Diumenge, 11 d'Abril de 2021
Sant Estanislau, bisbe i màrtir
  • Mor el bisbe de Bafatà, primer bisbe missioner brasiler d'un territori de missió fora del Brasil
  • Batudes militars en esglésies i temples de Myanmar
  • Màrtirs de Quiché, Guatemala: "Denúncia valenta d'un sistema de mort"
  • El Síndic de Greuges recomana d’investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos de seguretat
  • Reelegida Juliana Kinzaza com a priora de les Carmelites de Vilafranca del Penedès
  • Els bisbes catalans parlen del diumenge de la divina misericòrdia
  • Comencen les obres de neteja i restauració de la façana principal de la Catedral de Tortosa
  • Francesc Xavier Ciuraneta, bisbe de Lleida, i el conflicte de la Franja
  • Utopies reals. Construint una nova economia centrada en les persones
  • Papa Francesc: Les finances al servei del bé comú

Centenari de la coronació canònica de la Mare de Déu de Meritxell a Andorra

El dia 23 de març passat al Palau de Gel de Canillo (Principat d’Andorra) l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va assistir a la conferència impartida per l’exministra i historiadora Meritxell Mateu i Pi sobre Francesc Vidal i Barraquer, Bisbe compromès amb el poble, coronà la Mare de Déu de Meritxell, dins de la sèrie d’actes que la Parròquia i el Comú de Canillo (Principat d’Andorra) estan organitzant per commemorar el centenari de la coronació canònica de la Mare de Déu de Meritxell (1921-2021). L’acte comptà amb la presència del Cònsol Major de la Parròquia, Francesc Camp i del Rector de la Parròquia, Mn. Ramon Rossell així com de la Subsíndica General del Consell General, Meritxell Palmitjavila; l’ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu, Carles Àlvarez així com molts monitors i amics de la parròquia de Canillo i de la casa de colònies d’Aina.

Bisbat d'Urgell, 26 març 21

L'exministra i historiadora Meritxell Mateu va glossar la figura del Cardenal Vidal i Barraquer, però també va repassar alguns dels elements relatius a la decisió de designar la Mare de Déu de Meritxell com a patrona del Principat. Una decisió que el Consell General va adoptar el 24 d’octubre del 1873 però que canònicament no es va consumar fins prop de cinc dècades després, l’agost de 1921. Anys abans, l’estiu del 1914, el llavors bisbe d’Urgell i Copríncep Joan Benlloch va sol·licitar a Roma que s’autoritzés el patronatge de Meritxell, fet que Pius X va acceptar amb celeritat. L’esclat de la Primera Guerra Mundial, primer, i la mort del Papa que havia donat via lliure al patronatge, després, van retardar la coronació oficial, com va recordar Meritxell Mateu.

L'Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va cloure l’acte subratllant la figura del seu antecessor Justí Guitart, que fou qui va preparar la coronació que va acabar duent a terme, en un acte molt solemne, el llavors cardenal Vidal i Barraquer amic seu personal i arquebisbe metropolità. Les corones que es conserven de la Verge Maria i de l’Infant Jesús, que eren per a la imatge gòtica del retaule que es va cremar, van ser sufragades per subscripció popular i amb joies dels andorrans ofertes generosament. El Copríncep Vives remarcà que Guitart i Vidal van ser molt amics personalment, eren advocats els dos, i va subratllar el paper de Justí Guitart com a gran Bisbe d’Urgell i gran Copríncep d’Andorra.

Aquest era un dels actes que es van duent a terme durant el 2021, i que culminará amb la festa del 8 de setembre que serà presidida per l'Arquebisbe Vives i la Síndica Roser Suñer.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 8 d'abril fins dijous, 6 de maig

Iniciació a la Bíblia per a aquells que l’obren per primera vegada, per José Manuel Andueza.

Hora: de 19:00 a 20.30 h
 
Lloc: Cristianisme i Justícia (Carrer de Roger de Llúria 13, Barcelona)

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.