Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Sant Lluc, evangelista
  • Celebració del 34è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars de Tàrrega
  • Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic
  • Superior General dels Jesuïtes: El Papa no és el cap de l'Església universal
  • 50 anys de la presència dels Jesuïtes al barri de Bellvitge
  • El papa Francesc denuncia la manca de voluntat política per acabar amb la fam
  • El Papa convida als cristians a no baixar la guàrdia davant els fariseus d'avui dia
  • Amnistia Internacional torna a demanar l'alliberament "immediat" dels 'Jordis'
  • El malbaratament del menjar, una oportunitat per acabar amb la gana
  • Es presenten dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià de Banyoles
  • El Papa: "Sant Óscar Romero va saber encarnar amb perfecció la imatge del bon Pastor"

Mor el P. Francesc Tulla, prior de Poblet del 1971 al 2007

En un comunicat, el monestir de Poblet ha notificat que aquest divendres, 25 de març, solemnitat de Divendres Sant, ha traspassat el P. Francesc Tulla i Pujol al monestir cistercenc de Poblet, del qual va ser Prior del 1971 fins el 2007. El pare Tulla tenia 87 anys i en feia 67 que era monjo de Poblet i 62 que era sacerdot. El seu enterrament ha tingut lloc el Dissabte Sant, 26 de març, i el dilluns de Pasqua, 28 de març, s'ha celebrat la missa exequial pel seu descans etern.

Meritxell Roselló, 29 març 16

En la nota emesa pel Monestir, es pot llegir una breu síntesi biogràfica del que va ser un prior incansable durant molt de temps. En Tomàs (Nom Civil) Tulla i Pujol va néixer al santuari de Sant Magí de la Brufaganya el 28 de setembre de 1928, vigília de sant Miquel. Al poc temps de néixer, els seus pares (custodis del santuari) van decidir traslladar-se a Barcelona. Format als escolapis, en Tomàs Tulla i Pujol va estudiar Comerç i treballà un temps en una agència de duanes.

El 19 d’agost de 1947, vigília de sant Bernat, va  ingressar a Poblet poc temps després de la restauració monàstica, efectuada el 1940, quan el cenobi encara es trobava enmig de runes. Vestí l’hàbit cistercenc el 25 de febrer de 1948 i li fou imposat el nom de Francesc. Professà el dia 27 de febrer de 1949. Completà a Roma, a Sant Anselm, els estudis eclesiàstics iniciats a Poblet, i es llicencià en Dret Canònic a la Universitat de Comillas, entre 1962 i 1964. Com a nota curiosa, va rebre els ordes menors a la capella restaurada de la casa de Castellfollit, el juny de 1951. El 4 d’octubre de 1953 fou ordenat sacerdot a Poblet pel bisbe de Girona Dr. Josep Cartañà, i el 1955 l’abat Edmon Garreta (1954-1966) el nomenà sotsprior. L’any 1971, el nou abat, Maur Esteva (1970-1998), el nomenà prior, càrrec que exercí també sota l’abadiat del P. Josep Alegre (1998-2015), en què fou substituït pel P. Lluc Torcal. 

D'altra banda, el comunicat també exposa alguns trets significatius de la seva figura més personal. El P. Tulla era un home de tracte afable, afectuós, de conversa agradable. Molt eficaç en les gestions pràctiques que comporta la vida al monestir, i es va esmerçar també, fins als darrers temps, en els diversos serveis comunitaris amb eficiència i discreció, servint a taula, llegint al refetor, ajudant a la bugaderia, etc. Va tenir també l’ofici de cantor, de mestre de litúrgia, i col·laborà durant molts anys en la gestió dels afers relacionats amb la Germandat de Poblet, a més de donar classes al noviciat sobre Dret Canònic i els documents legislatius de l’Orde. 
 
El comunicat del monestir de Poblet conclou: "Ha mort una mica impensadament, a primera hora del Divendres Sant de la Mort del Senyor, tot i que darrerament ja anava afeblint-se, després d’una malaltia curta que se l’ha endut inexorablement per a fer-li retrobar, ara en plenitud, aquell cel blau i infinit al qual va obrir els ulls per primera vegada dalt els cingles de la Brufaganya. Al cel sigui, i que amb els benaurats pugui cantar les belles paraules de l’introit del Diumenge de Pasqua: «Resurrexi, et adhuc tecum sum, alleluia: posuisti super me manum tuam, alleluia: mirabilis facta est scientia tua, alleluia, alleluia. He ressuscitat, m’he retrobat amb vós, al·leluia. No m’heu deixat de la vostra mà, al·leluia. És admirable la vostra saviesa, al·leluia, al·leluia.»".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 h

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE

JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT AMB EL TEMA “PER QUÈ COSTA TANT COMUNICAR LA FE AVUI? PROPOSTES”Organitza: Unió de Religiosos de Catalunya. A càrrec del: Dr. Xavier Morlans. Lloc: Salesianes – Col·legi Santa Dorotea, Passeig Sant Joan Bosco, 24, Barcelona. Hora: de 9.45 a 13.30 h

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE

PRIMERA TROBADA D’ACCIÓ CATÒLICA GENERAL AMB EL LEMA “SORTIM I CAMINEM JUNTS”Organitza: Acció Catòlica General. Lloc: c. de Sant Pau, 101, Barcelona. Hora: de 10 a 18 h; a les 17 h, eucaristia de cloenda presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de BarcelonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.