Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Catalunyareligio.cat, nou portal catòlic

El portal Catalunyareligio.cat és una iniciativa privada i no institucional. És independent de la jerarquia eclesiàstica però respectuós amb els bisbes, els creients i els ciutadans. Els promotors i col·laboradors del portal tenen una llarga trajectòria eclesial i cívica.

Flama.info, 2 octubre 09

El seu director és Jordi Llisterri, dedicat al periodisme religiós des dels anys noranta. Va formar part de l’oficina de premsa del Concili Tarraconense. És autor del llibre Les ferides de l’Església catalana (Columna). Està vinculat a Foc Nou, El Ciervo, Dialogal i Vida Nueva. Josep Maria Carbonell i Ignasi García Clavel figuren entre els promotors.

Carbonell va presidir el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Pertany al patronat de la Fundació Joan Maragall i al consell de redacció de Qüestions de Vida Cristiana, que edita Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

García Clavel va ser secretari general d’Afers Religiosos als governs de Jordi Pujol. Va obrir una delegació de la Generalitat a Roma (La Vanguardia, 27 setembre 2009, p. 40).

Al portal apareixen firmes significatives. Andreu Ibarz col·labora amb la Delegació Diocesana d'Ensenyament i ha impartit classes a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Guillem Correa és pastor de l'Església Evangèlica, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya i està vinculat al Grup de Treball Estable de les Religions (jueva, protestant, islàmica, catòlica i ortodoxa). Lluís Serra, marista i secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya. Carles Armengol és secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i vicepresident de la Fundació d'Escoles Parroquials de Barcelona. Jesús Renau és de la Companyia de Jesús. Eduard Ibañez dirigeix Justícia i Pau a Barcelona i presideix la federació catalana de l'ONG per al Desenvolupament.

Un dels objectius del portal Catalunyareligió és ser un punt de trobada i un espai de participació de les diverses sensibilitats i posicions religisoses. El  naixement del portal coincideix amb el primer aniversari de la mort del bisbe Joan Carrera. L'estil del bisbe Joan, tan interessat per l'Evangelització i els mitjans informatius, marca el plantejament d'aquesta pàgina web.


MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.