Divendres, 30 d'Octubre de 2020
Sant Germà, bisbe
  • Atac terrorista a la catedral de Niça
  • Nova etapa per a la Casa d'Exercicis de Sarrià dels Jesuïtes
  • Homilia del Bisbe de Girona amb motiu de la solemnitat de Sant Narcís 2020
  • Les audiències generals del Papa tornen a ser transmeses des de la Biblioteca Apostòlica
  • El Papa imposa el pal·li al Patriarca Llatí de Jerusalem a la capella de Santa Marta
  • Nou cicle d’activitats “Rituals de pas: el cicle vital en les tradicions religioses”
  • El Bisbat de Lleida normalitza la seva activitat
  • "Nostra Aetate": la Carta Magna de les relacions entre cristians i jueus
  • El papa Francesc celebrarà la missa pels fidels difunts al Cementiri Teutònic
  • Nacions Unides: 20 anys de dones, pau i seguretat

Càritas Xile llança un pla d'ajuda de 6.500.000€ per atendre 542.000 damnificats pel sisme

Càritas Xile ha fet una petició especial d'ajuda d'emergència a la xarxa internacional de Càritas per valor de 6,5 milions d'euros per ajudar els damnificats pel terratrèmol que va sacsejar aquest país andí el passat 27 de febrer. La Confederació Càritas Espanyola ha decidit aportar una partida inicial de 100.000 euros per respondre a aquesta demanda d'ajuda.

Càritas, 26 març 10

Aquests fons es destinaran a impulsar el pla de resposta humanitària als damnificats que la Càritas Xilena està aplicant des de l'inici de l'emergència. El pla inclou des del subministrament d'aliments, articles d'higiene i material de refugi fins a la posada en marxa de programes de capacitació perquè els pescadors i agricultors -dos dels col·lectius més afectats pel sisme- puguin recuperar la seva activitat laboral.

Dins de la resposta a l'emergència, Càritas Xile facilitarà també el suport psicològic i espiritual a les persones que van quedar traumatitzades pel tremolor: “No es pot distribuir només caixes de menjar. També estem escoltant les persones que necessiten parlar de tot el que han passat, i que encara estan vivint amb les rèpliques”, ha assenyalat monsenyor Manuel Camilo Vial, bisbe de Temuco i president de Càritas Xilena.

Ajuda per a 542.000 damnificats

Aquest pla de resposta a l'emergència durarà nou mesos i es dirigirà a una població de 542.000 damnificats del centre i sud del país, incloent els voltants de Santiago i Concepción, que és un dels llocs més afectats.

Malgrat la gran magnitud del terratrèmol de Xile, els seus efectes han estat menys devastadors que el d'Haití, que va tenir lloc sis setmanes abans. Els edificis de Xile són més resistents, perquè van ser construïts amb estrictes criteris antisísmics, després del terratrèmol de 1960. D'altra banda, l'epicentre del sisme de Xile estava en el mar, era profund i va afectar àrees menys poblades, mentre el d'Haití estava molt a prop de Port-au-Prince.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström torna a cantar laudes en català de dilluns a divendres a les 6.35 h a través del seu facebook.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.