Diumenge, 9 de Maig de 2021
El profeta Isaïes

Campanya de l'Ampolla 2010 a Vilafranca del Penedès

Des de fa 27 anys, a Vilafranca del Penedès, l’entitat Joves Cristians de Vilafranca, organitza la Campanya de l’Ampolla, una recollida d’ampolles de cava buides per a un destí solidari. Al llarg de tots aquests anys, aquesta activitat solidària s’ha consolidat com la més important de tota la vila i la comarca. Tot Vilafranca i a més, molts pobles de l’Alt Penedès, col·laboren en la recollida.

Flama.info, 29 desembre 09

Són moltes les persones i entitats que col·laboren, ja sigui guardant les ampolles buides del cava que s’ha consumit aquestes festes, com deixant les furgonetes per poder fer la recollida, els espais per organitzar-la, propaganda... Cada any, es realitza la campanya el primer dissabte després de la festivitat de reis, ja que durant les festes nadalenques és quan més cava s’acostuma a consumir.

Les ampolles les venen a una empresa que es dedica a la neteja i venda d’ampolles de vidre. Els diners recaptats, els destinen a un projecte solidari que any per any va variant (a principi de curs s’obre un període de presentació de projectes, de tots els presentats, els membres de Joves Cristians de Vilafranca –JCV- escullen el que creuen més adequat i es fa públic el projecte escollit). El projecte escollit d’enguany és l’equipament de mobiliari adequat a persones amb discapacitat física o psíquica en un pis de Vilafranca, presentat per l’Associació Pro-Disminuïts del Penedès (Fundació l’Espiga).

La llarga tradició de la campanya ha fet que al llarg d’aquests darrers anys, tant el nombre d’ampolles com el nombre de diners obtinguts hagi estat molt elevat. L’any passat varen recollir entorn de 91.000 ampolles de cava en un sol dia.

Apareix però un problema. L’empresa que compra les ampolles té greus problemes per poder treure les etiquetes autoadhesives de les ampolles. Davant d’aquesta problemàtica, l’empresa, que és l’única que es dedica a aquest negoci, ha optat, des de l’any passat, per comprar només les ampolles de cava que no portin etiquetes, o bé que no siguin autoadhesives, que són les que costa més de treure, les menys ecològiques. En definitiva, resulta molt més econòmic construir ampolles noves que no pas netejar les antigues. Per aquest motiu, la majoria d’ampolles, seran destinades a vidre (per pes). De les ampolles recollides l’any passat, gràcies a la ciutadania, els organitzadors van poder aconseguir gairebé un 40% d’ampolles sense etiqueta autoadhesiva.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Diumenge, 9 de maig

Audició musical en directe, gratuïta, amb el Cor Lerània sota la direccció de Jordi Noguera.

Obres:

- Schaffe in mir, Gott de Johannes Brahms
- Locus iste d'Anton Bruckner
 
Lloc: Monestir Benedictines de Sant Pere de les Puel·les (C/ Anglí, 55, Barcelona)
 
Hora: 19.00 h
 
Dijous, 20 de maig

L'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya faran el lliurament del "Reconeixement Emmanuel Mounier 2021" a la «Cooperativa l’Olivera» de Vallbona de les Monges (Urgell). Seguidament hi haurà la conferència “La misericòrdia i la compasió com a eines de construcció de la comunitat cívica” a càrrec del Dr. Joan Lluís Pérez Francesch, Vicepresident de l'Institut Emmanuel Mounier Catalunya.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar (C/Diputació, 231 Barcelona)

Hora: 19.00 h

Dissabte, 29 de maig
 
Missa amb motiu del 116è aniversari del naixement del beat Pere Tarrés a la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.
Presidirà Mn. Pere Montagut, vicepostulador de la causa de canonització del P. Tarrés.
 
Lloc: Plaça de Sarrià, s/n, Barcelona

Hora: 19.15 h
 
El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.

Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.