Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Sant Lluc, evangelista
  • Celebració del 34è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars de Tàrrega
  • Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic
  • Superior General dels Jesuïtes: El Papa no és el cap de l'Església universal
  • 50 anys de la presència dels Jesuïtes al barri de Bellvitge
  • El papa Francesc denuncia la manca de voluntat política per acabar amb la fam
  • El Papa convida als cristians a no baixar la guàrdia davant els fariseus d'avui dia
  • Amnistia Internacional torna a demanar l'alliberament "immediat" dels 'Jordis'
  • El malbaratament del menjar, una oportunitat per acabar amb la gana
  • Es presenten dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià de Banyoles
  • El Papa: "Sant Óscar Romero va saber encarnar amb perfecció la imatge del bon Pastor"

El Dr. José María Hernández Garnica ja reposa a l’església de Montalegre

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va presidir el divendres passat el trasllat de les restes mortals del Dr. José María Hernández del cementiri de Montjuïc a l'església barcelonina de Montalegre. 

Opus Dei, 14 novembre 11

El divendres 11 de novembre, Mons. Lluís Martínez Sistach presidí la inhumació perpètua a l'església de Santa Maria de Montalegre de les despulles del servent de Déu Josep M. Hernàndez Garnica, un dels tres primers fidels de l'Opus Dei ordenats sacerdots, que actualment està en procés de canonització. A l'acte assistiren nombrosos fidels, que omplien a vessar l'església; també familiars.

En la seva homilia, el Sr. Cardenal va recordar la vocació universal de tot batejat a la santedat, la primera i fonamental vocació. Fent esment a la lectura de la carta de sant Pau als cristians de Roma, va recordar que “si Déu és Sant, Sant, Sant, nosaltres hem de ser també sants”.

Comentà també un aspecte que va lluitar per viure aquest servent de Déu, seguint la predicació de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, i que el Concili Vaticà II va promulgar de manera solemne, que allò específic del laic “és estar enmig del món, com a cristià i com a cristiana, aportant-hi tots els valors i la riquesa de l'evangeli, a les estructures i a les institucions d'aquest món”.

I acabà l'homilia amb la pregària: “Senyor, els sants ho són perquè ens ajudin amb el seu testimoni, per posar en relleu els teus mèrits infinits i perquè intercedeixin per nosaltres, si és la teva voluntat i que algun dia el puguem també nosaltres venerar com a beat i com a sant”.

A l'acte hi assistiren el Vicari episcopal de zona, Mn. Joan Galtés, els membres del Tribunal designat per aquest trasllat pel Sr. Cardenal: Jutge Delegat, P. Ramon Domènech, ofm; Promotor de Justícia, Mn. Alejandro Marzo i la Notària Actuaria, Sra. Chiara Rostagno. També el Vicari de la prelatura de l'Opus Dei a l'Estat espanyol, Mons. Ramon Herrando Prat de la Riba; el Vicari de la prelatura de l'Opus Dei a Catalunya, Dr. Antoni Pujals; el Postulador de la Causa de Canonització, Dr. José Carlos Martín de la Hoz; el rector de l'església de Santa Maria de Montalegre, Dr. Francesc Perarnau i una dotzena més de preveres.

Acabada la litúrgia de la paraula les despulles del Dr. Hernàndez Garnica es traslladaren en processó a la nova sepultura, situada a la capella del Santíssim de l'església. L'acte acabà amb el cant del Virolai.

Fidel col·laborador de sant Josepmaria

El Dr. Hernàndez Garnica, va néixer a Madrid el 1913, i fou doctor enginyer de mines i també en ciències naturals. Va fer el doctorat en sagrada teologia a la Universitat Lateranense de Roma amb una tesi en teologia moral, sota el títol “La moral en els sistemes d'intervenció econòmica”, dirigida pel famós teòleg, Pietro Palazzini.

Demanà l'admissió a l'Opus Dei un any abans d'esclatar la guerra civil. De ben aviat va ser un bon suport pel seu fundador. Rebé l'ordenació sacerdotal el 1944 i sant Josepmaria li encarregà especialment que impulsés la tasca apostòlica de les dones de l’Opus Dei a l'Estat espanyol, cosa que compaginà amb altres moltes feines sacerdotals a Barcelona i arreu de l’Estat. Després exercir el ministeri sacerdotal a la Gran Bretanya, Irlanda, França, Àustria, Alemanya, Suïssa, Bèlgica i Holanda, adaptant-se a ambients i mentalitats ben diverses.

Va morir a Barcelona, el 1972 d'un càncer a la base de la llengua, amb fama de santedat. S'havia traslladat a Barcelona mesos abans per a ser tractat d'aquesta malaltia, que, finalment, no superà. A poques setmanes del seu traspàs va poder veure per última vegada sant Josepmaria, amb ocasió d'una catequesi a Barcelona i d'altres ciutats. A l'Escola esportiva Brafa, a Nou Barris, el fundador de l'Opus Dei va parlar d'ell, de la seva fortalesa d’ànim i de l’acceptació de la voluntat de Déu.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 h

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE

JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT AMB EL TEMA “PER QUÈ COSTA TANT COMUNICAR LA FE AVUI? PROPOSTES”Organitza: Unió de Religiosos de Catalunya. A càrrec del: Dr. Xavier Morlans. Lloc: Salesianes – Col·legi Santa Dorotea, Passeig Sant Joan Bosco, 24, Barcelona. Hora: de 9.45 a 13.30 h

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE

PRIMERA TROBADA D’ACCIÓ CATÒLICA GENERAL AMB EL LEMA “SORTIM I CAMINEM JUNTS”Organitza: Acció Catòlica General. Lloc: c. de Sant Pau, 101, Barcelona. Hora: de 10 a 18 h; a les 17 h, eucaristia de cloenda presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de BarcelonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.