Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

El P. Octavi Vilà, nou abat del monestir de Santa Maria de Poblet

Aquest dijous 3 de desembre, la comunitat de Santa Maria de Poblet ha escollit com a nou abat del monestir el P. Octavi Vilà Mayo, després de la renúncia preceptiva per motius d’edat del P. abat Josep Alegre Vilas. L’elecció ha estat presidida pel P. abat general de l’Orde Cistercenc, Mauro-Giuseppe Lepori.

Monestir de Santa Maria de Poblet, 4 desembre 15

El nou abat, nascut a Tarragona l’any 1961, ingressà a Poblet l’any 2005, vestí l’hàbit el 26 de gener de 2006, féu la seva primera professió el 26 de gener de 2007 i la professió solemne el 15 d’agost de 2010. Ordenat de diaca el dia 21 d’abril de 2014, dilluns de Pasqua, de mans de l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives i Sicília, fou fet sotsprior de Poblet el dia 27 del mateix mes. El dia 1 de maig del 2015 l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells, l’ordenà de prevere.

És llicenciat en Geografia i Història (1984) i diplomat en Biblioteconomia i Documentació (1987) per la Universitat de Barcelona; batxiller en Filosofia i Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (2012), on actualment està cursant el Master en Teologia Sistemàtica; postgrau en Gestió Cultural per la Universitat Pompeu Fabra (2000) i en Gestió de la Informació per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996).

També secretari (1998-2001) i vicepresident (2001-2005) de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus; secretari de la Germandat de Poblet (2000-2005) i secretari del Patronat de Poblet des del 2003 fins a l’actualitat. Ha estat fins a la seva entrada al monestir de Poblet membre del Patronat Montserrat Tarradellas i Macià i del primer consell de redacció de la revista Poblet, en la qual segueix col·laborant en la secció d’entrevistes.

Ha publicat diversos articles a la premsa i treballs sobre història contemporània i biblioteconomia, especialment sobre el tractament dels fons de premsa, activitat a la qual es dedicà durant prop de vint-i-cinc anys abans d’entrar al monestir. Durant bastants anys ha estat  col·laborador del Diari de Tarragona. Entre altres activitats al monestir, ha estat a càrrec de la reedició de la Història de Poblet del P. Agustí Altisent.

Des de la comunitat de Santa Maria Poblet donen les gràcies pel servei abacial de més de disset anys del P. Josep Alegre i Vilas, que, "després d’haver administrat bé, sentí del Senyor allò que sentí el bon servent que al moment degut havia distribuït el blat als seus companys" (RB 64,21).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.