• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Càritas Xile llança un pla d'ajuda de 6.500.000€ per atendre 542.000 damnificats pel sisme

Càritas Xile ha fet una petició especial d'ajuda d'emergència a la xarxa internacional de Càritas per valor de 6,5 milions d'euros per ajudar els damnificats pel terratrèmol que va sacsejar aquest país andí el passat 27 de febrer. La Confederació Càritas Espanyola ha decidit aportar una partida inicial de 100.000 euros per respondre a aquesta demanda d'ajuda.

Càritas, 26 març 10

Aquests fons es destinaran a impulsar el pla de resposta humanitària als damnificats que la Càritas Xilena està aplicant des de l'inici de l'emergència. El pla inclou des del subministrament d'aliments, articles d'higiene i material de refugi fins a la posada en marxa de programes de capacitació perquè els pescadors i agricultors -dos dels col·lectius més afectats pel sisme- puguin recuperar la seva activitat laboral.

Dins de la resposta a l'emergència, Càritas Xile facilitarà també el suport psicològic i espiritual a les persones que van quedar traumatitzades pel tremolor: “No es pot distribuir només caixes de menjar. També estem escoltant les persones que necessiten parlar de tot el que han passat, i que encara estan vivint amb les rèpliques”, ha assenyalat monsenyor Manuel Camilo Vial, bisbe de Temuco i president de Càritas Xilena.

Ajuda per a 542.000 damnificats

Aquest pla de resposta a l'emergència durarà nou mesos i es dirigirà a una població de 542.000 damnificats del centre i sud del país, incloent els voltants de Santiago i Concepción, que és un dels llocs més afectats.

Malgrat la gran magnitud del terratrèmol de Xile, els seus efectes han estat menys devastadors que el d'Haití, que va tenir lloc sis setmanes abans. Els edificis de Xile són més resistents, perquè van ser construïts amb estrictes criteris antisísmics, després del terratrèmol de 1960. D'altra banda, l'epicentre del sisme de Xile estava en el mar, era profund i va afectar àrees menys poblades, mentre el d'Haití estava molt a prop de Port-au-Prince.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.