Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Socorristes sense fronteres

Sense deixar les costes de l'illa grega de Lesbos, un equip de l'ONG Proactiva Open Arms va salpar ahir del port de Badalona cap a Líbia.

S. P. Badalona/El Punt Avui, 29 juny 16

L'objectiu és exactament el mateix: fer feines de vigilància i salvament de persones refugiades que fugen de conflictes bèl·lics i intenten arribar a un terreny que consideren més segur. El vaixell Astral és fruit d'una donació i disposa de tecnologia punta i sistemes de comunicació per treballar de forma coordinada amb autoritats marítimes i altres organitzacions desplegades a la zona.

Segurament a moltes de les autoritats presents ahir en l'acte de sortida del vaixell els van venir al cap les declaracions d'Òscar Camps, director de Proactiva Open Arms, quan fa un mes van rebre el premi Ciutadà Europeu 2016, que atorga el Parlament Europeu: "Tant de bo aquest premi l'hagués rebut la Comissió Europea per haver obert vies segures per a les persones refugiades". I és que l'ONG nascuda a partir d'un equip de socorristes de Badalona s'ha convertit en una de les veus autoritzades per denunciar el calvari dels refugiats que es juguen la vida per intentar arribar a Europa. Ells van ser dels primers que es van presentar a Lesbos de forma voluntària per ajudar-los a arribar a la costa.

"L'ONG simbolitza l'esperança de l'Europa que volem", va dir ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va destacar com la ciutadania s'organitza en defensa dels drets humans. Barcelona col·labora en la missió amb 18.000 euros per al proveïment d'armilles i equips de salvament. També van ser presents a l'acte l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 h



Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.