Dissabte, 25 de Juny de 2022
Sant Guillem de Vercel·li, abat

“Cal continuar lluitant per transmetre el missatge evangèlic”

Ahir 10 de novembre a les set de la tarda va tenir lloc a la sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret la xerrada “Els joves en l’Església. El ressó de les JMJ 2011” amb la participació de la cap de comunicació del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ), Anna Robert i de Sergio Fernández, de la parròquia de la Llagosta (Vallès Oriental); Carles Muñiz, delegat de Pastoral de Joves del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat; i Bruno Bérchez, delegat de Pastoral de Joves de l’Arquebisbat de Barcelona.

Flama.info, 11 novembre 11

El provincial dels claretians de Catalunya, Màxim Muñoz, va donar la benvinguda i féu la presentació dels ponents. Tot seguit, prengué la paraula la cap de comunicació del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ), Anna Robert, per presentar un power point amb un recull de fotografies de diferents moments de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Madrid on es va poder observar la gran quantitat de joves que va aplegar. Segons Anna Robert va ser una gran activitat pastoral, de compromís amb l’Església diocesana i de treball amb xarxa i comunió. Cal destacar també la gran hospitalitat que es va palpar, per exemple, servint tots els joves vinguts de diferent indrets del món.

Des del SIJ fan una valoració molt positiva del desenvolupament de la JMJ celebrada el mes d’agost passat a Madrid i també dels actes previs que tingueren lloc a diversos bisbats catalans, com l’Eucaristia celebrada que tingué lloc al Fòrum de Barcelona que va aplegar més de 40.000 joves i més de 100 periodistes acreditats d’arreu del món. Hi va haver tres elements importants que cal remarcar: Fe, cultura i música.

Per la seva banda, Rubert subratllà la bona resposta que reberen per part de les institucions públiques catalanes i de moltes famílies cristianes que acolliren molts pelegrins a les seves llars. Un altre element important és el paper de les xarxes socials com el Facebook i el Twitter, entre d’altres, que serviren per posar tots els joves en contacte per coordinar la preparació de la JMJ i per comunicar totes les notícies que s’anaven coneixent en mica en mica. Un cop situats a Madrid, s’organitzà un bon reguitzell d’activitats, les més destacades de les quals, van ser la Celebració del Perdó a l’Escorial i del diàleg entre fe i cultura sense oblidar les Misses.

Una de les reflexions fetes pel degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Mn. Armand Puig, fou la necessitat que tenen els joves de viure en el marc d’una gran família i que es fa palès que el cristianisme és ben viu entre els joves.

El Secretariat Interdiocesà de Joventut aglutina moltes activitats amb l’objectiu de difondre la fe i apropar els a Jesús com són l’Aplec de l’Esperit, les vetlles de pregària, els pelegrinatges, o fa un any, la participació a l’acte de dedicació de la Basílica de la Sagrada Família amb la presència del Papa Benet XVI.

Com a conclusió, Anna Rubert emfasitzà que l’Església té un rostre jove encara que no ho sembli.

A continuació Sergio Fernández, membre de la Parròquia de la Llagosta, explicà la conversió de persones arran de les JMJ. Fernández ha assistit a cinc JMJ, entre les quals destacà la de Toronto (Canadà), Colònia (Alemanya) i Sidney (Austàlia). Segons aquest jove, a través d’aquestes trobades valores més el que tens. És molt important sortir amb la teva comunitat i fer germanor. Són trobades, a més, l'assistència dels cristians joves a les quals és molt recomanada pel Sant Pare. Durant la seva ponència va fer esment de Rio de Janeiro (Brasil) que serà la responsable d’organitzar la propera JMJ. Finalment va llançar un missatge als bisbes catalans perquè continuïn donant suport- i s'hi involucrin- al proper Aplec de l’Esperit, acte al qual assisteixen molt joves. I va concloure amb la consigna que cal continuar lluitant per transmetre el missatge evangèlic.

El tercer convidat a aquesta taula rodona va ser Carles Muñiz, delegat de Pastoral de Joves del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Muñiz va analitzar el missatge de la JMJ del Papa Benet XVI palesant que és una petita joia que ens ensenya com ens hem d’adreçar als joves.

Frases pronunciades pel Sant Pare durant els diversos actes de la JMJ a Madrid:

  • “Escolteu de veritat les paraules de Jesús”.
  • “Aneu a l’arrel de l’amor”.
  • “ No perdeu mai la il·lusió per la veritat”.
  • “No passeu de llarg”.
  • “Configureu-vos amb Crist”.
  • “Sí, estimats amics, Déu ens estima”.

Carles Muñiz va remarcar:

  • La caritat: un jove ha d’estar sempre atent al patiment de l’altra.
  • No podem ser individualistes. La fe s’ha de viure en comunitat.
  • I, com a síntesi final, que l’alegria dels joves és evangelitzadora.

