Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Els socorristes de Proactiva marxen dilluns cap a la Mediterrània central

L’ONG badalonina Proactiva Open Arms ho té tot a punt per embarcar-se en una nova missió humanitària de rescat de refugiats al mar. Aquest cop els voluntaris, liderats per Òscar Camps, marxen cap a la Mediterrània central, davant de les costes de Líbia, on cada cop hi ha més refugiats que s’embarquen per mirar d’arribar a Europa, sobretot des que l’acord entre la Unió Europea i Turquia va tancar l’accés des de l’Egeu. Es tracta d’una travessa més llarga i perillosa que es cobra nombroses víctimes que creuen el mar en condicions molt precàries.

Marta Membrives/El Punt Avui, 20 juny 16

Els voluntaris de Proactiva Open Arms treballaran a bord de l’Astral, un vaixell d’esbarjo cedit per l’empresari italià Livio LoMonaco que l’ONG ha adaptat per convertir en embarcació medicalitzada. L’Astral, de trenta metres d’eslora, va ser construït als anys setanta com a escola naval i després es va adaptar per a viatges de plaer. Ara inclou tot l’equipament mèdic necessari per poder fer rescats a alta mar de persones ofegades i que pateixen símptomes d’angoixa, fred i gana. A més, segons explica el metge de l’equip, Proactiva Open Arms té un acord amb la Unitat de Medicina Tropical de l’Institut Català de la Salut que els assessora per poder tractar les malalties que puguin tenir els refugiats i el contacte directe amb la unitat de pediatria de l’hospital de la Vall d’Hebron per atendre millor els infants rescatats que ho necessitin.

El vaixell tindrà una tripulació de vuit persones voluntàries que, segons Òscar Camps, "són tots professionals d’alt nivell, que s’ocuparan de les tasques de vigilància i rescat". Treballaran de manera coordinada amb els guardacostes italians i amb altres organitzacions humanitàries que ja són sobre el terreny, com ara Metges Sense Fronteres i Sea Watch. Dilluns marxaran en direcció a l’illa italiana de Lampedusa. La previsió inicial era fer-ho avui mateix, però les condicions meteorològiques, que anuncien una forta tramuntana, els han fet ajornar la sortida. Un cop allà se situaran a dotze milles de les aigües territorials de Líbia i començaran la seva tasca. "Sabem que en les darreres setmanes podrien haver perdut la vida unes tres mil persones en aquesta zona, però no som conscients de les xifres exactes", es lamenta Òscar Camps, que recorda que aquest darrer tram del camí que fan els refugiats cap a Europa "és el més perillós de tots". Els equips de rescat treballaran en torns de quinze dies i aniran fent els relleus des de l’illa de Malta.

 Proactiva Open Arms fa la seva tasca gràcies a les aportacions voluntàries de persones i entitats que els donen suport econòmic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.