• Ministeris eclesials per a les dones
  • Assemblea de la Comissió Episcopal de Comunicació Social de la CEE
  • Amuntegament, epidèmies i violència a les presons d'Hondures
  • La muntanya Hermon és ara una reserva natural del Líban
  • Moçambic: Destruïda completament la missió de Nangololo, ocupada pels insurgents a l'octubre
  • La Pastoral d'Escolta de l'Arquebisbat de Lima atén més de 2.600 trucades
  • Escrits dominicals dels bisbes catalans
  • Moren dos preveres del Bisbat de Solsona
  • Estats Units prepara la seva tradicional col·lecta per a l'Església d'Amèrica Llatina
  • V Setmana de la Bíblia amb el lema “Sortim a sembrar la Paraula”

El papa Francesc enceta el 2021 amb una crida a la fraternitat

El primer Vídeo del Papa del 2021 se centra en la fraternitat humana. El Sant Pare fa una crida a que persones de diferents religions, cultures, tradicions i creences tornin a l'essencial: l'amor al proïsme.

La Machi, 8 gener 21

Al servei de la fraternitat

S'acaba de publicar El Vídeo del Papa de gener, el primer de l'any 2021, amb la intenció de pregària que Francesc confia a tota l'Església Catòlica a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil - MEJ). El missatge triat per obrir aquest 2021 és un dedicat a la fraternitat humana: el Sant Pare demana, davant de tots els desafiaments de la humanitat, que ens obrim i unim, com a humans, com a germans i germanes, "amb els que resen seguint altres cultures, altres tradicions i altres creences". Com ho va dir en altres ocasions: «No hi ha alternativa: o construïm el futur junts o no hi haurà futur. Les religions, especialment, no poden renunciar a la urgent tasca de construir ponts entre els pobles i les cultures».

Fills i filles d'un mateix Pare

El camí cap a la fraternitat que proposa El Vídeo del Papa parteix d'una obertura "al Pare de tots", i en "veure en l'altre un germà, una germana". Aquesta mateixa idea també l'havia avançat en la seva última encíclica, Fratelli tutti: "Estem convençuts que 'només amb aquesta consciència de fills que no són orfes podem viure en pau entre nosaltres' ". Per al Papa, les diferències entre les persones que professen diferents religions o viuen segons altres tradicions no han d'impedir arribar a una cultura de la trobada, ja que després de tot, "som germans que preguem".

L'essencial de la nostra fe

En la recerca d'aquest esperit de fraternitat, Francesc crida també a no oblidar que, per als cristians, "la font de la dignitat humana i de la fraternitat està en l'Evangeli de Jesucrist". En aquest sentit, demana als creients tornar a l'essencial de la fe: "l'adoració a Déu i l'amor al proïsme". En el diàleg amb altres religions, i com ho explica el Papa a Fratelli tutti, això es torna fonamental, ja que si bé altres beuen d'altres fonts, "per a nosaltres, aquesta font de dignitat humana i de fraternitat està en l'Evangeli de Jesucrist".

Les religions al servei de la fraternitat en el món

El P. Frédéric Fornos SJ, director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, va destacar la importància d'aquesta intenció de pregària que inaugura el 2021: "Després d'un 2020 marcat per l'impacte de la pandèmia, tant a nivell sanitari com a nivell socioeconòmic, és especialment important que aquesta intenció de el Sant Pare ens ajudi a veure'ns realment més com a germans i germanes en el camí cap a la pau que es fa cada vegada més necessari.

Per Francesc, el paper de les religions en aquest propòsit és fonamental, i va donar un gran pas en aquest sentit quan va signar el Document sobre la Fraternitat Humana per la pau mundial i la convivència comuna, al costat del gran Imam d'al-Azhar Ahmad al-Tayyeb.

Poc més d'un any després, va desenvolupar més profundament les seves idees en la seva última encíclica, Fratelli tutti, especialment en el capítol 8: 'Les diferents religions, a partir de la valoració de cada persona humana com a criatura cridada a ser fill o filla de Déu, ofereixen una aportació valiosa per a la construcció de la fraternitat i per a la defensa de la justícia en la societat'. Tant de bo puguem, al nom de Déu que ens ha creat a tots iguals en drets, deures i dignitat, i que ens ha cridat a conviure com a germans i germanes, afavorir aquesta fraternitat per afrontar junts els desafiaments del món i de la nostra "casa comuna ". La fraternitat, que respecta i valora la diversitat, és l'estil del Regne de Déu.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.