Dilluns, 1 de Juny de 2020
Sant Justí, màrtir
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Òscar Camps (Proactiva Open Arms) als graduats de la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés: "Cal ser inconformista, desobedient i actuar"

"Cal ser inconformista, desobedient i actuar", va recomanar el fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms i padrí de la promoció 2017, Òscar Camps, en el seu discurs als graduats i graduades en Educació Social, Treball Social, en màsters universitaris i en el Programa Universitari per a Gent Gran.

Fundació Pere Tarrés 2, 21 juny 17

Les primeres paraules d’Òscar Camps als graduats i graduades van ser en record de Carles Capdevila, padrí de la promoció 2016 de la Facultat Pere Tarrés - URL, i van motivar un aplaudiment fort i espontani entre els alumnes, familiars, amics i professors assistents a la graduació. Una mostra de la sensibilitat del fundador de Proactiva Open Arms, que va reconèixer que la seva intenció inicial no era crear una fundació, només era anar a ajudar. "Ara mateix, a una hora i mitja en avió d’aquí on som, hi ha 14 voluntaris que estan salvant 600 persones", va explicar per evidenciar la realitat a la qual fa front l'ONG que dirigeix.

"Sóc un padrí inconformista i atípic, sóc un desobedient", va afirmar Òscar Camps, que va aconsellar als graduats fer coses diferents per canviar el món, tot i que en aquest sentit es va qüestionar: "No sé si és millor canviar el món o fer millors persones". Com a fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps va ser escollit padrí de la promoció 2017 per votació entre tots els alumnes en virtut del seu compromís i com a reconeixement a la seva tasca humanitària a través de l'organització que dirigeix i va fundar.

L’acte de graduació va comptar també amb la presència de Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Antoni Millet, president de la Fundació Pere Tarrés; Joan Andreu Rocha-Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL; i Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social de la Facultat.

La lliçó final va ser pronunciada per Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social, que va instar els graduats a ser "més que treballadors socials i educadors socials, insistents socials i resistents socials". Els aplaudiments dels alumnes no es van fer esperar, ja que aquesta era l'última intervenció de Fernández, que enguany es jubila després d’una llarga trajectòria a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL. Seguidament, el degà de la Facultat, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, va recomanar als alumnes tenir "saviesa, paciència i bon humor per fer el món més humà". A continuació la professora de la Facultat, Àngels Sogas, i la directora del Grau en Educació Social, Gisela Riberas, van ser les encarregades de nomenar els alumnes per passar a recollir l’obsequi que tradicionalment lliura la Facultat Pere Tarrés als estudiants graduats.

Més de 500 persones, entre alumnes i els seus familiars i amics, van assistir a la graduació que va organitzar la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL a l’auditori AXA el 15 de juny passat i que va ser conduit per Genoveva Rosa, vicedegana d’ordenació acadèmica i adjunta al degà de la Facultat. El reconeixement acadèmic va reunir la cinquena promoció del Grau en Educació Social i del Grau en Treball Social, la setena promoció del Màster Universitari en models i Estratègies d’Intervenció Social i Educativa en la Infància i Adolescència, la novena promoció del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials, la cinquena promoció del Programa Universitari per a Gent Gran i la segona promoció del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.

60 anys de compromís social i educatiu

La graduació de la promoció 2017 coincideix amb el 60è aniversari de l’origen de la Fundació Pere Tarrés, nascuda en el marc de Càritas el 1957. En aquests anys, la Fundació ha esdevingut una entitat que treballa en diversos àmbits relacionats amb l’educació en el lleure i el voluntariat, però que també atén infants i adolescents en risc d’exclusió gestionant serveis socials i socioeducatius.

La inserció laboral dels graduats

Els estudis de grau han preparat els alumnes graduats per exercir la professió d’educació social i treball social. De fet, les dues són professions amb nivells alts d’inserció laboral, com constata el 6è Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés, en què es recull que el 90% dels alumnes que van acabar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull durant el curs 2014-2015 ja s’han incorporat al mercat laboral.

L’estudi es pot consultar a: http://www.peretarres.org/arxius/facultat/informe-insercio-laboral1415-facultatperetarres.pdf

Per estudis, el percentatge de graduats en Treball Social que ja estan treballant és del 83%, mentre que en Educació Social és del 88%. Cal destacar que per a Treball Social la contractació sempre requereix la titulació, en canvi en Educació Social en algunes ocasions no és imprescindible la titulació. Només un 3% dels enquestats està a l’atur, mentre que el 9% restant ha optat per continuar els seus estudis a través de màsters o postgraus o formació continuada.

Pel que respecta a la situació contractual, el 50% dels titulats que ja treballen tenen contractes temporals, i un 43% són indefinits. Pel que fa a la jornada laboral, la modalitat de jornada completa també és majoritària, amb un 60%, mentre que el 40% restant treballa amb una jornada parcial.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.