Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Els eurodiputats catalans nomenen per al premi Ciutadà Europeu l'ONG badalonina Pro Activa Open Arms

Els eurodiputats catalans van nomenar el 2 de març passat per al premi Ciutadà Europeu l'ONG badalonina Pro Activa Open Arms, que treballa a l'illa de Lesbos des del setembre salvant els refugiats que hi arriben des de Turquia amb embarcacions molt precàries. El director de l'ONG catalana, Òscar Camps, ha denunciat a Brussel·les la "greu vulnerabilitat de la dona i els nens" refugiats, que les màfies separen dels seus marits i pares per creuar el mar sense "el més mínim respecte per la seva situació", segons informa El Punt Avui.

El Punt Avui, 7 març 16

Grècia s'està convertint en un camp de refugiats gegant i Brussel·les hi haurà d'enviar ajuda humanitària com si fos el Tercer Món. Concretament, 700 milions d'euros fins al 2018 per garantir les necessitats bàsiques dels immigrants, com ara el menjar, l'aigua potable, l'abric i l'assistència mèdica. La Comissió Europea assumeix el fracàs del seu pla per acollir almenys 160.000 demandants d'asil (els governs amb prou feines han acceptat repartir-se'n 500, només el 0,3%!) i es prepara per afrontar, per primer cop en la seva història, una crisi humanitària dins de les seves pròpies fronteres.

El tancament de les fronteres de la ruta dels Balcans està deixant milers de refugiats atrapats a Grècia: ja són prop de 30.000, però Atenes tem que en qüestió de setmanes se n'acumulin 70.000. Només al campament d'Idomeni, a la frontera amb Macedònia, ja se n'hi amunteguen 8.500. "Ara hem d'abordar les necessitats humanitàries dins de les nostres fronteres i estar preparats per respondre de manera decisiva i immediata", va admetre ahir l'eurocomissari de Gestió de Crisis, Chirstos Stylianides, impotent davant l'allau migratòria i el desmantellament de Schengen. 131.000 immigrants han aconseguit arribar a Europa aquest any, i 418 han mort en l'intent, ofegats al Mediterrani (una mitjana de set cada dia!). Brussel·les proposa destinar immediatament, aquest 2016, 300 milions d'euros dels fons comunitaris a ajudar els refugiats que malviuen a Grècia i als Balcans occidentals. I vol afegir-hi 200 milions més, tant el 2017 com el 2018. En total, 700 milions que l'eurocambra i els governs dels Vint-i-vuit han de validar.

Aquesta quantitat no representa ni una quarta part dels 3.000 milions d'euros anuals oferts a Turquia perquè freni l'arribada de demandants d'asil. En concret, la UE demana a Ankara que limiti a un màxim de 1.000 persones diàries el flux d'immigrants que creuen l'Egeu fins a les illes gregues. Ara en deixa passar el doble, unes 2.000 al dia. Els europeus, a més, estan accelerant les devolucions dels immigrants irregulars que no tenen dret a asil: ahir, Grècia en va enviar 308, sobretot de nacionalitat marroquina, algeriana i tunisiana, de tornada a Turquia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.