Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Intermón Oxfam proposa les “celebracions solidàries”

Intermón Oxfam ha llançat un projecte on-line que convida a transformar qualsevol celebració –bateig, comunió, boda…- en una ocasió per ser solidari amb els països del Sud. Qui organitza la festa pot crear una llista de regals solidaris a través de la web d’Intermón Oxfam i enviar-la als seus convidats. Aquests, al seu torn, poden consultar i comprar també on-line la selecció de productes.

Intermón Oxfam, 29 juliol 08

La llista pot confeccionar-se a partir de 18 regals alternatius, com per exemple material didàctic, dipòsits d’aigua i microcrèdits. Els preus oscil·len entre els 12 € del material didàctic fins als 2.995 € que costa el dipòsit d’aigua. Els regals són, de fet, simbòlics ja que els diners es destinen a finançar els projectes d’Intermón Oxfam als països del Sud i no a la compra directa del producte escollit.

David Camps, responsable de Captació d’ntermón Oxfam, considera que és una bona idea per promoure el consum responsable: “En moltes ocasions ens adonem que tenim de tot i moltes persones ja no saben ni què regalar-nos. Per què no proposar-los un regal veritablement útil?”

La iniciativa es va posar en marxa el juny del 2007 en principi pensada només per a “nuvis solidaris”. Des de juny d’enguany s’ha ampliat l’oferta a tot tipus de celebracions, arrel de les peticions de gent que volia aplicar el model a altre tipus d’esdeveniments com batejos i comunions.

Si els que organitzen la celebració, per exemple, uns nuvis, volen oferir als convidats un "detall diferent" en comptes dels regals més típics, poden escollir targetes on apareix impresa la imatge del regal escollit (d’entre els 18 possibles) a més d’un text personalitzat.

Roberto Lepori va rebre una d’aquestes targetes-regal a la boda de la seva germana i valora positivament la iniciativa: “Les bodes són una mica contradictòries, perquè es llença molt menjar i es "malgasten" molts diners, però amb aquests tipus d’accions la contradicció pot arribar a ser positiva ja que et permet sensibilitzar la gent sobre els problemes que afecten els habitants del Sud".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.