Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Beatificació de la fundadora de les Germanes de la Immaculada Concepció de Castres

La fundadora de les Germanes i Germans de la Immaculada Concepció, Émilie de Villeneuve, serà beatificada aquest diumenge, 5 de juliol, a la ciutat francesa de Castres, on va fundar la primera comunitat i on hi manté les seves arrels. D’ençà de l’any 1903 les religioses de la Immaculada són presents amb vocació de servei a Lloret de Mar, on són popularment conegudes precisament com “les franceses”.

Bisbat de Girona, 2 juliol 09

La política de França a l’inici del segle XX, amb una radical separació de l’Església i l’Estat, va dificultar en aquell moment el lliure exercici de l’ensenyament per part dels estaments que no fossin públics. Van ser nombroses les institucions religioses que es van exiliar. Una situació que estimaven temporal, però que com en tantes d’altres d’exili esdevindria estabilitat i arrelament en la societat acollidora.

Les Germanes i els Germans de la Immaculada Concepció de Castres, actualment són presents en els següents 15 països, per ordre d’implantació: França, Senegal, Gabon, l’Estat espanyol, Brasil, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Mèxic, Benín, R.D. del Congo, Bolívia, Veneçuela i Filipines.

La comunitat de Lloret de Mar (La Selva) està integrada per una dotzena de religioses que, juntament amb un claustre de mig centenar de docents, atenen el centre que acull uns 800 alumnes. D’acord amb la decidida vocació social de les Germanes de la Immaculada, també tenen al mateix Lloret un centre en un dels barris de la vila que ha registrat un creixement de població més intens els darrers anys i igualment col·laboren en serveis parroquials. Aquest servei a la vila de Lloret les religioses l’han portat a terme de forma ininterrompuda aquests 106 anys, inclosos els corresponents a la Guerra Civil, en part gràcies a la protecció diplomàtica de la República Francesa. En aquells moments les religioses atenien diverses accions socials amb les persones grans i infants orfes i les autoritats lloretenques els van demanar que seguissin amb aquesta missió.

“Les franceses” sempre han ocupat el mateix indret, l’antiga finca Barnés, que en els darrers anys ha vist reduïda un xic la seva extensió pels plans urbanístics de la vila. En complir els 75 anys de servei i testimoni a Lloret, l’ajuntament va atorgar a la comunitat de religioses i al col·legi de la Immaculada Concepció la “Fulla de llorer”, en la seva categoria de plata, com a mostra d’agraïment per la seva tasca docent i social.

Avui, una nova fita s’assoleix per a aquestes religioses amb la beatificació de la seva fundadora, pas previ per tal que ben aviat sigui venerada en la llista dels sants i santes de l’Església.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.