en les seves respostes de molta profunditat. En aquest breu període ha intentat prendre el pols als neguits i a les esperances de l’arxidiòcesi, treballant perquè esdevingui una Església evangelitzadora, missionera i de diàleg, en línia amb el programa del papa Francesc. En aquests anys, li tocarà presidir la Conferència Episcopal Tarraconense i afrontar els reptes de l’Església catalana en una societat plural, a través d’una unitat pastoral i de conjunt. L’Agència Cristiana de Notícies FLAMA va poder entrevistar-lo fa pocs dies en què es van abordar temes d’actualitat pastoral, social i política.


més informació
El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
22 oct. 19:

El Concurs Bíblic de Catalunya, organitzat pel Grup Avant de Terrassa de la Federació de Cristians de Catalunya, arriba a la 35a edició, i com sempre el que pretén és ajudar les noves generacions en el coneixement de la Bíblia i en la trobada, personal i lliure, amb la persona de Jesucrist. El tema d'enguany és "Si vols trobar-te amb Jesucrist... avui tens una oportunitat!". La recepció dels treballs es tancarà el 15 de febrer de 2020.


més informació
Les relíquies de Santa Bernardette arriben a Terrassa
21 oct. 19:

El Santuari de Lourdes, a França, ha promogut que les relíquies de Santa Bernardette puguin ser venerades a les diferents diòcesis de l’Església. Amb aquest motiu des del dia 1 de setembre i fins el 13 de desembre aquestes relíquies passaran per les diòcesis espanyoles, com ja han passat per França, Itàlia i Alemanya. Les hospitalitats diocesanes de la Mare de Déu de Lourdes, d’acord amb els bisbes, organitzen i coordinen els actes amb aquest motiu.


més informació
Trobada diocesana de confraries i germandats al Bisbat de Terrassa
21 oct. 19:
El dissabte 18 d’octubre passat amb motiu de la solemnitat de la Mare de Déu de la Salut, patrona de la diòcesi de Terrassa, el Santuari de la Salut a Sabadell va acollir la primera trobada diocesana de confraries i germandats de Terrassa, van participar 250 persones.

més informació
Èxit de la III Trobada Parroquial de Tàrrega
21 oct. 19:

La Parroquial de Santa Maria de l’Alba acollí el diumenge 20 d’octubre, la Missa de la Comunitat obrint així la celebració de la III Trobada Parroquial, en l'inici d’activitats del nou Curs 2019/20 de la Unitat Pastoral de Tàrrega. Així nombrosos feligresos ompliren el temple participant de l'Eucaristia presidida pel rector mossèn Josep Maria Vilaseca, acompanyat del diaca permanent Joan Novell.


més informació
Eloy Bueno: "L'acció missionera ha de ser el paradigma de tot plantejament pastoral"
21 oct. 19:

El prevere de l’arxidiòcesi de Burgos, D. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en missionologia i catedràtic de la Facultat de Teologia de Burgos, va impartir, el dijous dia 17 d’octubre passat, la lliçó inaugural del nou curs acadèmic 2019-2020 de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós sobre el tema «La missió universal en el dinamisme de l’Església local: un paradigma per a l’activitat pastoral» amb motiu del Mes Missioner Extraordinari.


més informació
Conferència ‘La reconstrucció de Puiggraciós’
21 oct. 19:

El proper divendres 25 d’octubre, a les 19.00 h, la Fundació Maurí acollirà la conferència que sota el títol ‘La reconstrucció de Puiggraciós’ duran a terme familiars de Lluís Bonet i Garí, l’arquitecte encarregat de la reconstrucció d’aquest santuari vallesà entre 1951-1957, que va ser també deixeble d’Antoni Gaudí i dirigí les obres de construcció del temple expiatori entre els anys 1971 i 1980.


més informació
Els bisbes parlen del Domund
17 oct. 19:

El proper diumenge 20 d’octubre l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, anomenada també el diumenge del Domund, organitzada per les Obres Missionals Pontifícies, la institució de la Santa Seu encarregada de buscar mitjans per impulsar l’activitat missionera de l’Església. Enguany, aquesta Jornada, amb el lema “Batejats i enviats”, està emmarcada en el mes missioner extraordinari, convocat amb motiu dels cent anys de la promulgació de la carta apostòlica de Benet XV Maximum illud sobre l’activitat missionera. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar del Domund, així com de la Trobada "Pau sense Fronteres. Religions i Cultures en diàleg" i del projecte vacances per a famílies nombroses.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE

LA RECONSTRUCCIÓ DE PUIGGRACIÓS. Conferència sobre el projecte dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet i Garí el 1951. Intervindran: Lluís Bonet, sacerdot; Mariona Bonet, arquitecta; Albert Cubeles, historiador. Lloc: Fundació Maurí, c/Cardedeu, 17. La Garriga. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 h

DIUMENGE, 27 D'OCTUBRE

ORDENACIÓ DIACONAL DE JORDI AVILÉS, MIGUEL DOCTAMA, JORDI DOMÈNECH, ENRIQUE FERNÁNDEZ, RUBÉN GARCÍA, VICENÇ MARTÍ, JOAN MUNDET I DIEGO PINO, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONALloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 17 h Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.