Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Human Rights Watch qualifica de "pervers" confiscar l'Open Arms

Human Rights Watch (HRW) ha qualificat aquest dilluns de "pervers" que s'intenti criminalitzar l'ONG espanyola Proactiva Open Arms per intentar "salvar vides" d'immigrants al mar Mediterrani.

El Nacional, 21 març 18

L'organització no governamental ha censurat així la decisió de la Fiscalia de Catània de confiscar el seu vaixell 'Open Arms' després del desembarcament dissabte de 218 immigrants al port de Pozzallo, al sud de Sicília, en violació de les lleis i acords internacionals que consideren preceptiu lliurar-los als libis.

En un comunicat, la directora associada d'Human Rights Watch (HRW) a Europa i Àsia Central, Judith Sunderland, ha subratllat que l'ONG catalana fundada per Oscar Camps "va actuar per salvar les vides dels immigrants" i "va evitar que patissin abusos en detenció indefinida".

HRW, que cita la versió facilitada per la coordinadora de Proactiva Open Arms a la missió de Líbia, Anabel Montes, ha assenyalat que les autoritats líbies van amenaçar la tripulació del vaixell que havia rescatat els immigrants si no els lliurava les dones i els nens.

En aquest sentit, la responsable a Europa i Àsia Central ha titllat de "pervers" que es tracti de "criminal" la negativa de l'ONG catalana a lliurar aquestes "víctimes" als guardacostes libis sabent "que podrien patir possibles tortures i violacions en centres de detenció" de Líbia.

En la mateixa línia, l'organització no governamental ha emfatitzat que les lleis internacionals sobre drets humans i refugiats prohibeixen tornar qualsevol persona a un lloc on corri un risc real de tortura o maltractaments. En aquest sentit, ha assenyalat que ajudar a les autoritats líbies a "capturar" immigrants en alta mar i sotmetre'ls a un "tracte cruel, inhumà o degradant" exposa a Itàlia i altres països de la Unió Europea "als càrrecs d'ajudar i instigar en greus violacions dels drets humans durant la detenció".

L'acusació contra Proactiva Open Arms de delinquir per a la immigració il·legal és, per a HRW, l'última d'una sèrie de mesures "per desacreditar als grups de rescat no governamentals". En la mateixa línia, ha qualificat d'"escandalós" que Europa "hagi arribat al punt de criminalitzar el rescat al mar".

"Els europeus haurien de donar suport, no difamar, les persones que salven vides a la Mediterrània, i recordar que les polítiques de la UE i Itàlia estan apuntalant un cicle de detenció i violència a Líbia, mentre que grups com Proactiva estan salvant vides," ha finalitzat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.