Renovació de la tradició centenària de l’Aplec de Sant Eloi a Tàrrega

El proper diumenge dia 12 de setembre, segon diumenge de mes, i seguint una tradició centenària, els targarins i també aquells fills de la ciutat que resideixen fora, a més dels comarcans, renovaran l’antiga tradició de més de vuit segles, de pujar passejant fins a dalt de la serra de Sant Eloi, participant dels diversos actes que cada any se celebren amb motiu del tradicional Aplec a Sant Eloi.

Josep Castellà per a Flama.info, 10 setembre 10

La celebració principal té lloc a l’ermita del parc, lloc on es venera a Sant Eloi, que fou Bisbe de Limoges, patró dels argenters i del gremi dels metal·lúrgics, i l’Eucaristia de la qual presidirà el rector de Tàrrega, mossèn Josep Maria Vilaseca, amb l’assistència de les primers autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Joan Amézaga, juntament amb el president de l’Associació dels Amics de l’Arbre, que té cura del parc, Jaume Aligué, acabant amb el cant dels Goigs en honor de Sant Eloi.

Després la popular festa de setembre continuarà amb el típic esmorzar de coca i préssec, les firetes, el XXXV Concurs Nacional de Colles Sardanistes, i la visita a les noves obres de millora del Parc Municipal.

Aquest any amb motiu del Centenari del XIII Congrés Agrícola Catalano-Balear, s’ha restaurat la Font del Congrés i les millores de l’accés i il·luminació al Parc. S’espera que aquest tradicional Aplec reuneixi durant tot el matí prop de quatre mil visitants.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 18 de juny  

25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Plaça de Jaume I, S/N)

Hora: 20.30 h

Dissabte, 19 de juny

Dia Universal de la Sardana a Sarrià

Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

Lloc: Plaça de Sarrià (Barcelona)

Hora: 11.30 h

Gratuït

Dimarts, 22 de juny

Presentació del llibre Carles de Foucauld i l’espiritualitat del desert, de Josep Lluís Vázquez Borau. Servirà per celebrar la canonització del germà Carles de Foucauld. Hi intervindran diferents persones de la Família Foucauld, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Salvador Bacardit, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Xavier Vilanova.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació, 231, a les 19.00 h.

Hora: 19.00 h.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.