• El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

L’editorial Denes publica “Déu entre les coses”, una antologia de la poesia religiosa de Vicent Andrés Estellés

L’editorial Denes ha publicat recentment “Déu entre les coses”, una antologia de la poesia religiosa de Vicent Andrés Estellés, un dels escriptors valencians més reconeguts per la crítica i pel públic.

Rent, 12 gener 10

El recull i l’estudi introductori que acompanya aquesta antologia és obra d’Enric Ferrer Solivares, escolapi i expert en literatura valenciana.

Segons Ferrer Solivares “la presència de Déu en la poesia de Vicent Andrés Estellés és tan visible que no pot ser ignorada”. En la seva poesia “hi ha alguna cosa més que un contagi cultural del substrat religiós”, ha afegit.

En la present antologia tenen cabuda actituds i conductes de caràcter religiós, “suggerides per una sèrie de preguntes sobre el sentit de la vida, la presència del mal, el desig pertorbador o la mort, entre d’altres. Preguntes a les que el poeta s’enfronta esbossant uns versos que parlen de salvació, d’esperança, de pregària, de virtuts, d’amor al proïsme, és a dir, de tot allò que qüestiona l’ésser humà i el pot obrir a una realitat superior”, ha assegurat l’autor de l’estudi introductori i de la compilació.

Igualment, Ferrer Solivares ha detallat que en la cultura actual “s’ha estés una visió de l’home que pretén estalviar-li el límit, la mort, la creu de la història, la necessària convivència amb les preguntes intel·ligents, que obrin també a perspectives noves. Però, com els grans poetes, Estellés ens convida a anar més enllà del que és immediat i superficial a través d’una literatura que mostra la grandesa i la misèria del fet de ser home”.

“La poesia estellesiana té un fibló que fereix, que fa despertar, que no deixa indiferent davant el dolor humà, davant de tantes ferides més o menys secretes”, ha anotat el curador d’aquesta antologia. Una obra poètica que es desenvolupa a partir d’un nucli fort, “amerat de trets existencials, religiosos i cívics, que respon a la seva poesia escrita des de finals dels anys 40 del segle passat, fins la gran eclosió del 1971”, ha expressat Ferrer Solivares.

En “Déu entre les coses” s’hi entreveuen diverses imatges de Déu, entre les que destaquen el “Déu de la immanència i transcendència, el Déu amic, el Déu fascinant i terrible, el Déu de la vida, el Déu de la infantesa, el Déu dels pobres i humiliats, el Déu en majestat; així com, el ressò significatiu de la religiositat popular”.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993) és un dels escriptors valencians més reconeguts per la crítica i pel públic. Començà a escriure teatre en la seva adolescència. Estudià periodisme a Madrid i en 1948 s’incorporà al diari Las Provincias, on arribà a ser cap de redacció. En 1953 publicà el seu primer llibre, “Ciutat a cau d’orella”, però el seu esclat literari es produí a partir de la dècada dels setanta, amb l’aparició del “Llibre de meravelles” (1971) i “Recomane tenebres” (1972), primer volum dels deu publicats fins ara de l’obra completa. Els seus llibres compten amb múltiples edicions i alguns dels seus poemes han assolit un gran ressò popular de la mà de cantautors com Ovidi Montllor. Ha obtingut guardons ben significatius, com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1978) i el Premi de les Lletres Valencianes (1984).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.