Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

El P. Octavi Vilà, nou abat del monestir de Santa Maria de Poblet

Aquest dijous 3 de desembre, la comunitat de Santa Maria de Poblet ha escollit com a nou abat del monestir el P. Octavi Vilà Mayo, després de la renúncia preceptiva per motius d’edat del P. abat Josep Alegre Vilas. L’elecció ha estat presidida pel P. abat general de l’Orde Cistercenc, Mauro-Giuseppe Lepori.

Monestir de Santa Maria de Poblet, 4 desembre 15

El nou abat, nascut a Tarragona l’any 1961, ingressà a Poblet l’any 2005, vestí l’hàbit el 26 de gener de 2006, féu la seva primera professió el 26 de gener de 2007 i la professió solemne el 15 d’agost de 2010. Ordenat de diaca el dia 21 d’abril de 2014, dilluns de Pasqua, de mans de l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives i Sicília, fou fet sotsprior de Poblet el dia 27 del mateix mes. El dia 1 de maig del 2015 l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells, l’ordenà de prevere.

És llicenciat en Geografia i Història (1984) i diplomat en Biblioteconomia i Documentació (1987) per la Universitat de Barcelona; batxiller en Filosofia i Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (2012), on actualment està cursant el Master en Teologia Sistemàtica; postgrau en Gestió Cultural per la Universitat Pompeu Fabra (2000) i en Gestió de la Informació per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996).

També secretari (1998-2001) i vicepresident (2001-2005) de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus; secretari de la Germandat de Poblet (2000-2005) i secretari del Patronat de Poblet des del 2003 fins a l’actualitat. Ha estat fins a la seva entrada al monestir de Poblet membre del Patronat Montserrat Tarradellas i Macià i del primer consell de redacció de la revista Poblet, en la qual segueix col·laborant en la secció d’entrevistes.

Ha publicat diversos articles a la premsa i treballs sobre història contemporània i biblioteconomia, especialment sobre el tractament dels fons de premsa, activitat a la qual es dedicà durant prop de vint-i-cinc anys abans d’entrar al monestir. Durant bastants anys ha estat  col·laborador del Diari de Tarragona. Entre altres activitats al monestir, ha estat a càrrec de la reedició de la Història de Poblet del P. Agustí Altisent.

Des de la comunitat de Santa Maria Poblet donen les gràcies pel servei abacial de més de disset anys del P. Josep Alegre i Vilas, que, "després d’haver administrat bé, sentí del Senyor allò que sentí el bon servent que al moment degut havia distribuït el blat als seus companys" (RB 64,21).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.