Ascensió de l'escultura de Santa Helena a la Catedral de Barcelona

Avui divendres 23 de setembre a les 11.30h s’iniciaran els actes anunciats amb motiu de la col·locació de la imatge de Santa Helena en el pinacle del cimbori de la catedral de Barcelona.

Arquebisbat de Barcelona, 23 setembre 11

S’ha canviat l’horari pel risc que comporta que a primera hora de la tarda –com estava anunciat en el programa oficial de les Festes de la Mercè –, a uns 100 metres d’alçada bufa un vent de mar a terra que podria moure la grua que es farà servir en l’ascensió.

A partir de les 9h del matí d’avui divendres, es podrà contemplar i fotografiar l’escultura al Pla de la Seu (davant la façana principal de la catedral de Barcelona).

En els actes intervindran la coral de Francesc Valls, de la mateixa catedral, i el mestre violoncel·lista Miquel Pujol que ha composat una peça especialment per a l’ocasió. Es cantaran els Goigs a llaor de la gloriosa Santa Helena, emperadriu i augusta, editats pels Amics dels Goigs especialment amb motiu del retorn de la imatge de la santa Helena al cimbori de la catedral.

La catedral de Barcelona és denominada des de l’any 599 ‘catedral de la Santa Creu ’. La tradició diu que santa Helena –mare de l’emperador Constantí, inicis del segle IV– trobà la veracreu a Jerusalem.

A partir de l’any 877, a la primitiva titularitat s’hi afegí la de santa Eulàlia, car el seu sepulcre fou trobat al cementiri romà de les Arenes (de Santa Maria del Mar) pel bisbe Frodoí, i traslladat a la catedral. Per aquest motiu a partir d’aquest any es diria ‘catedral de la Santa Creu i de Santa Eulàlia de Barcelona’.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimarts, 19 d’octubre

Mans Unides organitza una taula rodona digital sobre Fam, violència i canvi climàtic: el cas d’Haití a través de l'enllaç que trobareu si cliqueu a l'agenda.

Hora: 17.30

Conferències de les Jornades de Formació i Animació Pastoral que tindran lloc entre el 25 i el 28 d'octubre a la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès

Temes: Família, eutanàsia, Sínode i ecologia són els temes d'enguany

Hora: 21.00 a 22.30

Més informació clicant la pestanya de l'agenda

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.