Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El Papa: Quaresma, temps per desconnectar el mòbil i connectar-se a l'Evangeli

Enmig de la remor de la mundanitat "ens costa escoltar la veu del Senyor", però en canvi "necessitem" parlar amb Déu "com el pa, més que el pa". Per això en la catequesi d'aquest dimecres 26 de febrer el Papa exhorta a entrar al desert amb el Senyor i deixar que transformi els nostres cors per redescobrir el que veritablement importa i retrobar les cares dels que estan al nostre costat. Perquè la Quaresma, a més, és un viatge de caritat.

Santa Seu, 26 febrer 20

Vivim en un temps "contaminat" per massa violència verbal, per paraules ofensives i nocives, "inundats de paraules buides", i enmig d'aquest rumor "ens costa escoltar la veu del Senyor". La Quaresma, en canvi, "és temps per apagar la televisió", per "desconnectar-nos del mòbil i connectar-nos a l'Evangeli", és temps per entrar al desert amb Jesús, perquè "dialogar en silenci amb el Senyor ens torna la vida". En el Dimecres de Cendra el papa Francesc ha dedicat la seva catequesi a reflexionar sobre el significat espiritual de desert, cridant a tots a recórrer el camí quaresmal a través de l'oració, el dejuni i les obres de misericòrdia.

Imaginem que estem en un desert: ens allunyem dels sorolls, de tot el que ens envolta habitualment i ens envolta un gran silenci. Al desert hi ha absència de paraules, i així podem fer espai perquè el Senyor ens parli al cor: és el lloc de la Paraula de Déu. Al desert, també ens allunyem de tantes realitats supèrflues que ens envolten, aprenem a "fer dejuni", que és renunciar a coses vanes per anar a l'essencial. Finalment, el desert és un lloc de solitud. Allà podem trobar i ajudar a tants germans descartats per la societat, tants germans sols que viuen en el silenci i en la marginalitat.

Fer lloc a la Paraula de Déu

En un món contaminat per paraules ofensives que "la xarxa s'amplifica", el papa Francesc convida en aquesta Quaresma a fer "silenci al cor", perquè "només en el silenci" es pot escoltar la veu de Déu. Enmig de la remor de la mundanitat, el Sant Pare constata la dificultat d'escoltar la veu del Senyor quan, en canvi, ens cal parlar amb Déu "com el pa, més que el pa", perquè "només davant Ell surten a la llum les inclinacions del cor i cauen els plecs de l'ànima ".

El camí a través del desert quaresmal és un temps propici a la nostra vida per apagar la televisió i obrir la Bíblia; per desconnectar-nos del mòbil i connectar-nos a l'Evangeli; per renunciar a tantes paraules i crítiques inútils per estar més temps amb el Senyor, i deixar que transformi el nostre cor.

Anar a l'essencial

La reflexió del Papa d'aquest dimecres es deté en les moltes coses inútils que envolten les nostres vides, i en la carrera a la recerca de coses que "semblen necessàries però en realitat no ho són". En el seu lloc, s'observa quant bé ens faria "desfer-nos de tantes realitats supèrflues, per redescobrir el que importa, per retrobar les cares dels que estan al nostre costat". I l'exemple d'això, assenyala, "ens el dóna Jesús en fer dejuni":

Dejunar és saber renunciar a les coses vanes, al superflu, per anar a l'essencial. Dejunar no és només per aprimar-se, dejunar és anar precisament a l'essencial, és buscar la bellesa d'una vida més simple.

Caritat envers els més febles

El desert, "lloc de soledat", explica el Pontífex, ens condueix també a trobar molts altres "deserts": són les persones soles i abandonades, els pobres i els ancians que estan al nostre costat i que viuen en el silenci, "marginats i descartats ". El desert quaresmal, afirma el Papa, "és un viatge de caritat cap als més febles".

El desert ens condueix a aquells que, silenciats, demanen en silenci la nostra ajuda.

Oració, dejuni, obres de misericòrdia

En l'inici del temps de Quaresma el papa Francesc fa present que "en el desert s'obre el camí que ens porta de la mort a la vida". I és per això que convida a entrar al desert "amb coratge", perquè sortirem d'Ell "assaborint la Pasqua, la potència de l'amor de Déu que renova la vida":

Que el Senyor ens ajudi a entrar al desert quaresmal, que ho sapiguem recórrer a través de l'oració, el dejuni i les obres de misericòrdia, perquè puguem agradar la Pasqua, la força de l'amor de Déu que fa florir els deserts de la nostra vida.

Durant les seves salutacions als fidels en els diferents idiomes, dirigint-se als pelegrins de llengua àrab, el Summe Pontífex va tenir paraules en particular cap a aquells provinents de l'Iraq, als qui va voler expressar la seva proximitat i oració:

"Vostès estan en un camp de batalla, vostès pateixen una guerra d'un costat i de l'altre. Prego per vosaltres i per la pau en el seu País, que tenia programat visitar aquest any. Prego per vosaltres".

Proximitat del Papa als malalts pel Coronavirus

Finalment, en la conclusió de l'Audiència, va manifestar novament la seva proximitat als malalts a causa del Coronavirus, als operadors de salut que tenen cura dels malalts, a les autoritats civils i a tots els que s'estan exercint per assistir als pacients i aturar el contagi.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.