Dijous, 28 de Setembre de 2023
Beat Francesc Castelló i Aleu

Òscar Camps (Proactiva Open Arms) als graduats de la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés: "Cal ser inconformista, desobedient i actuar"

"Cal ser inconformista, desobedient i actuar", va recomanar el fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms i padrí de la promoció 2017, Òscar Camps, en el seu discurs als graduats i graduades en Educació Social, Treball Social, en màsters universitaris i en el Programa Universitari per a Gent Gran.

Fundació Pere Tarrés 2, 21 juny 17

Les primeres paraules d’Òscar Camps als graduats i graduades van ser en record de Carles Capdevila, padrí de la promoció 2016 de la Facultat Pere Tarrés - URL, i van motivar un aplaudiment fort i espontani entre els alumnes, familiars, amics i professors assistents a la graduació. Una mostra de la sensibilitat del fundador de Proactiva Open Arms, que va reconèixer que la seva intenció inicial no era crear una fundació, només era anar a ajudar. "Ara mateix, a una hora i mitja en avió d’aquí on som, hi ha 14 voluntaris que estan salvant 600 persones", va explicar per evidenciar la realitat a la qual fa front l'ONG que dirigeix.

"Sóc un padrí inconformista i atípic, sóc un desobedient", va afirmar Òscar Camps, que va aconsellar als graduats fer coses diferents per canviar el món, tot i que en aquest sentit es va qüestionar: "No sé si és millor canviar el món o fer millors persones". Com a fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps va ser escollit padrí de la promoció 2017 per votació entre tots els alumnes en virtut del seu compromís i com a reconeixement a la seva tasca humanitària a través de l'organització que dirigeix i va fundar.

L’acte de graduació va comptar també amb la presència de Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Antoni Millet, president de la Fundació Pere Tarrés; Joan Andreu Rocha-Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL; i Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social de la Facultat.

La lliçó final va ser pronunciada per Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social, que va instar els graduats a ser "més que treballadors socials i educadors socials, insistents socials i resistents socials". Els aplaudiments dels alumnes no es van fer esperar, ja que aquesta era l'última intervenció de Fernández, que enguany es jubila després d’una llarga trajectòria a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL. Seguidament, el degà de la Facultat, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, va recomanar als alumnes tenir "saviesa, paciència i bon humor per fer el món més humà". A continuació la professora de la Facultat, Àngels Sogas, i la directora del Grau en Educació Social, Gisela Riberas, van ser les encarregades de nomenar els alumnes per passar a recollir l’obsequi que tradicionalment lliura la Facultat Pere Tarrés als estudiants graduats.

Més de 500 persones, entre alumnes i els seus familiars i amics, van assistir a la graduació que va organitzar la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL a l’auditori AXA el 15 de juny passat i que va ser conduit per Genoveva Rosa, vicedegana d’ordenació acadèmica i adjunta al degà de la Facultat. El reconeixement acadèmic va reunir la cinquena promoció del Grau en Educació Social i del Grau en Treball Social, la setena promoció del Màster Universitari en models i Estratègies d’Intervenció Social i Educativa en la Infància i Adolescència, la novena promoció del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials, la cinquena promoció del Programa Universitari per a Gent Gran i la segona promoció del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.

60 anys de compromís social i educatiu

La graduació de la promoció 2017 coincideix amb el 60è aniversari de l’origen de la Fundació Pere Tarrés, nascuda en el marc de Càritas el 1957. En aquests anys, la Fundació ha esdevingut una entitat que treballa en diversos àmbits relacionats amb l’educació en el lleure i el voluntariat, però que també atén infants i adolescents en risc d’exclusió gestionant serveis socials i socioeducatius.

La inserció laboral dels graduats

Els estudis de grau han preparat els alumnes graduats per exercir la professió d’educació social i treball social. De fet, les dues són professions amb nivells alts d’inserció laboral, com constata el 6è Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés, en què es recull que el 90% dels alumnes que van acabar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull durant el curs 2014-2015 ja s’han incorporat al mercat laboral.

L’estudi es pot consultar a: http://www.peretarres.org/arxius/facultat/informe-insercio-laboral1415-facultatperetarres.pdf

Per estudis, el percentatge de graduats en Treball Social que ja estan treballant és del 83%, mentre que en Educació Social és del 88%. Cal destacar que per a Treball Social la contractació sempre requereix la titulació, en canvi en Educació Social en algunes ocasions no és imprescindible la titulació. Només un 3% dels enquestats està a l’atur, mentre que el 9% restant ha optat per continuar els seus estudis a través de màsters o postgraus o formació continuada.

