• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

L'Església dirigeix al món més de 115.000 centres sanitaris i d'assistència

Aquest  dimecres 11 de febrer s'escau la Festivitat de la Mare de Déu de Lourdes i la XXIII Jornada Mundial del Malalt, instituïda per Sant Joan Pau II, que aquest any té per lema una expressió del llibre de Job: "Jo era els ulls del cec, als peus del coix" (29,15).

Redacció, 11 febrer 15

En el seu missatge per a l'ocasió, el Papa Francesc convida a meditar sobre la perspectiva de la "Sapientia cordis", la saviesa del cor. Entre altres aspectes destaca que li agradaria recordar de nou l'absoluta prioritat de la "sortida de si mateix cap al germà" com un dels dos manaments principals que fonamenten tota norma moral i com el signe més clar per discernir sobre el camí de creixement espiritual en resposta a la donació absolutament gratuïta de Déu »(Exhort. ap. Evangelii gaudium, 179). De la mateixa naturalesa missionera de l'Església sorgeixen «la caritat efectiva amb el proïsme, la compassió que comprèn, assisteix i promou» (ibid.)".

Segons les dades de l'últim "Anuari Estadístic de l'Església", publicat per l'Agència Fides amb motiu de la Jornada Missionera, els instituts sanitaris, d'assistència i beneficència gestionats en el món per l'església són en total 115.352 i comprenen: 5.167 hospitals la majoria a Amèrica (1.493) i Àfrica (1.298); 17.322 dispensaris, la major part a l'Àfrica (5.256), Amèrica (5.137) i Àsia (3.760); 648 leproseries distribuïdes principalment a Àsia (322) i Àfrica (229); 15.699 cases per ancians, malalts crònics i persones amb handicap, majoritàriament a Europa (8.200) i Amèrica (3.815); 10.124 orfenats, principalment a Àsia (3.980) i Amèrica (2.418); 11.596 llars d'infants, la majoria a Amèrica (3.661) i Àsia (3.441); 14.744 consultors matrimonials distribuïts en gran part a Amèrica (5.636) i Europa (6.173); 3.663 centres d'educació o reeducació social i 36.389 institucions d'un altre tipus.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.