Divendres, 30 d'Octubre de 2020
Sant Germà, bisbe
  • Atac terrorista a la catedral de Niça
  • Nova etapa per a la Casa d'Exercicis de Sarrià dels Jesuïtes
  • Homilia del Bisbe de Girona amb motiu de la solemnitat de Sant Narcís 2020
  • Les audiències generals del Papa tornen a ser transmeses des de la Biblioteca Apostòlica
  • El Papa imposa el pal·li al Patriarca Llatí de Jerusalem a la capella de Santa Marta
  • Nou cicle d’activitats “Rituals de pas: el cicle vital en les tradicions religioses”
  • El Bisbat de Lleida normalitza la seva activitat
  • "Nostra Aetate": la Carta Magna de les relacions entre cristians i jueus
  • El papa Francesc celebrarà la missa pels fidels difunts al Cementiri Teutònic
  • Nacions Unides: 20 anys de dones, pau i seguretat

El Papa, als maristes: "El món necessita el testimoni del que creieu"

El Papa diu, en un missatge als germans maristes, que "el religiós educador ha de vetllar pel seu camp interior, les seves reserves humanes i espirituals, per poder sortir a sembrar i tenir cura del terreny que li han confiat". En una exhortació amb motiu del bicentenari de la congregació i del XXII Capítol General que es farà a Colòmbia al setembre, el Pontífex diu als religiosos fundats per Sant Marcel·lí Champagnat que han de ser "conscients que el terreny que treballen i modelen és sagrat, veient-hi l'amor i l'empremta de Déu".

Catalunya Cristiana 2, 21 abril 17

En el missatge, dirigit al superior general dels Germans Maristes, el català Emili Turú, Francesc destaca els esforços que realitza la congregació per elaborar un programa de renovació que suposa mirar amb agraïment el passat, discernir el present i obrir-se amb esperança al futur, sintetitzat en el lema "Un nou començament". En aquest sentit, el Sant Pare recorda que la gratitud és el primer sentiment que brolla del cor. "Es necessita aquesta actitud de reconeixement per valorar les obres grans que Déu ha fet a través de vosaltres. Igualment donar gràcies ens fa bé; ens ajuda a reconèixer-nos petits davant els ulls del Senyor i deutors d'una tradició que ens ha estat donada sense haver fet res per la nostra part", afirma el Papa. El Bisbe de Roma també afegeix que aquests religiosos s'han convertit en una gran història d'entrega en favor de nens i joves, que han acollit pels cinc continents i els han format perquè fossin bons ciutadans i, sobretot, bons cristians.
 
No obstant això, segons precisa el Pontífex en el seu missatge, contemplar el passat no ho és tot, sinó que és necessari realitzar un discerniment del moment present. "És just examinar-se i és bo que es faci a la llum de l'Esperit. Discernir és reconèixer amb objectivitat i caritat l'estat actual, confrontant-lo amb l'esperit fundacional", assegura. En aquest context, el Sant Pare evoca la figura de Sant Marcel·lí Champagnat, un innovador del seu temps en l'àmbit educatiu i de la formació. "Ell mateix va experimentar la necessitat de l'amor per poder treure a la llum les potencialitats que cada noi porta amagades a l'interior", comenta. Finalment, el Bisbe de Roma anima els maristes a obrir-se amb esperança al futur, caminant amb esperit renovat. En aquesta línia, diu que "la societat d'avui necessita persones sòlides en els seus principis que puguin construir un món millor per a tothom i donar testimoni del que creuen". En recordar també el lema d'aquest institut religiós, el Papa subratlla que és ja tot un projecte de vida: "Tot a Jesús per Maria, tot a Maria per a Jesús".

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström torna a cantar laudes en català de dilluns a divendres a les 6.35 h a través del seu facebook.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.