Diumenge, 9 de Maig de 2021
El profeta Isaïes

Actuació d'urgència per fer front al greu deteriorament de la antiga església de La Figuerosa del segle XIII

Els arqueòlegs municipals de Tàrrega han finalitzat els treballs bàsics de preservació de l’antiga església romànica de La Figuerosa, nucli agregat del terme.

Josep Castellà -Tàrrega- per a Flama.info, 30 març 10

Les restes, datades del segle XIII, patien un gran perill d’esfondrament i com a principals actuacions s’han apuntalat els murs i s’han tapat els forats de l’estructura. Sota la supervisió del Museu Comarcal de l'Urgell, la restauració ha inclòs la neteja dels contorns superiors dels murs i la catalogació de les pedres que antigament integraven la coberta, desapareguda amb el pas del temps.

Aquestes mesures d’urgència han tingut un caràcter provisional mentre es planifica la conservació definitiva de la capella. El cost ha ascendit a 16.632 euros i ha estat l'última intervenció al municipi de Tàrrega finançada a través del Fons Estatal d’Inversió Local 2009.

Altres elements del patrimoni històric que s'han beneficiat d'aquestes ajudes han estat el mur sud del castell medieval i els rentadors de l’Hort del Barceloní.   


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Diumenge, 9 de maig

Audició musical en directe, gratuïta, amb el Cor Lerània sota la direccció de Jordi Noguera.

Obres:

- Schaffe in mir, Gott de Johannes Brahms
- Locus iste d'Anton Bruckner
 
Lloc: Monestir Benedictines de Sant Pere de les Puel·les (C/ Anglí, 55, Barcelona)
 
Hora: 19.00 h
 
Dijous, 20 de maig

L'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya faran el lliurament del "Reconeixement Emmanuel Mounier 2021" a la «Cooperativa l’Olivera» de Vallbona de les Monges (Urgell). Seguidament hi haurà la conferència “La misericòrdia i la compasió com a eines de construcció de la comunitat cívica” a càrrec del Dr. Joan Lluís Pérez Francesch, Vicepresident de l'Institut Emmanuel Mounier Catalunya.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar (C/Diputació, 231 Barcelona)

Hora: 19.00 h

Dissabte, 29 de maig
 
Missa amb motiu del 116è aniversari del naixement del beat Pere Tarrés a la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.
Presidirà Mn. Pere Montagut, vicepostulador de la causa de canonització del P. Tarrés.
 
Lloc: Plaça de Sarrià, s/n, Barcelona

Hora: 19.15 h
 
El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.

Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.