Dimarts, 2 de Març de 2021
Sant Simplici, papa
  • Una nova edició d'Impliquem-nos' del Bisbat de Lleida apropa tres realitats solidàries als joves
  • Joan Planellas: "Déu ens crida a la conversió i nosaltres hem de respondre-hi"
  • Sant'Egidio presenta l'edició online de la guia "Com quedar-se a casa quan s'és ancià"
  • Ratzinger repeteix: "No hi ha dos Papes"
  • El Papa: No deixar sols a familiars i malalts de malalties rares
  • 5a Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC
  • Pocs contenidors cremats?
  • “Les desigualtats que haurà generat la pandèmia només se superaran amb la solidaritat i la fraternitat universal”
  • El Papa: Que ningú hagi de patir per falta de pa o solitud
  • No es confirma l'alliberament de les 317 nigerianes raptades

El Parlament europeu condemna la violència contra els cristians

El Parlament europeu va expressar una dura condemna de totes “les formes de violència, discriminació i intolerància, basades en la religió o en les creences, contra les persones religioses, els apòstates i els no creients”.

AICA, 12 febrer 10

Davant els atacs recents contra cristians a Egipte i Malàsia, aquest òrgan de la Unió Europea va adoptar una resolució en la qual demana “a les autoritats egípcies i també a les de Malàsia que garanteixin la seguretat dels cristians i de les altres minories religioses presents en el seu territori, i adoptin les mesures necessàries per protegir les esglésies i llocs de culte”.

El text destaca que el dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió és “un dret humà fonamental garantit per instruments jurídics internacionals” i indica que Europa “no està exempta” de casos de violacions d'aquesta llibertat i també coneix crims individuals d'aquesta naturalesa.

El Parlament va demanar al Consell, a la Comissió i a l'Alt representant de la Unió per als afers exteriors i la política de seguretat que es preocupi de les minories religioses, inclosa la comunitat cristiana, en el marc de les relacions i de la cooperació de la Unió Europea amb els països interessats.

Després va donar suport a totes les iniciatives dirigides a promoure el diàleg i el respecte recíproc entre comunitats, i va convidar a les autoritats religioses “a promoure la tolerància i a adoptar iniciatives contra l'odi i contra la radicalització violenta i extremista”.

En prendre la paraula en el ple, els dos autors de la resolució van observar que, en els últims anys, a Egipte “es repeteixin actes de violència contra els cristians coptes”, i van demanar al govern egipci “que garanteixi la seguretat personal i la integritat física dels cristians coptes i dels membres de les altres minories religioses del país”.

Els cristians d'Egipte, en la seva majoria coptes, representen al voltant del 10% de la població del país. Dels més de 83 milions d'habitants, el 90% està representat pels musulmans.

D’altra banda, el Parlament europeu va expressar la seva preocupació pels recents atacs contra esglésies i llocs de culte a Malàsia, i va manifestar la seva solidaritat amb les víctimes.

L'Església catòlica de Malàsia va dur a judici al seu Govern el 2007 després que aquest amenacés amb prohibir la publicació del diari The Herald per motius de seguretat nacional si no deixava d'utilitzar la paraula “Al·là” que la comunitat de llengua Bahasa-Malàsia, de fe cristiana, usa habitualment com a traducció de Déu".

El desembre passat, l'Alt Tribunal de Justícia va declarar que els cristians a Malàsia tenen el dret constitucional d'utilitzar la paraula “Al·là” per referir-se a Déu, i que la paraula “Al·là” no és exclusiva de l'Islam.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.