Diumenge, 28 de Novembre de 2021
Sant Esteve el Jove, màrtir

"Amb els drets, no s'hi juga", nova campanya de La Fundació Comtal a favor de la infància

L'empitjorament de les condicions de vida dels infants ha portat a la Fundació Comtal a llançar la campanya "Amb els drets no s'hi juga" amb l'objectiu de reivindicar la protecció dels drets dels infants i adolescents i donar a conèixer com s'han vist vulnerats amb l'arribada de la Covid.

Redacció, 28 setembre 21

L'estudi  "Anàlisi de l'estat actual de la garantia de drets a Catalunya" de PINCAT i la Taula del Tercer Sector calcula que en relació a la salut i el benestar, un 13% dels infants atesos en entitats socials manifesta problemes de salut mental fruit de pors relacionades amb l'impacte del virus i el dany emocional viscut. I que un 28% podria haver patit violència en la seva llar.

Pel que fa al dret a l'habitatge, durant el 2020 hi ha hagut un augment dels desnonaments i moltes famílies s'han quedat sense sostre. Segons el SHIPO entre setembre i octubre, es van ordenar 443 desnonaments a Barcelona, i 1.211 persones es van veure afectades, entre les quals 463 eren menors.

Per tal de garantir el dret a una llar, la Fundació Comtal ofereix en la seva àrea residencial, un espai per viure i créixer a joves sense referents familiars i infants que no poden estar amb les seves famílies. 

En l'àmbit del lleure, un 20% dels infants que es troben en situació vulnerable a Catalunya (160.000 infants aprox) no té accés a activitats extraescolars i de lleure, i un 31% de les famílies ateses per entitats socials tampoc pot cobrir les necessitats econòmiques derivades de l'escolarització.

Durant el curs 20-21 la Fundació Comtal va atendre prop de 270 infants i adolescents sense recursos. Un 31'30% es van quedar en llista d'espera i sense poder accedir al Centre Obert Tria, fet que va deixar enrere a 41 infants i adolescents, dels quals van poder acollir a 14 durant el curs i 13 van derivar a altres entitats i recursos del barri.  

Segons l'ONU, 1/3 infants i adolescents es va quedar sense accés a l'educació quan van tancar les escoles.

A la Fundació Comtal, un 50% de les famílies, no tenien ordinador ni tablet a casa. I un 22% no disposava d'internet. Per fer front a la situació, l'entitat va recaptar més de 8.000€ per combatre la bretxa digital. 

A més a més, Catalunya fa anys que arrossega xifres molt elevades de fracàs escolar i abandonament escolar prematur. Un 20% de l'alumnat no aconsegueix graduar-se de l'ESO, i la taxa d'abandonament prematur a Catalunya ha augmentat fins el 17% (INDESCAT, 2021). Un 31% si parlem d'adolescents i joves atesos per entitats socials catalanes. 

D'avant d'aquest panorama, la Fundació Comtal demana a les administracions que s'activin les següents propostes per protegir i vetllar pels drets dels infants: 

Un servei sanitari públic i de qualitat per a tothom on es pugui tractar la salut mental. 

Més ajudes econòmiques perquè infants socialment desfavorits puguin participar en activitats de lleure i extraescolars. 

Polítiques que reactivin el teixit econòmic de forma equitativa i redistributiva. 

Canviar les regulacions del mercat de l'habitatge i prioritzar les necessitats derivades de l'emergència social. 

Garantir a tothom l'accés a l'educació i a les TIC i desenvolupar un pla d'abordatge del fracàs escolar que aposti per les Escoles de Segona Oportunitat.  

Més informació: www.comtal.org


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dilluns, 13 de desembre

Els dilluns dels Drets Humans de Cristianisme i Justícia

Pressupostos públics i Drets Humans: Com fer-los compatibles

Ponents:

Marina Arnau, codirectora general de la Fundació Formació i Treball

Moderació:

Dani Vilaró, periodista i responsable de comunicació d’Amnistia Internacional Catalunya

Lloc: Sala d’actes del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Roger de Llúria, 13

Hora: 18.30

Entrada lliure.

Dimarts, 21 de desembre

Concert de L'Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle. Interpretaran la Missa Scala Aretina de Francesc Valls

Lloc: Palau de la Música Catalana

Hora: 20.00

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.