Dissabte, 25 de Juny de 2022
Sant Guillem de Vercel·li, abat

El Papa participarà a la 1a Jornada Internacional de la Fraternitat Humana

El papa Francesc commemorarà el Dia Internacional de la Fraternitat Humana en una trobada virtual aquest 4 de febrer, data fixada per l'Assemblea General de les Nacions Unides per aquesta nova cita anual. Ho farà al costat del Gran Imam d'Al-Azhar, Ahmad Al-Tayyeb. L'esdeveniment tindrà lloc a Abu Dhabi, en presència del Xeic Mohammed bin Zayed.

Santa Seu, 2 febrer 21

El papa Francesc celebrarà aquest dijous 4 de febrer el Dia Internacional de la Fraternitat Humana en un esdeveniment virtual organitzat pel Xeic Mohammed bin Zayed que tindrà lloc a Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units, amb la participació del Gran Imam d'Al- Azhar, Ahmad al-Tayyeb, el Secretari General de les Nacions Unides, António Guterres, i altres personalitats.

En la mateixa ocasió s'atorgarà el Premi Zayed a la Fraternitat Humana, inspirat en el Document de la Fraternitat Humana. La trobada i la cerimònia de lliurament de premis seran retransmesos en diverses llengües a partir de les 14.30 pm per Vatican News, el portal d'informació multimèdia de la Santa Seu, i difosos per Vatican Media. "Aquesta celebració obeeix a la crida que el papa Francesc ve fent a tota la humanitat per construir un present de pau en la trobada amb l'altre", remarcava el Cardenal Miguel Ángel Ayuso Guixot, President del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós. "A l'octubre de 2020, aquesta invitació es va fer encara més urgent amb l'encíclica Fratelli tutti, i aquestes trobades són una manera d'aconseguir la veritable amistat social, com ens demana el Sant Pare", afegia.

La data no és casual. El 4 de febrer de 2019, durant el viatge apostòlic del Sant Pare als Emirats Àrabs Units, el Papa i el Gran Imam d'Al-Azhar (el Caire), Ahmad Al-Tayyeb, van signar el Document sobre la Fraternitat Humana per la Pau mundial i la Convivència comuna. El Papa i el Gran Imam van passar gairebé mig any redactant aquest Document fins que ho van anunciar junts durant aquesta històrica visita. Uns mesos més tard s'establia l'Alt Comitè per a la Fraternitat Humana per traduir les aspiracions del Document de Fraternitat Humana a compromisos ferms i accions concretes que fomentessin la fraternitat, la solidaritat, el respecte i la comprensió mútua.

L'Alt Comitè té en programa la creació d'una Casa de la Família abrahàmica, amb una sinagoga, una església i una mesquita, a l'illa de Saadiyat, a Abu Dhabi. Així mateix, ha instituït un jurat independent que rebrà les candidatures al Premi Zayed a la Fraternitat Humana i escollirà els seus guanyadors, aquells el treball del qual testifiqui un compromís permanent amb la fraternitat humana. El premi de 2021 s'atorgarà el 4 de febrer. El 21 de desembre de 2020 l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 4 de febrer com a Dia Internacional de la Fraternitat Humana. "En aquesta fase decisiva de la història de la humanitat, ens trobem davant d'una cruïlla, d'una banda, la fraternitat universal en la que se n'alegra la humanitat i de l'altra, una misèria aguda que augmentarà el patiment i les privacions de les persones", subratllava el jutge Mohamed Mahmoud Abdel Salam, Secretari General de l'Alt Comitè per a la fraternitat Humana, durant la presentació de l'encíclica Fratelli tutti el 4 d'octubre de 2020.

El papa Francesc ha exhortat a la Santa Seu a unir-se a la celebració de la Jornada Internacional de la Fraternitat Humana sota la direcció del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós.

Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós

El Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós va ser instituït el 1964 pel papa Pau VI amb l'objectiu de treballar en les relacions i el diàleg entre l'Església Catòlica i els fidels d'altres religions. En l'actualitat està presidit pel Cardenal Miguel Ángel Ayuso Guixot MCCJ. Entre les seves principals activitats hi ha la col·laboració amb els bisbes i les Conferències Episcopals i assumptes relacionats amb el diàleg interreligiós, les trobades, visites i conferències amb líders d'altres religions; i la publicació de diversos materials per promoure el diàleg entre les diferents confessions.

Alt Comitè per a la Fraternitat Humana

L'Alt Comitè per a la Fraternitat Humana està format per diferents líders internacionals tant religiosos com acadèmics i culturals que s'inspiren en el Document de 2019 sobre la Fraternitat Humana per la Pau i la Convivència al Món dedicats a compartir el seu missatge d'entesa mútua i pau. La seva principal tasca és actuar concretament a la llum de les aspiracions del Document sobre la Fraternitat Humana i difondre els valors del respecte mutu i la convivència pacífica. Actualment, el seu secretari general és el jutge Mohamed Mahmoud Abdel Salam.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

 Divendres, 24 de juny

 Aplec a l'ermita de Sant Joan de Salelles, Sant Sadurní de l'Heura.

 Missa i audició de sardanes amb la Cobla La Bisbal Jove.

 Hora: 18.00

X Trobada Mundial de les Famílies

Dimecres, 22 de juny

Missa presidida pel bisba Xavier Vilanova i vetlla de pregària

Lloc: Seminari de Barcelona, C/ Diputació, 231, Barcelona.

Hora: 20.00

Dissabte, 25 de juny

Jornada familiar amb jocs, tallers i sorpreses.

Lloc: Col·legi Pare Manyanet de les Corts, Barcelona.

Hora: Des de les 9.30.

Diumenge, 26 de juny

Missa presidida pel bisbe Sergi Gordo i Àngelus amb el Papa .

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona.

Hora: 10.00.

Fins el diumenge, 3 de juliol

Exposició "La seu de Manresa. 700 any7s. De Berenguer de Montagut a Gaudí".

Lloc: Cripta de la basílica de Santa Maria del Mar, Barcelona

1a Setmana per la Pau, Arcadi Oliveres

Dilluns,27 de juny

Presentació de la Setmana per part de Justícia i Pau Barcelona i la família Oliveres-Künzi. Es projectarà l'entrevista "El mètode Arcadi", elaborada per La Directa i Crític.

Hora: 18.30

Lloc: Espai Fontana, C/ Gran de Gràcia, 190, Barcelona.

Dimarts, 28 de juny

"El lideratge de la joventut per a una Europa del futur".

Hora: 16.00-20.00

Lloc: Lleialtat Santsenca, C/ Olzinelles, 31, Barcelona.

Dimecres, 29 de juny

"Un esclavista per un pacifista", happening.

Hora: 11.00.

Lloc: Plaça Idrissa Diallo (al final de la Via Laietana), Barcelona.

Dimecres, 29 de juny

La pau del cor: Silenci, meditació i vetlla per la pau, amb la participació de diverses tradicions espirituals.

Hora: 19.00.

Lloc: Plaça de Sant Jaume, Barcelona.

Dijous, 30 de juny

La plaça del diàleg. Al voltant d'una instal·lació artística hi haurà un espai musical i la presència de diverses entitats vinculades amb l'Arcadi.

Hora: 10.00-20.00.

Lloc: Plaça Universitat, Barcelona.

Del dilluns 4 de juliol, al diumenge 10 de juliol

Exercicis espirituals: Junts fem camí. Poble de Déu en marxa.

Amb Antoni Pou.

Lloc: Santuari del Miracle.

Més informació: tel. 973291699.

Del dilluns 18 de juliol, al diumenge 24 de juliol

Exercicis espirituals: Fem camí amb Sant Ignasi: una espiritualitat per al nostre temps.

Amb el P. Bernabé Dalmau.

Organitza: Monestir de Montserrat amb el suport de la URC.

Inscripcions: urc.info@gmail.com

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.