Diumenge, 14 d'Agost de 2022
Sant Maximilià M. Kolbe, màrtir

Arxiu de notícies

Ompli els diferents camps pels quals vol establir el seu criteri de cerca.

Cercador

Dates  des de  (dd/mm/aaaa)   fins  (dd/mm/aaaa)

Paraules 

Secció 


TOT L'EQUIP DE L'AGÈNCIA CRISTIANA DE NOTÍCIES FLAMA DESITJA UNES BONES VACANCES I UN BON ESTIU 2022 A TOTS ELS SEUS LECTORS I SUBSCRIPTORS
29 jul. 22:

Us comuniquem que tornareu a rebre el nostre butlletí a partir del proper setembre. Que gaudiu d'aquests dies de desconnexió i de descans. Gràcies pel vostre suport i per la vostre fidelitat en seguir-nos tot l'any. Per a qualsevol suggeriment o informació que ens volgueu fer arribar, ho podeu seguir fent a través del nostre correu electrònic, o bé a través de l'apartat de "Contacte" que trobareu a la pàgina principal de FLAMA.


més informació
Els bisbes Salvador Giménez i Francesc Conesa, nous responsables del SICPAS i d’ecumenisme i relacions interreligioses, respectivament
29 jul. 22:

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú (Vall d'Aran) amb motiu de la reunió n. 249 de la CET, han escollit Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). El bisbe Giménez substitueix en el càrrec a Francesc Pardo, bisbe de Girona, que va morir el proppassat dia 31 de març; alhora, continua com a bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Mitjans de Comunicació Social (SIMCOS) de la CET.


més informació
El cardenal Omella presidirà una missa internacional a Medjugorje davant de més de 50 mil joves
29 jul. 22:

El proper dilluns, 1 d’agost, el cardenal Joan Josep Omella viatjarà a Bòsnia i Hercegovina per presidir una missa internacional al santuari de la Reina de la Pau, a Medjugorje, davant de més de 50 mil joves d’arreu del món. L’arquebisbe de Barcelona estarà acompanyat per Aldo Cavalli, visitador apostòlic enviat pel papa Francesc a Medjugorje, i de centenars de sacerdots concelebrants.


més informació
Ja pots consultar la Formació Permanent de la Facultat de Teologia de Catalunya d'enguany
29 jul. 22:

La Facultat de Teologia de Catalunya proposa un any més el seu pla de formació permanent. Enguany, per segona vegada, ofereix cinc opcions per cursar-lo. Per una banda, es pot fer el curs sencer, i per l'altra, triar un dels quatre itineraris temàtics proposats: Art; Filosofia, teologia i el món contemporani; Litúrgia i Bíblia; o Història, espiritualitat i literatura.


més informació
Reforçar la presència a les xarxes socials i potenciar el Full Domincal, objectius més immediats per al nou equip de Comunicació del Bisbat de Lleida
29 jul. 22:

El periodista lleidatà Jordi Guardiola Florensa s’incorpora aquest mes d’agost a l’equip de Comunicació Social del Bisbat de Lleida per reforçar una àrea on el passat 1 de juliol ja es va designar el professor de l’Episcopal Jordi Capdevila Mas com a nou delegat. 


més informació
La jornada RELIG 2022 es dedicarà a l’educació en el lleure i la diversitat religiosa
29 jul. 22:

La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i crear un coneixement nou amb propostes d’intervenció aplicables i amb impacte en la societat catalana.


més informació
Els bisbes amb seu a Catalunya parlen del pelegrinatge europeu de joves
29 jul. 22:

Amb el lema "Jove, aixeca't sigues testimoni. L'Apòstol Jaume t'espera", del 3 al 7 d’agost tindrà lloc a Santiago de Compostel·la el Pelegrinatge europeu de joves que aplega joves de tot Europa durant l’estiu dels anys sants compostel·lans. Aquesta iniciativa, organitzada per la Subcomissió de Joventut i Infància de la Conferència Episcopal Espanyola, conjuntament amb l’arxidiòcesi de Santiago de Compostel·la, estava programada per a l’estiu passat, però la pandèmia va obligar a traslladar-la a l’agost d’aquest any. De fet, l’Any Sant Compostel·là de 2021 s’ha perllongat fins al 31 de desembre de 2022. Aquesta mesura permet que els pelegrins que arribin a Santiago de Compostel·la durant aquest any puguin rebre les gràcies de l’Any Sant Jacobeu. Encara que el Pelegrinatge comença oficialment el 3 d’agost, els grups de joves començaran a desplaçar-se a Santiago els dies previs per fer el Camí. Des del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i les Illes Balears (SIJ), s’ha organitzat aquest pelegrinatge previ, en el qual uns 700 joves de les diòcesis amb seu a Catalunya realitzaran quatre etapes del Camí Primitiu, des de Lugo fins a Santiago.


