Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Metges Sense Fronteres demana al G8 que es reformi el sistema d'ajuda alimentària

Davant les imminents cimeres del G8 i G20 a Canadà, Metges Sense Fronteres (MSF) insta als dirigents dels països participants que canviïn radicalment la seva forma d'afrontar la desnutrició, si volen assolir millores en matèria de salut materna i infantil en els països en desenvolupament. L'organització internacional mèdico-humanitària demana a més que es creïn noves fonts de finançament sostenibles per combatre aquesta patologia que avui dia és fàcilment tractable i previsible.

MSF, 30 juny 10

La desnutrició afecta a 195 milions de nens de tot el món i és la causa subjacent d'almenys un terç dels vuit milions de morts anuals de nens menors de cinc anys. A més, causa retard en el creixement i una major vulnerabilitat a d'altres malalties.

La desnutrició és un problema que està estretament vinculat amb la salut materna i infantil, ja que les mares desnutrides donen llum nens amb un pes molt baix, perpetuant així un cercle viciós. Moltes de les mares que viuen a les zones d'alta inseguretat alimentària no tenen accés a aliments com la llet i els ous, que són els que contenen proteïnes d'alta qualitat i altres nutrients essencials necessaris per l'organisme dels nens. No obstant això, en l'actualitat, la major part de l'ajuda alimentària internacional es compon de farines de blat de moro i de soja que no proporcionen als nens els nutrients que necessiten.

Per assolir una resposta eficaç a la desnutrició faran a més falta grans recursos financers. El Banc Mundial estima que combatre la desnutrició en els països més afectats costaria uns 12.000 milions de dòlars per any, però en l'època d'austeritat econòmica mundial que estem vivint, el finançament dels donants és insuficient, volàtil i difícil de predir. Fan falta fonts sostenibles de finançament a través de mecanismes financers innovadors, com l'impost sobre les transaccions financeres que promou actualment la Unió Europea. Una part dels fons recaptats per aquests mitjans s'hauria de reservar per atendre problemes de salut com la desnutrició, per finançar els tractaments del VIH / SIDA o per desenvolupar nous tractaments per la tuberculosi.

"No haurien de ser les organitzacions no governamentals qui plantin cara a aquesta càrrega tan enorme en la lluita contra la desnutrició", explica Aitor Zabalgoezkoa, director general de MSF. "Els Governs han de donar un pas endavant per omplir aquest buit i comprometre's ajudar als països més afectats perquè segueixin endavant amb l'engegada de programes de nutrició, com els que s'han implementat amb èxit en països com Mèxic, Tailàndia i Brasil. Necessitem fonts sostenibles de finançament, com per exemple la taxa sobre transaccions financeres que ha proposat la Unió Europea, de la qual un apartat seria destinat a la salut mundial, en comptes de les promeses de donació que vénen fent-se en les successives cimeres del G8”.

La reunió del G-8 que se celebrarà aquests dies a Canadà coincideix amb el període de l'any, abans de la nova collita, en el qual les reserves d'aliments bàsics s'esgoten en molts països de la regió del Sahel. La majoria d'aquests països ja han començat a registrar creixents taxes de desnutrició infantil i per aquest motiu MSF ha llançat programes nutricionals d'emergència i ha reforçat aquells que ja existien prèviament a Burkina Faso, Txad, Níger, Mali i Sudan.

Cal recordar que durant l’any passat, Metges Sense Fronteres va tractar a 208.000 nens amb desnutrició aguda severa en els seus programes. Una xifra que representa només el 1% dels 20 milions de nens afectats en el món, però més del 15 per cent dels 1.200.000 nens que van rebre tractament.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.