Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
9 abr. 21:

Des de l’any 2000, cada segon diumenge de Pasqua l’Església celebra el Diumenge de la Divina Misericòrdia, una festivitat instituïda pel papa sant Joan Pau II quan va canonitzar Sor Faustina Kowalska, religiosa que havia rebut de Jesús, tal com explica en el seu diari, l’encàrrec de promoure la devoció a la Divina Misericòrdia, per tal que la misericòrdia sigui un refugi i protecció per a totes les ànimes i ens pugui ajudar a viure intensament la bona notícia de la Pasqua.


més informació
Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
9 abr. 21:

La neteja i la restauració de la façana principal de la catedral de Tortosa començarà el proper dia 15 d'abril. El Bisbat de Tortosa ha adjudicat les obres a l’empresa EMR (Estudio Métodos de la Restauración) per un import de prop de 500.000 euros. La Diòcesi de Tortosa ha licitat el projecte per un import de 600.000 euros i l’havia plantejat per fases pel seu alt cost econòmic, però les subvencions del Ministeri de Foment (60% del cost) i els ajuts de l’Ajuntament de Tortosa (45.000 euros), la Diputació de Tarragona (45.000 euros) i la conselleria de Cultura (24.000 euros) ha animat el Bisbat a fer l’obra completa. El termini d’execució és d'un any.


més informació
Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
9 abr. 21:

Hi ha monestirs, entre ells el de la Mare del Déu del Carme, a Vilafranca del Penedès, que cada tres anys han de passar Visita Canònica i elecció de priora. Per aquest motiu, el dia 27 de març passat el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, va visitar aquest monestir, acompanyat pel delegat per a la Vida Consagrada, P. Josep M. Henríquez, osb, i pel secretari general, Mn. Joan-Pere Pulido.


més informació
José Ignacio García, nou director del centre d'estudis Cristianisme i Justícia
9 abr. 21:

José Ignacio García serà el nou director del centre d'estudis Cristianisme i Justícia a partir del proper curs, substituint a Xavier Casanovas, que ha ocupat aquest càrrec al llarg dels últims set anys. José Ignacio García, jesuïta, va néixer a Madrid el 1964 i va entrar a la Companyia de Jesús el 1983. És teòleg i economista. Va estudiar Economia i Administració d’Empreses (ICADE) a Madrid. Entre 1992 i 1994 va ser destinat a Malawi per treballar amb el Servei Jesuïta als Refugiats (JRS) al costat de la població refugiada de Moçambic.


més informació
Mor Josep Biosca, monjo del Monestir de Santa Maria de Poblet
7 abr. 21:

Fra Josep (Ramon) Biosca i Albareda, monjo del Monestir de Santa Maria de Poblet, ha traspassat aquest dimarts, dia 6 d’abril, a l’edat de 95 anys. Precisament, aquest mateix dia —festa del Sant Crist d’Igualada, la seva ciutat—, celebrava seixanta-nou anys de professió monàstica.


més informació
La Generalitat de Catalunya honora un sacerdot centenari, Mn. Leandre Gassó Ubach
7 abr. 21:

La Generalitat de Catalunya, a través del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar, ha volgut honorar el sacerdot de l’arquebisbat de Barcelona Leandre Gassó Ubach, que recentment ha acomplert cent anys, per la gran tasca social realitzada per ell en la seva vida, en especial essent rector de la parròquia de Sant Josep, de L’Hospitalet de Llobregat.


més informació
Nomenats els nous agents pastorals del Secretariat diocesà de Tanatoris de l'Arquebisbat de Barcelona
7 abr. 21:

Barcelona ja compta amb tres agents pastorals que podran dirigir celebracions exequials als tanatoris de la diòcesi de Barcelona. Es tracta d’una nova figura que prestarà aquest servei a través del Secretariat diocesà de Tanatoris, que forma part de la Delegació diocesana de Pastoral Sagramental.


més informació
Avancen les tasques per implementar el Pla Pastoral de la Diòcesi de Lleida
7 abr. 21:

El 17 de març passat es va celebrar una reunió de l'equip de seguiment de l'aplicació del Pla Diocesà Pastoral del Bisbat de Lleida. Hi va participar el vicari general, mossèn Lluís Sallan, representants de tots els arxiprestats i es va fer present el Bisbe Salvador Giménez.


més informació
Mn. Riba, nou vicari general de la diòcesi de Vic i moderador de la cúria: "El càrrec de ser vicari o rector de parròquia em motiva a escoltar i a focalitzar la mirada per descobrir les inquietuds, per poder afinar en l’encàrrec que com a batejats tenim"
6 abr. 21:

El 19 de febrer, el bisbe de Vic, Romà Casanova, va signar el decret de nomenament de Mn. Josep Maria Riba i Farrés com a vicari general de la diòcesi de Vic i moderador de la cúria. Substitueix Mn. David Compte i Verdaguer, que ha estat vicari general de la diòcesi vigatana des del 3 de juny del 2009 fins ara. Seguidament ens en fem ressò de l'entrevista que el Bisbat de Vic ha fet al nou vicari general d'aquesta diòcesi.


més informació
El bisbe Salvador Giménez clausura l'exposició dels Passos del Sant Enterrament a l'església de la Sang de Lleida
6 abr. 21:

L'església de la Puríssima Sang al carrer Sant Antoni de Lleida, seu de la congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, va acollir el matí de Dissabte Sant l’acte de cloenda de l’exposició “Ego sum via, verita i vida” (Jo soc el Camí la veritat i la vida), que ha volgut apropar als lleidatans el patrimoni cultural, artístic i principalment religiós dels passos i grups escultòrics de la Setmana Santa lleidatana, en aquest segon any consecutiu sense processons a causa de la pandèmia. 


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.