Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

El Sant Pare autoritza la beatificació del caputxí Josep Tous Soler

Soler, caputxí igualadí (1811-1871), fundador de la Congregació de la Mare del Dívi Pastor. La notícia ha estat rebuda amb alegria a la comarca, on l’orde té dos col·legis, a Igualada i Capellades, i una casa d’espiritualitat en la casa on va néixer el futur beat, al carrer Sant Josep de la capital de l’Anoia, que és precisament on està enterrat. La beatificació, segons la nova normativa, s’haurà de celebrar a Catalunya, en un lloc i data per determinar.

Horeb, 24 desembre 09

En rebre en audiència privada monsenyor Angelo Amato, prefecte de la Congregació vaticana per a les Causes dels Sants, el Papa Benet XVI ha autoritzat la promulgació de 20 decrets. En un d’ells es permet la inscripció del Pare Tous en el catàleg dels beats. També, i de forma destacada, el Papa ha reconegut les virtuts heroiques del seus antecessors, Joan Pau II i Pius XII.

El Pare Tous Soler va néixer a Igualada el 1811 i es va traslladar amb la seva família a Barcelona el 1818. Als 16 anys, després de comunicar al seu pare que se sentia cridat a la vida religiosa, es va convertir en novici dels caputxins de Sarrià. L’any 1835, amb la desamortització, es va veure forçat a exiliar-se a França i a Itàlia com a exclaustrat al costat de la resta dels seus germans religiosos. Es va establir a Tolouse. De retorn, el 1843, va exercir com a sacerdot secular, ja que no estava permesa la vida conventual. Va crear la congregació de les Germanes de la Mare del Diví Pastor el 1850, obrint el primer col·legi a Ripoll el 27 de maig de 1850. Va obrir col·legis a Capellades, Les Sorres, Vic, Torrelodones, Igualada i Barcelona. Va morir el 27 de febrer de 1871 mentre celebrava la missa.

Amb aquesta propera beatificació, ja seran sis els igualadins beatificats: el beat Ignasi Casanovas, beatificat el 1999; la beata Clemència Riba, beatificada el 2001; i els beats Gaudenci, Priscil·lià i Antolí, beatificats el 2007.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.