L'Arquebisbat de Tarragona convertirà l’edifici del Seminari en un espai obert a la societat

El Seminari” es desenvoluparan activitats per reflexionar i debatre sobrela cultura i el coneixement. El Projecte també contempla obrir al públic la Biblioteca de “El Seminari” i acollir la nova seu de l'Institut Superior de Ciències Religioses. La reforma té un pressupost de 10 milions d'euros.

Arquebisbat de Tarragona, 9 març 11

L'Arquebisbat de Tarragona ha iniciat la rehabilitació del Seminari Pontifici, un edifici construït el 1883 i que va atendre la formació de sacerdots fins el 1968. Amb la reforma d'aquest emblemàtic espai de 7.000 m², situat a l'Acròpoli de Tarragona, l’Arquebisbat aspira posar al servei de la societat un espai d'aprenentatge, reflexió i debat sobre la cultura i el coneixement. “El Seminari” desenvoluparà activitats estructurades en tres àrees: formativa, cultural i social. A través de la programació d'exposicions, concerts, conferències o programes de formació per a empresaris, el nou espai pretén convertir-se en un centre de referència en la transmissió de valors, i aportar referents per a l'home i la societat. El projecte, que té un pressupost de 10 milions d'euros, serà finançat amb les aportacions d'empreses privades, institucions públiques i particulars.

“El Seminari” obrirà a la ciutat i al turisme internacional un valuosíssim patrimoni, fins ara pràcticament desconegut, que es troba a l'interior de l'edifici. En aquest sentit, el projecte contempla el sanejament de la Capella de Sant Pau (segle XIII), que commemora la predicació de l'apòstol Sant Pau a Tarragona, i l'obertura al públic a mitjans 2012 de la Gran Biblioteca del Seminari Pontifici, que alberga més de 100.000 volums, entre els quals es troben nombrosos incunables, i que ofereix un important fons bibliogràfic i documental, que es remunta al segle XIII.

L'espai comptarà també amb noves instal·lacions dedicades a l'Institut Superior de Ciències Religioses, institució acadèmica de l'Arxidiòcesi de Tarragona, que imparteix estudis teològics superiors en Ciències Religioses, i serà la seu d'algunes de les delegacions de l’Arquebisbat: Pastoral de Joventut, Missions, Catequesi, Pastoral Bíblica, Ensenyament i Apostolat amb els laics, perquè puguin seguir desenvolupant la seva tasca pastoral i social. Tanmateix, “El Seminari”, comptarà amb sales, equipades amb l'última tecnologia, que podran acollir actes d'empreses i institucions.

Un projecte per preservar el passat, però amb vistes al futur

La reforma ha estat encarregada a l’estudi ON-A Laboratori d’Arquitectura, que ha dissenyat un projecte de rehabilitació que conjuga el respecte pel patrimoni històric de l'edifici amb l'aprofitament i modernització de tots els seus espais.

Les obres, que es van iniciar el passat mes de setembre, consten de dues fases. La primera, contempla la reforma del Claustre de Sant Pau, on es troba situada la capella romànica del s.XIII, i té prevista la seva finalització al juliol d'aquest any. La segona fase, abordarà la rehabilitació del Claustre del Sagrat Cor, s'iniciarà en acabar la primera fase, i està previst que es finalitzi al juny de 2012.

  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 22 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Emmanuel Mounier.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació 231.

Hora: 17.30.

Dilluns, 26 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Lloc: Seminari Diocesà de Girona, C/ Pujada de Sant Martí, 12, Girona.

Hora: 18.00: Missa

          19.00: Lliçó inaugural: "L'ésser humà davant de la Raó Infinita i l'Amor Creador", a càrrec d'Arturo Fernàndez.

Dimarts, 27 de setembre

Conferència de David Jou: "Cant espiritual, poesia i ciència en l'experiència cristiana".

Lloc: Monestir de Sant Daniel, Girona.

Hora: 19.00.

Diumenge, 2 d'octubre

Ordenació sacerdotal de Mn. Carles Sánchez, diaca.

Lloc: Catedral de Girona

Hora: 17.00

Diumenge, 9 d'octubre

Conferència: La vida monàstica. Un camí d'interioritat i de compromís. Amb la Gna. Griselda Cos.

Hora: 18.00 h

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les. c/ Anglí, 55, Sarrià, Barcelona

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.