Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Mor fra Josep Massana
5 des. 19:

Aquest dimecres 4 de desembre ha mort a Barcelona fra Josep Massana i Julià. Les exèquies se celebraran al convent dels Caputxins de Sarrià aquest divendres 6 de desembre a les 11.30h.


més informació
La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
5 des. 19:

La Parròquia de la Sagrada Família inicia la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la Cripta. La Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús ha cedit a la parròquia un dels millors orgues romàntics que hi ha al món; un Cavaillé-Coll de 1896. “Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta”. Així ho ha explicat l’arquitecte de la Sagrada Família Jordi Faulí a la presentació de la campanya.  El 1926, la Cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató, que va ser destruït a l’inici de la Guerra Civil.


més informació
Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
5 des. 19:

En el clima espiritual de l’Advent, l’Església celebra el dia 8 de desembre la solemnitat de la Immaculada Concepció de la benaurada Verge Maria, la plena de gràcia, en la qual se’ns recorda que Déu va escollir Maria com la mare del seu Fill i la va preservar de tota màcula de pecat original des de la seva concepció. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la solemnitat de la Immaculada Concepció de la benaurada Verge Maria, així com de correctius de l’esperança.


més informació
El Dr. Joan Torra dirigeix el recés d’Advent per a preveres i diaques del Bisbat de Girona
4 des. 19:

La casa d'espiritualitat de Santa Elena de Solius va acollir, el matí del dimarts 26 de novembre passat, el recés d'Advent per a preveres i diaques de la Diòcesi de Girona. Sota el lema “"De l'Encarnació del Senyor a l'Església sinodal”, en aquesta ocasió va ser dirigit pel recentment nomenat Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, i també rector de Torelló, el Dr. Joan Torra.


més informació
La Catedral de Barcelona acull els 500 anys del Toisó d’Or
4 des. 19:

La Catedral de Barcelona ha acollit aquest divendres 29 de novembre passat els actes centrals amb motiu de la celebració dels 500 anys del XIX Capítol del Toisó d’Or. La musicóloga Tess Knighton va donar el tret de sortida a la jornada d’actes dels cinc segles del Toisó d’Or. Aquesta va donar pas a la interpretació musical de les Vespres de Sant Andreu, a càrrec de diferents intèrprets reconeguts. Finalment la celebració va acabar amb la presentació del llibre Bartolomé Ordóñez i l’obra renaixentista del cor de la Catedral de Barcelona a càrrec de l’autor, el Dr. Marià Carbonell Buades.


més informació
La ciutat de Tarragona homenatja a Mn. Francesc Gallart Magarolas
4 des. 19:

La Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona va homenatjar el divendres dia 29 de novembre passat a Mn. Francesc Gallart Magarolas amb motiu dels seus vint-i-cinc anys al capdavant de l’església de Sant Magí de Tarragona.


més informació
L’Editorial Claret presenta La lluita per la llibertat religiosa i de consciència, d’Eduard Ibáñez, que planteja un repte urgent de la humanitat: protegir la llibertat religiosa
4 des. 19:

La Llibreria Claret va ser l’escenari, aquest dimarts 3 de desembre, al vespre, de la presentació del llibre La lluita per la llibertat religiosa i de consciència, editat per l’Editorial Claret, de l’autor Eduard Ibáñez. El llibre ens convida a aprofundir en la noció de llibertat, concretament la llibertat religiosa i de consciència, i vol contribuir a divulgar el sentit i la importància d’aquesta com a dret fonamental de tota persona a escollir i practicar unes creences religioses sense patir cap tipus de discriminació, coacció o violència per aquest fet.


més informació
Recés dels grups de la Renovació Carismàtica dirigit per l'Arquebisbe Joan-Enric Vives
3 des. 19:

El primer diumenge d’Advent, dia 1 de desembre, l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives va predicar el Recés a la Sala d’actes de la Institució Balmesiana de Barcelona als grups de la Renovació Carismàtica dels quals és el Coordinador el Sr. Ricard Martínez.


més informació
Recés d’Effetà al Centre de Quatre Camins
3 des. 19:

Al Centre Penitencial de Quatre Camins s’ha dut a terme el segon recés d’Effetà. Hi han participat 27 joves presos (20 han estat caminants i 7 servidors). Han comptat amb el vist-i-plau de la Direcció i la col·laboració de funcionaris.


més informació
Mons. Sebastià Taltavull rep el premi Abat Marcet
2 des. 19:

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, antic bisbe auxiliar de la diòcesi de Barcelona, va rebre el 29 de novembre passat, el Premi Abat Marcet per la seva obra: Brots de Vida. El reconeixement l’ha instituït la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, per reconèixer anualment un llibre publicat en català de temàtica religiosa.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.