Divendres, 30 d'Octubre de 2020
Sant Germà, bisbe
  • Atac terrorista a la catedral de Niça
  • Nova etapa per a la Casa d'Exercicis de Sarrià dels Jesuïtes
  • Homilia del Bisbe de Girona amb motiu de la solemnitat de Sant Narcís 2020
  • Les audiències generals del Papa tornen a ser transmeses des de la Biblioteca Apostòlica
  • El Papa imposa el pal·li al Patriarca Llatí de Jerusalem a la capella de Santa Marta
  • Nou cicle d’activitats “Rituals de pas: el cicle vital en les tradicions religioses”
  • El Bisbat de Lleida normalitza la seva activitat
  • "Nostra Aetate": la Carta Magna de les relacions entre cristians i jueus
  • El papa Francesc celebrarà la missa pels fidels difunts al Cementiri Teutònic
  • Nacions Unides: 20 anys de dones, pau i seguretat

El Sant Pare autoritza la beatificació del caputxí Josep Tous Soler

Soler, caputxí igualadí (1811-1871), fundador de la Congregació de la Mare del Dívi Pastor. La notícia ha estat rebuda amb alegria a la comarca, on l’orde té dos col·legis, a Igualada i Capellades, i una casa d’espiritualitat en la casa on va néixer el futur beat, al carrer Sant Josep de la capital de l’Anoia, que és precisament on està enterrat. La beatificació, segons la nova normativa, s’haurà de celebrar a Catalunya, en un lloc i data per determinar.

Horeb, 24 desembre 09

En rebre en audiència privada monsenyor Angelo Amato, prefecte de la Congregació vaticana per a les Causes dels Sants, el Papa Benet XVI ha autoritzat la promulgació de 20 decrets. En un d’ells es permet la inscripció del Pare Tous en el catàleg dels beats. També, i de forma destacada, el Papa ha reconegut les virtuts heroiques del seus antecessors, Joan Pau II i Pius XII.

El Pare Tous Soler va néixer a Igualada el 1811 i es va traslladar amb la seva família a Barcelona el 1818. Als 16 anys, després de comunicar al seu pare que se sentia cridat a la vida religiosa, es va convertir en novici dels caputxins de Sarrià. L’any 1835, amb la desamortització, es va veure forçat a exiliar-se a França i a Itàlia com a exclaustrat al costat de la resta dels seus germans religiosos. Es va establir a Tolouse. De retorn, el 1843, va exercir com a sacerdot secular, ja que no estava permesa la vida conventual. Va crear la congregació de les Germanes de la Mare del Diví Pastor el 1850, obrint el primer col·legi a Ripoll el 27 de maig de 1850. Va obrir col·legis a Capellades, Les Sorres, Vic, Torrelodones, Igualada i Barcelona. Va morir el 27 de febrer de 1871 mentre celebrava la missa.

Amb aquesta propera beatificació, ja seran sis els igualadins beatificats: el beat Ignasi Casanovas, beatificat el 1999; la beata Clemència Riba, beatificada el 2001; i els beats Gaudenci, Priscil·lià i Antolí, beatificats el 2007.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström torna a cantar laudes en català de dilluns a divendres a les 6.35 h a través del seu facebook.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.