Bruno Bérchez, delegat de Pastoral de Joves de l’Arquebisbat de Barcelona

Un JMJ no es pot valorar sense totes les paraules que s'hi diuen. El Papa Benet XVI va regalar als joves de mig món una sèrie de discursos i homilies molt clars i alhora radicals. Radicals perquè volen convidar al jove cristià a anar a l'arrel de la seva fe, que no és altre que Jesucrist. El Sant Pare, més que tractar qüestions polèmiques i de moral, va voler donar els fonaments del que ha de ser important en la vida d'un jove cristià, sigui quina sigui la seva procedència. La imatge de les arrels va estar present constantment. Les arrels són aquella part de l'arbre que no es veu, però que la sostenta i li dóna vida. En un món en constant canvi, i on tot sembla ser relatiu ,a on estan posades les nostres arrels? "Escolteu de veritat les paraules de Jesús": a la plaça Cibeles va convidar-nos a arrelar-nos en les paraules de Jesús. El jove s'hi juga la vida. A les joves religioses va invitar-les a trobar ser aquelles que d'una manera especial viuen arrelades en l'amor de Crist. Als professors universitaris va convidar-los a ajudar als joves a no perdre mai la il·lusió per la veritat. Una veritat que no és quelcom estàtic que es pot posseir, sinó que sempre està més enllà de nosaltres. Però no es pot ser un jove cristià i passar de llarg del patiment de l'altre. En el Via Crucis del divendres va exhortar-nos a descobrir en el patiment dels germans una oportunitat per donar el millor de nosaltres. Els grans discursos però van ser els reservats a Cuatro Vientos. El primer va ser el discurs no pronunciat, degut a la famosa i per molts providencials tempesta. "Sí, estimats amics, Déu ens estima. Aquesta és la gran veritat" sobre la que hem d’edificar la nostra vida. La veritat cristiana no és aquelcom abstracte. És molt senzilla; Déu t'estima. Construeix la teva vida sobre aquesta veritat, i veuràs què succeeix. Una terrible tempesta va convertir-se en un discurs inesperat que els joves van emportar-se a casa; davant de les adversitats, unim-nos, preguem i confiem en el Senyor, que no ens abandona. Un matí assolellat va acompanyar-nos a l'eucaristia d'enviament. "No es pot seguir Jesús en solitari". La fe es viu en comunitat, va ser el missatge del diumenge. Benet XVI va acabar convidant-nos a anar a les parròquies i als moviments, perquè és en la comunitat que es viu la fe i es troba el Jesús real, no el que jo em puc crear. I finalment ens va enviar a casa com a "missatgers de la seva alegria". Ens hem arrelat en Crist, hem descobert l'autèntica alegria, que porta saber-se estimat per Déu. Ara torneu a casa i amb aquesta alegria porteu la Bona notícia que heu descobert als vostres amics que no la coneixen però la cerquen.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

 Divendres, 24 de juny

 Aplec a l'ermita de Sant Joan de Salelles, Sant Sadurní de l'Heura.

 Missa i audició de sardanes amb la Cobla La Bisbal Jove.

 Hora: 18.00

X Trobada Mundial de les Famílies

Dimecres, 22 de juny

Missa presidida pel bisba Xavier Vilanova i vetlla de pregària

Lloc: Seminari de Barcelona, C/ Diputació, 231, Barcelona.

Hora: 20.00

Dissabte, 25 de juny

Jornada familiar amb jocs, tallers i sorpreses.

Lloc: Col·legi Pare Manyanet de les Corts, Barcelona.

Hora: Des de les 9.30.

Diumenge, 26 de juny

Missa presidida pel bisbe Sergi Gordo i Àngelus amb el Papa .

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona.

Hora: 10.00.

Fins el diumenge, 3 de juliol

Exposició "La seu de Manresa. 700 any7s. De Berenguer de Montagut a Gaudí".

Lloc: Cripta de la basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona

1a Setmana per la Pau, Arcadi Oliveres

Dilluns,27 de juny

Presentació de la Setmana per part de Justícia i Pau Barcelona i la família Oliveres-Künzi. Es projectarà l'entrevista "El mètode Arcadi", elaborada per La Directa i Crític.

Hora: 18.30

Lloc: Espai Fontana, C/ Gran de Gràcia, 190, Barcelona.

Dimarts, 28 de juny

"El lideratge de la joventut per a una Europa del futur".

Hora: 16.00-20.00

Lloc: Lleialtat Santsenca, C/ Olzinelles, 31, Barcelona.

Dimecres, 29 de juny

"Un esclavista per un pacifista", happening.

Hora: 11.00.

Lloc: Plaça Idrissa Diallo (al final de la Via Laietana), Barcelona.

Dimecres, 29 de juny

La pau del cor: Silenci, meditació i vetlla per la pau, amb la participació de diverses tradicions espirituals.

Hora: 19.00.

Lloc: Plaça de Sant Jaume, Barcelona.

Dijous, 30 de juny

La plaça del diàleg. Al voltant d'una instal·lació artística hi haurà un espai musical i la presència de diverses entitats vinculades amb l'Arcadi.

Hora: 10.00-20.00.

Lloc: Plaça Universitat, Barcelona.

Del dilluns 4 de juliol, al diumenge 10 de juliol

Exercicis espirituals: Junts fem camí. Poble de Déu en marxa.

Amb Antoni Pou.

Lloc: Santuari del Miracle.

Més informació: tel. 973291699.

Del dilluns 18 de juliol, al diumenge 24 de juliol

Exercicis espirituals: Fem camí amb Sant Ignasi: una espiritualitat per al nostre temps.

Amb el P. Bernabé Dalmau.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Inscripcions: urc.info@gmail.com

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.