Ascensió de l'escultura de Santa Helena a la Catedral de Barcelona

Avui divendres 23 de setembre a les 11.30h s’iniciaran els actes anunciats amb motiu de la col·locació de la imatge de Santa Helena en el pinacle del cimbori de la catedral de Barcelona.

Arquebisbat de Barcelona, 23 setembre 11

S’ha canviat l’horari pel risc que comporta que a primera hora de la tarda –com estava anunciat en el programa oficial de les Festes de la Mercè –, a uns 100 metres d’alçada bufa un vent de mar a terra que podria moure la grua que es farà servir en l’ascensió.

A partir de les 9h del matí d’avui divendres, es podrà contemplar i fotografiar l’escultura al Pla de la Seu (davant la façana principal de la catedral de Barcelona).

En els actes intervindran la coral de Francesc Valls, de la mateixa catedral, i el mestre violoncel·lista Miquel Pujol que ha composat una peça especialment per a l’ocasió. Es cantaran els Goigs a llaor de la gloriosa Santa Helena, emperadriu i augusta, editats pels Amics dels Goigs especialment amb motiu del retorn de la imatge de la santa Helena al cimbori de la catedral.

La catedral de Barcelona és denominada des de l’any 599 ‘catedral de la Santa Creu ’. La tradició diu que santa Helena –mare de l’emperador Constantí, inicis del segle IV– trobà la veracreu a Jerusalem.

A partir de l’any 877, a la primitiva titularitat s’hi afegí la de santa Eulàlia, car el seu sepulcre fou trobat al cementiri romà de les Arenes (de Santa Maria del Mar) pel bisbe Frodoí, i traslladat a la catedral. Per aquest motiu a partir d’aquest any es diria ‘catedral de la Santa Creu i de Santa Eulàlia de Barcelona’.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 18 de juny  

25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Plaça de Jaume I, S/N)

Hora: 20.30 h

Dissabte, 19 de juny

Dia Universal de la Sardana a Sarrià

Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

Lloc: Plaça de Sarrià (Barcelona)

Hora: 11.30 h

Gratuït

Dimarts, 22 de juny

Presentació del llibre Carles de Foucauld i l’espiritualitat del desert, de Josep Lluís Vázquez Borau. Servirà per celebrar la canonització del germà Carles de Foucauld. Hi intervindran diferents persones de la Família Foucauld, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació, 231, a les 19.00 h.

Hora: 19.00 h.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.