Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

S'organitzen unes jornades amb motiu del 20è aniversari del traspàs del Dr. Josep Pont i Gol

Amb motiu del 20è aniversari del traspàs del que fou arquebisbe de Tarragona, Josep Pont i Gol, s'han organitzat unes jornades per recordar-lo. Les ponències tindran lloc del 4 de novembre al 2 de desembre i es dividaran en cinc blocs: La seva vida, El Concili Vaticà II, L'organització de l'Arxidiòcesi de Tarragona, Llengua i país i Recull i discussió de conclusions. Les sessions es desenvoluparan en doble horari, de matí o de tarda: de 10 a dos quarts de 12 del matí, o bé, de 7 a dos quarts de 9 del vespre a l'Institut de Ciències Religioses Sant Fructuós (c/ Sant Pau, 4 de Tarragona).

Redacció, 21 octubre 15

Amb motiu dels 20 anys del seu traspàs, la figura de Josep Pont i Gol encara avui continua cridant l'atenció. En efecte, la seva proximitat a les persones, el seu tarannà afable, pacífic i senzill; la seva sensibilitat com a cristià i bisbe a les variades realitats que s'anaven desvetllant l'últim quart de segle passat al nostre país; la multiplicitat dels seus escrits fa de la seva persona un testimoni fidel als valors humans i espirituals que representava com a bisbe, i sensible a les realitats humanes i culturals del nostre país.

El Dr. Pont i Gol era una home reconegut a Catalunya, i respectat i considerat en l'àmbit de l'Església d'Espanya. Moltes foren les persones que des de diferents instàncies de la vida ciutadana, cultural, política i eclesial trobaren en l'arquebisbe de Tarragona una persona que acollia, escoltava, comprenia i aconsellava, manifestant-se així com un dels grans Pastors d’aquesta Església de Tarragona.

Josep Pont i Gol

Neix a Bellpuig (l'Urgell, diòcesi de Solsona) el 9 d'abril de 1907. És ordenat prevere a Roma el 21 de marc de 1931. Exerceix diferents serveis pastorals al seu Bisbat de Solsona, on també li són confiades diverses responsabilitats diocesanes, entre les quals la de secretari de cambra i govern, quan era bisbe d'aquesta seu el doctor Vicent Enrique i Tarancón. Preconitzat bisbe de Sogorb el 4 d'agost de 1951, rep l'ordenació episcopal el 30 de novembre del mateix any a l'església arxiprestal de Bellpuig. Pren possessió de la diòcesi de Sogorb el 30 de gener de 1952. Participa en el Concili ecumènic Vaticà II. Nomenat arquebisbe de Tarragona el 26 de novembre de 1970, pren possessió d'aquesta seu metropolitana i primada el 21 de gener de 1971 i hi fa la solemne entrada el 24 del mateix mes. Com a metropolità i president de la Conferència Episcopal Tarraconense impulsa la vertebració i la coordinació de l'acció pastoral de les vuit diòcesis amb seu a Catalunya. El 12 d'abril de 1983 el papa Joan Pau II li accepta la dimissió que havia presentat prèviament per raó de l'edat. Els darrers anys de la seva vida transcorren a Tarragona i a Solsona, on mor el 4 d'octubre de 1995.

Ponències

Dimecres, 4 de novembre, La seva vida, a càrrec de:

Sr. Josep Pont i Sans
Mn. Manuel M. Fuentes

Dimecres, 11 de novembre, El Concili Vaticà II, a càrrec de:

Mn. Josep Perarnau
Mn. Joan Miquel Bravo

Dimecres, 18 de novembre, L’organització de l’Arxidiòcesi i la Tarraconense, a càrrec de:

Mn. Miquel Barbarà
Mn. Joaquim Claver

Dimecres, 25 de novembre, Llengua i país, a càrrec de:

Mn. Josep Raventós
Sr. Lluís Moncunill

Dimecres, 2 de desembre, Recull i discussió de conclusions, a càrrec de:

Mn. Josep Gil
Mn. Josep Bofarull

Us adjuntem el programa sencer.


Arxius:

Tríptic Jornades Dr. Pont


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.