• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

L'aportació de l'Abadia de Montserrat a la cultura catalana

Amb la conferència que porta per títol "L'aportació de l'Abadia de Montserrat a la cultura catalana", el P. Josep M. Soler, abat de Montserrat, explicarà que la cultura, evidentment al costat de l'espiritualitat, ha estat un dels principals àmbits de treball dels monjos de Montserrat a través dels segles. Una cultura que esdevé un mitjà sense el qual és impossible dialogar amb els homes i les dones de cada temps. L’acte tindrà lloc el proper dilluns 14 de febrer a les 20h al Teatre Romea de Barcelona. L’entrada és gratuïta.

Fundació Romea per a les Arts Escèniques , 8 febrer 11

El Pare Josep M. Soler va néixer a Santa Eugènia de Ter (Girona) l'any 1946. Durant la infantesa la seva família, tot i restar molt vinculada a Girona, es traslladà a Sabadell; allí va cursar els estudis primaris i el batxillerat a l'escola dels Pares Claretians. Més tard inicià els estudis filosòfics al Seminari dels Claretians a Solsona. L'any 1970 entrà al monestir de Montserrat i va professar com a monjo solemnement l'any 1975.

Del 1976-1977 col·laborà a l'Institut Ecumènic de Tantur (Jerusalem). Fou ordenat sacerdot l'any 1981. Després dels estudis eclesiàstics fets a Montserrat mateix, es traslladà a Roma, on es llicencià en Teologia, especialitat de Sacramentologia, pel Pontifici Ateneu de Sant Anselm. Des de l'any 1996 exerceix el càrrec de Visitador de la Província Hispànica de la Congregació de Subiaco. Va ser escollit abat de Montserrat el dia 16 de maig del 2000 i rebé la benedicció abacial el 13 d'agost del mateix any.

Durant 16 anys fou responsable de la formació monàstica dels joves monjos de Montserrat com a Mestre de Novicis i Prefecte de Juniors, tasca que compaginà amb la docència a l'Escola Filosòfica i Teològica de l'Abadia de Montserrat, de la qual fou el Prefecte durant set anys, a l'Institut Superior de Litúrgia i al de Teologia Espiritual de Barcelona. De 1992 al 2003 fou Vicepresident de la Societat Espanyola d'Estudis Monàstics (SEDEM). Ha col·laborat com a sotsdirector a la revista Studia Monastica i ha publicat articles sobre temes d'espiritualitat i de litúrgia en diverses revistes especialitzades.

En aquest sentit, des de l'Abadia de Montserrat es projecten a l'exterior diverses propostes culturals: la Biblioteca, que compagina antics manuscrits amb les noves tecnologies; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, que ofereix a la societat catalana un ampli ventall de llibres religiosos i seculars; el Museu, amb un destacable fons pictòric i sempre obert a les noves tendències artístiques; i, finalment, l'Escolania, un dels cors més antics d'Europa i hereus d'una rica tradició musical.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.