• El Secretari d'Estat de la Santa Seu es desplaçarà a Ars i Lourdes a l'agost
  • L'Arquebisbe de Barcelona presidirà la missa pels difunts en temps de pandèmia a la Sagrada Família
  • Catalonia Sacra organitza una xarxa cultural i religiosa per oferir-la com a activitat turística aquest estiu
  • Desenvolupament Humà Integral: Migrants en temps de pandèmia
  • Els Carmelites en suport dels malalts de Covid 19 de la diòcesi africana de Zomba
  • Xavier Morell, un monjo atípic
  • Cal congelar la producció i el comerç d'armes, si al multilateralisme
  • Les entitats de la Xarxa d'Acció Social i Caritativa del Bisbat de Lleida no tanquen a l'estiu
  • La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola es reuneix a Madrid
  • El Papa sobre els migrants: "Inimaginable l'infern en els camps de detenció"

Intermón Oxfam proposa les “celebracions solidàries”

Intermón Oxfam ha llançat un projecte on-line que convida a transformar qualsevol celebració –bateig, comunió, boda…- en una ocasió per ser solidari amb els països del Sud. Qui organitza la festa pot crear una llista de regals solidaris a través de la web d’Intermón Oxfam i enviar-la als seus convidats. Aquests, al seu torn, poden consultar i comprar també on-line la selecció de productes.

Intermón Oxfam, 29 juliol 08

La llista pot confeccionar-se a partir de 18 regals alternatius, com per exemple material didàctic, dipòsits d’aigua i microcrèdits. Els preus oscil·len entre els 12 € del material didàctic fins als 2.995 € que costa el dipòsit d’aigua. Els regals són, de fet, simbòlics ja que els diners es destinen a finançar els projectes d’Intermón Oxfam als països del Sud i no a la compra directa del producte escollit.

David Camps, responsable de Captació d’ntermón Oxfam, considera que és una bona idea per promoure el consum responsable: “En moltes ocasions ens adonem que tenim de tot i moltes persones ja no saben ni què regalar-nos. Per què no proposar-los un regal veritablement útil?”

La iniciativa es va posar en marxa el juny del 2007 en principi pensada només per a “nuvis solidaris”. Des de juny d’enguany s’ha ampliat l’oferta a tot tipus de celebracions, arrel de les peticions de gent que volia aplicar el model a altre tipus d’esdeveniments com batejos i comunions.

Si els que organitzen la celebració, per exemple, uns nuvis, volen oferir als convidats un "detall diferent" en comptes dels regals més típics, poden escollir targetes on apareix impresa la imatge del regal escollit (d’entre els 18 possibles) a més d’un text personalitzat.

Roberto Lepori va rebre una d’aquestes targetes-regal a la boda de la seva germana i valora positivament la iniciativa: “Les bodes són una mica contradictòries, perquè es llença molt menjar i es "malgasten" molts diners, però amb aquests tipus d’accions la contradicció pot arribar a ser positiva ja que et permet sensibilitzar la gent sobre els problemes que afecten els habitants del Sud".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.