Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Publiquen per primera vegada en valencià una selecció de sermons del cardenal Newman

L'editorial valenciana Denes ha recollit en un volum una selecció de sermons del cardenal John Henry Newman, sacerdot anglicà convertit al catolicisme en 1845. És la primera traducció en valencià-català de part de l'homilètica del qui està considerat "pare invisible del Concili Vaticà II i que a finals d'any serà beatificat. El llibre que recull quatre sermons de diferents èpoques de Newman es titula "En el món, però no del món", està traduït per Salvador Albert i conté una introducció a la seua vida i obra a càrrec d'August Monzon, prevere i professor de Filosofia del Dret de la Universitat de València. L'edició, publicada dintre de la col·lecció Rent, dedicada a la literatura religiosa contemporània en valencià, és la primera anotada que es fa en aquest domini lingüístic.

Rent LLibres, 6 juny 08

Monzon ha assenyalat que "l'extensa i profunda obra de Newman, considerat un clàssic del pensament cristià i de la llengua anglesa, fa referència a un denominador comú com és la fe cristiana, entesa com a relació personal amb el Déu de Jesús en la comunió de l'Església".

Dins del conjunt d'escrits newmanians "destaquen els seus sermons, de base bíblica i inspiració patrística, eviten el sentimentalisme buit i l'intel·lectualisme fred", ha afegit Monzon.

Esta selecció, que enceta l'ambiciosa col·lecció Rent, arreplega tres textos de l'època anglicana com són "Santedat i benaurança", el primer dels seus sermons parroquials; "La transmissió personal de la veritat", pertanyent a la sèrie de sermons universitaris; i "El comiat dels amics", el seu darrer i corprenedor sermó anglicà. De l'època catòlica, inclou "La missió de sant Felip Neri", "bella mostra del gran amor de Newman pel sant florentí i per la seua obra, l'Oratori, ha detallat este professor de Filosofia del Dret i responsable de l'edició.

Newman va liderar el Moviment d'Oxford que pretenia renovar l'anglicanisme, afeblit per la seua relació amb l'Estat. Va ser creat cardenal pel papa Lleó XIII en 1879, 34 anys després d'abandonar l'anglicanisme. Segons Monzón, "els seus escrits abarquen tots els gèneres literaris, testimonis de la seua vocació educacional i universitària, són indestriables del seu exemple de vida i li han proporcionat un influx cada vegada més ampli que el fan considerar com el pare invisible del Concili Vaticà II, del qual va avançar bona part dels seus plantejaments".

Fins ara, en el domini lingüistic valencià-català tan sols es contava amb la seua biografia titulada "Apologia pro vita sua", el "Quadern de pregàries", una edició de fragments de textos e diferents obres titulada "El cor parla al cor" i alguns textos traduïts pel mateix Albert a una publicació periòdica del Centre Newman de València.

COL·LECCIÓ DE LLIBRES RELIGIOSOS ÚNICA AL PAÍS VALENCIÀ

"Rent" és la única col·lecció de literatura religiosa contemporània en valencià que en estos moments es publica a la Comunitat Valenciana i comprén diferents gèneres com narrativa, poesia, assaig, teatre i homilètica, entre altres. Junt a "En el món, però no del món" també s'ha publicat un text inèdit del periodista Martí Domínguez Barberà titulat "Isaïes, profeta de Nadal".

Esta nova col·lecció de l'editorial Denes posa a l'abast del públic un conjunt d'obres que acosta a la millor literatura d'inspiració cristiana feta des del segle XIX a l'actualitat. Segons el seu director, Agustí Colomer, es tracta de "textos que reuneixen els valors estètics, culturals i espirituals d'uns escriptors que mostren en les seues creacions la bellesa i la profunditat d'un humanisme alhora arrelat i transcendent".

Igualment, ha remarcat que "el nom de la col·lecció, de ressonàncies evangèliques, és també un homenatge als valencians que crearen l'associació La Paraula Cristiana, el butlletí de la qual es titulava "Rent" també".

Es pot seguir informació relacionada amb la col·lecció Rent a http://rentllibres.wordpress.com


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.