Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Arxiu de noticies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
15 feb. 19:

El papa Francesc va participar en la inauguració de la 42a sessió del Consell dels Governadors del Fons Internacional per al Desenvolupament Agrícola (FIDA). En el seu discurs, el Pontífex va exhortar a promoure el desenvolupament rural per "vèncer la batalla contra la fam i la misèria al món"; cosa que no és un simple eslògan sinó un fet totalment possible "si ho plantegem amb serietat".


més informació
Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys
15 feb. 19:

En el marc de la preparació a la reunió sobre 'La protecció dels menors en l'Església', que se celebrarà properament amb el papa Francesc al Vaticà, el president de l'Episcopat Mexicà, Mons. Rogelio Cabrera, va afirmar diumenge passat, 10 de febrer, que "en el que va d'aquests últims nou anys han estat retirats del ministeri 152 sacerdots, alguns per la grandària de la culpa han hagut d'anar a la presó, alguns ja van purgar la culpa i altres estan encara fent-ho".


més informació
Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
15 feb. 19:

Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Bíblia, de la vellesa, de l’objectiu de “Fam Zero”, de lluitar contra la desigualtat, de saber esperar, del Sínode Diocesà de Vic, de les benaurances, de la religió a l’escola, dels malalts i de la formació dels seminaristes.


més informació
Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
15 feb. 19:

"Recordem el missatge de fraternitat llançat pel papa Francesc i destaquem la necessitat de pau al món. Ens vam comprometre, cristians i musulmans, a continuar la missió de pau, harmonia i solidaritat per fer de Pakistan un lloc millor per viure. Espero que aquesta reunió i aquest pelegrinatge serveixin per promoure una pau genuïna entre el Pakistan i l'Índia". És el que l'arquebisbe Sebastian Francis Shaw va explicar a Fides després de la marxa interreligiosa per la pau celebrada els últims dies des Kasur, a la frontera entre l'Índia i el Pakistan, fins a la Ganda Singh, just a la frontera, on hi va haver una cerimònia solemne de pregària per la pau.


més informació
Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
15 feb. 19:

Professionals del servei de neurologia dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt, juntament amb el laboratori de neurogenètica de la Universitat de Navarra i el Centre de Diagnòstic Molecular de l’Idibell, han identificat una malaltia causada per una mutació genètica desconeguda fins ara. La malaltia, una variant de l’atàxia –que es caracteritza per provocar la descoordinació en el moviment de les parts del cos–, rep el nom de Spino Cerebellar Ataxia 48 (SCA48). Produeix una desconnexió de les vies cognitives entre el còrtex cerebral i el cerebel. Els primers símptomes apareixen en l’edat adulta, al voltant de 50 anys, i a partir d’aquell moment comença un procés de neurodegeneració que condueix a la discapacitat.


més informació
Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
15 feb. 19:

La litúrgia sagrada és "un tresor vivent que no pot reduir-se a gustos, receptes i corrents", va assenyalar el papa Francesc durant l'audiència que va concedir a l'Assemblea Plenària de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments aquest 14 de febrer, on també va dir que "perquè la vida sigui veritablement una lloança agradable Déu, és certament necessari canviar el cor".


més informació
El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
15 feb. 19:

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu va informar que aquest dijous 14 de febrer, el papa Francesc, en el marc de la seva visita a la seu de la FAO a Roma per inaugurar la 42a sessió del Consell dels Governadors del Fons Internacional per al Desenvolupament Agrícola (FIDA), es va reunir amb un grup de 38 delegats de 31 pobles indígenes d'Amèrica, Àfrica, Àsia i l'àrea Pacífic. La reunió va durar uns vint minuts. El papa Francesc va saludar als presents un per un i alguns d'ells li van regalar estoles artesanals.


més informació
Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
15 feb. 19:

La Catedral de Girona ha fet balanç de les visites rebudes i les activitats realitzades al llarg del 2018. Pel que fa al nombre total de visitants, la xifra ha estat de 223.641, un 1,5% més que el 2017. Els percentatges més significatius en relació a l’origen dels visitants són: Catalunya 20%, França 16,25%; Estats Units 7,58%, Regne Unit 6,38% i Rússia 5,49%.


més informació
100 anys en imatges: Es dona el tret de sortida a l’exposició fotogràfica de la Institució Teresiana
15 feb. 19:

Continuem amb la celebració del Centenari de la Institució Teresiana a Catalunya amb una exposició fotogràfica, que recull la vida i missió en aquests 100 anys de presència i esperona a afrontar els reptes que aquesta nova etapa presenta. L’Exposició tindrà lloc a la sala Pere Casaldàliga, de la Llibreria Claret, de l’11 fins al 22 de febrer del 2019.


més informació
L'Arquebisbe Joan-Enric Vives rep la Consellera de Presidència Elsa Artadi
15 feb. 19:

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va rebre el dia 13 de febrer, la visita d'Elsa Artadi i Vila, Consellera de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la visita oficial que realitzava a La Seu d'Urgell. Anava acompanyada per Albert Batalla, Alcalde de La Seu d'Urgell i per Jesús Fierro, President del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a més del Secretari general de l’Esport i de l'Activitat Física, Gerard M. Figueras, i de la Cap de l’Oficina de Comunicació, Rosa M. Mestres.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.