Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

La Fundació Bancària ”la Caixa” impulsa les properes missions de salvament al Mediterrani de Proactiva Open Arms

La Fundació Bancària ”la Caixa” i Proactiva Open Arms impulsen dues noves missions de salvament marítim per rescatar del mar les persones que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, de la persecució o de la pobresa.

Obra Social , 30 octubre 17

El director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, i el fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, han presentat aquest divendres 27 d'octubre aquesta nova aliança al vaixell Astral, amarrat al moll de la Fusta de Barcelona. La trobada ha tingut lloc en aquest veler que, des del 2016, ja ha rescatat més de 14.000 persones. Fins ahir, l’embarcació va tenir les portes obertes a Barcelona per donar a conèixer la tasca humanitària.

Amb una aportació de 200.000 euros, la Fundació Bancària ”la Caixa” farà possible que el vaixell almirall Open Arms, salpi de nou al Mediterrani central, després d’un mes a port on ha recalat per fer reparacions. Així posa en marxa les accions de tardor, amb una tripulació de 19 persones, la majoria de les quals són voluntaris professionals de l’entorn marítim i de salvament.

Des del mes de juliol, aquest antic remolcador d’altura convertit en vaixell de salvament, ja ha rescatat més de 1.700 persones només al mar Mediterrani. Però des del començament d’any fins ara, ja han mort ofegades al Mediterrani més de 2.700 persones, per la qual cosa l’ajuda humanitària continua sent imprescindible.

En total, l’organització actualment ja ha salvat més de 50.000 vides en ambdues missions al mar Mediterrani i l’Egeu. Més de 220 voluntaris han format part d’algun d’aquests equips. «Cada ajuda que ens permet salvar vides és decisiva. Les solucions han de ser globals i han de tenir en compte la dignitat de les persones que busquen refugi.

Els ciutadans del continent europeu ens n’hem de fer corresponsables i comprometre’ns-hi de manera individual i col·lectiva», ha dit el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró. “L'essència d'aquest grup de persones que formen part d’Open Arms es basa en tres pilars: l'acció, el rescat i la defensa dels drets humans al mar, de víctimes que fugen del terror de Líbia i dels seus països d'origen; la comunicació i denúncia, perquè el que no es veu i s'explica no existeix i, finalment, la conscienciació i sensibilització de la societat civil, que són el motor de la nostra missió per lluitar entre tots per un futur millor”, ha dit Òscar Camps, fundador i director de Proactiva Open Arms.

Més enllà del salvament, l’acció continua a terra. Un altre dels pilars fonamentals de l’organització és la sensibilització de la ciutadania sobre aquesta crisi humanitària, a través de trobades amb escoles i dels canals de xarxes socials. Molts dels voluntaris que han participat en alguna de les missions han fet xerrades a escoles de tot l'Estat, i han arribat a més de 15.000 estudiants de totes les edats.

La Fundació Bancària ”la Caixa” amb les persones refugiades

El compromís de la Fundació Bancària ”la Caixa” amb les persones refugiades es remunta a fa més de quinze anys en aliança amb l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR).

En un moment en què s’han assolit xifres rècord de desplaçament al món, la Fundació Bancària ”la Caixa” s’ha compromès amb dos nous programes d’atenció a les persones refugiades, amb l’ACNUR i, paral·lelament, també amb el Comitè Internacional de la Creu Roja.

D’una banda, l’ACNUR i la Fundació Bancària ”la Caixa” han posat en marxa el nou projecte MOM: Pla d’Innovació per a la Nutrició Infantil. Amb una aportació d’un milió d’euros, l’objectiu és reduir la mortalitat infantil als camps de refugiats d’Etiòpia a través de la millora de les condicions nutricionals dels infants menors de 5 anys i dels hàbits i els coneixements de les seves mares.

D’altra banda, amb una dotació d’un milió d’euros, la Fundació Bancària ”la Caixa” és un dels socis inicials per a la creació i la posada en marxa de tres centres de rehabilitació física a Nigèria, Mali i la República Democràtica del Congo, en una aliança amb el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

La Fundació Bancària ”la Caixa” és la fundació líder a l'Estat. Des de fa 100 anys, l’entitat inverteix en desenvolupament social, científic, en recerca, en educació i cultura. En l’àmbit internacional, és la tercera fundació pel que fa a volum d’actius i dedica el seu pressupost anual de 510 milions d’euros a promoure el desenvolupament social i la igualtat d’oportunitats, amb una atenció especial als col·lectius més vulnerables.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.