• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Intermón Oxfam proposa les “celebracions solidàries”

Intermón Oxfam ha llançat un projecte on-line que convida a transformar qualsevol celebració –bateig, comunió, boda…- en una ocasió per ser solidari amb els països del Sud. Qui organitza la festa pot crear una llista de regals solidaris a través de la web d’Intermón Oxfam i enviar-la als seus convidats. Aquests, al seu torn, poden consultar i comprar també on-line la selecció de productes.

Intermón Oxfam, 29 juliol 08

La llista pot confeccionar-se a partir de 18 regals alternatius, com per exemple material didàctic, dipòsits d’aigua i microcrèdits. Els preus oscil·len entre els 12 € del material didàctic fins als 2.995 € que costa el dipòsit d’aigua. Els regals són, de fet, simbòlics ja que els diners es destinen a finançar els projectes d’Intermón Oxfam als països del Sud i no a la compra directa del producte escollit.

David Camps, responsable de Captació d’ntermón Oxfam, considera que és una bona idea per promoure el consum responsable: “En moltes ocasions ens adonem que tenim de tot i moltes persones ja no saben ni què regalar-nos. Per què no proposar-los un regal veritablement útil?”

La iniciativa es va posar en marxa el juny del 2007 en principi pensada només per a “nuvis solidaris”. Des de juny d’enguany s’ha ampliat l’oferta a tot tipus de celebracions, arrel de les peticions de gent que volia aplicar el model a altre tipus d’esdeveniments com batejos i comunions.

Si els que organitzen la celebració, per exemple, uns nuvis, volen oferir als convidats un "detall diferent" en comptes dels regals més típics, poden escollir targetes on apareix impresa la imatge del regal escollit (d’entre els 18 possibles) a més d’un text personalitzat.

Roberto Lepori va rebre una d’aquestes targetes-regal a la boda de la seva germana i valora positivament la iniciativa: “Les bodes són una mica contradictòries, perquè es llença molt menjar i es "malgasten" molts diners, però amb aquests tipus d’accions la contradicció pot arribar a ser positiva ja que et permet sensibilitzar la gent sobre els problemes que afecten els habitants del Sud".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.