• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Els eurodiputats catalans nomenen per al premi Ciutadà Europeu l'ONG badalonina Pro Activa Open Arms

Els eurodiputats catalans van nomenar el 2 de març passat per al premi Ciutadà Europeu l'ONG badalonina Pro Activa Open Arms, que treballa a l'illa de Lesbos des del setembre salvant els refugiats que hi arriben des de Turquia amb embarcacions molt precàries. El director de l'ONG catalana, Òscar Camps, ha denunciat a Brussel·les la "greu vulnerabilitat de la dona i els nens" refugiats, que les màfies separen dels seus marits i pares per creuar el mar sense "el més mínim respecte per la seva situació", segons informa El Punt Avui.

El Punt Avui, 7 març 16

Grècia s'està convertint en un camp de refugiats gegant i Brussel·les hi haurà d'enviar ajuda humanitària com si fos el Tercer Món. Concretament, 700 milions d'euros fins al 2018 per garantir les necessitats bàsiques dels immigrants, com ara el menjar, l'aigua potable, l'abric i l'assistència mèdica. La Comissió Europea assumeix el fracàs del seu pla per acollir almenys 160.000 demandants d'asil (els governs amb prou feines han acceptat repartir-se'n 500, només el 0,3%!) i es prepara per afrontar, per primer cop en la seva història, una crisi humanitària dins de les seves pròpies fronteres.

El tancament de les fronteres de la ruta dels Balcans està deixant milers de refugiats atrapats a Grècia: ja són prop de 30.000, però Atenes tem que en qüestió de setmanes se n'acumulin 70.000. Només al campament d'Idomeni, a la frontera amb Macedònia, ja se n'hi amunteguen 8.500. "Ara hem d'abordar les necessitats humanitàries dins de les nostres fronteres i estar preparats per respondre de manera decisiva i immediata", va admetre ahir l'eurocomissari de Gestió de Crisis, Chirstos Stylianides, impotent davant l'allau migratòria i el desmantellament de Schengen. 131.000 immigrants han aconseguit arribar a Europa aquest any, i 418 han mort en l'intent, ofegats al Mediterrani (una mitjana de set cada dia!). Brussel·les proposa destinar immediatament, aquest 2016, 300 milions d'euros dels fons comunitaris a ajudar els refugiats que malviuen a Grècia i als Balcans occidentals. I vol afegir-hi 200 milions més, tant el 2017 com el 2018. En total, 700 milions que l'eurocambra i els governs dels Vint-i-vuit han de validar.

Aquesta quantitat no representa ni una quarta part dels 3.000 milions d'euros anuals oferts a Turquia perquè freni l'arribada de demandants d'asil. En concret, la UE demana a Ankara que limiti a un màxim de 1.000 persones diàries el flux d'immigrants que creuen l'Egeu fins a les illes gregues. Ara en deixa passar el doble, unes 2.000 al dia. Els europeus, a més, estan accelerant les devolucions dels immigrants irregulars que no tenen dret a asil: ahir, Grècia en va enviar 308, sobretot de nacionalitat marroquina, algeriana i tunisiana, de tornada a Turquia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.