• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Vallbona denuncia l'espoliació d'un santuari del segle XIII

La Quadra de Masdéu, un santuari del segle XIII i una de les cases importants del domini del santuari de Vallbona de les Monges fins al segle XVIII està sent desmantellada.

Segre.com, 13 abril 11

En els últims mesos, n'han desaparegut les escales d'accés, les piques, els canals d'aigua treballats en pedra i bona part dels elements ornamentals de l'antic edifici. L'alcalde, Ramon Bergadà, explica que es tracta d'un immoble protegit a les normes urbanes; tot i això, reconeix que és difícil evitar l'espoliació. D'una banda, es desconeix si la destrucció es fa amb el consentiment del propietari (l'ajuntament no ha pogut contactar amb ell), i de l'altra, es tracta d'un edifici apartat de Vallbona, a uns 3 quilòmetres. "Als pobles petits amb molt patrimoni, no tenim mitjans per controlar i evitar expoliacions", segons Bergadà.

L'inventari del patrimoni arquitectònic i artístic de Vallbona té més de 200 elements. Els elements de valor de l'immoble han estat arrencats a cops de martell. Segons Manuel Ayats, un veí de la localitat aficionat a la història, les destrosses han debilitat l'estructura, de manera que provocaran a curt termini la ruïna total de l'immoble.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.