Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Socorristes sense fronteres

Sense deixar les costes de l'illa grega de Lesbos, un equip de l'ONG Proactiva Open Arms va salpar ahir del port de Badalona cap a Líbia.

S. P. Badalona/El Punt Avui, 29 juny 16

L'objectiu és exactament el mateix: fer feines de vigilància i salvament de persones refugiades que fugen de conflictes bèl·lics i intenten arribar a un terreny que consideren més segur. El vaixell Astral és fruit d'una donació i disposa de tecnologia punta i sistemes de comunicació per treballar de forma coordinada amb autoritats marítimes i altres organitzacions desplegades a la zona.

Segurament a moltes de les autoritats presents ahir en l'acte de sortida del vaixell els van venir al cap les declaracions d'Òscar Camps, director de Proactiva Open Arms, quan fa un mes van rebre el premi Ciutadà Europeu 2016, que atorga el Parlament Europeu: "Tant de bo aquest premi l'hagués rebut la Comissió Europea per haver obert vies segures per a les persones refugiades". I és que l'ONG nascuda a partir d'un equip de socorristes de Badalona s'ha convertit en una de les veus autoritzades per denunciar el calvari dels refugiats que es juguen la vida per intentar arribar a Europa. Ells van ser dels primers que es van presentar a Lesbos de forma voluntària per ajudar-los a arribar a la costa.

"L'ONG simbolitza l'esperança de l'Europa que volem", va dir ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va destacar com la ciutadania s'organitza en defensa dels drets humans. Barcelona col·labora en la missió amb 18.000 euros per al proveïment d'armilles i equips de salvament. També van ser presents a l'acte l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.