Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Declaració dels bisbes de Belém pel darrer assassinat d’una missionera a l’Amazònia brasilera

L’Arxidiòcesi de Belém, capital de l’estat brasiler de Pará, s’interroga en una declaració oficial fins quan continuaran els assassinats i les amenaces a ‘les persones dedicades al servei dels més pobres, els exclosos o els abandonats’. Aquesta nota ve motivada per la mort de la religiosa de 73 anys Dorothy Stang, de les Germanes de Notre Dame, assassinada per dos sicaris al sud-oest de Pará, a la selva amazònica, el passat dissabte 12 de febrer per denunciar amenaces a camperols.

Zenit / Misna, 16 febrer 05

Dorothy Stang havia optat per treballar al costat dels indis i lluitar a favor dels drets humans al Pará durant quatre dècades. La missionera va rebre uns quants trets al cap per haver denunciat les amenaces de mort que havia rebut dies abans un grup de camperols. Un parell de pistolers van actuar a sou d’un intermediari de la indústria de la fusta que, per mitjà d’escriptures falses, pretenen obtenir terres que no els pertanyen per a fer-hi negocis.

En la nota informativa Monsenyor Orani Joao Tempesta, arquebisbe metropolità de Belém, escriu: ‘És increïble que es busquin solucions als conflictes socials amb l’eliminació pura i simple de vides humanes’. I remarca: ‘La situació d’amenaces, denunciada per la germana Dorothy, qüestiona el servei de protecció de l’Estat als –amenaçats de mort- pels seus malfactors. La persona amenaçada, encara que hagi denunciat el que està patint, no disposa de cap seguretat per part de l’Estat, que hauria de protegir als seus ciutadans’.

Aquest és l’onzè crim registrat a Pará en el darrer any, segons fonts episcopals. En la mateixa nota informativa, el màxim responsable de l’arxidiòcesi de Belém considera que l'assassinat de la religiosa Stang pot incidir en la història del poble de Pará i apel·la a la necessitat de 'cridar amb tots els tons possibles que aquest no és el món que volem!. És important lluitar per a què la Vida triomfi sobre la mort!. És urgent que tots prenguem posició i no siguem còmplices d’aquestes situacions de vessament de sang en el nostre sòl amazònic!”.

D’altra banda, fa dos dies el sindicalista brasiler Soares da Costa Filho va ser assassinat a la localitat de Parauapebas, al sud de l’estat de Pará, segons fonts religioses locals. Almenys una trentena de sindicalistes continuen rebent amenaces de mort en aquest estat de l’Amazònia. A les últimes hores el govern brasiler ha celebrat diverses reunions a Brasília per analitzar la situació de violència a l’estat de Pará.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.