• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

El congrés internacional ‘Pau, Fructuós i el Cristianisme primitiu a Tarragona, segles I-VIII’ projectarà Catalunya internacionalment

El Congrés Internacional ‘Pau, Fructuós i el Cristianisme Primitiu a Tarragona, segles I-VIII’ va iniciar, el dijous 19 de juny, passades les 9.30 del matí, a la sala Cèsar August, del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, la seva singladura davant dels 300 participants que en prendran part. Tractant-se d’un dels actes cabdals de l’Any Jubilar de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques, la immensa majoria de les autoritats del territori, així com de Catalunya, van assistir a l’acte inaugural.

Secretaria del congrés, 20 juny 08

Monsenyor Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Mossèn Josep Maria Gavaldà, director de l’Institut de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF); Doctor Armand Puig, president del Congrés i degà de la Facultat de Teologia de Catalunya; Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV); Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; i Josep Lluís Carod-Rovira, conseller de la vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, varen ser els encarregats de dirigir unes paraules als presents a mode de presentació del Congrés que finalitzarà el dissabte 21.

El Sr. Arquebisbe va presentar a les autoritats i el primer en prendre la paraula va ser l’alcalde Ballesteros. Josep Félix Ballesteros va definir el Congrés Internacional que estaven inaugurant, i l’Any Jubilar, com un ‘esdeveniment de vital importància que situa a la ciutat de Tarragona en el centre de totes les mirades’. El batlle de Tarragona va aprofitar el seu torn per introduir un dels temes a tractar durant el Congrés i va manifestar que ‘si Pau va venir a Tarragona, vol dir que la ciutat té orígens apostòlics’.

Mossèn Gavaldà, un dels màxims responsables de la organització del Congrés en la seva condició de director de l’INSAF, va citar a l’Apòstol per donar la benvinguda als presents. ‘Us desitjo la gràcia i la pau de part de Déu, el nostre pare’, digué el Doctor Gavaldà, ‘i Jesucrist, el nostre Senyor’. Per Mossèn Gavaldà, ‘l’Any Jubilar servirà per conèixer més a fons les arrels cristianes de la nostra terra’. El Doctor Puig va prendre el relleu de Mossèn Gavaldà i va assegurar que ‘la Facultat de Teologia de Catalunya ha donat suport unànime i sense fissures a la celebració d’aquest esdeveniment’, així com que ‘aquest Congrés Internacional servirà per obrir el dossier del final de la vida de Pau’.

Per part de la societat civil tarragonina, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va expressar el seu desig que ‘d’aquest Congrés puguin sortit noves línies de treball i de col·laboració entre la Universitat i l’Arquebisbat i que aquest treball conjunt, s’estengui a l’àmbit de la recerca’.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va ser el primer en introduir el tema del turisme religiós en el seu parlament. Poblet va dir que ‘Tarragona ha de ser, pot ser, un centre mundial de turisme religiós, com ho és Jerusalem i Roma’ i és en aquest marc que ‘el Congrés contribuirà a l’interès per Tarragona i el turista podrà gaudir del patrimoni paleocristià del que disposa el territori’. El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, va arrencar les primeres rialles dels presents en cloure la seva presentació d’aquesta original forma: ‘Que tinguin un Congrés en pau, fructuós, sobre el qual no caldrà un auguri previ, sinó un eulogi’. Prèviament, la màxima autoritat política present a la sala va explicar que ‘el Govern dóna suport, sense dubtar-ho, a la celebració d’aquest Congrés’ ja que aquest encontre científic ‘donarà prestigi i projecció internacional a Catalunya’.

L’últim en intervenir, abans de donar pas a la lliçó inaugural del professor Ulrich Luz, va ser Mons. Pujol. El prelat va remarcar el que té de feliç coincidència la celebració de l’Any Jubilar de sant Fructuós, amb el seu respectiu Congrés, i l’inici, el proper 28 de juny a Roma, de l’Any Paulí, en record del bimil·lenari del naixement de l’Apòstol de les nacions, Pau.

Entre les autoritats religioses presents a la sala, s’hi trobaven el bisbe de la Seu d’Urgell, i copríncep de les Valls d’Andorra, Mons. Joan Enric Vives; el bisbe de Girona, Mons. Carles Soler; el bisbe de Trujillo, a Honduras, Luis Solé Fa; el bisbe emèrit de Requena, Perú, Mons. Víctor de la Peña; Mons. Julio César Bonín Bonín, obispo de Tacuarembó, Uruguay.

A nivell institucional, als ja citats anteriorment, s’hi han d’afegir el delegat del Govern de la Generalitat, Xavier Sabatè; i Montserrat Coll, directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Fins a un total de 46 periodistes s’han acreditat per cobrir el Congrés.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.