Pel que respecta a la situació contractual, el 50% dels titulats que ja treballen tenen contractes temporals, i un 43% són indefinits. Pel que fa a la jornada laboral, la modalitat de jornada completa també és majoritària, amb un 60%, mentre que el 40% restant treballa amb una jornada parcial.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Projecte solidari
Construcció d'una escola a Dar es Salaam, Tanzània.
FISC-Catalunya-ONG Lestonnac.
Podeu col·laborar amb una població que viu amb menys de 2 € diaris:
Caixabank: ES11 2100 0816 1202 0059 8447

Dilluns del 30 de gener al 27 de març.

Lectura del "Llibre de les revelacions de l'amor diví" de Juliana de Norwich.

Amb Xavier Melloni.

Hora: 11.30.

Lloc: Sala d'actes de Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13, Barcelona

Dijous 9 a 30 de març.

Seminari: Els salms més que un itinerari poètic.

Amb Claustre Solé.

Hora: 19.00.

Lloc: Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Dijous 9 a 30 de març.

Seminari: Relacions internacionals: claus per comprendre la realitat i no perdre l'esperança.

Amb Alfons Calderón.

Hora: 19.30.

Lloc: Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13, Barcelona.

Inscripcions: 933172338.

Dimecres 15 de març.

Concert d'orgue amb Andrés Cea.

Hora: 20.00.

Lloc: Catedral de Barcelona, Pla de la Seu s/n, Barcelona.

Dimarts 18 de març.

Pistes per superar la ingenuïtat d'una visió del món tecnocapitalista, amb Jordi Pigem.

Hora: 11:00.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria 13, Barcelona.

Diumenge 19 de març.

Concert d'orgue, amb Bernat Bailbé (orgue), Marc Monzonis (trompeta) i Manuel Rodríguez (orgue).

Hora: 18.00.

Lloc: Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, Plaça de Sarrià, 5, Barcelona.

Dilluns 20 de març.

Les primeres comunitats cristianes, amb Enric Tubert.

Hora: 21.00.

Lloc: Centre Cívic - Sala Gran, Rambla dels Països Catalans, s/n, Santa Susanna, Maresme.

Dilluns 20 de març.

Deu raons per creure en Déu, amb Oriol Jara.

Hora: 21.00.

Lloc: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta, Pl. Santa Maria 7, Vilafranca del Penedès.

Dimarts 21 de març.

"En mig de guerres, pandèmies, crisis climàtiques i pobresa estructural, el silenci de Déu?

Amb Josep Otón.

Hora: 19.00.

Lloc: Centre Cívic del Barri Vell, Carrer de la Cort Reial 7, Voltes d’en Rosés, Girona.

Dimecres 22 de març.

Tribuna Joan Carrera: Col·loqui amb Nathalie Becquart, subsecretària del Sínode de Bisbes. Presentada per Enric Termes, vicari episcopal.

Lloc: Restaurant Pomarada, Passeig de Gràcia, 78, pral., Barcelona.

Hora: 14.00-16.00.

Dimecres 22 de març.

Construir una Església d'homes i dones, missionera i fraterna.

Amb Nathalie Becquart, sotsecretària del Sínode de Bisbes.

Hora: 19.00.

Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona - Aula Magna, Carrer de la Diputació, 231, Barcelona.

Divendres 24 de març.

Baixada de la Mare de Déu de la Cinta.

Hora: 19.45.

Lloc: Catedral de Tortosa.

Divendres 24 de març.

Concert de l'Escolania de Montserrat.

Hora: 20.30.

Lloc: Teatre La Massa. Plaça del Teatre, 3, Vilassar de Dalt.

Dissabte 25 de març.

Ordenació de David Abadías com a bisbe auxiliar de Barcelona.

Hora: 18:00.

Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Carrer de Mallorca, 401, Barcelona.

Diumenge 2 d'abril.

El nou paradigma econòmic: l'ecologia socioambiental.

Amb Emilce Cuda, Sergi Gordo i Ramon M. Nogués, en el Xè aniversari del Pontificat del Papa Francesc.

Lloc: Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri, C/ Nena Casas 37-47, Barcelona.

Hora: 17.00.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.