• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Un arquebisbe demana una manifestació com la de París a Nigèria

El president de la Conferència Episcopal de Nigèria, Ignacio Ayau Kaigama, demana que, com a París, es realitzi una "gran manifestació d'unitat nacional" contra el grup jihadista Boko Haram, "per dir no a la violència i trobar una solució als problemes que afecten el país". L'arquebisbe considera que s'han de superar les desavinences "polítiques, ètniques i religioses" per tal d'aconseguir tornar a instaurar la pau i agraeix als líders religiosos musulmans que condemnin "les accions terribles" de la milícia.

Redacció2, 12 gener 15

Davant la nova estratègia de Boko Haram d'usar infants innocents com a bombes humanes, Kaigama considera que és una pràctica "aberrant i inimaginable" i alerta que actualment centenars de nens i nenes estan essent instruïts en diferents països de l'Àfrica per convertir-se en màquines de matar. "Aquestes nenes han estat adoctrinades perquè creguin que fent aquestes accions aniran al cel", assegura en referència als recents atemptats perpetrats per tres nenes que es van immolar entre la multitud causant la mort d'un total de 27 persones.

Respecte a l'islam, el màxim responsable de la Conferència Episcopal ho té clar: "La gran majoria de musulmans nigerians són bona gent. Boko Haran, en canvi, és un moviment sectari. Estic molt content amb el fet que alguns religiosos provinents de la comunitat musulmana s'estiguin distanciant del grup terrorista i hagin condemnat les seves accions terribles dient que són contràries a l'ensenyament islàmic".

Boko Haram, el nom del qual vol dir "l'educació occidental està prohibida, sosté que les nenes no han d'anar a l'escola i que els infants només han de rebre una educació islàmica. Els seus atacs van dirigits, principalment, contra persones de religió cristiana.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.