Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

Catalunyareligio.cat, nou portal catòlic

El portal Catalunyareligio.cat és una iniciativa privada i no institucional. És independent de la jerarquia eclesiàstica però respectuós amb els bisbes, els creients i els ciutadans. Els promotors i col·laboradors del portal tenen una llarga trajectòria eclesial i cívica.

Flama.info, 2 octubre 09

El seu director és Jordi Llisterri, dedicat al periodisme religiós des dels anys noranta. Va formar part de l’oficina de premsa del Concili Tarraconense. És autor del llibre Les ferides de l’Església catalana (Columna). Està vinculat a Foc Nou, El Ciervo, Dialogal i Vida Nueva. Josep Maria Carbonell i Ignasi García Clavel figuren entre els promotors.

Carbonell va presidir el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Pertany al patronat de la Fundació Joan Maragall i al consell de redacció de Qüestions de Vida Cristiana, que edita Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

García Clavel va ser secretari general d’Afers Religiosos als governs de Jordi Pujol. Va obrir una delegació de la Generalitat a Roma (La Vanguardia, 27 setembre 2009, p. 40).

Al portal apareixen firmes significatives. Andreu Ibarz col·labora amb la Delegació Diocesana d'Ensenyament i ha impartit classes a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Guillem Correa és pastor de l'Església Evangèlica, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya i està vinculat al Grup de Treball Estable de les Religions (jueva, protestant, islàmica, catòlica i ortodoxa). Lluís Serra, marista i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya. Carles Armengol és secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i vicepresident de la Fundació d'Escoles Parroquials de Barcelona. Jesús Renau és de la Companyia de Jesús. Eduard Ibañez dirigeix Justícia i Pau a Barcelona i presideix la federació catalana de l'ONG per al Desenvolupament.

Un dels objectius del portal Catalunyareligió és ser un punt de trobada i un espai de participació de les diverses sensibilitats i posicions religisoses. El  naixement del portal coincideix amb el primer aniversari de la mort del bisbe Joan Carrera. L'estil del bisbe Joan, tan interessat per l'Evangelització i els mitjans informatius, marca el plantejament d'aquesta pàgina web.


MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 16 D'OCTUBRE

FORMACIÓ PER A LES ESCOLES: “EL SÍNODE DELS JOVES. QUÈ ENS POT APORTAR A LES ESCOLES?”. Organitza: delegació de joventut de l’Arquebisbat de Tarragona. A càrrec de: Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 18 a 22 h

DIMECRES, 17 D'OCTUBRE

CONFERÈNCIA SOBRE “VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE”. Conferència inaugural del curs de les Aules de la Gent Gran en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili. A càrrec del: Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol. Lloc: Sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, Passeig d’Albert, 13, Cambrils. Hora: 17.30 h

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.