Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Els eurodiputats catalans nomenen per al premi Ciutadà Europeu l'ONG badalonina Pro Activa Open Arms

Els eurodiputats catalans van nomenar el 2 de març passat per al premi Ciutadà Europeu l'ONG badalonina Pro Activa Open Arms, que treballa a l'illa de Lesbos des del setembre salvant els refugiats que hi arriben des de Turquia amb embarcacions molt precàries. El director de l'ONG catalana, Òscar Camps, ha denunciat a Brussel·les la "greu vulnerabilitat de la dona i els nens" refugiats, que les màfies separen dels seus marits i pares per creuar el mar sense "el més mínim respecte per la seva situació", segons informa El Punt Avui.

El Punt Avui, 7 març 16

Grècia s'està convertint en un camp de refugiats gegant i Brussel·les hi haurà d'enviar ajuda humanitària com si fos el Tercer Món. Concretament, 700 milions d'euros fins al 2018 per garantir les necessitats bàsiques dels immigrants, com ara el menjar, l'aigua potable, l'abric i l'assistència mèdica. La Comissió Europea assumeix el fracàs del seu pla per acollir almenys 160.000 demandants d'asil (els governs amb prou feines han acceptat repartir-se'n 500, només el 0,3%!) i es prepara per afrontar, per primer cop en la seva història, una crisi humanitària dins de les seves pròpies fronteres.

El tancament de les fronteres de la ruta dels Balcans està deixant milers de refugiats atrapats a Grècia: ja són prop de 30.000, però Atenes tem que en qüestió de setmanes se n'acumulin 70.000. Només al campament d'Idomeni, a la frontera amb Macedònia, ja se n'hi amunteguen 8.500. "Ara hem d'abordar les necessitats humanitàries dins de les nostres fronteres i estar preparats per respondre de manera decisiva i immediata", va admetre ahir l'eurocomissari de Gestió de Crisis, Chirstos Stylianides, impotent davant l'allau migratòria i el desmantellament de Schengen. 131.000 immigrants han aconseguit arribar a Europa aquest any, i 418 han mort en l'intent, ofegats al Mediterrani (una mitjana de set cada dia!). Brussel·les proposa destinar immediatament, aquest 2016, 300 milions d'euros dels fons comunitaris a ajudar els refugiats que malviuen a Grècia i als Balcans occidentals. I vol afegir-hi 200 milions més, tant el 2017 com el 2018. En total, 700 milions que l'eurocambra i els governs dels Vint-i-vuit han de validar.

Aquesta quantitat no representa ni una quarta part dels 3.000 milions d'euros anuals oferts a Turquia perquè freni l'arribada de demandants d'asil. En concret, la UE demana a Ankara que limiti a un màxim de 1.000 persones diàries el flux d'immigrants que creuen l'Egeu fins a les illes gregues. Ara en deixa passar el doble, unes 2.000 al dia. Els europeus, a més, estan accelerant les devolucions dels immigrants irregulars que no tenen dret a asil: ahir, Grècia en va enviar 308, sobretot de nacionalitat marroquina, algeriana i tunisiana, de tornada a Turquia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.