Diumenge, 14 d'Agost de 2022
Sant Maximilià M. Kolbe, màrtir

Publiquen per primera vegada en valencià una selecció de sermons del cardenal Newman

L'editorial valenciana Denes ha recollit en un volum una selecció de sermons del cardenal John Henry Newman, sacerdot anglicà convertit al catolicisme en 1845. És la primera traducció en valencià-català de part de l'homilètica del qui està considerat "pare invisible del Concili Vaticà II i que a finals d'any serà beatificat. El llibre que recull quatre sermons de diferents èpoques de Newman es titula "En el món, però no del món", està traduït per Salvador Albert i conté una introducció a la seua vida i obra a càrrec d'August Monzon, prevere i professor de Filosofia del Dret de la Universitat de València. L'edició, publicada dintre de la col·lecció Rent, dedicada a la literatura religiosa contemporània en valencià, és la primera anotada que es fa en aquest domini lingüístic.

Rent LLibres, 6 juny 08

Monzon ha assenyalat que "l'extensa i profunda obra de Newman, considerat un clàssic del pensament cristià i de la llengua anglesa, fa referència a un denominador comú com és la fe cristiana, entesa com a relació personal amb el Déu de Jesús en la comunió de l'Església".

Dins del conjunt d'escrits newmanians "destaquen els seus sermons, de base bíblica i inspiració patrística, eviten el sentimentalisme buit i l'intel·lectualisme fred", ha afegit Monzon.

Esta selecció, que enceta l'ambiciosa col·lecció Rent, arreplega tres textos de l'època anglicana com són "Santedat i benaurança", el primer dels seus sermons parroquials; "La transmissió personal de la veritat", pertanyent a la sèrie de sermons universitaris; i "El comiat dels amics", el seu darrer i corprenedor sermó anglicà. De l'època catòlica, inclou "La missió de sant Felip Neri", "bella mostra del gran amor de Newman pel sant florentí i per la seua obra, l'Oratori, ha detallat este professor de Filosofia del Dret i responsable de l'edició.

Newman va liderar el Moviment d'Oxford que pretenia renovar l'anglicanisme, afeblit per la seua relació amb l'Estat. Va ser creat cardenal pel papa Lleó XIII en 1879, 34 anys després d'abandonar l'anglicanisme. Segons Monzón, "els seus escrits abarquen tots els gèneres literaris, testimonis de la seua vocació educacional i universitària, són indestriables del seu exemple de vida i li han proporcionat un influx cada vegada més ampli que el fan considerar com el pare invisible del Concili Vaticà II, del qual va avançar bona part dels seus plantejaments".

Fins ara, en el domini lingüistic valencià-català tan sols es contava amb la seua biografia titulada "Apologia pro vita sua", el "Quadern de pregàries", una edició de fragments de textos e diferents obres titulada "El cor parla al cor" i alguns textos traduïts pel mateix Albert a una publicació periòdica del Centre Newman de València.

COL·LECCIÓ DE LLIBRES RELIGIOSOS ÚNICA AL PAÍS VALENCIÀ

"Rent" és la única col·lecció de literatura religiosa contemporània en valencià que en estos moments es publica a la Comunitat Valenciana i comprén diferents gèneres com narrativa, poesia, assaig, teatre i homilètica, entre altres. Junt a "En el món, però no del món" també s'ha publicat un text inèdit del periodista Martí Domínguez Barberà titulat "Isaïes, profeta de Nadal".

Esta nova col·lecció de l'editorial Denes posa a l'abast del públic un conjunt d'obres que acosta a la millor literatura d'inspiració cristiana feta des del segle XIX a l'actualitat. Segons el seu director, Agustí Colomer, es tracta de "textos que reuneixen els valors estètics, culturals i espirituals d'uns escriptors que mostren en les seues creacions la bellesa i la profunditat d'un humanisme alhora arrelat i transcendent".

Igualment, ha remarcat que "el nom de la col·lecció, de ressonàncies evangèliques, és també un homenatge als valencians que crearen l'associació La Paraula Cristiana, el butlletí de la qual es titulava "Rent" també".

Es pot seguir informació relacionada amb la col·lecció Rent a http://rentllibres.wordpress.com


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Del dilluns 1 d'agost al diumenge 7

Exercicis espirituals: Espiritualitat de l'any litúrgic: camí de creixement.

Amb el P. Ignasi Fossas.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Dimecres, 3 d'agost, a diumenge, 7 d'agost.

Pelegrinatge Europeu de Joves a Santiago de Compostela.

Dilluns, 8 d'agost, a dissabte, 13 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Directora musical: Isabel Pla.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Diumenge, 14 d'agost, a dissabte, 20 d'agost

Trobada d'animadors de cant per a la litúrgia a Montserrat.

Director musical: Jordi Martí.

Lloc: Santuari de Montserrat.

Dimecres, 17 d'agost, a dissabte, 27 d'agost

Pelegrinatge a Turquia: Ruta de Sant Pau.

Informació i inscripcions: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, C/ de la Mercè,1, Barcelona. Telèfon: 931 226 700

Del 21 al 27 d'agost

Exercicis espirituals per a capellans.

"Veniu a mi... Convocats al seguiment de Jesús, pobre i humil".

Dirigits per Núria Caum, religiosa de la Companyia de Maria-Lestonnac. Llicenciada en teologia i cap d'estudis de l'ISCREB, col·laboradora de Dit i Fet.

Pensió completa: 42 € al dia, més despeses comunitàries.

Lloc: Col·legi Claver, Raïmat, Lleida. Finca Vallfonda s/n (Ctra. d'Osca, km. 107).

Interessats, dirigir-se al secretari del Consell Catalano-Balear, Miquel Cubero, Tel. 645 893 474.

Dilluns, 22 d'agost, al dissabte, 27 d'agost.

Recés d'estiu: Portem el tresor en gerres de terrissa, resseguint la segona carta als Corintis.

Amb Conxa Adell i Cardellach.

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les, C/ Anglí, 55, Barcelona.

Informació: tel. 682705003.

Dilluns, 22 d'agost, a dissabte, 26 d'agost

Exercicis espirituals: Plantar llavors de mostassa.

Lloc: Casa d'espiritualitat de Santa Maria de Lavern.

Inscripcions: tel. 935058686.

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.

Diumenge, 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya

Eucaristia presidida pel P. Josep Maria Soler, abat emèrit de Montserrat. L'organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat

L'única celebració religiosa vinculada a la Diada Nacional Catalunya

Hora: 10.00 h

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.