Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Metges Sense Fronteres demana al G8 que es reformi el sistema d'ajuda alimentària

Davant les imminents cimeres del G8 i G20 a Canadà, Metges Sense Fronteres (MSF) insta als dirigents dels països participants que canviïn radicalment la seva forma d'afrontar la desnutrició, si volen assolir millores en matèria de salut materna i infantil en els països en desenvolupament. L'organització internacional mèdico-humanitària demana a més que es creïn noves fonts de finançament sostenibles per combatre aquesta patologia que avui dia és fàcilment tractable i previsible.

MSF, 30 juny 10

La desnutrició afecta a 195 milions de nens de tot el món i és la causa subjacent d'almenys un terç dels vuit milions de morts anuals de nens menors de cinc anys. A més, causa retard en el creixement i una major vulnerabilitat a d'altres malalties.

La desnutrició és un problema que està estretament vinculat amb la salut materna i infantil, ja que les mares desnutrides donen llum nens amb un pes molt baix, perpetuant així un cercle viciós. Moltes de les mares que viuen a les zones d'alta inseguretat alimentària no tenen accés a aliments com la llet i els ous, que són els que contenen proteïnes d'alta qualitat i altres nutrients essencials necessaris per l'organisme dels nens. No obstant això, en l'actualitat, la major part de l'ajuda alimentària internacional es compon de farines de blat de moro i de soja que no proporcionen als nens els nutrients que necessiten.

Per assolir una resposta eficaç a la desnutrició faran a més falta grans recursos financers. El Banc Mundial estima que combatre la desnutrició en els països més afectats costaria uns 12.000 milions de dòlars per any, però en l'època d'austeritat econòmica mundial que estem vivint, el finançament dels donants és insuficient, volàtil i difícil de predir. Fan falta fonts sostenibles de finançament a través de mecanismes financers innovadors, com l'impost sobre les transaccions financeres que promou actualment la Unió Europea. Una part dels fons recaptats per aquests mitjans s'hauria de reservar per atendre problemes de salut com la desnutrició, per finançar els tractaments del VIH / SIDA o per desenvolupar nous tractaments per la tuberculosi.

"No haurien de ser les organitzacions no governamentals qui plantin cara a aquesta càrrega tan enorme en la lluita contra la desnutrició", explica Aitor Zabalgoezkoa, director general de MSF. "Els Governs han de donar un pas endavant per omplir aquest buit i comprometre's ajudar als països més afectats perquè segueixin endavant amb l'engegada de programes de nutrició, com els que s'han implementat amb èxit en països com Mèxic, Tailàndia i Brasil. Necessitem fonts sostenibles de finançament, com per exemple la taxa sobre transaccions financeres que ha proposat la Unió Europea, de la qual un apartat seria destinat a la salut mundial, en comptes de les promeses de donació que vénen fent-se en les successives cimeres del G8”.

La reunió del G-8 que se celebrarà aquests dies a Canadà coincideix amb el període de l'any, abans de la nova collita, en el qual les reserves d'aliments bàsics s'esgoten en molts països de la regió del Sahel. La majoria d'aquests països ja han començat a registrar creixents taxes de desnutrició infantil i per aquest motiu MSF ha llançat programes nutricionals d'emergència i ha reforçat aquells que ja existien prèviament a Burkina Faso, Txad, Níger, Mali i Sudan.

Cal recordar que durant l’any passat, Metges Sense Fronteres va tractar a 208.000 nens amb desnutrició aguda severa en els seus programes. Una xifra que representa només el 1% dels 20 milions de nens afectats en el món, però més del 15 per cent dels 1.200.000 nens que van rebre tractament.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 16 D'OCTUBRE

FORMACIÓ PER A LES ESCOLES: “EL SÍNODE DELS JOVES. QUÈ ENS POT APORTAR A LES ESCOLES?”. Organitza: delegació de joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 18 a 22 h

DIMECRES, 17 D'OCTUBRE

CONFERÈNCIA SOBRE “VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE”. Conferència inaugural del curs de les Aules de la Gent Gran en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili. A càrrec del: Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Lloc: Sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, Passeig d’Albert, 13, Cambrils. Hora: 17.30 h

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.