Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

El Sant Pare autoritza la beatificació del caputxí Josep Tous Soler

Soler, caputxí igualadí (1811-1871), fundador de la Congregació de la Mare del Dívi Pastor. La notícia ha estat rebuda amb alegria a la comarca, on l’orde té dos col·legis, a Igualada i Capellades, i una casa d’espiritualitat en la casa on va néixer el futur beat, al carrer Sant Josep de la capital de l’Anoia, que és precisament on està enterrat. La beatificació, segons la nova normativa, s’haurà de celebrar a Catalunya, en un lloc i data per determinar.

Horeb, 24 desembre 09

En rebre en audiència privada monsenyor Angelo Amato, prefecte de la Congregació vaticana per a les Causes dels Sants, el Papa Benet XVI ha autoritzat la promulgació de 20 decrets. En un d’ells es permet la inscripció del Pare Tous en el catàleg dels beats. També, i de forma destacada, el Papa ha reconegut les virtuts heroiques del seus antecessors, Joan Pau II i Pius XII.

El Pare Tous Soler va néixer a Igualada el 1811 i es va traslladar amb la seva família a Barcelona el 1818. Als 16 anys, després de comunicar al seu pare que se sentia cridat a la vida religiosa, es va convertir en novici dels caputxins de Sarrià. L’any 1835, amb la desamortització, es va veure forçat a exiliar-se a França i a Itàlia com a exclaustrat al costat de la resta dels seus germans religiosos. Es va establir a Tolouse. De retorn, el 1843, va exercir com a sacerdot secular, ja que no estava permesa la vida conventual. Va crear la congregació de les Germanes de la Mare del Diví Pastor el 1850, obrint el primer col·legi a Ripoll el 27 de maig de 1850. Va obrir col·legis a Capellades, Les Sorres, Vic, Torrelodones, Igualada i Barcelona. Va morir el 27 de febrer de 1871 mentre celebrava la missa.

Amb aquesta propera beatificació, ja seran sis els igualadins beatificats: el beat Ignasi Casanovas, beatificat el 1999; la beata Clemència Riba, beatificada el 2001; i els beats Gaudenci, Priscil·lià i Antolí, beatificats el 2007.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.