més informació
Tot a punt per al 3r concert del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022
29 jul. 22:

El tercer concert del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022 (FIOM 2022) se celebrarà a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el proper dissabte 6 d’agost, a les 21h. En aquesta ocasió, el FIOM 2022 presenta un diàleg entre l’orgue i la trompa, interpretat per l’organista catalana resident a Alemanya Mar Vaqué, que estarà acompanyada de la trompista andalusa Isabel Rodríguez.


més informació
El primer capítol de la província claretiana de Sant Pau se celebrarà a Vic de l’1 al 8 d’agost
29 jul. 22:

El primer capítol provincial dels missioners claretians de Sant Pau se celebrarà, finalment, de l’1 al 8 d’agost. La trobada claretiana tindrà lloc a la Casa d’Espiritualitat i Casa Mare de Vic i arriba després que el desembre passat s'hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia de la covid-19. Aquest ajornament s’ha viscut com una oportunitat per tenir “més espais de diàleg i de coneixença dels claretians de la província”, segons ha explicat el superior provincial, Ricard Costa-Jussà.


més informació
Les dones i els immigrants són les principals víctimes del tràfic d'éssers humans
29 jul. 22:

El 2013, l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir que el 30 de juliol se celebrés el Dia Mundial de la Lluita contra el Tràfic de Persones. L'objectiu era "crear una consciència més gran de la situació de les víctimes del tràfic d'éssers humans i promoure i protegir els seus drets". Segons l'anomenat "Protocol de Palerm", adoptat a Nova York el 15 de novembre de 2000, el fenomen del tràfic de persones consisteix en l'acte de comercialitzar, esclavitzar i explotar les persones com si fossin mercaderies. Encara que hi hagi consentiment de la víctima, aquests actes es classifiquen com a delicte. Segons estimacions globals de l'ONU, al voltant de dos milions de persones són víctimes del tràfic de persones cada any, la majoria vulnerables, ha explicat, aquest dijous 28 de juliol, l'Agència Fides.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Del dilluns 1 d'agost al diumenge 7

Exercicis espirituals: Espiritualitat de l'any litúrgic: camí de creixement.

Amb el P. Ignasi Fossas.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Dimecres, 3 d'agost, a diumenge, 7 d'agost.

Pelegrinatge Europeu de Joves a Santiago de Compostela.

Dilluns, 8 d'agost, a dissabte, 13 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Directora musical: Isabel Pla.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Diumenge, 14 d'agost, a dissabte, 20 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Director musical: Jordi Martí.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Dimecres, 17 d'agost, a dissabte, 27 d'agost

Pelegrinatge a Turquia: Ruta de Sant Pau.

Informació i inscripcions: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, C/ de la Mercè,1, Barcelona. Telèfon: 931 226 700

Del 21 al 27 d'agost

Exercicis espirituals per a capellans.

"Veniu a mi... Convocats al seguiment de Jesús, pobre i humil".

Dirigits per Núria Caum, religiosa de la Companyia de Maria-Lestonnac. Llicenciada en teologia i cap d'estudis de l'ISCREB, col·laboradora de Dit i Fet.

Pensió completa: 42 € al dia, més despeses comunitàries.

Lloc: Col·legi Claver, Raïmat, Lleida. Finca Vallfonda s/n (Ctra. d'Osca, km. 107).

Interessats, dirigir-se al secretari del Consell Catalano-Balear, Miquel Cubero, Tel. 645 893 474.

Dilluns, 22 d'agost, al dissabte, 27 d'agost.

Recés d'estiu: Portem el tresor en gerres de terrissa, resseguint la segona carta als Corintis.

Amb Conxa Adell i Cardellach.

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, C/ Anglí, 55, Barcelona.

Informació: tel. 682705003.

Dilluns, 22 d'agost, a dissabte, 26 d'agost

Exercicis espirituals: Plantar llavors de mostassa.

Lloc: Casa d'espiritualitat de Santa Maria de Lavern.

Inscripcions: tel. 935058686.

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.

Diumenge, 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya

Eucaristia presidida pel P. Josep Maria Soler, abat emèrit de Montserrat. L'organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat

L'única celebració religiosa vinculada a la Diada Nacional Catalunya

Hora: 10.00 h

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.