• Els cristians de Bangladesh demanen l'alliberament del jesuïta Stan Swamy a l'Índia
  • Mor Mn. Walter Cifuentes, Administrador Parroquial de Sant Cristòfor de Lliça de Vall als 41 anys
  • Migra Studium crea un nou espai de trobada interreligiosa a Barcelona
  • Etiòpia: Corredor humanitari per Tigrai, encara que existeix el risc de "deportació massiva" de refugiats eritreus
  • El cimbori de la Parroquial de Tàrrega torna a lluir els seus careners vidriats verds i el penell restaurat
  • La Fundació Aspasim crea un videoclip col·lectiu en llengua de signes catalana
  • Esclavitud moderna: la crida del Papa a no romandre indiferent
  • La revista "La Civiltà Cattolica" commemora el seu 170è aniversari: sàvia veu cristiana i teològica al món
  • El Papa erigeix en persona jurídica canònica i vaticana la Xarxa Mundial de Pregària
  • El Papa: Inclusió i participació activa

Comencen les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

Amb la finalització del curs escolar milers de famílies catalanes es formulen la mateixa pregunta: “què fem amb els nens quan s’acaba el cole?”. La resposta: el 28 de juny comencen els casals d’estiu i surten els autocars camí de les colònies. Però enguany els problemes per conciliar la vida familiar i laboral es veuen incrementats per les dificultats econòmiques de moltes famílies catalanes. Conscients d’aquesta dificultat, la Fundació Pere Tarrés ha fet un esforç per mantenir els preus de les seves activitats i també per oferir un ampli ventall de propostes amb preus per a totes les economies.

Fundació Pere Tarrés, 23 juny 10

La Fundació Pere Tarés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya. S’estima que 12.700 infants participaran en les seves activitats d’estiu d’aquest any i dels seus més de 150 centres d’esplai federats, xifra que es manté estable respecte a les dades de l’any passat, en què les inscripcions van baixar un 13%.

La Fundació Pere Tarrés considera que aquest fet denota que els pares i les mares confien en els beneficis de les activitats d’estiu en l’educació dels seus fills i filles i per això els continuen inscrivint, malgrat la situació econòmica. També ha constatat que les famílies mantenen la seva confiança en els casals d’estiu apuntant-los especialment a les activitats del matí, fet que demostra que no es tracta només d’un recurs per a la conciliació familiar-laboral, sinó que esperen que els seus fills gaudir de les activitats i de la relació amb altres infants de la seva mateixa edat.

Per correspondre a aquesta confiança dels pares, la Fundació Pere Tarrés ha fet un esforç per adaptar el cost de les activitats d’estiu a tots els pressuposts familiars. D’una banda, s’ha mantingut i, fins i tot s’ha baixat, els preus d’aquelles activitats que ho han permès. La rebaixa ha estat entre un 5 i un 10% segons les activitats (tot i l’augment dels costos que suposa l’augment de l’Iva que entra en vigor al juliol). D’altra banda, aquest any s’han organitzat torns de colònies d’una sola setmana i s’han adaptat els dies d’inici i finalització per tal de facilitar que els pares puguin conciliar els seus horaris de treball amb les vacances escolars dels seus fills. Precisament, aquestes colònies i estades de menys durada són les primeres que ha cobert les places.

Enguany, també, les activitats menys econòmiques s’han separat en dos blocs de dues setmanes establint una escala de preus per donar facilitats a les famílies amb tot tipus d’economies. Les activitats més econòmiques són els camps de treball, seguits de les colònies esportives i lingüístiques de 10 dies.

Beques perquè els infants sense recursos puguin anar de colònies

Per aconseguir recursos per poder becar les activitats d’estiu d’infants de famílies sense recursos, la Fundació Pere ha posat en marxa la campanya: Cap infant sense colònies (www.peretarres.org/capinfantsensecolonies). Enguany, s’han rebut 907 sol·licituds de beques, xifra que significa un increment del 8% respecte a l’any passat. Però de moment només s’ha pogut donar resposta al 49% gràcies al programa Proinfància de La Caixa. Pels 462 infants restants que suposen un pressupost de 97.000 euros, la Fundació Pere Tarrés està buscant finançament amb donacions particulars i d’empreses i ajuts de l’Administració Pública i altres organismes. En aquest sentit, s’han rebut 15.000 euros de la campanya organitzada conjuntament per Fundació Pere Tarrés i la Federació de Gremis de Mercats d'Alimentació de Catalunya que feia una donació per cada compra superior a 20 euros dels clients dels als mercats municipals. Amb la campanya “Cap infant sense colònies” de l’any passat es van becar 821 infants amb un pressupost de 236.798 euros i es van poder finançar els 20 centres diaris de la Fundació que acullen 3.000 infants en risc d’exclusió social.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.