Diumenge, 9 de Maig de 2021
El profeta Isaïes

L'Arquebisbat de Tarragona convertirà l’edifici del Seminari en un espai obert a la societat

El Seminari” es desenvoluparan activitats per reflexionar i debatre sobrela cultura i el coneixement. El Projecte també contempla obrir al públic la Biblioteca de “El Seminari” i acollir la nova seu de l'Institut Superior de Ciències Religioses. La reforma té un pressupost de 10 milions d'euros.

Arquebisbat de Tarragona, 9 març 11

L'Arquebisbat de Tarragona ha iniciat la rehabilitació del Seminari Pontifici, un edifici construït el 1883 i que va atendre la formació de sacerdots fins el 1968. Amb la reforma d'aquest emblemàtic espai de 7.000 m², situat a l'Acròpoli de Tarragona, l’Arquebisbat aspira posar al servei de la societat un espai d'aprenentatge, reflexió i debat sobre la cultura i el coneixement. “El Seminari” desenvoluparà activitats estructurades en tres àrees: formativa, cultural i social. A través de la programació d'exposicions, concerts, conferències o programes de formació per a empresaris, el nou espai pretén convertir-se en un centre de referència en la transmissió de valors, i aportar referents per a l'home i la societat. El projecte, que té un pressupost de 10 milions d'euros, serà finançat amb les aportacions d'empreses privades, institucions públiques i particulars.

“El Seminari” obrirà a la ciutat i al turisme internacional un valuosíssim patrimoni, fins ara pràcticament desconegut, que es troba a l'interior de l'edifici. En aquest sentit, el projecte contempla el sanejament de la Capella de Sant Pau (segle XIII), que commemora la predicació de l'apòstol Sant Pau a Tarragona, i l'obertura al públic a mitjans 2012 de la Gran Biblioteca del Seminari Pontifici, que alberga més de 100.000 volums, entre els quals es troben nombrosos incunables, i que ofereix un important fons bibliogràfic i documental, que es remunta al segle XIII.

L'espai comptarà també amb noves instal·lacions dedicades a l'Institut Superior de Ciències Religioses, institució acadèmica de l'Arxidiòcesi de Tarragona, que imparteix estudis teològics superiors en Ciències Religioses, i serà la seu d'algunes de les delegacions de l’Arquebisbat: Pastoral de Joventut, Missions, Catequesi, Pastoral Bíblica, Ensenyament i Apostolat amb els laics, perquè puguin seguir desenvolupant la seva tasca pastoral i social. Tanmateix, “El Seminari”, comptarà amb sales, equipades amb l'última tecnologia, que podran acollir actes d'empreses i institucions.

Un projecte per preservar el passat, però amb vistes al futur

La reforma ha estat encarregada a l’estudi ON-A Laboratori d’Arquitectura, que ha dissenyat un projecte de rehabilitació que conjuga el respecte pel patrimoni històric de l'edifici amb l'aprofitament i modernització de tots els seus espais.

Les obres, que es van iniciar el passat mes de setembre, consten de dues fases. La primera, contempla la reforma del Claustre de Sant Pau, on es troba situada la capella romànica del s.XIII, i té prevista la seva finalització al juliol d'aquest any. La segona fase, abordarà la rehabilitació del Claustre del Sagrat Cor, s'iniciarà en acabar la primera fase, i està previst que es finalitzi al juny de 2012.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Diumenge, 9 de maig

Audició musical en directe, gratuïta, amb el Cor Lerània sota la direccció de Jordi Noguera.

Obres:

- Schaffe in mir, Gott de Johannes Brahms
- Locus iste d'Anton Bruckner
 
Lloc: Monestir Benedictines de Sant Pere de les Puel·les (C/ Anglí, 55, Barcelona)
 
Hora: 19.00 h
 
Dijous, 20 de maig

L'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya faran el lliurament del "Reconeixement Emmanuel Mounier 2021" a la «Cooperativa l’Olivera» de Vallbona de les Monges (Urgell). Seguidament hi haurà la conferència “La misericòrdia i la compasió com a eines de construcció de la comunitat cívica” a càrrec del Dr. Joan Lluís Pérez Francesch, Vicepresident de l'Institut Emmanuel Mounier Catalunya.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar (C/Diputació, 231 Barcelona)

Hora: 19.00 h

Dissabte, 29 de maig
 
Missa amb motiu del 116è aniversari del naixement del beat Pere Tarrés a la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.
Presidirà Mn. Pere Montagut, vicepostulador de la causa de canonització del P. Tarrés.
 
Lloc: Plaça de Sarrià, s/n, Barcelona

Hora: 19.15 h
 
El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.

Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.