Dijous, 2 de Desembre de 2021
Sant Cromaci d’Aquileia, bisbe

L’editorial Denes publica “Déu entre les coses”, una antologia de la poesia religiosa de Vicent Andrés Estellés

L’editorial Denes ha publicat recentment “Déu entre les coses”, una antologia de la poesia religiosa de Vicent Andrés Estellés, un dels escriptors valencians més reconeguts per la crítica i pel públic.

Rent, 12 gener 10

El recull i l’estudi introductori que acompanya aquesta antologia és obra d’Enric Ferrer Solivares, escolapi i expert en literatura valenciana.

Segons Ferrer Solivares “la presència de Déu en la poesia de Vicent Andrés Estellés és tan visible que no pot ser ignorada”. En la seva poesia “hi ha alguna cosa més que un contagi cultural del substrat religiós”, ha afegit.

En la present antologia tenen cabuda actituds i conductes de caràcter religiós, “suggerides per una sèrie de preguntes sobre el sentit de la vida, la presència del mal, el desig pertorbador o la mort, entre d’altres. Preguntes a les que el poeta s’enfronta esbossant uns versos que parlen de salvació, d’esperança, de pregària, de virtuts, d’amor al proïsme, és a dir, de tot allò que qüestiona l’ésser humà i el pot obrir a una realitat superior”, ha assegurat l’autor de l’estudi introductori i de la compilació.

Igualment, Ferrer Solivares ha detallat que en la cultura actual “s’ha estés una visió de l’home que pretén estalviar-li el límit, la mort, la creu de la història, la necessària convivència amb les preguntes intel·ligents, que obrin també a perspectives noves. Però, com els grans poetes, Estellés ens convida a anar més enllà del que és immediat i superficial a través d’una literatura que mostra la grandesa i la misèria del fet de ser home”.

“La poesia estellesiana té un fibló que fereix, que fa despertar, que no deixa indiferent davant el dolor humà, davant de tantes ferides més o menys secretes”, ha anotat el curador d’aquesta antologia. Una obra poètica que es desenvolupa a partir d’un nucli fort, “amerat de trets existencials, religiosos i cívics, que respon a la seva poesia escrita des de finals dels anys 40 del segle passat, fins la gran eclosió del 1971”, ha expressat Ferrer Solivares.

En “Déu entre les coses” s’hi entreveuen diverses imatges de Déu, entre les que destaquen el “Déu de la immanència i transcendència, el Déu amic, el Déu fascinant i terrible, el Déu de la vida, el Déu de la infantesa, el Déu dels pobres i humiliats, el Déu en majestat; així com, el ressò significatiu de la religiositat popular”.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993) és un dels escriptors valencians més reconeguts per la crítica i pel públic. Començà a escriure teatre en la seva adolescència. Estudià periodisme a Madrid i en 1948 s’incorporà al diari Las Provincias, on arribà a ser cap de redacció. En 1953 publicà el seu primer llibre, “Ciutat a cau d’orella”, però el seu esclat literari es produí a partir de la dècada dels setanta, amb l’aparició del “Llibre de meravelles” (1971) i “Recomane tenebres” (1972), primer volum dels deu publicats fins ara de l’obra completa. Els seus llibres compten amb múltiples edicions i alguns dels seus poemes han assolit un gran ressò popular de la mà de cantautors com Ovidi Montllor. Ha obtingut guardons ben significatius, com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1978) i el Premi de les Lletres Valencianes (1984).


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres 1 de desembre

EFFATHÀ

Curs: Coneixement de Catalunya i espiritualitat

El llarg camí d’un poble: l'Antic Testament

Ponent: Claustre Soler

Hora: 18.00

Dijous 2 de desembre

En adoració

Pregària a l’església del Sagrat Cor

Lloc: Casp, 27, Barcelona

Hora: 20.30

Pregària a l’església del Sagrat Cor, cada 15 dies, adreçada especialment als joves

Dimecres, 8 de desembre

Basílica de la Sagrada Familia

Hora: 

10.30, cerimonial de ciutat.

11.30, ballada de sardanes a l'exterior del temple amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

18.00, celebració litúrgica presidida pel Cardenal Joan Josep Omella

19.15, benedicció de la torre de la Mare de Déu

Dissabte, 11 de desembre

Cristianisme i Justícia

Fiscalitat i desigualtat en el debat dels impostos en el context postpandèmic

Ponent: Xavier Casanovas

Hora: 10.00.

Lloc: Cristianisme i Justícia, Roger de Llúria, 11, Barcelona.

Dilluns, 13 de desembre

Els dilluns dels Drets Humans de Cristianisme i Justícia

Pressupostos públics i Drets Humans: Com fer-los compatibles

Ponents:

Marina Arnau, codirectora general de la Fundació Formació i Treball

Moderació:

Dani Vilaró, periodista i responsable de comunicació d’Amnistia Internacional Catalunya

Lloc: Sala d’actes del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13

Hora: 18.30

Entrada lliure.

Dijous, 16 de desembre

Commemoració del 20è aniversari de la fundació de l'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya

Intervindran en l'acte: Josep Lluís Vázquez Borau, fundador de l'IEMC; Albert Llorca Arimany, president de l'IEMC; Mn Jaume Aymar i Ragolta, que parlarà de “La persona, entre l'enigma i el misteri”.

Hora: 13.00

Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona (C/ Diputació 231, Barcelona, aula S3 del soterrani)

Dimarts, 21 de desembre

Concert de L'Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle. Interpretaran la Missa Scala Aretina de Francesc Valls

Lloc: Palau de la Música Catalana

Hora: 20.00

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.