L'aportació de l'Abadia de Montserrat a la cultura catalana

Amb la conferència que porta per títol "L'aportació de l'Abadia de Montserrat a la cultura catalana", el P. Josep M. Soler, abat de Montserrat, explicarà que la cultura, evidentment al costat de l'espiritualitat, ha estat un dels principals àmbits de treball dels monjos de Montserrat a través dels segles. Una cultura que esdevé un mitjà sense el qual és impossible dialogar amb els homes i les dones de cada temps. L’acte tindrà lloc el proper dilluns 14 de febrer a les 20h al Teatre Romea de Barcelona. L’entrada és gratuïta.

Fundació Romea per a les Arts Escèniques , 8 febrer 11

El Pare Josep M. Soler va néixer a Santa Eugènia de Ter (Girona) l'any 1946. Durant la infantesa la seva família, tot i restar molt vinculada a Girona, es traslladà a Sabadell; allí va cursar els estudis primaris i el batxillerat a l'escola dels Pares Claretians. Més tard inicià els estudis filosòfics al Seminari dels Claretians a Solsona. L'any 1970 entrà al monestir de Montserrat i va professar com a monjo solemnement l'any 1975.

Del 1976-1977 col·laborà a l'Institut Ecumènic de Tantur (Jerusalem). Fou ordenat sacerdot l'any 1981. Després dels estudis eclesiàstics fets a Montserrat mateix, es traslladà a Roma, on es llicencià en Teologia, especialitat de Sacramentologia, pel Pontifici Ateneu de Sant Anselm. Des de l'any 1996 exerceix el càrrec de Visitador de la Província Hispànica de la Congregació de Subiaco. Va ser escollit abat de Montserrat el dia 16 de maig del 2000 i rebé la benedicció abacial el 13 d'agost del mateix any.

Durant 16 anys fou responsable de la formació monàstica dels joves monjos de Montserrat com a Mestre de Novicis i Prefecte de Juniors, tasca que compaginà amb la docència a l'Escola Filosòfica i Teològica de l'Abadia de Montserrat, de la qual fou el Prefecte durant set anys, a l'Institut Superior de Litúrgia i al de Teologia Espiritual de Barcelona. De 1992 al 2003 fou Vicepresident de la Societat Espanyola d'Estudis Monàstics (SEDEM). Ha col·laborat com a sotsdirector a la revista Studia Monastica i ha publicat articles sobre temes d'espiritualitat i de litúrgia en diverses revistes especialitzades.

En aquest sentit, des de l'Abadia de Montserrat es projecten a l'exterior diverses propostes culturals: la Biblioteca, que compagina antics manuscrits amb les noves tecnologies; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, que ofereix a la societat catalana un ampli ventall de llibres religiosos i seculars; el Museu, amb un destacable fons pictòric i sempre obert a les noves tendències artístiques; i, finalment, l'Escolania, un dels cors més antics d'Europa i hereus d'una rica tradició musical.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 22 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Emmanuel Mounier.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació 231.

Hora: 17.30.

Dilluns, 26 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Lloc: Seminari Diocesà de Girona, C/ Pujada de Sant Martí, 12, Girona.

Hora: 18.00: Missa

          19.00: Lliçó inaugural: "L'ésser humà davant de la Raó Infinita i l'Amor Creador", a càrrec d'Arturo Fernàndez.

Dimarts, 27 de setembre

Conferència de David Jou: "Cant espiritual, poesia i ciència en l'experiència cristiana".

Lloc: Monestir de Sant Daniel, Girona.

Hora: 19.00.

Diumenge, 2 d'octubre

Ordenació sacerdotal de Mn. Carles Sánchez, diaca.

Lloc: Catedral de Girona

Hora: 17.00

Diumenge, 9 d'octubre

Conferència: La vida monàstica. Un camí d'interioritat i de compromís. Amb la Gna. Griselda Cos.

Hora: 18.00 h

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les. c/ Anglí, 55, Sarrià, Barcelona

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.