• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Òscar Camps (Proactiva Open Arms) als graduats de la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés: "Cal ser inconformista, desobedient i actuar"

"Cal ser inconformista, desobedient i actuar", va recomanar el fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms i padrí de la promoció 2017, Òscar Camps, en el seu discurs als graduats i graduades en Educació Social, Treball Social, en màsters universitaris i en el Programa Universitari per a Gent Gran.

Fundació Pere Tarrés 2, 21 juny 17

Les primeres paraules d’Òscar Camps als graduats i graduades van ser en record de Carles Capdevila, padrí de la promoció 2016 de la Facultat Pere Tarrés - URL, i van motivar un aplaudiment fort i espontani entre els alumnes, familiars, amics i professors assistents a la graduació. Una mostra de la sensibilitat del fundador de Proactiva Open Arms, que va reconèixer que la seva intenció inicial no era crear una fundació, només era anar a ajudar. "Ara mateix, a una hora i mitja en avió d’aquí on som, hi ha 14 voluntaris que estan salvant 600 persones", va explicar per evidenciar la realitat a la qual fa front l'ONG que dirigeix.

"Sóc un padrí inconformista i atípic, sóc un desobedient", va afirmar Òscar Camps, que va aconsellar als graduats fer coses diferents per canviar el món, tot i que en aquest sentit es va qüestionar: "No sé si és millor canviar el món o fer millors persones". Com a fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps va ser escollit padrí de la promoció 2017 per votació entre tots els alumnes en virtut del seu compromís i com a reconeixement a la seva tasca humanitària a través de l'organització que dirigeix i va fundar.

L’acte de graduació va comptar també amb la presència de Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Antoni Millet, president de la Fundació Pere Tarrés; Joan Andreu Rocha-Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL; i Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social de la Facultat.

La lliçó final va ser pronunciada per Carme Fernández, directora del Grau en Treball Social, que va instar els graduats a ser "més que treballadors socials i educadors socials, insistents socials i resistents socials". Els aplaudiments dels alumnes no es van fer esperar, ja que aquesta era l'última intervenció de Fernández, que enguany es jubila després d’una llarga trajectòria a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL. Seguidament, el degà de la Facultat, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, va recomanar als alumnes tenir "saviesa, paciència i bon humor per fer el món més humà". A continuació la professora de la Facultat, Àngels Sogas, i la directora del Grau en Educació Social, Gisela Riberas, van ser les encarregades de nomenar els alumnes per passar a recollir l’obsequi que tradicionalment lliura la Facultat Pere Tarrés als estudiants graduats.

Més de 500 persones, entre alumnes i els seus familiars i amics, van assistir a la graduació que va organitzar la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL a l’auditori AXA el 15 de juny passat i que va ser conduit per Genoveva Rosa, vicedegana d’ordenació acadèmica i adjunta al degà de la Facultat. El reconeixement acadèmic va reunir la cinquena promoció del Grau en Educació Social i del Grau en Treball Social, la setena promoció del Màster Universitari en models i Estratègies d’Intervenció Social i Educativa en la Infància i Adolescència, la novena promoció del Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials, la cinquena promoció del Programa Universitari per a Gent Gran i la segona promoció del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària.

60 anys de compromís social i educatiu

La graduació de la promoció 2017 coincideix amb el 60è aniversari de l’origen de la Fundació Pere Tarrés, nascuda en el marc de Càritas el 1957. En aquests anys, la Fundació ha esdevingut una entitat que treballa en diversos àmbits relacionats amb l’educació en el lleure i el voluntariat, però que també atén infants i adolescents en risc d’exclusió gestionant serveis socials i socioeducatius.

La inserció laboral dels graduats

Els estudis de grau han preparat els alumnes graduats per exercir la professió d’educació social i treball social. De fet, les dues són professions amb nivells alts d’inserció laboral, com constata el 6è Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés, en què es recull que el 90% dels alumnes que van acabar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull durant el curs 2014-2015 ja s’han incorporat al mercat laboral.

L’estudi es pot consultar a: http://www.peretarres.org/arxius/facultat/informe-insercio-laboral1415-facultatperetarres.pdf

Per estudis, el percentatge de graduats en Treball Social que ja estan treballant és del 83%, mentre que en Educació Social és del 88%. Cal destacar que per a Treball Social la contractació sempre requereix la titulació, en canvi en Educació Social en algunes ocasions no és imprescindible la titulació. Només un 3% dels enquestats està a l’atur, mentre que el 9% restant ha optat per continuar els seus estudis a través de màsters o postgraus o formació continuada.

Pel que respecta a la situació contractual, el 50% dels titulats que ja treballen tenen contractes temporals, i un 43% són indefinits. Pel que fa a la jornada laboral, la modalitat de jornada completa també és majoritària, amb un 60%, mentre que el 40% restant treballa amb una jornada parcial.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.